Ladataan...
Fitness Führer

Joskus - kuten nyt - on niin tällainen olo:

Treenasin äsken. Siitä ei tullut mitään. Katsoin helppoja komboja tehtäväksi, mutta kun kokeilin, ne olivatkin ihan mahdottomia. Tämmöistä tämä on, eikä asialle mahda mitään. Oppiipahan malttia ja nöyryyttä.

Eikä missään muussa ei pääse niin irti kaikesta (sanoisin paskasta mutta kun jo kuvassakin kiroillaan niin sanotaan sitten että) harmittavasta. Juoksemasta saattaa palata ihan yhtä raivona kuin sinne lähti. Tankotanssiessa maailma on raiteillaan miltei saman tien. Tai ylösalaisin, mikä on joskus sama asia.

No harmittaa tankoillessakin välillä kun ei vaan onnistu. Siihenkin on ratkaisu:

Mieletöntä! Kuva täältä.

***

Sometimes I feel it's time to quit giving fuck about anything else and just pole dance.

Ladataan...
Fitness Führer

Rock the Pole oli eilen esiintymässä Priden pääjuhlassa Le Bonkissa. Itse olin siellä tärkeässä tehtävässä muun muassa ruuvailemassa tankoja, koska en uskalla mennä lavalle muuten. Tuli sitten mietittyä rohkeutta noin niin kuin enemmänkin.

Aiemmin Pride-viikolla oli keskustelutilaisuus teemalla Ahdas pukukoppi? Helsinki Priden järjestämässä paneelikeskustelussa käsiteltiin urheilun ja hlbti-teemojen suhdetta ja seuraavia kysymyksiä: Ovatko pukukaapit kaikille yhtä avoimia? Miksi kilpaurheilijan ulostulo jätetään yksilön vastuulle, mikseivät lajiliitot sano mitään? Entä pitävätkö urheilutoimittajat homourheilijan kaapissa? Onko yksilölajissa helpompi hengittää, pääseekö lesbourheilija vähemmällä kuin homojääkiekkoilija? Voiko hlbtiqx-identiteetistä saada myös voimaa ponnistukseen?

Valitettavasti en päässyt tilaisuuteen. Mieluusti olisin kuullut näkemyksiä ja kokemuksia tästä aiheesta.

Suomalaiset urheiljathan pysyvät pitkälti kaapissa - tai mediassa heitä pidetään siellä. Miksi? Helposti tätä ajattelee rohkeuskysymyksenä, mutta onko se sitä? Vaikeneminen voi johtua rohkeuden puutteesta - tai sitten ei. Eihän heterourheilijakaan joudu missään vaiheessa tunnustamaan olevansa hetero, joten miksi kenenkään muunkaan pitäisi suuntautumisestaan kertoa?

Ehkä siksi, että se tekisi muiden samassa tilanteessa olevien elämän helpommaksi. Mutta onko tähän mitään velvollisuutta? Miksi kenenkään pitäisi haluta olla jonkin ominaisuuden edustaja, huolimatta siitä, että se voisi auttaa muita? Kuka jaksaa koko loppuelämänsä (jos nämä asenteet eivät tästä muutu) olla yksi ominaisuus tai haluaa tulla latistetuksi stereotypiaksi?

Näin St. Marienkirchen pihamaalla Berliinissä.

Kyse voi olla myös siitä, että urheilija on avoimesti mitä on, mutta siitä vaietaan. Olisi hienoa, jos vaikeneminen johtuisi siitä, että ketään ei kiinnosta, eikä asialla ole mitään väliä, mutta näinhän se ei ole. Se, että muiden seksuaalinen suuntautuminen kiinnostaa, on täysin normaalia eikä mitään taantumuksellisuutta josta pitäisi päästä eroon. Taantumuksellista on se painoarvo, mikä suuntautumiselle annetaan.

