Onhan sinulla jo silikonit?

Fitness Führer

Kuinkahan moni tämänkin blogin lukijoista on joskus miettinyt implanttien laittamista?

En tiedä. En todellakaan. Mutta uskallan veikata, että aika moni. Samoin lienee ajatellut Kauneus & Terveys -lehden markkinoinnista vastaava jengi, kun kehitti tällaisen kamppiksen lyötäväksi bussin istuimiin:

Kuva ja keskustelunavaus Iida Ketola (@iidaketola) Twitterissä.

Vaikka tässä mainoksessa on mielestäni ikävä klangi, ei sitä voi oivaltamisen puutteesta syyttää. Tällaisia asioita sitä naisihminen tässä kulttuurissa miettii. Siitä huolimatta, että miettii muutakin, ties miten fiksuja asioita. Ja siitä huolimatta, että on ihan tavallinen, tervejärkinen ihminen, jonka elämä ei pyöri oman ulkonäön ympärillä.

Ei ole mainoksen syy, että kauneusleikkausten miettiminen on aika arkipäiväistä. Ymmärrän tuon sitaatinkin: se herättelee ajatuksia, tarjoaa joillekin samaistumiskohteita, ja kertoo Kauneus & Terveys -lehden linjasta: käsitellään tällaisia aiheita ja esitellään oikeiden naisten kokemuksia. Eri asia sitten on, onko tuollaisen sitaatin paikka bussin istuimessa. Otin implantit. En halua elää kylmää elämää vaan nauttia vanhempanakin.

Kun vastaava näkemys esitetään keskellä kauneusleikkauksista kertovaa juttua, lehden kansien sisäpuolella, konteksti on tietynlainen ja viesti ymmärretään siinä yhden ihmisen kertomuksena. Kun se tuodaan julkiseen tilaan, merkitys väistämättä muuttuu. Yksilön kokemus uskoin, että ilman implantteja elämäni olisi kylmää ja vailla nautintoa muuttuu normittavammaksi. Pienirintaisen elämä on kylmää ja nautinnotonta. Onneksi asian voi leikkauksella korjata.

Se, mitä tämä mainos kertoo maailmasta, jossa elämme, on aika häiritsevää. Nykyisin voi todella tehdä kysymyksen kuinkakohan moni on miettinyt, sillä moni on miettinyt. Miksi? Minkä takia kauneusleikkauksista on tullut niin arkisia, että sinä olet miettynyt niitä? Ja minä?

Vielä joskus nuoruudessani "naamaansa leikelleitä" tai silikonit ottaneita kauhisteltiin, päiviteltiin ja paheksuttiinkin. Jokainen julkkis kertoi naistenlehden haastattelussa hurskaasti, että ei ikinä menisi veitsen alle. Nykyisin kommentit ovat vaihtuneet muotoon "miksi ei", "ehkä", "sen näkee sitten kun tarvetta on", ja niin edelleen. Kaveripiirissäni oli vallalla tiukan tuomitseva suhtautuminen, mutta nykyään huomaan keskustelevani siitä, kannattaisiko ottaa jotakin pistoksia, ja jos niin missä vaiheessa, Suomessa vai Tallinnassa. En usko, että tähän on vaikuttanut ainoastaan se, että ikää on kymmenen vuotta enemmän, vaan yleisissä asenteissa on tapahtunut selvä muutos samaisen vuosikymmenen aikana.

En ole kiinnostunut arvostelemaan tai kyseenalaistamaan niitä, jotka leikkauksiin päätyvät. Enkä kauneusleikkauksia sinänsä. Jos ihminen kärsii ulkonäkönsä takia, on hyvä että asialle on tehtävissä jotakin. Mutta se, että niin moni tuntuu kärsivän, ja kokevan itsensä suorastaan virheelliseksi ja vaajaaksi, harmittaa.

Ainahan ihmisiä on kiinnostanut ulkonäön muokkaaminen. Ilman vertailukohtaa on vaikea sanoa, mitä ihmiset ajattelivat joskus ennen. Olisiko vaikka 50- tai 80-luvulla leikkautettu itseä nykyisissä mittasuhteissa jos se olisi ollut mahdollista? Kärsittiinkö ja koettiinko riittämättömyyttä silloin yhtä voimakkaasti ja syvästi? Vai syntyykö näitä puutteellisuuden ja rumuuden tunteita ihmisille siksi, että bussinkin istuimissa esitetään, että vain tietynlaisella vartalolla on mahdollista nauttia - elämästä, rakkaudesta, seksistä, niihin kaikkiinhan tuo tuntuu viittaavan.

En tiedä teistä, mutta sellainen käsitys on minusta kylmää elämää.

***

Plastic surgery has become so normal it almost has become a norm. Why? I found it hard to believe that all the women suddendy feel so uncomfortable in their own skin. We have this industry, and all these ads, and celebrities, and photoshop, and discuss on the media. All this creates the impact and we start to feel like there's so much wrong in our bodies or faces that needs to be fixed.

