Ladataan...
Fitness Führer

*Mainossisältöä*

Testasin crossfitiä tuossa miltei kaksi vuotta sitten. Silloin laji vaikutti ihan kiinnostavalta, mutta tunti tuntui tosi raskaalta. Lisäksi ahdisti, että kaikki muut testitunnin osallistujat olivat paljon paremmassa kunnossa kuin minä.

Kelkan työntö oli tekniikkalaji, mitä en ensin tajunnut.

Crossfitillähän on vähän sellainen maine, että lajia harrastavat kovakuntoiset ihmiset. Silloin helposti ajattelee, että aloittelijankin pitäisi olla hyvässä kunnossa, vaikka harjoitukset ovat skaalattavissa oman tason mukaisiksi. Toisaalta crossfit on pitkälti kovetehoista harjoittelua, ja jos aloittelija ainoastaan riuhtoo hapotustreenejä, niin siitä ei välttämättä seuraa hyvää. Olettaisin, että valmentajat huolehtivat, että tätä ongelmaa ei synny. Ainakin testisalillamme Crossfit Central Helsingissä harjoittelijamäärä on sen verran pieni että heitä pystyy seuraamaan.

Tämä ei ole häpeähylje vaan burbee.

Itsehän en oikein tykkää kovin raskaasta harjoittelusta. Olen saanut aivan riittäviä tuloksia pysyttelemällä pitkälti mukavuusalueella, joten pääasiassa meinaan sinne jäädäkin. Tosin joskus on kiva tehdä vähän rankempiakin juttuja, tai ainakin se on kivaa kun harjoitus on ohi!

Normaalisti en todellakaan tee mitään porrasjuoksuja tai mahdollisimman nopeita souteluja, saati kanna ketään reppuselässä. Tämän tyyppisiä juttuja meillä oli päivän treenissä, ja yllättäen ne eivät tuntuneet kovin kauheilta. Parin kuljettaminen reppuselässä epäilytti kovasti, minulla kun oli sellainen muistikuva, että jo lapsieni kantaminen reppiksessä on hankalaa. Voi olla, että se johtuu siitä, että pikku kätöset pitävät aina pillistä kiinni, ja taju meinaa lähteä. Mutta eihän se ollutkaan kovin vaikeaa!

En halua ajatella mikä tuon ämpärin funktio oli...

Paras puoli harjoituksissa oli porukassa treenaaminen. Silloin ei tule lusmuttua niin paljon, ja voi myös aktiivisesti valittaa treenikavereille.

Kivoin juttu testitunnissa oli se, että voitimme parini Eevan kanssa toisen pikku kisoista: meidän piti soutaa, kantaa toisiamme ja tehdä burbeita mahdollisimman nopeasti. Olen aina ollut tällaisissa parini tai joukkueeni kanssa viimeinen, mutta nyt olimme ensimmäisiä! Viime kertaan verrattuna koko tunti tuntui selvästi helpommalta. Vai olenko ehkä kehittynyt tässä parin vuoden aikana?

Crossfit Helsingin Ben kertoi, että laji ei ole pelkästään kovatempoista riuhtomista, vaan siihen sisältyy myös rauhallisempia treenejä, kuten esimerkiksi voimistelu- ja liikkuvuusharjoituksia. Painonnostoliikkeet ovat myös olennainen osa, mutta niitä emme kokeilleet lainkaan.

Testitunti oli Reebokin järjestämä treeniaamu, jossa osallistujille tarjottiin harjoituksen lisäksi kuvissa näkyvät Reebokin vaatteet.

***

I tried crossfit for the second time. It was easier than last time, maybe I've gotten better by accident?

Ladataan...
Fitness Führer

Tämänpäiväiseen sanon vain että jee! Ja tämän:

Viikonloppua ja alkuviikkoa koskien sanon, että olen Kööpenhaminassa tankotanssin Tanskan mestaruuskisoissa! Jee! Tällä välin blogi päivittyy ainakin kerran autopilotin avulla. Tanskan meininkejä pääset seuraamaan Instasta @fitnessfuhrer. Kilpanumeroista en tällä kalustolla lupaa kuvia, mutta otoksia naamastani, ruoistani ja juomistani saattaapi tulla!

***

Regarding today: And you can legislate and oppress/ And you can make my life a mess/ But you can't change the way I feel/ Or convince me that my wish is unreal

And you can strike me down/ And fence me/ And you can claim/ That there's opinion against me/ But I'll still win over you, Sir/ 'Cause if you fight love/ You're always a loser (The Ark: Father of a Son)

Regarding the weekend: I'm off to Copenhagen to watch Denmark's Poledance Championships. I've heard they have some really good polers there!

Ladataan...
Fitness Führer

Kävinpä tässä uimahallissa. En käy niissä hirveän usein, joten en ole tottunut siihen porukkaan, jota siellä näkee. Uimassa oli paljon ylipainoisia ihmisiä. Eikä vain eufemistisesti "ylipainoisia", vaan suoraan sanottuna sairaalloisen lihavia. Yksikin oli sen kokoinen, että hänellä oli selvästi suunnattomia vaikeuksia päästä portaita ylös.

Hehee. Päädyin varastamaan tämän kuvan internetistä sen jälkeen kun yritin googlata "fat acceptance meme". Älä tee samaa virhettä.

Silti he olivat siellä, harrastamassa liikuntaa. Sitähän yleensä ajatellaan, että ylipainoinen ihminen ainoastaan makaa sohvalla tai liikkuu ainoastaan autolla Mäkkäriin. Heitäkin varmasti on, kuten on myös hoikkien joukossa. Mutta on harhaa ajatella, että ylipainoinen on automaattisesti laiska (ja ahne ja itsekuriton ja mitä näitä nyt on).

Olen kokenut pieniä uudelleenkäynnistymisongelmia maratonin jälkeen. Katsoessani sitä naista, joka kamppaili päästäkseen portaat ylös mietin, että mitä ihmettä oikein valitan. Voin mennä harrastamaan oikeastaan mitä lajia tahansa, voin kävellä tai juosta kadulla tai vaikka portaissa ongelmitta, enkä tee sitä kun nyt ei satu huvittamaan. Sillä välin toiset lähtevät liikkumaan vaikka jo pelkästään tuolilta ylös nouseminen voi olla heille ponnistus. Ehkä treenimotivaatiota ei aina kannata etsiä fitspo-kuvista, vaan kääntää katse ihan toiseen suuntaan.

Katseesta puheenollen, monet välttelevät uimahalleja, koska eivät halua että muut näkevät heidän (puoli-)alastoman vartalonsa. Tottahan se on, että uimahallissa ihmiset tuijottavat. Sekin on totta, että jotkut mittailevat ja arvostelevat. Näiden katseiden eteen asettuminen ei välttämättä ole helppoa edes silloin kun kropassa on ulkoisesti kaikki kuten "pitäisi".

Siitäkin huolimatta nämä ylipainoiset ihmiset olivat tulleet uimahalliin. Ehkä heitä ei kiinnostanut katsotaanko heitä, tai ehkä he pystyivät olmaan välittämättä siitä, että heitä katsottiin. Kummin tahansa, siitä voi ottaa mallia. Asioita ei todellakaan pidä jättää tekemättä siksi, että miettii mitä muut ajattelevat. Sinusta, vartalostasi tai tekemisistäsi.

***

I went swimming and saw a lot of overweight people. We tend to think that fat people are lazy, but there were women who really struggled even to climb stairs, and still they had come to work out. I felt really stupid thinking for days and days that I'm not in the mood for exercise.

Pages