Insta(nt)-treeni

Fitness Führer

Meinasit treenata itseksesi, mutta et keksi mitä tehdä kun ei ole ohjaajaa kertomassa? Youtube-videot ovat varmaankin tuttu inspiraation lähde, mutta itse olen viime aikoina alkanut Insta(nt)-treenata. Instagramin käyttö on nopeampaa kuin Youtuben, ja videot lyhyitä. Tästä siis nimi Instant!

Homma on simppeli: mene Instagramiin ja hae julkaisuja haluamallasi häshtägillä, esimerkiksi #polemove tai #yogapose. Sen jälkeen teet sitä, mitä kuvavirrasta sattuu löytymään. Hauskaa ja vaihtelevaa! Samalla oppii uusia muuveja. Pelkkiin poseerauksiin ei tarvitse tyytyä: käyttäjät jakavat muun muassa juoksureittejään, ehkä joku löytyy sinun kulmiltasi? Jos ei, niin matkan ja tempon voit kopsata omaan treeniisi ja saat siihen mukavaa ohjattuna olemisen tunnetta.

Insta(nt)-treenaus edellyttää, että tunnet lajin jollakin tavoin. Sekä tietysti sitä, että pystyt kuuntelemaan kroppaasi, mikäli haet esimerkiksi akrobaattisia tai venytysliikkeitä. Näiden ehtojen täyttyessä se on mitä parhainta kesäpuuhaa joutilaana aikana kotona tai vaikka puistossa.

Tankoliikkeiden (hae esimerkiksi #polemove, #poledance tai #polefitness) lisäksi suosikikseni on osoittautunut #partneryoga: mielipuolisen hauskaa (ja mielipuolisen vamma-altista)! Ainakin joogan ja tankotanssin osalta voit hakea tietyn liikkeen nimellä, vaikka #titanic tai #mermaidpose. Joogakuvien jakajat jakavat usein myös tutoriaaleja, joissa kuvassa on selitetty, miten asana tehdään. Tankokuvien joukosta löytyy usein videoita, joista saa komboideoita. Videoklipit auttavat myös silloin, kun pää lyö tyhjää lihaskuntoliikkeiden suhteen.

Tämänhetkinen fiksaationi. Kuvakaappaus hausta #mermaidpose.

Suosittuja ovat myös erilaiset haasteet, jossa haasteeseen osallistuva postaa päivittäin kuvan, jossa tekee kyseisen päivän liikkeen. Suunnittelen tässä kovasti, että aloittaisin jonkun 30 päivän jooga- tai vaikka spagaattihaasteen. Siitä vasta tulisi mainiota kuvamateriaalia jaettavaksi kun en mihinkään taivu...vaan taipuisinko kuukauden päästä enemmän?

Vinkkaa kommenteissa omat Insta(nt)-treeni-ideasi tai tilit, joita kannattaa seurata (omasi tai muiden). Fitness Führerhan löytyy Instagramista nimimerkillä @fitnessfuhrer.

***

Nowadays I do Insta(nt) training: I browse hashtags like #polemove and #yogapose on Instagram and do the moves I see. Fun!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.