Testissä SUP fit & balance

Fitness Führer

Kaikenlaista sitä keksitään. Ja mitä erikoisemman kuuloinen juttu, sitä innokkaammin olen sitä testaamassa! Tänään päädyin jumppaamaan sup-laudan päällä hotelli Haagan uima-altaassa kun osallistuin Erimoverin järjestämälle SUP fit & balance -tunnille.

Tunnille mentiin kuten uimaan, suihkun kautta, ja pukeuduttiin joko uimapukuun tai kevyisiin, puhtaisiin treenivaatteisiin. Itse jätin myös silmälasit varmuuden vuoksi altaan reunalle, vaikka ohjaaja sanoi, että ei veteen kovin helposti tipahda.

Alkutunnista laudan päällä kiikkeröiminen hieman hermostutti, lähinnä siksi, että pelkäsin veden olevan kylmää. Vähitellen lautaan kuitenkin tottui, ja sain esimerkiksi tasapainoiltua yhdellä jalalla. Lauta oli tosiaan tukeva, ja ns. joogalautana vakaamman tuntuinen kuin ne, joilla olen rannoilla meloskellut.

Sup-laudan päällä tehtävät lihaskuntoliikkeet muodostuivat pitkälti erilaisista kyykyistä, käsien ojennuksista sekä taivutuksista. Lihaskuntoa - ja ketteryyttä - treenattiin myös vedessä laudan avulla. Pidin eniten liikkeestä, jossa pudottauduttiin veteen, irtauduttiin laudasta, kiivettiin takaisin ja noustiin seisomaan. Eräänlainen sup-burbee siis! Temppu oli paljon vaikeampi miltä se kuulostaa, mutta tosiaan varsin hauska, siitä huolimatta että olin sulava kuin hyvin huonosti koulutettu hylje.

Lopputunnista teimme vielä joogamaisia venyttely- ja lihaskuntoliikkeitä, kuten punnertamista alaspäin katsovassa koirassa. Kokonaisuutena tunti ei ollut hirveän rankka, mutta kyllä siinä tunsi tehneensä. Isolta osalta se ei tuntunut treenaamiselta, vaan hauskalta puljaamiselta, joten lopputunnista vähän yllätyin kun jalat alkoivat tärisemään.

Uskoisin, että SUP fit & balance -tunti olisi hyvää tukitreeniä varsinkin juoksijoille. Melomis- ja tasapainoliikkeissä tarvittiin keskivartalon hallintaa, ja koko ajan tasapainotellessa jalkaterän lihakset voimistuvat. Koin sen hyväksi myös kaltaiselleni vesikammoiselle: laudalta veteen laskeutuminen ja takaisin sen päälle punnaaminen vahvistivat itseluottamusta toimia veden varassa.

Itse tykkäsin tunnista tosi paljon, ja suosittelen lajia varsinkin vedessä kluttaamisesta nauttiville ja kaikille, jotka joko tarvitsevat lisää tasapainoa elämäänsä tai haluavat totutella toimimaan vedessä. Sup fit & balance -tunteja pidetään Helsingissä Hotelli Haagassa keskiviikkoisin klo18.50-19.45 ja sunnuntaisin klo 18.35-19.30.

Vesiliikunnan lisäksi Erimover tarjoaa myös lattiatunteja. Valikoimassa on myös yksityistunteja esimerkiksi työ- tai polttariporukoille. Isomman ryhmän ollessa kyseessä voidaan SUP fit & balance -tunti tehdä paritreeninä, jolloin yhdellä laudalla on samanaikaisesti kaksi henkilöä. Tunneille osallistuakseen täytyy olla uimataitoinen.

 

Kokeilin tuntia Erimoverin tarjoamana, enkä maksanut osallistumisesta.

 

P.S. Aikaisemmat sup-lautailuni löytyvät täältä ja täältä. Kaikki testatut lajit löytyvät kokeiltua-tägin alta.

***

I tried exercising on a sup board. It wasn't as hard as it sounds, but great fun. I warmly recommend this to everyone who likes water sports and also for groups looking some fun thing to do together. Found the classes and timetables on Erimover web site.

Kommentit

Uraäiti (Ei varmistettu) http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi/

Hauskaa että SUP-tunteja on talvellakin! Mun piti koko kesäloma kokeilla tuota mutta haaveeksi jäi. Kerran lomalla ehdin jo ilmoittautua mutta tunti peruttiin koska tuli myrsky... No, hyvää kannattaa vissiin odottaa?

FFFifi
Fitness Führer

Mä kanssa yritin mennä sup-joogaan viime kesänä, ja se tunti peruttiin tuulen takia :/

Jos käyt talvella rantalomalla, niin noita lautoja vuokrataan nykyisin tosi monessa paikassa.

Susku (Ei varmistettu)

Samaista tuntia löytyy (tällä hetkellä vain kesällä) myös Kotkassa sekä Porvoossa! :)

jaanaba.fitfashion.fi (Ei varmistettu) http://jaanaba.fitfashion.fi

Toi on kyllä niin hauskan kuuloinen laji, että haluan sitä ittekin jossain vaiheessa kokeilemaan. Pitää varmaan alkaa selvittää onko sitä Tampereella tarjolla. Luulisi olevan.

FFFifi
Fitness Führer

Oli kyllä tosi hauska! Erimoverilla ei käsittääkseni ole juuri näitä tunteja muualla kuin Helsingissä (en kyllä ole varma), mutta ainakin kesällä on varmasti lautojen vuokrausta myös Tamperella. Kun kerran tyyliin Hämeenlinnassakin on.

Susku (Ei varmistettu)

Samaista Fit&Balance tuntia löytyy ( tällä hetkellä vain kesällä) myös Kotkasta sekä Porvoosta! :)

FFFifi
Fitness Führer

Kiitos tiedosta :)

Tiina / Parempia polkuja (Ei varmistettu) http://parempiapolkuja.blogspot.fi

Näyttää ihan huipulta! Ja ihan käsittämättömältä, että jotain tuollaista voi harrastaa ihan työmatkani varrella... Voiko tuonne mennä ihan perus-"mummo"-uikkarit päällä? Sä näytät niin viileeltä sun bikineissä, mutta mulla on vaan semmoinen ruma kukkainen uimapuku ;D Oliko tunnilla monta osallistujaa? Mietin vain, että tuo allas näyttää aika pieneltä, eli miten siinä voi välttää törmäilyt tasapainoliikkeiden aikana? Mutta kuulostaapa tosi mielenkiintoiselta! Aion kyllä mennä kokeilemaan jossain vaiheessa.

FFFifi
Fitness Führer

Joo voi mennä :D Eikä tarvitse olla edes uima-asussa jos ei halua, kevyet ja puhtaat treenivaatteet käy myös. Mutta tunnilla mentiin ihan tarkoituksellisesti myös veteen, joten laita sellainen asu, joka saa kastua kokonaan.

Tällä tunnilla ei ollut monta, maksimi on muistaakseni 7 osallistujaa. Allas ei tosiaan ole kovin iso, ja kuulemma liikkeet päätetään sen mukaan, kuinka paljon tunnilla on osallistujia.

Kannattaa kyllä kokeilla!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.