Veriappelsiini-ankkasalaatti

Ladataan...
Fanni ja Kaneli

Mehukkaita ankanrintaviipaleita, veriappelsiiniä ja parsaa. Tämän salaatin kaava seuraa kaikkia makujen yhteensovittamisen virallisia nuotteja. Ankanrinta kypsyy helposti pannulla ja salaatti valmistuu siinä ohella.

Sitrushedelmien filerointi on muuten yksi paras tekniikkavinkki keittiöön! (Oletko kokeillut tekniikkaa jo greippeihin?) Ja jos innostuit ankasta, kokeile myös tätä helppoa ateriaa, ankkaa ja yrttiperunoita.

Veriappelsiini-ankkasalaatti (4 annosta)

- ankanrintafile (400 g)
- 2 veriappelsiinia
- nippu parsaa (500 g)
- loraus oliiviöljyä
- pari erilaista salaattia (esim. frisee ja tammenlehti)
- pala parmesaania
- suolaa ja mustapippuria myllystä

Ota ankanrinta sulamaan pakastimesta jääkaappiin noin vuorokaudeksi.

Tee nahkaan lihaan asti viillot ja mausta ankka suolalla ja pippurilla. Nosta ankka rasvapuoli alaspäin pannulle keskilämmölle. Paista ankkaa noin 13 minuuttia kunnes pinta on rapea ja ruskea. Käännä ankanrinta ja paista toiset 13 minuuttia. Ota ankka pois pannulta ja kääri folioon. Anna levätä 5 minuuttia nahkapuoli ylöspäin. Viipaloi terävällä veitsellä.

Valmista salaatti samalla kun ankka kypsyy pannulla. Napsaise pois parsojen puiset tyvet. Nosta parsat uuniastiaan ja pöyrittele kevyesti lorauksessa oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda parsat 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Leikkaa veriappelsiinin päädyt. Aseta appelsiinin leikattu pääty leikkuulautaa vasten, ja leikkaa kuoret sivuilta parin sentin osissa hedelmän pyöreää muotoa myötäillen. Leikkaa jäljelle jääneet valkoiset osat pois. Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi kalvojen väleistä kulhon päällä. Säästä tippuva mehu, ja purista mehu myös siivujen leikkaamisen jälkeen jääneestä rangasta.

Kaada revittyjen salaatinlehtien joukkoon aavistus veriappelsiinin mehua ja pikku loraus oliiviöljyä. Sekoita. Höylää parmesaanista kuorimaveitsellä lastuja.

Kokoa kaikki raaka-aineet salaatiksi lautasille. Viimeistele rouhaisulla mustapippuria.

Share
Ladataan...

Kommentit

Nam! nyt kun olen tehnyt ensimmäisen kerran ankkaa, aion jatkaa ankkakokeiluja ja tehdä tätä ihanaa salaattia :)

 

Fanni ja Kaneli

Kaikki ankkaa kokeilleet sanovat samaa - ensimmäisen kokeilun jälkeen on helppo jatkaa uusiin resepteihin. Klassinen ankka ja appelsiini yhdistelmä toimii tässä todella hyvin!

Näyttääpä ihanalta! Tavallaan tosi virallisen itsestäänselvä yhdistelmä niin kuin sanoit, mutta eipä vaan olisi tullut mulle mieleen. Eli kiitos taas tästäkin inspiraatiosta :)

Fanni ja Kaneli

Kiitos kivasta kommentista! Jotenkin tämä on kivan keväinen salaatti kun mukaan yhdistelmään lisätään parsa.

Kommentoi

Ladataan...