Savulohisalaatti

Ladataan...
Fanni ja Kaneli

Ihana, että sää suosii tänä viikonloppuna. Ostin tänään kauden ensimmäiset uudet perunat, ja mieleeni tuli tämä salaatti. Sinappinen salaatinkastike on muuten aivan täydellinen kaveri lohelle ja perunoille. Tämän salaatin kanssa ei ole niin tarkkaa - kokoa oman näköinen annos ja nauti alkukesän auringossa.

Savulohisalaatti (6 annosta)

- 10-12 keitettyä kylmää varhaisperunaa
- 600 g lämminsavulohta
- 4 keitettyä kananmunaa
- 1 kevätsipuli
- kourallinen kirsikkatomaatteja
- vihreitä oliiveja
- nippu rucolaa

Kastike
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl hunajadijoninsinappia
- tuoretta sitruunatimjamia, tai muita yrttejä
- suolaa & mustapippuria

Pese ja keitä perunat. Voit käyttää myös edellisenä päivänä yli jääneet perunat. Leikkaa jäähtyneet perunat puoliksi tai neljään osaan. Keitä, kuori ja leikkaa kananmunat lohkoiksi. Nosta annospaloiksi leikattu lämminsavulohi, perunat ja kananmunat tarjoilulautasille.

Ripottele päälle ohuesti viipaloitua kevätsipulia, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja oliiveja sekä reilusti tuoretta rucolaa. Sekoita kastikeainekset ja mausta maun mukaan tuoreilla hienonnetuilla yrteillä sekä suolalla ja pippurilla. Kaada kastikeraitoja salaatin päälle ja tarjoile.

Share
Ladataan...

Kommentoi

Ladataan...