Sitruuna-yrttivoi

Ladataan...
Fanni ja Kaneli

Tämä yrttivoi on ollut arki-iltojen aterioiden pelastus. Itsetehty maustevoi syntyy nopeasti ja sen voi maustaa oman maun mukaan. Yrttivoita kannattaa tehdä pakastimeen valmiiksi muutama tanko.

Kiireisenä tai väsyneenä iltana (tai kun mieleen ei tule yhtään ruokaideaa) ostan kaupasta pari kana- tai lohifilettä tai hyvännäköiset possun- tai naudanpihvit. Niiden paistuessa pannulla, teen nopean salaatin rucolasta ja salaatinlehdistä ja maustan sen sitruunamehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Pakastetusta maustevoista on helppo leikata muutama siivu kanan, kalan tai lihan päälle. Kylkeen salaattia ja lautasella on täydellinen annos. Maailman paras vinkki 10 minuutin aterialle!

Sitruuna-yrttivoi (2 tankoa)

- 250 voita
- 1-2 oksaa sitruunatimjamia
- 1-2 oksaa rosmariinia
- 6-8 basilikanlehteä
- 1/2 sitruunan kuori
- puristus sitruunanmehua
- 1/2 tl suolaa

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Hienonna sitruunatimjamin, rosmariinin ja basilikan lehdet. Raasta hienoksi 1/2 sitruunan kuori. Survo yrtit ja sitruunankuori huhmareessa tuoksuvaksi seokseksi. Sekoita mausteseos voihin kulhossa. Purista joukkoon hieman sitruunanmehua. Mausta suolalla ja sekoita hyvin. Voit käyttää myös monitoimikonetta.

Jaa yrttivoi kahteen osaan muovikelmujen päälle. Muotoile voista kaksi tankoa, kääri ne tiukasti kelmuun ja sulje päädyt. Voit käytää yrttivoita heti tai säilyttää sitä jääkaapissa noin viikon. Pakastimessa se säilyy hyvin pari kuukautta. Ota tanko sulamaan hieman ennen tarjoilua ja leikkaa se siivuiksi kohmeisena.

Share
Ladataan...

Kommentit

Kivistössä

Sitruuna on tosi hyvää yrttivoissa! Olen jäänyt koukkuun hiukan samantyyppiseen kuin sinun ohjeesi. Olen varmaankin poiminut sen mieleen jostain ruokalehdestä joskus, en muista tarkkaan. Sen tiedän, että niin fiksu en ole itse ollut :) Siihen tulee 0,5 dl raastettua parmesaania, sitruunatimjamia, sitrunan kuorta, sitruunaa ja mustapippuria. Toimii kaikessa ja etenkin grillissä kuumennetun kokonaisen leivän tai patongin sisällä.

Fanni ja Kaneli

Että kuulostaa hyvältä. Tuli oikein kunnon hiilareiden ja rapean yrttileivän nälkä! :)

Kivistössä

Suosittelen kokeilemaan, sen voin siivittämänä uppoaa ihana hiilari jos toinenkin! Voisinpa muuten vaikka laittaakin sen joku kerta Kivistöön, sitten kun grillikausi pamahtaa täysillä päälle.

Fanni ja Kaneli

Laita ihmeessä, kyllä meitä ei-hiilareita-pelkääviä vielä löytyy :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei,

kiitos kivasta vinkistä :) Mistä tuo mortteli on hankittu?

Fanni ja Kaneli

Helppo vinkki nostaa arkinen ateria uudelle tasolla. Mortteli on Ikeasta.

Kommentoi

Ladataan...