Mahdutko vaatteisiisi?

Fitness Führer

Sain tässä äskeittäin uudet juoksutrikoot. Olin ilmoittanut kokoni etukäteen, varmuuden vuoksi M, vaikka pelkäsinkin sen kokoisten valuvan juostessa. Trikoiden lahkeensuissa oli vetoketjut, joiden ansiosta sain pöksyt jalkaani. Jalkaani ne myös jäivät, tarkalleen ottaen kanittamaan aavistuksen polven yläpuolelle. Minulle toimitettiin uusi pari koossa L. Saan ne juuri ja juuri ylleni, vaseliinin ja paistinlastan avulla.

Nämä trikoot eivät olleet mikään poikkeustapaus, minkä takia käytän housuja tosi harvoin. Sopivia on vaikea löytää. En tykkää joustamattomista tai puristavista vaatteista. Onneksi nykymuodissa on tarjolla niin venyvää jegginsiä kuin väljää kangashousuakin, johan luulisi ongelman ratkeavan, ilman että pöksy ratkeaa.

Vaan ei. Viime aikoina olen seissyt aika monen vaateliikkeen sovituskopissa kiskomassa puolisääreen juuttuneita housuja tuskanhiki otsalla joko ylös tai alaspäin. Housuja, joiden kokomerkintä on M/L, 40 tai 42. Kokotaulukoiden mukaan olen mitattavasta ruumiinosasta riippuen kokoa 34 - 38, enkä silti ole välttämättä saanut koon 42 housuja edes polviin saakka.

Kuvakaappaus ellos.fi.

Ongelma ei koske pelkästään housuja. Jos haluan jakun, joka ei kinnaa hartioilta, ja jossa pystyn liikuttamaan käsiäni, se roikkuu tyhjänä rinnan kohdalta ja lörpöttää vyötäröltä. Mekoissa ei pysty nostamaan käsiä ylös, koska yläselkäni venyttää takakappaletta ratkeamispisteeseen ja olkavarret täyttävät hihat. "Omaa kokoani" olevat vaatteet kanittavat miltei aina jostain kohdin, ja suuremmat taas näyttävät helposti siltä, että olen napannut ne pukuleikkiin äidin kaapista.

Tämä on tietysti ärsyttävää. Mutta myös ahdistavaa. Ovatko sääreni ja reiteni todella niin isot, että koko 42 ei riitä? Ovatko käsivarteni niin jättimäiset, että ne eivät mahdu mihinkään joustamattomasta materiaalista tehtyyn hihaan? Olenko todella niin omituisen muotoinen ja epäsuhtainen?

Voisi kuvitella, että minulla on vielä helppoa, olenhan kuitenkin ns. standardikokoinen: keskipituinen ja normaalipainoinen. Millaisiksi nämä ongelmat muodostuvat siinä vaiheessa kun mittataulukko antaa kooksi 32 tai 52? Tai jos pituutta on 150 tai 180 senttiä?

Kun minäkin "normaali"kokoisena ahdistun vaatekaupassa, en voi olla miettimättä, miten suuri osa monien kokemasta kroppa-ahdistuksesta johtuu siitä, että kaupasta ei löydy vaatteita, joihin vartalonsa saisi sisälle? Tavallaan ajatus on naurettava: eihän niitä vaatteita ole tehty minulle eikä minun mittojeni mukaan, vaan jokin hämärä keskivertokropanmuoto mielessä. Mutta helposti tulkitsee, että vika on itsessä ja omissa mittasuhteissa kun ei mikään sovi saati istu. Ehkä muut ovat sitä keskivertoa ja minä olen kovasti poikkeava? Yhtäkkiä sovituskopin peilikin vahvistaa saman. Ei kenelläkään ole tällaisia muotoja tai mittasuhteita, olen epänormaali ja viallinen.

