Vappupöytä

Ladataan...
Fanni ja Kaneli

Marimekon keväiset kuosit. Sitruunalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla maustettu vihreä salaatti. Vuohenjuustoa ja valkosipulibruschettoja. Prosciuttoon käärityt paahdetut parsat. Ja tietysti pullo Proseccoa.

Siman kanssa kaveriksi sopivat täydellisesti helpot donitsimuffinssit. Hauskaa vappua!

Paahdetut prosciutto-parsat

- nippu vihreää parsaa
- 10 viipaletta ilmakuivattua kinkkua (prosciutto)

Napsaise pois parsojen puiset tyvet, ja kiehauta ne reilusti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta vesi pois. Kierrä kinkkusiivu parsojen ympärille.

Paista parsat ja juusto 200 asteessa 5-10 minuuttia kunnes kinkun pinta on rapea ja juusto on sulanut. Voit paahtaa myös leipäpalat uunin jälkilämmössä pari minuuttia.

Valkosipulibruschetat

- hyvää maalaisleipää tai ciabattaa
- pari valkosipulinkynttä
- hyvälaatuista oliiviöljyä

Paahda leipäviipaleet uunissa 200 asteessa reilu viisi minuuttia tai kunnes leivät ovat rapeita. Sivele kevyesti hyvälaatuisella ekstraneitsytoliiviöljyllä. Leikkaa valkosipulikynsi puoliksi ja hankaa valkosipuli leipien pintaan.

Share
Ladataan...

Kommentit

Pieni Seikkailu

Ah, kiitos tästä!!! :) Sain vielä viimeisiä ideoita vapun illalliselle, jonka järjestän Italialaiselle porukalle.

 

Ihanaa vappua!

Fanni ja Kaneli

Hyvä, että pikavinkit ehti vielä mukaan! Kivaa vappupäivää!

Sini - nautiskellen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Näyttää herkulliselta! Meillä vappupöytään kuului kirkasta perunasalaattia, grillattua halloumia, grillattua pekoniin käärittyä parsaa, munkkeja ja tietysti kuohuvaa (italialaisen sijaan espanjalaista cavaa). Tulipa syötyä! :)

Fanni ja Kaneli

Sini, ihan täydellisen kuuloinen pöytä! Ja Cavaa juotiin täälläkin Proseccon lisäksi :)

Kommentoi

Ladataan...