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Joo sama. Tuija55 voi mun puolesta tehdä mitä lystää, eikä hän tuossa sitaatissa ainakaan sano, että kaikkien pitäisi toimia kuten hän. Mutta on musta surullista, jos Tuija55 kokee, että hänen elämänsä olisi kylmää kun pienirintaista kukaan ei lämmitä... Kaikista kauheinta on, jos asia tosiaan hänen kohdallaan oli niin, mutta luulen että se oli enemmän uskomus kuin totuus. Ja tällaisen uskomuksen pönkittäminen on vahingollista.

Asiayhdeydestä irroittaminen toki tekee senkin, että Tuijan ratkaisu typistyy tähän lausahdukseen, mä en oikein usko että se ajatuskuvio on ollut niin simppeli kuin mulla on pienet rinnat  - menen leikkaukseen niin saan "lämpöä". Eiköhän siinä ole paljon muitakin asioita, ja uskon että suurin osa leikkaukseen menevistä tekee sen hyvistä perusteista ja pitkän harkinnan päätteeksi. Ulkopuolisen on aika mahdotonta sanoa missä määrin se on muiden miellyttämistä ja missä määrin oman itsen takia tehtyä, ja voiko näitä lopulta edes erottaa toisistaan?

FFFifi
Fitness Führer

Aika auki tosta jää, mihin kylmä elämä viittaa. Mutta koska puhutaan tisseistä, niin assosioin sen noin, että isomman rintavarustuksen kanssa voisi sitten elää kuumaa elämää :D Juttua en ole lukenut niin en tiedä.

KL (Ei varmistettu)

Ikävimpänä näen oikeastaan, en sitä sinänsä, että noin voimakas muokkaaminen muuttuu hyväksyttävämmäksi, vaan asia joka mahdollistaa nämä leikkaukset - eli voimakas normittaminen.

Pienirintaisena, pieniä rintoja esteettisesti parempina ja muutenkin omasta kropastaan tykkäävämpänä tämä tissien korostaminen tuntuu erityisen häiritsevältä. Mikään määrä tuonsuuntaista "propagandaa" ei onneksi minuun vaikuta (vastaukseni mainoksen kysymykseen on ei, en todellakaan ole harkinnut) mutta moneen muuhun se voi.

On helppoa sanoa, että se on jokaisen oma asia. Ja noin periaatteen tasolla olenkin sitä mieltä. Valitettavasti fakta on se, että ihmislajin keskuudessa vapaa tahto on loppujen lopuksi aika häilyvä käsite. Suurin osa asioista joita teemme ja joista tykkäämme tulee ulkopuolisen yhteiskunnan arvojen ja käytäntöjen sekä normien myötä. Näihin toki voi näkyvänä hahmona itsekin vaikuttaa, mutta on äärimmäisen vähän asioita joita aidosti teemme yleisesti käsitetyn "vapaan tahdon" ja puhtaan oman valinnan kautta. Kuten bloggari havainnoikin, kun yhteiskunnassa yleiset käsitykset asiasta muuttuvat, yksilöiden "omat" valinnat muuttuvat sen mukaisiksi. Toki tämä on myös muna-kana-asia.

Anna-lehdessä oli "upea" juttu, että Gwyneth Paltrow on "mainettaan rennompi", kuulemma siis herkuttelee joskus churroilla, jonka jälkeen "vaalii kehoaan detox-viikolla".

 

Anteeksi nyt vaan, mutta mitä hemmettiä :D

FFFifi
Fitness Führer

Voi luoja o_O

Annasta on muuten useampaan kertaan osunut silmään maininta siitä, että lyhyitä sortseja voi käyttää "jos sääret kestää". Mä en käsitä miten ne viitsii/kehtaa nykyaikana vetää tuollaista linjaa.

HAHA! Voi jessus Anna, onneksi mutsikin jo lopetti sen tilaamisen.

Mun sääret kestää yllättävästi mitä vain. Jopa thainyrkkeilyä ilman säärisuojia. Että sortsit on siihen nähden ihan pientä lientä, niiden käyttö ei satu yhtään!

FFFifi
Fitness Führer

:D Mulla kestää kans, reidetkin kestää!

mullaki kestää!! mutta pää ei kestäis viettää mehupaastoa yhen munkin jälkeen. 

kertonee vaan siitä, että oon mainettani kireämpi akka.......... (ja vähän pulleempi ku paltrow.)

phocahispida

Mulla ei kestä reidet. Siis koska tosi lyhyet shortsit ja paksut reidet, jotka hinkkaa yhteen. Yhyy, läskin kirot. Mutta tossa yhteydessä ehkä ymmärtäisin kommentin "jos sisäreidet kestää". Sääriä en ymmärrä...  ;)

FFFifi
Fitness Führer

Jos se tarkoittaa kylmänsietoa? Sortseissa voi tulla säärille vilu?

Miiza

Tämä on sellaista mainontaa, joka puistattaa minua. Ei sillä, että jotenkin pitäisin Tuija 55 ratkaisua huonona hänelle tai arvostelisin kauneusleikkauksiin lähtijöitä, mutta.. Jotenkin tuo sitaatti, kuten sanoit, bussin istuimen selkänojassa tekee sitaatista universaalimman, eikä se enää ikäänkuin olekaan Tuija 55:n mielipide vaan yleinen normi.

