Sitruunakakku

Ladataan...
Fanni ja Kaneli

Kevät on nyt virallisesti täällä! Sitruunakakkua keväisempää makua ja tuoksua ei ole. Tämän kakun taikina on yksi suosikkini - sen rakenne syntyy oliiviöljystä ja jugurtista.

Jos innostuit sitruskakuista - kokeile myös limekakkua!

Sitruunakakku

- 1 3/4 dl vaaleaa oliiviöjyä (ei ekstra-neitsytoliiviöljyä)
- 2 kananmunaa
- 1 luomusitruunankuori
- 1/2 sitruunanmehu
- 280 g turkkilaista jugurttia
- 4 dl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl ruokasoodaa

Kuorrutus
- 1/2 sitruunanmehu
- tomusokeria

Vatkaa oliiviöljy ja kananmunat kevyesti. Raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu (toisen puolikkaan mehu käytetään kuorrutteeseen). Sekoita joukkoon jugurtti ja sokeri.

Yhdistä jauhot, leivinjauho ja ruokasooda. Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (23 cm). Paista hieman uunin keskitasoa alempana 175 asteessa 35-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla.

Anna kakun jäähtyä ja kumoa pois vuuasta. Sekoita sitruunamehun joukkoon tomusokeria kunnes seos on sopivan kiinteää, mutta vielä juoksevaa. Lusikoi kakun päälle kuorrutetta ja anna sen valua kauniisti kakun reunoille.

Share
Ladataan...

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Oli erittäin helppo ohje ja maukas kakku! Suosittelen. Raikasta ja maukasta, eikä yhtään kuivaa. Nam nam. Puolet on jo syöty...

Fanni ja Kaneli

Kiva kuulla! Meillä suunnitellaan jo uuden tekemistä viikonloppuna :)

Siri (Ei varmistettu)

Tein tätä ja tuli aivan mielettömän hyvää. Käytin kyllä ekstraneitsytoliiviöljyä mutta ei sekään maistunut liikaa läpi. Kiitos hyvästä ohjeesta!

Kommentoi

Ladataan...