Punaviiniraparperit ja vaniljakerma

Ladataan...
Fanni ja Kaneli

Nyt alkukesän sesongin alkaessa, tämän viikonlopun jälkiruuan pääosassa on raparperit. Tykästyin tähän reseptiin kevään Lontoon matkalla bloggaajaystävien kanssa. What Katie Ate -blogin resepti, joka yhdistää punaviinin, appelsiinin, raparperin ja vaniljaisen kerman on juuri niin hyvää kun sen kuulostaakin.

Punaviiniraparperit ja vaniljakerma

- 6-7 raparperinvartta
- punaviiniä
- 1 dl sokeria
- 1/2 appelsiinin kuori
- 1 vaniljatanko
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl ranskankermaa

Paloittele raparperit ja nosta ne uunivuokaan. Kaada vuokaan punaviiniä kunnes raparperit melkein peittyvät. Ripottele pinnalle sokeria ja raastettua appelsiinin kuorta. Halkaise vaniljatanjo pituussuunnassa, ja upota yksi puolikas raparperien keskelle. Paista 175 asteessa reilu 30 minuuttia kunnes raparperit ovat pehmeitä.

Raaputa jäljellä olevasta vaniljatangon puolikkaasta siemenet veitsellä. Vatkaa kermavaahto ja lisää loppuvaiheessa vaniljansiemenet. Kääntele sekaan ranskankerma. Tarjoile lämpimän raparperipaistoksen kanssa.

Share
Ladataan...

Kommentit

Au naturel

Mahtavaa, uusi ja ennen kaikkea tuore raparperivinkki (ja sesonki parhaimmillaan).

Vinkkaus myös reseptihaasteesta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ensin Peterin lime-juustokakku ja nyt tämä Katien raparperiherkku. Taidetaan iskeä silmämme samoihin asioihin ;) Siitä ei ole varmaan viikkoakaan kun bongasin tämän reseptin What Katie Ate -sivustolta. Ihanaa vaihtelua raparperin käyttöön. Nytkin minulla on iso nippu niitä jääkaapissa odottamassa...

Sini (Ei varmistettu)

Ensin Peterin lime-juustokakku ja nyt tämä Katien raparperiherkku. Taidetaan iskeä silmämme samoihin asioihin ;) Siitä ei ole varmaan viikkoakaan kun bongasin tämän reseptin What Katie Ate -sivustolta. Ihanaa vaihtelua raparperin käyttöön. Nytkin minulla on iso nippu niitä jääkaapissa odottamassa...

Fanni ja Kaneli

Sini / Aika hyvä maku meillä siis! :) Punaviinissä hautunut raparperi oli herkkua - kävisi hyvin myös mascarponen tai jäätelön kanssa.

Kommentoi

Ladataan...