On helppo sanoa, että ei sille kokonumerolle tai -kirjaimelle pidä antaa niin paljoa painoarvoa. Jostain syystä se tuntuu kuitenkin määrittävän meitä, mittaavan onnistumistamme ja arvoamme. Ja sopivuuttamme, niin kirjaimellisesti kuin kuvainnollisestikin. Kirppishaukkana olen huomannut, että hyvin monista naisten vaatteista on leikattu kokolappu pois, vaikka muut laput on jätetty paikalleen. En keksi sille mitään muuta syytä kuin sen, että kenenkään ei haluta näkevän sen paljastamaa lukua. Sen kun ajatellaan paljastavan meistä niin paljon. Mutta eihän se kerro käyttäjästä vaan vaatteesta!

Ennen vaatteet tehtiin tai teetettiin sen kropan mukaan, jonka yllä niitä oli tarkoitus pitää. Vaatteen tuli sopia vartalolle, ei vartalon vaatteeseen. Vintagekolttuja hiplatessa vieläpä usein huomaa, että saumoihin on jätetty sentti-pari varaa löysätä tai ottaa sisään, elämässä kun voi sellainen tarve tulla. Nykyisin olemme hyväksyneet ajatuksen, että meidän on sovittava vaatteisiin. Ja kun emme sovi, ahdistaa.

Koska minulla ei ole varaa käydä jatkuvasti ompelijalla, pukeudun kaapuihin ja trikooseen. Enkä välitä siitä ikäväsävyisestä hämmennyksestä, kun kolme kokoa mittoja suurempi vaate ei mahdu ylle. Kaappini on täynnä L ja XL-kokoisia vaatteita, enkä leikkaa yhdestäkään kokolappua pois. Sillä vaatteiden tulee sopia minulle, eikä minun mahtua niihin.

***

Shopping clothes is so hard. I'm standard-sized when it comes to height and weight, but having some muscles and a waist 30 cm smaller than my hips makes it really difficult to fit into anything. Not fitting into clothes makes many women feel bad about themselves and I'm not an exception. Some time ago it was clothes that should fit on us, not us into clothes. I try to remember that.

Kommentit

sanumaria

Mää leikkaan ne laput kun ärsyttää jos ne kurkkii paidan kauluksesta. 

FFFifi
Fitness Führer

Joo ja osa varmaan koska ne kutittaa tai näkyy läpi :) Mutta tosi isossa osassa on oikeasti leikattu niskasta PELKKÄ kokonumero pois, muut laput (merkki, pesuohje) saavat siellä olla. Sama koskee niitä, joissa koko on sivusaumassa, se on poissa mutta muut lappuset jäljellä.

sara* (Ei varmistettu)

Minä leikkaan usein laput niskasta, koska ne kutittaa ja kokohan on usein siinä. Pesuohjeet ja vaatteen materiaalitiedot pyrin säästämään ellei ne näy paidasta läpi tai muuten häiritse. Ei haittaa siis koko vaan se lappu ja tuskin olen ihan ainut. :)

FFFifi
Fitness Führer

Mäkin leikkaan jos kutittaa, ja varmaan moni muukin. Mutta suurimmassa osassa on siis oikeasti leikattu vaan se kokolappu. Pesuohjetta voi toki tarvita myöhemminkin, mutta jos se on niskassa niin samalla tavallahan se vilkkuu, tai samalla tavalla se kutittaa.

Olen siis oikeasti seurannut tätä vuosia :D Kiinnitin huomiota alunperin siksi, kun kirppiksellä ärsyttää, että en näe mitä kokoa vaate on. Ensin toki ajattelin, että laput on poissa koska kutittaa/näkyy jne., mutta mitä enemmän aloin tätä seuraamaan, sitä enemmän huomasin että suurimassa osassa leikataan pelkkä koko pois.

Enemmän tämä oli kuitenkin kirjoitustekninen juttu (=tehokeino) kuin se, että mä uskoisin kaikkien naisten syvästi häpeävän vaatteidensa kokolappuja :D (Tosin en ole koskaan törmännyt kirpalla miesten vaatteeseen josta olisi leikattu kokolappu pois. Ostan ja katson niitä vähemmän, mutta siltikään :O)

FFFifi
Fitness Führer

Joo niin on, se on kyllä pakko leikata!

