Hyvän olon marjamuffinit

Ladataan...
Fanni ja Kaneli

Kokeilin paria eri versiota terveelliseen muffinitaikinaan, ja pidin erityisesti tämän reseptin lopputuloksesta. Nämä kaurahiutaleista, täysjyvävehnä- ja tattarijauhoista leivotut muffinit ovat oikea hyvän olon aamiainen ja helppo napata mukaan vaikkapa aamukahville töihin. Ei liian makeita - ehdoton uusi nopea ja terveellinen aamupalasuosikki!

Hyvän olon marjamuffinit (12-15 kpl)

- 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 dl tattarijauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 tl leivinjauhetta
- 1  1/2 dl hienoa ruokosokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1  2/3 dl maitoa
- 1/2 dl sulatettua voita (tai rypsiöljyä)
- 2 kananmunaa
- 2-3 dl mustikoita ja vadelmia (pakaste)

Sekoita jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja sokerit. Lisää joukkoon maito, voi ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Kääntele taikinaan varovasti marjat.

Lusikoi taikina muffinikuppeihin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Share
Ladataan...

Kommentit

JanneK (Ei varmistettu)

Tätä täytyy pienenä muffinssifetisistinä (juustokakkujen lisäksi) ehdottomasti kokeilla :).

Fanni ja Kaneli

Janne / Samat mieltymykset täälläkin! :) Tämä reseptin lopputulos on itse asiassa aika lähellä leipää, ja mun mielestä erikoisen kiva aamupalalle jos ei kaipaa makeaa.

Dreams

Ihanalta kuulostaa! Tästä blogista tulee aina niin hyvälle mielelle, kiitos myös hyvistä linkkauksista, olen tätä kautta löytänyt monta muutakin inspiroivaa ja kaunista ruokablogia!  :) Mietin, että voikohan tattarijauhot korvata tässä jollain muulla, ellei niitä satu kaapista löytymään?

Fanni ja Kaneli

dream / Kiitos mukavista sanoistasi - ihana kuulla, että viihdyt palstalla! Tattarijauhot voit korvata hyvin vehnäjauhoilla.

Dreams

Hienoa! Kannattaisiko käyttää tuon 1 dl verran tavallisia vehnäjauhoja, ettei maistu ihan liian terveelliseltä, vai voiko laittaa koko 3 dl täysjyvää? Tämä ohje menee kyllä ehdottomasti kokeiluun. :)

Fanni ja Kaneli

dream / Melkeinpä kokeilisin molempia. Tämäkin jauho ja lese yhdistelmä oli tyystin testailun tulos:) Molemmat varmasti toimii. Nuo hienot täysjyväjauhot on mun ehdoton suosikki. Mitä enemmän jyvää, lesettä ja tummempaa jauhoa, sitä "leipämäisempi" lopputulos. Perusvehnäjauhoilla tulos on makeampi ja kakkumainen.

Kommentoi

Ladataan...