Haudutetut sydänsalaatit

Ladataan...
Fanni ja Kaneli

Vinkkasinkin jo tästä ohjeesta Fanni & Kanelin Facebook-sivulla. Löysin vihannesosastolta söpöjä pieniä sydänsalaatteja. Sydänsalaatin lehdet ovat kivan rapeita ja niiden maku on makea. Uunissa niistä hautuu valkoviinin ja pekonin maustamina maukas ateria, jonka voi tarjoilla esimerkiksi rustiikin maalaisleivän kanssa. Niin ja viinin tietysti.

Haudutetut sydänsalaatit (4 annosta)

- 2 sydänsalaattia tai pientä salaattikerää
- 100 g pekonipaloja
- 1 keltasipuli
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 dl kasvislientä
- 1 rkl oliiviöljyä
- loraus kermaa
- suolaa ja mustapippuria

Halkaise sydänsalaatit puoliksi pitkittäin ja nosta ne uunivuokaan. Paista pekonipalat pannulla keskilämmöllä silputtujen sipuleiden kanssa viitisen minuuttia. Kaada pannulta seos nesteineen salaattien päälle.

Kaada päälle valkoviini, kasvisliemi ja viimeiseksi loraus oliiviöljyä. Peitä vuoka tiukasti foliolla. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa 30-35 minuuttia kunnes keittiössä ja hyvä tuoksu ja salaatit ovat mukavan pehmeitä.

Lorauta joukkoon aavistus kermaa ja tarjoile salaatit ja herkullinen paistoneste leivän kanssa.

Valmis annos lautasella löytyy täältä.

Share
Ladataan...

Kommentit

Sain juuri ihanaa sydänsalaattia possunposken kera Kuurnassa. Sattuipa sopivasti, että täältä löytyi nyt vinkit samaan kotioloissa.

Fanni ja Kaneli

Hauska sattuma :) Tuo "kastike" mikä syntyy salaatteja hauduttaessa on muuten aivan mielettömän hyvänmakuista! Meillä puhdistettiin vuoka viimeistä pisaraa myöden.

Kivistössä

Tää on nyt kyllä mun to do -listalla. Ehkäpä jopa possunposkien kanssa, jos tulee vastaan.

Kommentoi

Ladataan...