Mise

152-senttisenä tulee vaatteen koon lisäksi muita ongelmia - eivät siis todellakaan rajoitu siihen, että lahkeet on aina lyhennettävä. Myös muotolaskokset ovatväärissä kohdissa, kaula-aukko aivan liian alhaalla, kaikki jakut pussittavat selästä, jne... Ompelukone on ollut yksi fiksuimmista ostoksistani :D Mutta, tuo koko-asia on kyllä muutenkin ärsyttävä. Eikä voi oikein koskaan luottaa, että edes tietyssä liikkeellä olisi samaa kokoa, kun se oikea koko voi olla siellä samassa liikkeessä s-xl? En todella ymmärrä näitä luokituksia...

Mise

Ja siis, tuolla että kaula-aukot tulevat aivan liian alas, tarkoitin siis sitä, että tissit tulevat kaula-aukosta ulos...

 

FFFifi
Fitness Führer

Tämmöisiä mä en tullut ajatelleeksi, mulla ne on yleensä suunnilleen kohdillaan. Paitsi kun ostan noita L/XL kokoisia, sitten on just kaula-aukko, joka tippuu olkapäältä alas.

Ei tosiaan voi luottaa! Ja muistan kun kaveri meni naimisiin, ja menin ostamaan koko polttariporukalle pinkit topit Henkkamaukasta, otin kokoja XS-XL, kuten me oltiin. No kävi ilmi, että yksi L-kokoinen toppi oli pienempi kuin yks S-kokoinen toppi, kyseessä oli siis täsmälleen sama malli... Että ne ei pidä paikkansa välttämättä edes yhden ja saman mallin sisällä!

Lattemude

Mä luulen että tolla on jokin yhteys valmistusmaahan. Ostin joskus vuonna nakki ja vasara H&M:lta sovittamatta kaksi samanlaista toppia eri väreissä. Mulla oli saman mallin musta versio himassa ja se oli ihan paras aluspaitana jonkun neuleen alla.

Himassa sit levittelin ostoksiani tarkemmin ja huomasin, että mulla on kolme S-koon vaatetta, joista yksi vastaa oikeasti kokoaan, yksi on varmaan oikeasti L ja yksi kuuluisi oikeasti lastenosastolle. Ja tadaa, kaikissa eri valmistusmaa. Pienin taisi olla made in Indonesia ja isoin made in Poland.

Onneksi niissä oli vaihto-oikeus.

FFFifi
Fitness Führer

Oho! Tarkkana saa kyllä olla.

Huomenna on paremmin..

Joo, just nimenomaan H&M:ssä oon huomannut vuosia samaa. Harmi, kun just sieltä hinnan halpuuden takia tulee helposti ostettua varsinkin trikoo-paitoja useampi kappale eri väreissä. Nykyään tiedän, että jos tuolta ostaa, kaikki on sovitettava. Luulen, että valmistusmaan lisäksi tää on yleinen huonolaatuisuuden ongelma siellä, mikä tätä tuottaa. Että vaatteet valmistetaan kiireellä huonoista materiaaleista riistopalkatulla työvoimalla - ei ehdi tekijä niin laadun päälle katsoa. Pitäis varmaan ymmärtää ostaa jotain eettisempää, mut näin tää menee laiskalla ja vähärahaisella

nansk

157 cm täällä moi - mulla on kokoon nähden pitkät jalat ja lyhyt selkä, minkä takia esimerkiksi mikään klassisen mallinen jakku ei koskaan sovi. Selän mitta on liian pitkä, mutta pienempi koko ei istu rintojen kohdalta... Farkut ja muut housut ovat aina liian pitkät. Ihan joka kerta.

Kesällä sovitin muutamaa mekkoa, joissa oli kaikissa olkaimissa varmaan 30 cm liikaa mittaa :'D enkä osaa edes lyhennellä mitään itse. Tuntuu että jopa xs-kokoiset vaatteet tehdään joissakin paikoissa 180-senttisille naisille. Tai ehkä mun kropassa suhteet on ihan pielessä. Olispa räätäli.

FFFifi
Fitness Führer

Mullekin on lahkeet usein liian pitkät, tai vähintäänkin siinä rajoilla voiko niitä jättää ryttyyn nilkkaan, joten voin kuvitella!

Olkaimet on kanssa...ne on usein ihan käsittämättömän pitkiä. Mä osaan kyllä lyhentää, mutta en todellakaan jaksa. Yleensä en osta mitään, mille pitää tehdä jotain, kun se kuitenkin jää tekemättä.