Siis juuri tuo kohta, jossa korostetaan kuinka kylmää ja epänautinnollista on pienirintaisten elämä on, puistattaa minua. Miksikö? No siksi, että  tyttö / nainen, joka kamppailee ulkonäköasioiden kanssa, inhoaa itseään pienten rintojensa takia menee istumaan bussiin ja lukee tuon ja haluamattaan alkaa ajatella, että muutkin pitävät häntä vastenmielisenä / rumana / epähaluttavana koska hänellä on pienet rinnat. Herranjumala sehän lukee bussin istuimen selkänojassa, sen täytyy olla kaikkien mielipide... Ja näin sen  tytön / naisen itsetunto-ongelmat pahenee ja syvenee.

Kauneusteollisuushan hyödyntää näitä meidän ulkonäkötraumoja ja -paineita sumeilematta mainonnassaan, mutta mielestäni lehden ei pitäisi vajota samalle tasolle. Tai no, ehkä ko lehden mainostiimissä ei ole pysähdytty ajattelemaan muuta kuin että on kiva provosoida.

FFFifi
Fitness Führer

No just näin.

Mä luulen, että tuolla markkinoinnissa on ajateltu, että tämä on nyt rohkea sitaatti, ja kertoo että lehdessä rohkeasti keskustellaan tällaisista kiistanalaisista aiheista. Sinänsä musta kyllä hyvä idea, mutta tosiaan tuo sisältö läväytettynä bussin penkkiin antaa aika ikävän viestin.

Mä luin tän - aluksi fiktiiviseksi olettamani - Tuijaviisvitosen kommentin silleen, että pienirintaisuus estää häntä nauttimasta elämästä, ja se on kylmää.

No kylmäähän se toki onkin. Ettei voi nauttia elämästään kun joku kohta kropassa on rempallaan.

Oikeastaan vedän tästä vain nyt sellaisen henkilökohtaisen johtopäätöksen, että elämä on sitä mukavampaa mitä vähemmän naistenlehtiä lukee.

Mua jaksaa lisäksi yhä hämmentää se, että lehden promoama käsitys kauneudesta on noin kovin konservatiivinen. Voihan toki olla, että oikeasti lehti on täynnä mitä erilaisimpia ja erilaisina kauniita vartalotyyppejä, mutten ihan jaksa uskoa sitä, eikä tämä mainos kyllä provosoi minua edes tutkimaan asia. Mätäne rauhassa, K&T.

FFFifi
Fitness Führer

Näin se varmasti olisi.

Joo, ei tuosta varsinaisesti tule sellainen antaa kaikkien kukkien kukkia ja rakasta itseäsi sellaisena kuin olet -fiilis. Ylipäätään koen aika oudoksi sen, missä määrin kauneuskirurgiasta nykyään naistenlehdissä kirjoitetaan. Se on tosiaan luiskahtanut johonkin siihen kampaaja- ja kosmetologikäyntien väliin, ihan normaaliksi arkiseksi asiaksi. Ehkä se on sitä, mutta kyllä mä silti olen hämmennyksissä yhteiskunnasta, jossa näin suuressa määrin koetaan, että ulkonäön kirurginen korjaaminen on tarpeen.

Joo, tulee vähän skitsofreeninen olo.

Oma henkilökohtainen kehitykseni on viime vuosina mennyt siihen suuntaan, että olen ulkonäkööni tyytyväisempi kuin koskaan (vaikka varmaankaan naistenlehtien mielestä siihen ei olisi mitään syytä, vaan nyt viimeistään pitäisi laihduttaa ne 2 ylimääräistä kiloa, ostaa - ja ehkä myös alkaa käyttää - yö-, päivä- ja silmänympärysvoiteita sekä kuorintatuotteita kasvoille ja vartalolle, hankkia bikinivahaus, laseroida säärikarvat ja hankkia silarit) - ja myös onnellisempi kuin koskaan. Ja sitten tulee tällaisia juttuja, ja hätkähdän aina jotenkin, että mitä, vieläkö tällaista "journalismia" vuonna 2014 harjoitetaan, kuinka ... erikoista.

En mä sano, että tuollaiset viestit pitäisi vain pystyä ohittamaan, koska valitettavasti asia ei ole niin yksinkertainen. Välillä vaan mietin, että pitäiskö kaikille yksisilmäistä kauneuskäsitystä markkinoiville tahoille lätkäistä haittavero. Minustakin on nimittäin outoa, että ihmisillä laajassa mittakaavassa on niin paha olo ulkonäöstään, että kirurgiset toimenpiteet tuntuvat ihan käyvältä ratkaisulta.

Tai sitten noi artikkelit on kauneuskirurgian - toimialana - rahoittamia. En mä sitäkään ihmettelisi, koska monen naistenlehden toimituksellinen sisältö on muutenkin lähinnä ohut ja kosmeettinen sipaisu tuotemainonnan päällä.

