Täydellisen aterian kaava

Fanni ja Kaneli

Paras ateria Italiassa löytyy paikallisten suosimista trattorioista. Varaa aikaa muutama tunti, sillä täydelliseen ateriaan kuuluvat kaikki ruokalajit - antipasti (alkupalat), primi (alkuruoka), secondi (pääruoka), dolce (jälkiruoka).

Ruokajuomana nautitaan Toscanan alueen Chianti Classico-viiniä. Antipasto-lautasella on erilaisia lihoja (Salumi) ja alueen lampaanmaitojuustoja (Pecorino) sekä rapeita crostineita, joista tyypillinen toscanalainen erikoisuus on kananmaksacrostinit (Crostini di Fegatini di Pollo).

Alkupalojen jälkeen vuorossa on alueelle tyypillistä papu-kasviskeittoa (Ribollita) ja käsintehtyä pastaa villisianlihakastikkeella (Tagliatelle al ragu di cinghiale).

Jälkiruuaksi ei voi olla ottamatta tiramisua ja Vin Santo-jälkiruokaviiniä cantuccini-keksien kanssa. Aterian päätteeksi kuppi espressoa, jonka pinnalla on paksu crema. Olo on onnellinen.

Share

Kommentit

Sini - nautiskellen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Ei kai tuollaisen aterian jälkeen voi olla kuin onnellinen :) Hmm, pitäisiköhän perjantain kunniaksi tehdä iltapalaksi crostineja ja ottaa lasillinen viiniä...

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Meillä tehdään varmaan myös crostineja. Peruscrostinit ovat aivan ihania - hyvää leipää paahdettuna, reilusti oliiviöljyä ja loppusilauksena halkaistulla valkosipulinkynnellä pinnan hierominen. Kivaa viikonloppua!

MariMaalla
Kivistössä

Kyllä, kyllä, kyllä! Juuri nyt, järjettömän nälkäisenä, maksaisin aika paljon jo tuosta antipasti-lautasesta ja viinilasillisesta. Tai -karahvillisesta.

Onneksi on Rooman liput taskussa, se auttaa kestämään tämän sietämättömän lautaskateuden ;-)

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Mari, toivottavasti nautit karahvillisen :)

Suolaa ja hunajaa, Suomeen jo palanneena... täällä ollaan aika kateellisia noista lipuista :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.