Nella
Nellancholia

Tuttu probleema. Ahdistun aina vaatteiden kokonumeroista, vaikka kuinka jankkaisin itselleni, että 185-senttinen ihminen on väistämättä raamikkaampi kuin joku 20cm lyhyempi. Ja suuresta koosta huolimatta kaikki muotolaskokset ovat aina liian ylhäällä ja hihat ovat kuin kasvupyrähdyksen kokeneella teinillä, jonka vaatekaappi ei ole pysynyt kehon muutosten mukana. Pitkien housujen ostaminen on tuskallisin operaatio kaikista. Ja tulee aina onho olo, jos tarpeeksi pitkiä housuja (vähintään 36 tuuman lahkeella) on jäljellä vain 26 tuuman vyötäröllä. Puuh. Onneksi edes jotkut suomalaiset merkit ovat vähän raamikkaammille tyypeille sopivia ilman että täytyy tarttua suurimpiin kokoihin.

FFFifi
Fitness Führer

Hämmentävää miten paljon se voi ahdistaa, vaikka eihän sillä oikeasti ole yhtään mitään väliä!

Mä olen kanssa miettinyt, että miten paljon kauppoihin oikein ostetaan just tuollaisia 26/36 kokoisia farkkuja, kun tuntuu että niitä on siellä läjäpäin ja omaa kokoa ei.

Mäkin olen huomannut, että joissain kotimaisissa merkeissä ja sit ihan markettivaatteissa on usein enemmän tilaa. Toisaalta niissäkään on harvoin tilaa vain siellä, mihin mä sitä kaipaan, vaan mitoitus on kokonaan väljempi.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Joo L/XL-tyttö kans täällä moro. Ai että se muuten syö tälleen 5-8 kertaa viikossa treenaavaa shoppailla kaikenmaailman Great Girls- mallistoista kun normit ei vain sovi, varsinkaan housut. Ihanaa :)

FFFifi
Fitness Führer

Joo mut kato minkä sille mahtaa että on niin SUURENMOINEN tyyppi :D

On kyllä jännä, että vaikuttaakohan noihin vaatteisiin joskus se, että naiset treenaa nykyisin enemmän? Vaatekoothan ovat väljentyneet kun ihmiset saavat parempaa ruokaa ja kasvavat pidemmiksi - ja myös lihovat. Hirveän paheksunnan saattelemanahan on just jotain vyötäröitä muutettu väljemmiksi kun kauhistus sentään! "naisilla ei enää ole vyötäröä". Että tuleeko niihin joskus myös tilaa lihaksille?

 

Suvi K.
Sisunainen

Mä olin vähän aikaa amiksessa peruskoulun jälkeen, ja yksi asia mitä siellä opin, oli kuinka vaatteiden kaavat piirretään: Niillä vaatetehtaan tyypeillä on tollanen samanlainen taulukko, jossa lukee strategiset mitat joka koon vaatteille ja peruskaavat, joihin on piirretty näiden mittojen mukaan uberyksinkertasen paidan, housun jne palaset. Sitten vaan siitä sovelletaan sen mukaan millanen lahkeenpituus ja montako taskua halutaan. Paitsi kun näitä taulukoita ja kaavoja on erilaisia, varmaan suunnilleen joka vaateketjulla omat, ja ne mitat voi vaihdella todella paljon.

Siinä kohti, kun piti piirtää omien mittojen mukaan omat peruskaavat, ja näin kuinka eri näkönen siitä tuli valmiisiin verrattuna, lopetin ahdistumisen siitä jos kaupan vaatteet ei sovi.