FFFifi
Fitness Führer

Kyllä mä uskon, että näissä on kauneuskirurgia toimialana tosi paljon takana. Sen verran tiuhaan mullekin tulee postia, että tule kuulemaan uutiset uusimmista pistoshoidoista ja rintojensuurennusmenetelmistä, PS. tarjolla skumppaa. (Lähettäkää vaan jatkossakin, kyllä mulle skumppa kelpaa, mutta tällee mä sitten kiitän.)

Ja sit näille käy niin kuin vaikka brassivahauksille, ensin sitä ollaan että mitä hittoa ja sitten oletkin jo hirveä hygieniastaan huolehtimaton homssu suoraan keskiajalta, jos sokerointia ei ole kolmen viikon välein kalenterissa. Jotenkin se valuu laajan yleisön joukkoon niin, että nämä jutut otetaan ihan annettuina ja hyväksytään pureksimatta.

Sama se on kosmetiikan ja muodin kanssa, mainonnallahan noi lehdet pyörii. Olen aika harmissani siitäkin, kun toisaalta kyllä tykkään lukea naistenlehtiä.

tiiti
ite puin

Ehkä Tuijalla on uusissa tisseissä keskuslämmitys :D

FFFifi
Fitness Führer

Niin, eihän tossa sanota että silikonit. Mä vaan tulkitsin sen niin. Voi ne olla mitkä tahansa lämpöimplantit.

tiiti
ite puin

Grillivastukset!

phocahispida

Semmoset lämpöpussit tiättekö, mitä saa retkeilykaupoista. Niitä kun puristaa niin kohta alkaa hullu kemiallinen reaktio ja tissit alkaa kuumottaa. Kutsutaan myös rintatulehdukseksi...

Hem Buggah

Mulla eka ajatus tuosta sitaatista tuli, että oon vissiin viallinen, kun en vieläkään ymmärrä kärsiä omista pienistä rinnoistani, vaikka sillai kuuluu tehdä. Päin vastoin.

Mutta on meillä kyllä kauhean surullinen maailma, jos ihminen kärsii kuppikokonsa / minkä tahansa kosmeettisen ominaisuutensa johdosta vuosikausia. Ja se, että sitä tällaisilla mainoksilla vahvistetaan ja tuodaan esiin... Emmä tiiä. Ankeaa.

Yhdyn Liin johtopätökseen, että naistenlehtien lukemattomuus parantaa elämänlaatua. Jatkossa myös bussissa voi istua silmät kiinni. 

FFFifi
Fitness Führer

Joo, on se ihan kamalaa että pitää kokea olevansa niin viallinen, että tarvitsee leikkauksen. Ja suurin osa näistä varmaan näyttää muiden mielestä ihan normaaleita ihmisiltä... Jostainhan tämä käsitys tulee, ja musta on kestämätöntä lähteä syyttämään vaan sen ihmisen omia käsityksiä ja huonoa itsetuntoa tai jotain. Kyllähän tällaisella keskustelulla ja kuvastolla on oltava iso merkitys.

sokeris (Ei varmistettu)

Minä en edes tiedä olenko pienirintainen vai jotain muuta.:) En ole asiaa ikinä suuremmin pohtinut. Ehkä? Riippuu mihin vertaa? Pitääkö tietää? Onkos sillä välii?

Mutta kiitos K&T, nyt ymmärrän, että minulla on potentiaalinen ongelma, jota en ole aikaisemmin tiedostanut. Olen valaistunut. (Huom. kommentti on sarkastinen. Jos mainoksen viestiksi oli tarkoitettu jotain muuta kuin pienet rinnat ovat ongelma, josta pitää hankkiutua eroon, jotta elämänlaatu paranee, minä en ainakaan sitä ymmärtänyt. Hitto mikä mainos.)

FFFifi
Fitness Führer

Olisihan tota mainosta voinut parantaa tarkoilla tiedoilla siitä, missä koossa rinnat ovat liian pienet. Tai muuten rumat. Ettei sitten tarvi itsekseen ihmetellä tai pahimmassa tapauksessa luulla olevansa ihan ok vaikka oikeasti onkin tissitön kammotus!

Luin jostain lehdestä joskus (saattoi olla joku yhtä laadukas lehti) jonkun samantyyppisen jutun silikoneista. Siinä lehdessä oli kuva myös mun tisseistä (ei mun mutta aika samannäköisistä) ja niille oli annettu joku ihana halventava nimikin. "lerput" tms. Ja sitten siinä sanottiin, että näissä tapauksissa on hyvin ymmärrettävää ja jopa oletettavaa, että nainen haluaa ne implantit kun ohan ne niin epänormaalit ja rumat rinnat. Vaikuttaa naisen elämänlaatuun näissä tapauksissa ratkaisevasti nämä implantit. 

Öh... tuli hiukan hämmentynyt olo. Mun ilmeisesti pitäis haluta implantit kun lehdenkin mukaan mulla on ihan kaameet tissit. ???? ja epänormaalit? samanlaisia on uimahallit pullollaan. Epänormaalimmat ne silikoonit minusta on. No en mä kyllä halua. ja mun itsetuntoni on kiitos vaan ihan hyvä ja tissitkin ihan ok. Ei siinä mitään, että muut saa ottaa jos haluaa. Naistenlehtiä en vaan tajua, en sitten yhtään. 

