Olutta vaiko eikö olutta?

Fitness Führer

Kotimaiselta tutkimuskentiltä kuului mainioita uutisia:

Tutkielma: Olut urheilujuomia parempi palautusjuoma

Tutkielman mukaan olut toimii jopa vettä paremmin kehon nesteytyksessä urheilusuorituksen jälkeen. Se myös sisältää huomattavasti enemmän hivenaineita kuin perinteiset palautusjuomat.

Olut sopii erityisen hyvin nestetasapainon palauttamiseen hikoiluttavan liikunnan jälkeen ja hivenainevaje korjaantuu myös oluella.

Teille, jotka seuraatte Suomen johtavaa (ja oletettavasti ainoaa) kaljatreeniblogia, tämä uutinen ei tietenkään tullut yllätyksenä. Johan oluen erinomaisista palautusjuomaominaisuuksista kirjoitettiin tällä tontilla jo marraskuussa!

Mutta onko tämä liian hyvää ollakseen totta?

THL:n erityisasiantuntija oluesta palautusjuomana: En suosittele

– Palautumisessa tarvitaan myös proteiinia ja oluessa sitä ei ole. Alkoholihan on diureetti eli se lisää virtsan eritystä, mikä sitten taas lisää nestehukkaa. Tässä yhteydessä sillä on vähän ristiriitaisia vaikutuksia. En voi lähteä suosittelemaan alkoholipitoisten juomien käyttöä, [THL:n erityisasiantuntija Heli] Reinivuo sanoo.

Voi ei! Vaan liekö hätä tämän näköinen? No ei ole! Minulla on ratkaisu!

Palkittu treenibloggaaja ja kokenut kaljallapalauttelija: Minä suosittelen

Oluen hyödyt on todistettu tutkimuksin, joiden luotettavuutta ei ole mitään syytä lähteä kiistämään. Lisäksi täytyy muistaa empiirisen havainnoinnin kautta saatu tieto oluen merkityksestä henkiselle palautumiselle, ja ihan motivaationkin osalta. Kuinka moni juoksutapahtumissa pääsisi edes maaliin ilman ajatusta huurteisesta?, bloggaaja pohtii.

Mikäli proteiinin saannista on huolissaan, voi oluen lisäksi nauttia esimerkiksi makkaraa. Makkaroita on helposti saatavilla ympäri Suomen ja ympäri vuorokauden. Lisäksi kun proteiinituotteiden suosion ottaa huomioon, on proteiinirikastetun oluen tulo markkinoille todenäköisesti vain ajan kysymys, bloggaaja ennustaa.

Proteiiniohrapirtelöä odotellessa!

***

I <3 beer.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

joo, kuulin radiosta tästä ja ajattelin kyllä heti sua :D

FFFifi
Fitness Führer

Hahaa mainiota :D

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Oluen palauttavaan voimaan uskoo myös mun veli, ja hyvin näyttää toimivan, kun se juoksi viime vuonna ekan maratoninsa. :)

FFFifi
Fitness Führer

Kyllä se todellakin toimii. Tämä on ihan selvä asia, että siinä mielessä nollatutkimus :D

Suvi K.
Sisunainen

Mutta mutta. Gluteenivammaisen tuhannen euron kysymys: lasketaanko myös lonkero?

FFFifi
Fitness Führer

Henkisten vaikutusten osalta varmasti! Muuten mä vähän epäilen, että vain oluella saa optimaalisimmat hyödyt... Mutta löysin tämmöisen http://www.glu.fi/vinkit/gluteeniton/Suomen+gluteeniton+olutvalikoima/12/ En tiedä onko tuo ihan ajan tasalla, mutta ehkä sieltä löytyisi joku joka sopii ja maistuu?

Suvi K.
Sisunainen

Toisaalta, jos harrastaa voimaharjoittelua, ehkä pitäisi ennemmin juoda viskiä? Jos nää oluttulokset siis koski maratoneja?

Miia_pau
Kolmas linja

Mä olen vähän miettinyt mun treeniblogin genreä, että onko se crossfit-blogi vai ölinää ajankohtaisista treeni-ilmiöistä blogi vai treenipäiväkirjablogi. Mutta siitä vois kyllä isona tulla Suomen toinen (ja siten toisiksi paras?) kaljatreeniblogi. Mmm, olutta. 

FFFifi
Fitness Führer

Kyllä mä suosittelen. Sitäkin :D Pääsee samalla kätevästi kaikista genreongelmista eroon. Ja kenties vielä joskus yhteiskunnallisen ilmapiirin ollessa suosiollisempi, saa ilmaista kaljaa!!!

sinisiipi
Seikkailu Aasiassa

Proteiiniolutta :DDDDD En kestä! Kuvittelen ne jo kauppojen hyllyille sinne proteiinisipsien viereen. Tunnen suussani oluen ja proteiinijauhon makujen suloisen yhdistelmän... En tykkää kummastakaan :D

FFFifi
Fitness Führer

Mmm nam!!! Sitten on kiva viettää fitnesshenkisiä illanistujaisia kun voi huuhdella makoisat proteiinisipsit alas proteiinioluella!

Toisaalta, miksi odottaa että se saadaan kaupan hyllylle? Ottaa mukaan sheikkerin jossa on protskujauhot pohjalla ja kaljapullon, ja sitten vaan miksaa maistuvan palautusjuoman treenin jälkeen!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Uuh. Oispa kalijaa.

FFFifi
Fitness Führer

Ja ajatteles, jos saisit jopa juoda sitä :D :D :D

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

NO NII-I!

Pari sannaa

HAAAA jes jes jes! Mä niin tiesin tän! Oon aina ollu sitä mieltä, ettei mikään oo yhtä tervehdyttävää, ku huurteinen liikunnan jälkeen. 

Ja herraisä mikä hekumallinen kuva! Nyt on kyllä pakko saaha kaljaa. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.