Onneksi trikoo on keksitty. 

annn (Ei varmistettu)

Mä oon miettinyt samaa. Vaikka olen melko standardikokoinen koen silti usein vaateahdistustta ostoksilla ollessani. Nykyään vaatteissa tuntuu olevan aivan olematon tila pohkeille (pillifarkkumuoti!) ja käsivarsille. En ole edes lihaksikas enkä lihava, mutta silti useimmat vaatteet kinnaavat pohkeista, käsivarsista ja hartioista ja lepattavat vyotäröltä tai rinnasta. Mittasuhteiltani olen suhteellisen pitkäselkäinen, joten kaikki muotoon ommellut vaatteet kapenevat ja levenevät väärässä kohdassa... Ja sopiva vaate saattaa löytyä mistä tahansa kokojen xs-xl välimaastosta... En siis yhtään ihmettele että poikkeuksellisemman kokoisia ahistaa!

empuska

Onneksi itsellä kinnanut vastaan pohkeista, mutta nuo olkapäät! Jööses! Kangas junnaa vastaan ennen kuin kädet ovat rinnan yläpuolella! Mitä naisten pitäisi oikein tehdä, seisoa tapittaa tumput suorina joka paikassa?!

Nimim. "Oma postilaatikkoa pään yläpuolella"

FFFifi
Fitness Führer

Varmaan joo. Tosi monet vaatteet ovat hyviä niin kauan kuin niissä ei liikahdakaan! Heti kun alkaa vaikka kävellä, hame nousee ylös tai estää normaalipituisten askeleiden ottamisen, takit, jakut ja paidat kinnaa jos nostaa käsiä ylös, korkokengillä ei pysy pystyssä, sandaalit hankaa jne. jne.

empuska

Mä olen onneksi ratkaissut jakkuongelman ostamalla suosiolla svetarijakkuja. Onhan se vähän ehkä white trash-tyyliä sellaisesta collegesta nyt, mutta toisaaltaan astetta asiallisempi kuin huppari eikä niin nutturatätiä kuin sellainen neulottu takki.

FFFifi
Fitness Führer

Mulla on kanssa ollut niitä, ja just tänään Henkassa hiplasin yhtä. Mutta olen päätynyt pistämään edelliset kiertoon, koska yksi kutistui pesussa ja alkoi kinnata, ja muiden hihat olivat sittenkin liian tiukat. Mutta noissa on sentään jotain toivoa, toisin kuin perus-kankaisissa.

Mulla on yksi (vähän täti) jakku, joka on joustavaa, ohutta villakangasta. Se on hyvä, paitsi että se tosiaan on vähän täti :D

Ja on mulla yksi tavallista kangasta, ajattelin että se on hyvä kun se on semmoista väljää mallia. Sitten näin kuvan itsestäni se päällä, ja näytin siltä että se jakku yrittäisi syödä mut :/

Nina Enroth

Ai tän takia sä juokset hameessa? Ehehe hehe. Ai että hauskana. 

Farkkujen osto on tästä kokosyystä ihan horroria. Kunnia sellaisille farkkukaupoille, joissa on hullun iso valikoima ja hullun asiantuntevaa henkilökuntaa. 

FFFifi
Fitness Führer

Just siksi :D

Joo siis mähän en edes osta mitään "oikeita farkkuja". Ostan pelkästään Henkkamaukan toooosi venyviä jegginsejä. Epäilen sitä, että sopivia löytyisi, mutta ennen kaikkea siksi että en kestä kun farkut puristaa.

Nata - White Trash Disease

Ääh. Sä vaa shoppailet väärissä kaupoissa! :D

FFFifi
Fitness Führer

Joo pitää mennä Cittariin isojen tyttöjen osastolle :D

(Mä itse asiassa olin kerran iloinen kun löysin vähän väljiä mutta varsin mukavia Finnwearin mekkoja marketista. Kävi sitten myöhemmin ilmi, että ne oli jotain Finnwear Plus -mallistoa.)

Nata - White Trash Disease

Okei, mä korjaan hieman edellistä. Shoppailen väärillä osastoilla. Miesten osastoilta löytyy tosi hyviä paitoja, jotka istuvat omaan leveään selkään paremmin ku naisten vaatteet. Jos ei haluu näyttää pojalta, nii esim weekdaysta löytyy tosi hyvii unisex-vaatteita.

P.s. käytän naisten kledjuista suosiolla kokoa L yläosasta ja 25 tuuman farkkuja. Kokolappu ei kerro mitään, huono istuvuus ei ole sen väärti.

