Moelleux au chocolat

Ladataan...
Fanni ja Kaneli

Toukokuun toinen viikonloppu on äitien. Moelleux au chocolat, suklaafondant on täydellinen äitienpäivän jälkiruoka. Pehmeä suklaakastikesydän ja muutama pala päärynää. Onnea kaikille äideille! Ja iso halaus maailman parhaalle äidille. (Pian nähdään!)

Moelleux au chocolat (4 annosta)

- 175 g tummaa suklaata
- 25 g voita
- 75 g sokeria
- 2 kananmunaa
- 1/2 tl vaniljaesanssia
- 25 g vehnäjauhoja

Laita uunipelti lämpiämään 200 asteeseen uuniin. Voitele neljä annosvuokaa ja vuoraa palalla leivinpaperia.

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää vaniljaesanssi ja pieni hyppysellinen suolaa. Sekoita joukkoon jauhot. Sekoita taikinaan sulatettu suklaa kevyesti käännellen.

Kaada taikina annosvuokiin ja nosta ne kuumalle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 8 minuuttia. Kumoa suklaafondantit vuokista ja tarjoile heti vaikkapa päärynäpalojen kanssa.

Share
Ladataan...

Kommentit

Isyyspakkaus

Oi joi. Näyttää ihanalta. Pitääpä kokeilla joskus itsekin.

Fanni ja Kaneli

Kiitos, Tommi! Tämä oli meillä ensimmäisen kerran kokeilussa. Ja vielä ilman leivinpaperia. Osa kakuista jäi kiinni vuokaan - maku oli kuitenkin hyvä. Ja nyt tiedän kokemuksesta suositella tuota leivinpaperin käyttöä!

Näyttääpä herkulliselta, rakastan suklaafondatia! harmi että olen vähän leipomiskammoinen ja saan leipoessa aikaan enemmän harmia kuin hyötyä, muuten olisin kiepauttanut äidille tänään tällaiset. Nyt tyydyin hieman (itselleni) helpompaan jälkkäriin, jotta on varmasti jotain hyvää tarjottavaa äidille :)

Pitää kyllä ottaa itseään niskasta kiinni tuon leipomisen kanssa ja kokeilla vaikka ihan ensimmäiseksi tätä!

Mä tein juurikin viime perjantaina suklaafondanteja, ja teräksiset rengasmuotit toimivat tosi hyvin. Iskin ne vain leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle ja taikinat sisään. Uunista ottamisen jälkeen taikina vetäyty itsestään sen verran, että riitti että rengasmuotin nosti pois vain ja fondantit sai lastalla siirrettyä tosi näppärästi lautaselle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä olen voidellut alumiiniset pikkuvuoat ja "jauhottanut" kaakaolla, eivätkä ole tarttuneet kiinni. Mutta sen huomasi, että kun yhtä annosta kuvasi hiki hatussa, muut koskemattomat ehtivät jälkikypsyä kiinteiksi ennen kuin päästiin kaikki pöytään.

Kommentoi

Ladataan...