Täydellinen uunikana

Fanni ja Kaneli

On uunikanaa, ja sitten on uunikanaa. Tässä täydellisen rapean ja mehevän uunikanan avaimet, ja vihannekset paistuvat samalla maukkauksi. Valkosipuleista varsinkin tulee kuin hilloa. Ja kotona tuoksuu viikonlopulta.

Täydellinen uunikana (4 annosta)

- 1.4 kg kokonainen broileri
- 2 rkl voita
- tuoretta basilikaa
- kuivattua oreganoa
- 1 sitruuna
- 4 porkkanaa
- 2 keltasipulia
- 1 valkosipuli
- 3 rkl oliiviöljyä
- karkeaa suolaa (tykkään Maldon-sormisuolasta)
- mustapippuria

Ota broileri huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit reilun kokoisiksi paloiksi, ja pilko valkosipulin kynnet erilleen. Nosta ainekset uunivuokaan. Lorauta päälle noin 1 rkl oliiviöljyä ja sekoita.

Erota broilerin nahka lihasta parista kohdasta ja työnnän nahkan alle noin 1 rkl voita. Hiero voita, suolaa ja pippuria sekä vähän oliiviöljyä broilerin pintaan. Ripottele päälle hienonnettua basilikaa ja kuivattua oreganoa.

Nosta broileri vihannesten päälle uunivuokaan. Pilko pesty sitruuna neljään osaan, ja työnnä palat broilerin sisään. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 1 tunti. Valele broileria paistonesteellä. Laske lämpötila 200 asteeseen ja paista 20-30 minuuttia kunnes broilerilla on rapea ja kaunis pinta.

Voit kokeilla kypsyyttä työntämällä veitsen paksuimpaan kohtaa - ulos valuva neste on kirkasta. Myös koipi tuntuu kokeiltaessa murean irtonaiselta. Peitä foliolla ja anna broilerin levätä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.