Nopea vadelma-smoothie

Ladataan...
Fanni ja Kaneli

Toinen pakkasen tyhjennys resepti heti mustikka-murupalojen perään. Tähänkin pakastemarjat sopivat vallan mainiosti. Ja smoothien tekee vaikka arkiaamun kiireessä. Kaikki ainekset kannuun ja bzzzzzz.

Nopea vadelma-smoothie (2 annosta)

- 3 dl maustamatonta jugurttia
- 2 dl pakastevadelmia
- 2 rkl juoksevaa hunajaa

Soseuta ainekset tasaiseksi juomaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Share
Ladataan...

Kommentit

HaLo

Tätä teen itsekin joskus, mutta ilman hunajaa. Pitääpä ensi kerralla lisätä sitä smoothien sekaan :) 

Kaksi-nolla

Nam, kiitos Tiina! Vanhaa tuttua smoothiereseptiä on hyvä välillä hiukan tuunata, niin ei kyllästy. Otan tämän käyttöön.

Fanni ja Kaneli

Hannamari & Kati / hunaja tuo ihanaa makua - marjojen ja kukkien liitto:)

Nam, itsekin olen hurahtanut smoothie-hurautteluun, kun sain joululahjaksi päheän Kitchen Aidin blenderin. Mutta uskaltaako tätä tehdä ulkomaisista, kaupasta ostetuista pakastevadelmista? Kun pussissa lukee, että niitä pitäisi kuumentaa ennen käyttöä...

Fanni ja Kaneli

Backyardbambie / siinäpä kysymys. Olen miettinyt samaa, ja olen käyttänyt vain suomalaisia itse pakastamia marjoja juomiin. Käytän kaupan pakastemarjoja vain leivonnaisiin. Varmasti riippuu vähän alkuperämaasta ja tuotteen laadusta.

Heidi Korva (Ei varmistettu)

Tämä kannuun huomisaamuksi! Voisko lauantaipäivä sit paremmin alkaa. :) Kivaa viikonloppua!

Fanni ja Kaneli

Heidi / :) Ihanaa viikonloppua!

Ananas ja Kookos

Nam! Saatiin juuri mummon pakastimesta marjoja, täytyykin kokeilla tätä heti. :)

Fanni ja Kaneli

Ananas / no parhaat marjat siis - eikun kokeilemaan! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Elintarvikeviraston mukaan kalikivirus aiheutti elintarvikkeista peräisin olevista ruokamyrkytysepidemioista 12 prosenttia. Kahden epidemian tutkimuksissa selvisi, että itäeurooppalaisten pakastevadelmien syömisen ja sairastumisten välillä on selvä yhteys.

Virusten epäillään pääsevän marjoihin saastuneen veden välityksellä. Elintarvikevirasto suositteleekin ulkomaisten pakastevadelmien nauttimista ainoastaan kuumennettuina, sillä pakastaminen säilyttää kalikivirukset hengissä ja tartuntakykyisinä. Kahden minuutin kuumennus 90 asteessa pitäisi viraston mukaan riittää. Lievä kuumennu ei tuhoa viruksia.

Elintarvikevirasto huomauttaa, että pakastetut ulkomaiset marjat voivat olla Suomessa pakattuja, joten pelkkä elinkeinonharjoittajan nimen tarkistaminen ei riitä ilman alkuperämaan tarkistamista.

Fanni ja Kaneli

Vierailija / Näin, tässä tuli asiasta faktaa - kiitos! Omapoimimat ja suomalaiset marjat siis kunniansa ansaitsevat!

Kommentoi

Ladataan...