Entä se pukukoppi sitten. Joskus törmää ajatukseen siitä, että muiden kuin heterojen pitäisi tulla kopissa kaapista, näin niin kuin informaatioksi muille. Että ei ole reilua olla siellä vähäpukeisten tai alastomien saman sukupuolen edustajien kanssa jos sellaisista tykkää. No tämä on kyllä rohkeuskysymys. Mutta rohkeutta vaaditaan niiltä, jotka tällaista tosissaan edellyttäisivät. Rohkeutta luopua niistä peloistaan, joita tällaiset tilanteet mahdollisesti herättävät. Rohkeutta ajatella uusiksi ja katsoa sen oman laatikon ulkopuolelle.

Rohkeutta tarvitaan, jotta uskaltaa tehdä asioita toisin kuin on ennen tehty, ja rohkeutta tarvitaan siihen, että voi myöntää olleensa väärässä. Enemmän kuin kaapissa tai niiden liepeillä olijat tätä tarvitsevat he, joille muiden oleminen on ongelma.

Ehkä jonain päivänä kenenkään ei tarvitse miettiä mitä suuntautumisestaan sanoo, kenelle sanoo ja miten se asioihin vaikuttaa, vaan asiasta voi puhua tai olla puhumatta ja se on ihan yhtä rohkeaa kuin ostaa eri makkaraa kuin yleensä.

 

P.S. Pride partyjen kuvia ei saanut napattua itselleen, mutta tästä pääset kurkkaamaan minun kuvani jos kiinnostaa!

***

Questions of sexuality and gender are never easy and even more complex when it comes to sports. Byt maybe one day they will lost their meaning and whole concept of 'coming out' will not be an issue anymore.

Ladataan...
Fitness Führer

Nyt on taas yksi osa kesän juoksuohjelmasta selvinnyt. 12.7. suuntaan Heinolaan Pullukka Runiin. Kyseessä on koomikko Sami Hedbergin organisoima puolimaratontapahtuma, jossa on mahdollista juosta myös lyhyempi Pikkupullukka, 6,5 km. Juoksu järjestetään Vierumäen urheiluhallin ympäristössä.

Pakkohan tämän nimiseen tapahtumaan on päästä mukaan! Osallistuakseen ei tarvitse olla pullukka, mutta ties vaikka siitä olisi etua. Toivon mukaan reitin varressa on sitten tarpeeksi pullukat eväät, ei kai tällaisella nimellä läiskätyssä juoksussa voi vain urkkajuomaa tarjota? Sipsiä ja nakkia saisi olla.

Tapahtumaa mainostetaan Suomen hauskimmaksi juoksutapahtumaksi. Matkan varrella ei tietääkseni ole huumoripläjäystä tarjolla, vaan tapahtuman jälkeisessä iltajuhlassa.

Iltajuhlassa esiintyy komeita, auringon ruskettamia koomikoita bermuda-shortseissa: Sami Hedberg, Jape Grönroos, Joni Koivuniemi, Pete Kosonen, Tommi Mujunen, Rudi Rok ja Zaani. Toivon mukaan ovat parin viikon kuluttua kotimaisen auringon ruskettamia...

Säästä puheenollen, ainoa mikä huolettaa on se, että heinäkuun puolivälissä saa usein melko kuumissaan mennä. Jos kuitenkin ilmat suosivat (juoksua, ei muuten) voisin lähteä oikein katsomaan mikä on päivän kunto, kun aiemmat tapahtumat tältä kesältä ovat olleet pelkkää lenkkeilyä. Tai no, riippuu sään lisäksi myös tarjoiluista. Jos on nakkeja, niin ei nähdä enkkoja!

*

Hauskasti nimettyjä ja hauskoja juoksutapahtumia ei ole koskaan liikaa. Berliinissä mietimme, että pitäisi järjestää Hipsterlauf. Osallistujat kirmaisivat cooleina rumissa aurinkolaseissaan, kittanoissa kahdeksankymmentäluvun Addun sortseissaan, viikset tuulessa väräjäen. Reitin varrella huonoryhtiset nuoret aikuiset soittaisivat omituista musiikkia. Maalissa olisi tarjolla pienpanimon olutta ja seljankukkamehua. Osallistuisin heti. Tai enpä tiedä.

***

I'm about to attend on Pullukka Run (Chubby Run) half marathon. I must, with that name!

Pages