Fenkoli-appelsiinisalaatti

Fanni ja Kaneli

Italian matkalla söin ensimmäistä kertaa fenkolisalaattia. Giulia teki illallisen lisukkeeksi nopsasti tämän raikkaan salaatin, jonka maustaa kevyen suolaiseksi anjovisfileet. Täytyy myöntää, etten käytä fenkolia omassa keittiössä juuri lainkaan, mutta ihastuin salaatin makuun. Kaikki maut sopivat kummallisen kuuloisesta yhdistelmästä huolimatta täydellisesti yhteen. Giulian vinkin mukaan salaattiin voi lisätä myös mustia oliiveja. Kuka keksikään alunperin tämän klassikkosalaatin on ollut aika luovalla tuulella!

Fenkoli-appelsiinisalaatti (4 annosta)

- 2 fenkolia
- 2 appelsiinia
- 1 anjovisfile
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä

Poista fenkolin ulommainen kerros. Viipaloi fenkolit ohuiksi siivuiksi. (Tähän käytin mandoliini-viipaloijaa, myös monitoimikoneen leikkuri toimii hyvin.)

Leikkaa appelsiinin päädyt terävällä veitsellä. Aseta appelsiini leikattu pääty leikkuulautaa vasten, ja leikkaa kuoret sivuilta parin sentin osissa hedelmän pyöreää muotoa myötäillen. Leikkaa jäljelle jääneet valkoiset osat pois. Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi kalvojen väleistä.

Leikkaa anjovisfile pariksi palaksi ja purista päälle sitruunanmehu. Anna hapon pehmentää anjovis kulhossa pari minuuttia. Sekoita joukkoon oliiviöljyä.

Sekoita fenkolisiivut, appelsiinilohkot ja anjovisseos. Koristele fenkolinlehdillä.

Share

Kommentit

LiisaMaalla
Kivistössä

Sitrus ja fenkoli on kyllä kummallinen mutta toimiva yhdistelmä! Kivistössä vastaavaa tehtiin viime kesänä.

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Muistakin nyt tuon teidän salaatin - se oli niin mahtavan näköinen kukkien kanssa. Sitrushedelmien filerointi on muuten yksi paras vinkki keittiöön - appelsiini ja greippi muuntuvat täysin.

MariMaalla
Kivistössä

Anjovis kuulostaa epäilyttävältä tässä. Mutta se kyllä yleensä tekee kaikesta hyvää! Pitää kokeilla :)

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Mari, kyllä se on vähän haastava ajatus tässä salaatissa kieltämättä  Innostuin kokeilemaan Toscanan matkan jälkeisessä huumassa. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.