Kuka näitä juttuja tekee?

FFFifi
Fitness Führer

Tuollainen menee jo todella käsittämättömäksi. Eihän siinä mitään, jos joku kokee, että on korjausta vailla, mutta se että homma nostetaan yleiselle tasolle on jo sairasta. Samoin tuo "elämänlaadun kohentaminen" on musta aika kyseenalainen kommentti, vaikka toki se voi joidenkin kohdalla pitää paikkansa. Liikaa mun mielestä on menty sellaiseen sinulla on oikeus -tyyppiseen keskusteluun. Että totta kai on oikeus, mutta melkein tuntuu että se on velvollisuus olla jonkun näköinen tai sitten kärsiä ja hävetä jos ei sitä normia täytä.

Ihan totaalisen käsittämätön juttu, että normaalit kropat ovat muka täynnä korjattavia virheitä ja kaikkea, mitä pitää hävetä.

Miiza

Järkkyjä juttuja naisten lehdissä. Ja kun ajattelee että niillä ei ole ikärajaa, kuka tahansa teini voi lukea noita juttuja ja ovat kuitenkin todella alttiita vaikutuksille. Aikuinen kuitenkin yleensä pystyy noita juttuja vähän suodattamaan.

FFFifi
Fitness Führer

Mä luin ihan hulluna lehtiä lapsena/nuorena ja kyllä mä aika sienimäisesti sieltä kaiken imin. Enkä kyllä usko, että olisin ollut jotenkin erityisen hölmö tai vietävissä oleva nuori. Ihan hyvinhän tässä lopulta kävi (kai :D), mutta kyllä musta silti saisi aika tarkkana olla millaista viestiä annetaan.

Mellow (Ei varmistettu) http://toxicchemicals.blogspot.fi/

joskus ajattelin että meh, ihan sama jos joku ottaa silikonit tai leikkauttaa nenänsä, mutta nykyään oon aika eri mieltä. on jotenkin hassua kun jotkut ihmiset sanoo, että rakastavat itseään ja ovat täysin sinut itsensä kanssa ja silti käyvät leikkauttamassa jonkin osan kehostaan, se on kyllä aika itsepetosta. ei ihminen ole silloin sinut itsensä kanssa, silloin kun on niin, oman viallisuutensa tiedostaa ja hyväksyy. mä en yhtään tykkää tästä trendistä että on okei mennä veitsen alle. se on jotenkin sairasta että ihminen ei enää riitää itsenään vaan on okei ja jopa kannustettavaa että korjaa "vikansa" eikä keskittyä itsensä hyväksymiseen.
ja muutenkin on masentavaa, että vaikkapa maailman kauneimpien naisten listalla on vaan kourallinen ihmisiä joille ei ole tehty mitään, millaista sekin viestii tästä maailmasta kun "maailman kauneimmat" ihmiset eivät pärjää luomuina. nykyään kaikki näyttelijättäret hollywoodissa näyttää tulevan samasta muotista, siksi fanitankin kaikkia jotka on pysyneet sen paineen alla leikkamattomina.

FFFifi
Fitness Führer

Joo kyllähän nämä valinnat vaikuttavat muidenkin näkemyksiin, ja mitä enemmän leikkauksia tehdään, sitä normaalimmalta se tuntuu. Että siinä mielessä se ei ole pelkästään yksityisasia. Mutta mä en halua lähteä mitään rajaa, että mihin pisteeseen pitää itsensä hyväksyä.

Mun on vaikea ymmärtää, että joku jolla on ihan normaalit, pienet rinnat haluaa leikkauttaa ne suuremmiksi. Mutta taas jos ne on jollakin tavalla tosi poikkeavat (niin mistä....kuka se normi on), niin en mä koe voivani sanoa, että sun nyt pitää vaan hyväksyä itsesi. Missä määrin leikkauksia sitten tehdään siksi, että "vika" on oikeasti sellainen, että on kohtuutonta vaatia että kantaja hyväksyisi sen, ja missä määrin vaikka mitään "vikaa" ei muiden silmiin ole, en todellakaan tiedä. Kyllä musta tuntuu, että tähän jälkimmäiseen on aika paljon liu'uttu.

Samahan se on siellä Hollywoodissa. Mitä vikaa niissä on muka ollut? Ja mua ainakin katsojana ärsyttää, kun melkein joka naisella on liikkumaton naama ja törröttävät huulet.