Nata - White Trash Disease

Typo. Mä siis shoppailen oikeilla osastoilla hehheh. Joku muu ei välttämättä ;D

Lemmi (Ei varmistettu) http://turkooseja.blogspot.fi/

Enkä mä ookkaa ainoa, jonka täytyy ostaa tosi ison kokoisia housuja kun muut jää kiinni? Mahtava uutinen sinäänsä. Noin kerran vuodessa on uusien farkkujen ostopäivä ja se on pahin päivä kaikista. Vaatekaupassakin tulee usein olo, että myyjät katsovat nenänvarttaan pitkin. Onneksi on verkkokaupat keksitty vaikkakin sieltä oikean kokoisten vaatteitten tilaaminen voi olla hiukkasen haastavaa.

FFFifi
Fitness Führer

Ja mä en oo ainoa??? Luojan kiitos :D Joo tavallaan hienoa kyllä!

Joo sellainen on äärimmäisen kuumottavaa, kun myyjä kattoo että oot ehkä tätä kokoa ja sit oot siellä sovituskopissa eikä ne housut nouse mihinkään: - Miltäs ne näyttää? - Öö tota mä en mahdu näihin, tuotko kolme kokoa isommat....

Verkkokaupoista tilaan usein useamman koon ja palautan ne loput. Tosta postauksen kokotaulukostakaan en tietäisi yhtään mikä on mun koko, kun tosiaan ymitat sopii 34-38. Todennäköisesti ottaisin 40 vähän vaatteesta riippuen...

Se on kyllä aina niin iloista puuhaa, kun vetää sovituskopissa housuja jalkaansa ja ne juuttuvat jo pohkeen kohdalla kiinni ja ottaa pari numeroa isomman koon ja pääsee ehkä polviin asti. Enkä minäkään mikään varsin isokokoinen ole, ilmeisen reitevä ja persevä tosin. Sekä hyvin pitkäselkäinen, mikä ärsyttää eniten mekkokaupoilla. Lyhyet mekot ei peitä edes hanuria, kun kaikki pituus niistä uppoaa jo selkään. Muotoilut on yleensä yläosissa myöskin väärässä kohtaa..

FFFifi
Fitness Führer

Joo kyllä! Ja kaikki sukkikset, trikoot yms., en uskalla ostaa niitä "oikeassa koossa" kun mun pohkeet ja reidet ei kuitenkaan mahdu niihin. Tässä tuli tosin positiivinen ylläri vähän aikaa sitten, ostin Henkkamaukasta legginsit, otin sovittamatta L-koon. Kotona huomasin, että ne olivat aivan liian isot, kävin vaihtamassa M-kokoisiin ja nekin on vähän löysäköt ja pitkät. Ihan ihmeellistä :D

Tästä tuli mieleen, että käytän aika usein hameita :D

Ei kun vakavasti, olen huomannut saman. Olen toisaalta myös viime vuosina lakannut piittaamasta koko asiasta. Jos joku vaate ei sovi, en osta sitä - meitä nyt vain ei ole tarkoitettu yhteen. Jos sopii, ja pidän siitä, ostan.

Toki olisi tosi hauskaa, että vaatteet suunnitellaan ihmisille, eikä sellaisille haavekuville hoikemmasta itsestä, jollaisia ilmeisesti kaikkien kuvitellaan elättelevän, mutta minkäs näille nyt tekee. Ehkä joskus vielä maailma on näiltä osin valmis ja jengi saa pukeutua tyylikkäästi ja mukavasti, mutta tänään tuntuu taas siltä, että luultavasti saamme lajimme tuhottua sitä ennen.

(Eniten kierroksia olen muuten viime vuosina ottanut juoksuvaatteiden mitoituksesta. Esimerkiksi naisten juoksusortsit ovat usein melko lyhyitä. Sillä tavalla lyhyitä, että jos oma rasvakudos ei aika läheisesti muistuta sen urheilukaupan ikkunan mallinuken rasvakudosta, niiden juoksusortsien käyttäminen on oleva hyvin tuskallista. En ymmärrä pointtia. Luulisi, että kyse on siitä, että juokseminen pysyisi mukavana. Lakkasin kuitenkin ottamasta em. kierroksia siirryttyäni ostamaan miesten treenisortseja, joissa on sekä lahjetta että taskua älypuhelinta varten. Olen niin nero.)

