Ladataan...
Fitness Führer

Rundance eli luova juoksu on laji, joka yhdistää juoksun ja tanssin. Siis että jolkotetaan ympäriinsä joraten samalla joka suuntaan? Kuulostaa kännissä keksityltä idealta, ja sitä se mitä ilmeisimmin onkin. Kuulostaa myös aivan mahtavalta, mikä voisi olla hauskempaa kuin juosta JA tanssia?

Eiku menox, kuva täältä.

Jokainenhan meistä on salaa jorannut jossain hiljaisella tiellä, kun luureista on tullut ihan paras kipale juoksun aikana. Ja kun joku on nähnyt, niin on hiukan nolottanut. Nyt tätä huippulajia pääsee kokeilemaan ilman noloilua, samanmielisten seurassa! Luovat juoksijat bailaavat lauantaina Baanalla Helsingissä, lähtö on kello 15 Ruoholahden päästä. Tapahtuma on kaikille avoin, eikä sinne tarvitse ilmoittautua. Facebookista löytyy tapahtumasivu  ja lisäinfoa täältä.

Rundancea harrastetaan muuten ulkomaita myöten! Vaikuttaisi siltä, että näillä briteillä ole mitään tekemistä suomalaisten Rundancen keksijöiden kanssa, mutta sehän vain osoittaa, että tämä lajin syntyminen on ollut väistämätöntä. Joilloin on tietysti suorastaan synti olla kokeilematta sitä itse!

 

P.S. Ilmoittauduin juuri maratonille. Siis ihan kokonaiselle. Voi olla, että siellä ei hirveästi tanssituta. APUA!

Ladataan...
Fitness Führer

Siis tosi jäykkä. En ehkä yleisellä mittapuulla, mutta tankotanssi-baletti-jooga-mittapuulla kylläkin. Mikä ei edes ole mittapuu vaan sellainen lötkö, kelautuva rullamitta.

Joissain piireissä hämmennystä herättävä saatko sä kämmenet lattiaan polvet suorina -notkeus on tankotunneilla pelkästään säälittävää. Muut vetävät ylispagaatteja tuosta noin vaan ja itse könöttää puolen metrin päässä lattiasta ja kelaa, että miten voi ihminen olla näin jäykkä? Tiedän, että ei pitäisi vertailla itseään muihin, mutta väkisinkin alkaa miettimään, kun jotkut venyvät spagaattiin parissa kuukaudessa ja itse ei melkein kahdessa vuodessakaan juuri lähesty maata. Onko spagu edes mahdollinen kaikille?

Olen kääntänyt netin ympäri ja kysynyt asiaa myös fysioterapeutilta, mutta en ole saanut vastausta. Toiset sanovat, että kaikki pystyvät siihen, toiset taas että se riippuu lonkan ominaisuuksista. Niissä onkin varmana jotain pielessä, spaguestyneisyyteni lisäksi en myöskään saa jalkaa nostettua sivulle kuin 45 asteen kulmaan. Vika ei voi mitenkään olla lihaskunnossani, eihän? Varmasti lonkkien syytä, ja sen, ettei minulla ollut lapsena venäläistä valmentajaa.

Auttaisiko Tom Kurz? Kuva täältä.

Viime keväänä otti kupoliin niin, että aloin venyttämään spagua ihan vimmaisena. Muun muassa kaivoin netistä jonkun 80-lukulaisen itsepuolustuslaji-äijän sekopäisen venyttelyvideon. Ja rikoin, hhmm alueita. Alan olla vähitellen toipunut, mutta mitä nyt? Onko mulla toivoakaan päästä spagaattiin ikinä? Olisiko hot joogasta apua? Voisiko joku venyttää mua yöllä kun nukun? Kumpi antaa periksi, minä vai lihakset?

Ladataan...
Fitness Führer

Onnenpäivässä virisi keskustelu treenivaatteiden ostopaikoista. Kommentoinkin sinne, että lempparini löytyy Tallinnasta. Tässä tulee sitten vähän tarkempi esittely paikasta, josta olen esimerkiksi hakenut lenkkarit miehelleni sovittamalla niitä omiin jalkoihini. Kun avulias myyjä yritti vihjata, että malli on miesten ja koko liian iso, ilmoitin, että "en sovita näitä itselleni". Sitten pyysin myyjältä toisen samanlaisen parin samaa kokoa, kun "nämä eivät ole hyvät". Nappiin osui, ja hinta oli monta kymmentä euroa Suomen hintaa edullisempi. Tietysti malli oli tiedossa, en ihan sokkona lähtenyt sovittamaan.

Loistopaikka, ja haluat tietysti käydä siellä, siispä:

Norde Centrumin Sportland Outlet sijaitsee osoitteessa Lootsi 7, eli ihan siinä sataman vieressä. Samassa rakennuksessa on hyvä ruokakauppa, terveysmyymälä, apteekki, viinakauppa, vaatekauppoja jne., eli jos on pikavisiitillä Tallinnassa, ei välttämättä tarvitse muualle lähteäkään. Sportland-ketjulla on useita myymälöitä muualla Tallinnassa ja Virossa. Perusmyymälät ovat ihan tavallisia urheiluvaatekauppoja, joiden hintataso ei eroa Suomen vastaavista yhtään. Lisäksi näitä outleteja on Tallinnassa yhteensä neljä. En ole käynyt kuin tässä yhdessä, mutta olettaisin, että ne muutkin ovat yhtä hyviä.

Outletista löytyy naisten, miesten ja lasten urheilu- ja vapaa-ajan vaatteita sekä kenkiä ja treenikasseja. Valikoimassa on muun muassa Nikeä, O'Neilia ja Protestia, kaikkea juoksusukista uimalakkeihin ja bikineistä talvivaatteisiin. Tietysti kun kyseessä on outlet, valikoima vaihtelee ja on tsäkästäkin kiinni, mitä löytää. Yleinen hintataso vaihtelee semmoisesta 5 euron alesta yli -50% aleen kulloisenkin tuotteen hinnasta.

Sanoinko jo, että tuolta saa myös treenikasseja? Voi tulla tarpeeseen, että saat kaikki ostoksesi kotiin...

Vapaa-ajan kenkäosasto on tennari-ihmisen mieleen, outletissa myydään esmes Converseja suht edukkaasti (myös pieniä lasten kokoja, iiik miten sö-pö-jä!). Urheilukenkäosasto taas on aivan huippu, ja tyyriissä lenkkareissa, kuten joissain lähemmäs 200 euron Asicseissa, säästää jopa ulkomaisiin nettikauppoihin verrattuna. Valikoimaa on paljon, joten on ihan hyvä mahdollisuus löytää oma mallinsa sekä juoksu- että sisäliikuntakenkien joukosta. Vanhojen (tai kotimaan kaupassa sovittamiesi) lenkkareitten laatikon koko- ja malli-infotarrasta kannattaa napata kamerakännykällä kuva, jonka perusteella löytää helposti saman. Ei niitä Solution2, Salvation, Gel Nimbus tai Landreth -juttuja muuten mitenkään muista.

Pages