FFFifi
Fitness Führer

Siis en halua lähteä vetämään mitään rajaa, oli näköjään vähän sanoja tippunut kyydistä :)

Piia-Marika (Ei varmistettu)

Hmmm.. Kiinnitin itsekin bussissa huomioni samaan mainokseen ja reaktioini oli mitä v..ua?? Juurikin tuo kohta "..en halua elää kylmää elämää, vaan nauttia vanhempanakin.." Siis mitä ihmettä tissien koko lämpimän elämän saamiseen vaikuttaa?? Kai niissä tosiaan on se keskuslämmitys (tyrskähdin sun ja tiitin sanailulle.. :D). Mutta aikuismaisesti jos funtsii, niin pelkään sitä aikaa kun 6 vuotias tyttäreni alkaa oppia lukemisen salat, ja istumme bussissa. Noiden mainosten paikka bussin selkänojissa on todella ontuva, ja liikennelaitoksen kannattaisikin ottaa kantaa tähän. Kuinka kummassa julkinen liikennelaitos voi sallia mainokset mistä oikeasti lapset ja nuorisot saavat lisää huonoa oloa. Ja jos eivät vielä ymmärrä hävetä itseään, tämän jälkeen kyllä. On todella rankkaa kasvattaa lastaan itsetunnoltaan terveeksi, kun samaan aikaan julkisesti on ok mainostaa tällaista paskaa! Henk. koht. hyväksyn jos aikuinen nainen tai mies haluaa veitsen alle, siitä vain, ei ole luojan lykky mun iho. Mutta ton mainoksen sanoma on surullinen ja vääristynyt. Yhteiskuntamme on surullinen ja vääristynyt. Piste.

FFFifi
Fitness Führer

Joo viesti on kyllä kyseenalainen, ja tuo sijoituspaikka varsinkin ongelmallinen. Ei ole helppoa tässä yhteiskunnassa ja näiden käsitysten vallitessa yrittää kasvattaa lapsia, niin että heille ei tulisi näistä vaikka nyt sitä oletusta, että kauneusleikkaukset ovat jotenkin välttämättömiä. Ja usein tuntuu että joutuu selittämään asioita. Kuten tällaisia tai sitten vastata johonkin Miksi tuolla tädillä ei ole vaatteita -kysymyksiin...

Londra (Ei varmistettu)

Tällainen mainos varmasti ilahduttaa myös tosi paljon rintasyöpäpotilasta, jolta on jouduttu poistamaan rinta/rinnat. Tai no toisaalta se ajatus keskuslämmitetyistä rinnoista voi hymyilyttää. :)

FFFifi
Fitness Führer

Epäilemättä!

Kissankieli
Hello Dolly!

Bingo. Aamen.

Kun riittämättömyyden kuvitelma on ajettu/ajautunut korvien väliin, ei mikään määrä ihon alle sijoitettua muovia tai kasa irtoripsiä yläluomessa vie "kylmää elämää" pois, ainakaan lopullisesti. Epävarmuus palaa bumerangin lailla takaisin ja aina on vielä jotain pientä korjattavaa. 

http://www.voice.fi/ilmiot/ihmis-barbien-dieetti-jarkyttaa-nainen-elaa-ilmalla-ja-valolla/8/58898

FFFifi
Fitness Führer

Näinhän se taitaa usein mennä :/

puuha-pete (Ei varmistettu) http://peterakentaa.blogspot.fi/

Sitä päivää odottaessa, kun bussissa on mainos mikä kertoo "Matti 60vee. Olen aina kärsinyt pienestä peniksestäni, mutta implantti muutti kaiken." En haluaisi, että muksuni lukee: penisimplantista, perseimplanteista enkä tisseistä. Tätä tissikeskustelua on saanut jo käydä teinineitien kanssa. Paras perustelu minkä neiti minulle esitti oli, että kun kaverikin sai. ÄÄH! mihin tämä mailma on ihan oikeasti menossa? Noita tissejä ja niiden muutoksia markkinoidaan nykyään aivan liian paljon. Onneksi tissitkin on välillä tarjouksessa: http://peterakentaa.blogspot.fi/2013/09/viikonlopun-fitness-reissu.html

FFFifi
Fitness Führer

Joo toi olis kyllä melkoinen, Mattikaan ei halunnut elää kylmää elämää :D

Se on kyllä totta, joka lehdessä on juttua ja mainosta, ja kaikenmaailman tapahtumissa. Olin syksyllä jollain kauneus & terveysaiheisilla messuilla, ja siellä oli useampi kauneuskirurgiaa esittelevä koju. Sieltä ne jakeli niitä esitteitä ja huuteli, että osallistu arvontaan ja voita silikonit :D :O

Ei näitä enää voi piilossakaan pitää, jossain vaiheessa niihin törmää ja sit se kuva varmaan on juuri tuo, että "muillakin on".

Ja mä olin aikoinaan häämessuilla, missä oli jonkun kauneuskirurgin koju. Tytöt huuteli sieltä että hei, tule osallistumaan arvontaan, voit voittaa lahjakortin kauneusleikkaukseen! Ja olin ihan että huh, kiitti vaan, mutta sun mielestä tarviinko sitä kun omasta mielestäni en tarvii?

Mutta näin muuten, kyllä munkin raja alkaa olemaan todella veteenpiirretty sen suhteen, millanen itsensä muokkaaminen on ok. Puhutaan ihan hiustenvärjäämisestä, ripsipidennyksistä, hammasimplanteista, silikonirinnoista, vatsaimusta, varpaidenkaunennusleikkauksista. Kukin sen varmaan itse päättää kuinka paljon tahtoo vartaloaan nykyteknologialla parannella.