Hyvä postaus, kiitos!

FFFifi
Fitness Führer

Mäkään en suurimmaksi osaksi välitä. Ennen se oli ahdistavampaa, nykyisin ärsyttää lähinnä silloin kun haluaisi just jonkun tietyn vaatteen ja se ei sovi.

Joo juoksuvaatteet! Ja muutkin treenivaatteet! Niille saisi ihan kokonaan omistetun postauksensa! Ehkäpä pitääkin tehdä :D

Mulla on aina kaikkien, myös miesten, lyhyiden juoksutrikoiden/sortsien kanssa se ongelma, että niissä on niin kireä lahkeensuu, että se uppoaa reiteen ja sen perään tulee sellainen pullahdusmuodostelma. Lyhyissä sortseissa taas on aika iso hankaustodennäköisuus, ja pahimmassa tapauksessa ne myös lähtee hiissautumaan ylös ja lopulta vilkkuu pakara.

Mä ostan vaan sellaisia korissortsien tyyppisiä, joissa ei ole yhtään kireä lahkeensuu!

Treenivaatepostausta odotellessa :D

FFFifi
Fitness Führer

Aloin jo kirjoittamaan sitä :D

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Nike Pro! Vastaus ongelmiini.♥ lyhyet, muttei hävyttömät, tiukat, muttei puristavat ja pysyvät paikallaan kuin liimattu.

FFFifi
Fitness Führer

Menin katsomaan netistä, ja verkkokaupassa oli teksti "joku muu oli nopeampi ja osti viimeisen kappaleen" :D

Täytyy tutustua noihin!

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Niken shortsit on muutenkin ihan ykkösiä! Mulla on sellaiset joissa on kirkkaan neonvihreät alushortsit ja mustat, löysemmät ja lyhyemmät sitten päällä. Sairaan päheät. Ja älyttömän hyvät jalassa.

FFFifi
Fitness Führer

Joo mä oon kattelut niitä lyhyitä tankoilua ajatellen kaupassa, mutta en ole ostanut kun ne ovat aika tyyriitä. Pitää tosiaan tutustua, näytti tosi kivoille.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

...onneksi Amerikassa kaikki on suurempaa.

FFFifi
Fitness Führer

:D Pitää tulla sinne!

Mä olen kuullut vähän juttua, että siellä on jotain vain naisille tarkoitettuja maratoneja, joiden maalissa on smokkiin pukeutuneita palomiehiä joilta saa mitalin sijaan Tiffanyn korun :O Kuulostaa kyllä suomitytön vedätykseltä tämä, mutta jos tämmöistä oikeasti on niin vähänkö mun pitää päästä sinne :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Tosta en vielä ollutkaan kuullut. Mutta luin viime viikolla maratonista joka päättyy suklaatehtaalle ja juoksun jälkeen saa suklaakakkua ja suklaata. Melkein yhtä hyvä :P mä treenaan jo sille, syömällä suklaata.

FFFifi
Fitness Führer

Hohohohoo! Olisikohan samanlainen myös kaljaversiona :P

lalla a paris

Mahdun omiin vaatteisiini, mutta kaupan vaatteisiin harvemmin. Todella kiusallista on myös kuinka vaatteet roikkuvat ja kinnaavat vääristä paikoista. Smart casual -pukeutuminen bleisereineen on aika tuskaa, koska budjettini ei ole vielä antanut periksi räätäilöityjen bleisereiden hankkimiseen. Mekot ja stretch-housut ovat pelastus ja siistit villapaidat.

Oma farkkujen ostoni myös helpottui kun löysin Leviksen curve id -farkut. Ei tarvitse enää rullailla vyötäröä selkäpuolelta sisään ja tuumakokokin pieneni kaksi numeroa kun reidet mahtuvat nyt jo pienemmästä koosta sisään. Lämmin suositus, vaikka hinta Suomessa näille onkin vähän kovanlainen! Olen myös huomannut yllätyksekseni, että Mangon siistimmän malliston housut istuvat lyhytjalkaiselle ja pyöreähkölle naishenkilölle yllättävän hyvin, kerrankin ei tarvinnut lyhentää housuja! Tosin näitä en ole Suomesta löytänyt, yleisesti tuntuu että Suomessa myytävät housut ovat tosi pitkiä. 