Surullista sen sijaan on se, että ihminen on melko altis ulkopuolisille vaikutteille. Mäkin haluaisin nyt liilat hiukset kun näin kivan kuvan Pinterestissä, joten en yhtään ihmettele, jos joku ehkä minäkuvastaan epävarmempi tulee ko. bussimainoksen perusteella siihen tulokseen, että silarit ne tuo lämpöä elämään. Kun ei ne varmasti kaikille tuo.

FFFifi
Fitness Führer

Mä oikein tarkkailin siellä messuilla, että miten ne lähestyy. Nyt en muista enää tarkasti, mutta taisivat sanoa, että haluatko esitettä tai kiinnostaako kauneuskirurgia tms. Oli se musta aika huolitellusti ilmaistu niin, että ei tullut sellainen olo että ai näytänkö siltä :D Varovasti saa tuollaisessa tehtävässä kyllä sanansa asetella...

Joo toi on kyllä häilyvää. Ja ihan kaikessa noissa voi olla ongelmallinen suhtautuminen, ei se koske vain radikaalimpia toimenpiteitä. Että osa naisista meikkaa ihan pakonomaisesti ja kukaan ei saa nähdä heitä ilman meikkiä kun ovat "niin rumia". Osa naisista sitten meikkaa pelkästään huvikseen koska tykkää siitä. Ja joillain on hiustenpidennykset tai rakennekynnet, koska omat ei kerta kaikkiaan kasva ja haluaa sellaiset omaksi ilokseen, osa taas kokee että on ihan hirveä olmi ilman mitään lisäkkeitä...

Sitten vielä lisäksi se, että mikä on terveydellisistä syistä johtuvaa parantelua ja mikä "turhaa", esteettisistä syistä johtuvaa. Jos mietitään vaikka hampaiden oikomista, niin jostain purennoista voi tulla kipuja tms., mutta kyllähän ne hampaat pyritään aina oikomaan nätiksi, tasaiseksi riviksi. Rintojen pienennyshän on täysin hyväksytty toimenpide, ja sen voi saada julkisen terveydenhuollon puolella. Perustelu on, että isot rinnat aiheuttaa kipuja. Musta on erikoista, että tähän on päädytty sen sijaan, että näitä ihmisiä kehotettaisiin vahvistamaan selkälihaksiaan jne. (En siis sano, että musta on väärin että rintoja pienennetään julkisella, vaan sitä että musta on erikoista, että tällainen ratkaisu on tehty.) Lisäksi vielä se, että nythän meillä fyysinen kipu on peruste hoitaa näitä asioita, mutta henkisen kivun hoitaminen ulkonäköä fiksaamalla on tuomittavaa. Paitsi käsittääkseni julkisella leikataan hörökorvia, joiden haitta menee sinne henkisen kivun puolelle... (En tosin ole ihan varma tästä, mutta tällainen käsitys mulla on.)

Jep, ihminen on laumaeläin ja haluaa aina sitä mitä muillakin on...

 

Hem Buggah

Mun mielestä kehonmuokkaus on sinänsä ok, jos se tulee omasta halusta. Teenhän sitä itsekin hiustenvärjäyksen, lävistyksien ja tatuointien muodossa. Mun mielestä jokaisella on oikeus näyttää just siltä kun haluaa, ja oli lopputulos sitten leikkelyn, neulan, dieettaamisen tai väripurkin ansiota, se on täysin fine. Ongelmana näen sen, jos kulttuurisesti määrittyy vain yksi ja oikea tapa olla ja elää, ja ihmiset ahdistuvat, kun eivät mahdu siihen (yleensä hyvin kapeaan) lokeroon. Tämä pätee niin ulkonäköön kuin muuhunkin olemiseen. Silloin ihmisiltä katoaa kyky/oikeus määritellä itsensä haluamallaan tavalla, ja se "oikeus"siirtyy ulkopuoliselle (tutut, tuntemattomat, media, markkinatalous, lääketiede... you name it). Meikkaamattomuudesta tulee "huolittelemattomuutta", karvaisuudesta "epähygienistä", leikkaamattomasta naamasta "väsähtänyt", luomutisseistä "epäseksuaaliset". Siinä vaiheessa meikäläinen älähtää, että NYT NYT!

Nykymaailmassahan me ollaan tietysti hurjan vapaita ilmaisemaan itseämme haluamallamme tavalla verrattuna aiempiin vuosikymmeniin, vuosisadoista puhumattakaan. Kehitystä on siis tapahtunut, mutta ei me edelleenkään olla sosiaalisista normeista vapaita. Tällä hetkellä meitä ei rajoita ja ohjaile kirkko tahi kyläyhteisö, vaan markkinavoimat. 

FFFifi
Fitness Führer

Just näin, se normittavuus on ongelma. Ja valitettavasti normi alkaa muodostua mitä enemmän ihmiset tekevät jotakin. Jos iso osa naisista käy kauneusleikkauksissa, niin leikkaamattomat alkavat vaikuttaa niiltä "väsähtäneiltä" ym. Kyllä nyt jo jos katsoo jotain 45-vuotiaita Hollywood-tähtiä, niin hehän näyttävät nuoremmilta kuin esim. minä...että varmaan sitä alkaa tuntea tarvitsevansa fiksausta näyttäessään ihan normaalisti ikäiseltään.