Hartioista sopivat, mutta samalla vyötäröltä istuvat paidat ja puserot ovat vielä hakusessa. Vinkkejä otetaan vastaan. 

eviela
NOT A Wonderland

Ah, vaatteiden metsästys se iänikuinen pulma! Itsellä ongelma aina paitojen kanssa (kireämpien), jos ne istuu vyötäröltä niin tissit ei mahdu ja jos tissit mahtuu niin on löysä vyörätöltä. Lisäksi takamusta löytyy ja jos paita onn hyvä muualta, niin lanteilta herkästi kinnaa. Ennen mukana oli vielä aivan jäätävä turvotus, ai että oli mahdoton löytää istuvaa ja hyvännäköistä kireämpää paitaa. Toinen iso tuska oli ne farkut. Jos ne istu kaikkialta muualta niin mahalta kinnasi kiitos turvotuksen aina. Jos mahalta hyvä, niin muualta ihan liian isot. Tai sitten joskus niinkin, että oli mallin takia hyvät mahalta, mutta sitten ei takamuksesta istunut. En osaa vielä sanoa kuinka paljon farkkujen osto helpottuu kokomuutosten ja turvotuksen häviämisen myötä, mutta toivottavasti paljon. Ennen oli mahdoton löytää hyviä farkkuja.

FFFifi
Fitness Führer

Mullakin on tämä, että istuvaa paitapuseroa ei voi käyttää, kun napit sinkoilee auki edestä. Ja mä en ole lähelläkään rintava edes :O Käytän sitten vaan sellaisia laatikon mallisia...

Ja joo, suoran malliset tunikat/ pitkät paidat kittanoituu lantiolle, vyötäröllä on tyhjää vaikka kuin.

eviela
NOT A Wonderland

Itellä on taas paljon reilun kokoisia paitoja kaapissa, tartte miettiä istuvuusongelmia sillä tarkoitushan on vaatteella olla löysä ;) Ja mahtuu tissitkin. Itse ollut aina hoikkarakenteinen ja aika hoikka muutenkin, mutta rintaa ja pebaa löytyy :D Sinällään "ihannemuodot", mutta vaatteita ostaessa kiroaa ne kyllä maasta taivaisiin. Onneksi on olemassa trikoopaitoja vaikka niistäkin sitä sopivaa saa oikein etsiä, ettei veny tisseistä läpinäkyviksi vaan istuisi puristamatta tai löysymättä joka puolelta. Toistaiseksi löytänyt moisen vain Onlysta, toivottavasti myyvät moisia vieläkin niin voisi hamstrata kaappiin.

Miia_pau
Kolmas linja

Yes. Juuri näin. Luulis, että kun suosii trikoota ja väljää, mahtuis rytkyt päälle, mutta eipä ole niin yksinkertaista. Kokokartan mukaan olen aika tarkkaan kokoa M/38 tai 40 ja pituudenkin puolesta mahdun 172 senttisenä nipinnapin tuohon yleiseen sarjaan. Eipä auta. Yleensä kiristää. Pääasiassa reisistä ja hartioista. Käsivarret ja pohkeet ovat vähän rimpulammat, joten niistä yleensä ei sentään kinnaa. Enkä edes jaksa ahdistua kokomerkinnöistä (kaapista löytyy riepua akselilla xs-xl), mutta ei kyllä kauheasti huvita hikoilla sovituskopeissa, eikä sovittamatta nyt ainakaan uskalla ostaa: tein taannoin virheen ja nappasin alerekistä Stadiumin M-koon trikoot, kun semmoiset oli jo yhdet oli vähän eri mallissa. No, nämä uudet ovat n. 15 cm liian lyhyet, lahkeiden vetoketju ei mahdu kiinni ja vyötäröllä on löysää...

Olen tullut siihen tulokseen, että jos jonkun hyvän valmistajan/mallin keksin, suosin sitten sitä. Farkuissa Lewiksen ylläkin mainittu curve id ja siitä malli demi curve on osoittautunut melko sopivaksi myös "vähän" lihaksikkaammille reisille.

 

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.