Ja mua ihmetyttää ja huolettaa nämä asenteet, kun tuntuu että niin monet naiset toistelevat niitä ilman mitään kritiikkiä. Että onko siellä mielessä ikinä käynyt ajatusta siitä, että onko meikkaamattomuus oikeasti yhtä kuin huolittelemattomuus tai normaalit ihokarvat merkki epähygienisyydestä??

ilmi (Ei varmistettu)

Muuten hyvin samoilla linjoilla, mutta tuosta suurten rintojen pienennyksestä julkisella puolella.. Olen istunut hoitajana plastiikkavastaanotolla ja siellä on kyllä hyvin selväksi käynyt, ettei monien isorintaisten ongelmat poistu vain selkälihaksia vahvistamalla ja muilla konservatiivisen hoidon menetelmillä. Kun muuten hoikalla ihmisellä jugulum-mamillamitta on reippaasti yli 30 cm, rinnat painavat tolkuttomasti, rangassa kulumat eikä juoksemisesta voi edes haaveilla, vaikka olisi monet sporttiliivit päällä, niin kyllä siinä on leikkaushoidon lisäksi keinot vähissä. Julkisella puolella on ihan tietyt kriteerit, mitä tapauksia siellä hoidetaan eli ei siellä muutamaa sataa grammaa vaan poistella.

FFFifi
Fitness Führer

Mä en tiedä tästä asiasta mitään, mutta uskon kyllä että ne leikkaukset tehdään syystä.

Musta on vaan hämmentävää, että julkisella on perustelut leikata jonkun kivun takia mutta toisen kivun takia ei, jos ajatellaan pienistä rinnoista johtuvan kärsimyksen olevan henkistä kipua. Mä uskon, että joissain tapauksissa niin onkin vaikka sen ajatuksen sisältö on aika surullinen.

Ja jos mietitään esimerkiksi suonikohjuja, joita voidaan leikata sekä kärsimyksen vähentämiseksi, esteettisistä syistä että terveydellisten syiden takia, niin niiden leikkaussyyksi ei kunnallisella riitä "pelkkä" kipu. Mutta totta kai raja on vedettävä johonkin, tosi hankalia kysymyksiähän nämä ovat.

Miia_pau
Kolmas linja

No onpahan kyllä mainos. Toisten ihmisten mahdollisiin kauneusleikkauksiin suhtaudun jokseenkin välinpitämättömästi, mutta jonkun verran kyllä jurppii se kauneusleikkauksista keskustellessa tosi usein esiin nouseva argumentti, että kyllä kaikki naiset oikeasti haluaisivat ottaa silarit/mennä kauneusleikkaukseen ja ovat vaan kateellisia  tms. (sukua sille taannoiselle keskustelulle, että treenaavatko kaikki pohjimmiltaan ulkonäkösyistä). Ei siis suoranaisesti liity tähän mainokseen, vaikka kai tuonkin voi niin lukea, mutta siis miten vaikea voi olla käsittää, että kaikkia maailman naisia eivät kiinnosta samat asiat, he eivät tee asioita samoista motiiveista tai halua samoja asioita. Jumalauta nyt. 

FFFifi
Fitness Führer

Mä en kans tajua. En todellakaan usko, että kaikki naiset haluaisivat. Eikä sekään, että alkaa jotenkin ajatella, että ehkä pitäisi jos koko ympäristö rupeaa olemaan "korjailtua", tarkoita sitä että haluaisi.

Se on vaan joillekin niin mahdoton ajatus, että kaikkia naisia ei kiinnosta ulkonäkö kaikkein eniten.

Suvi K.
Sisunainen

Ymmärrän kyllä se sillä tasolla, että ei viitsi meikata kuin uudenvuoden bileisiin, välillä mietin olenko "outo" tai jäänkö jostain paitsi, kun en huolehdi ulkonäöstäni, mutta sitten aina tajuan, että menetän ainoastaan meikinpesun vaivan ja siitä seuraavan ihon kiristämisen. :D

Ymmärrän kyllä toisaalta jos ihmiset haluaa korjailla rintojaan mukavuussyistä, koska rintoihin liityy helposti myös käytännön ongelmia, jos ne esimerkiksi ovat liian isot tai eripariset tms, mutta en kyllä itse kovin helposti lähtisi puukon alle "vain" ulkonäön vuoksi. 

FFFifi
Fitness Führer

Musta tässä ulkonäön kaikenlaisessa puunaamisessa on se pointti, että en usko että kukaan mitenkään hylkiöityy yhteiskunnasta tai jää parittomaksi ja ystävättömäksi siksi, että ei meikkaa tai sheivaa tai käy leikkauksissa. Kunhan nyt peseytyy ja sillee. Mutta mediasta ja muualta opitaan, että jos et ole leikattu ja meikattu ja ajeltu, niin kylmä yksinäinen elämä odottaa -_-

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.