Ladataan...
Fitness Führer

Kun kerran olen tällainen reipas ulkoilmaihminen, lähden reippaiden ulkoilmaihmisten tapaan huomenna aamulla partioleirille. Enkä mille tahansa leirille, vaan Partiomestari 2014 -kilpailun meininkeihin ja kuvauksiin.

APUA.

Siellä ollaan metsässä yö! Kellarista löytyi roskalavalta kaivettu makuualusta, otin sen aikoinani talteen siksi, että jos vaikka tulee sellainen tilanne eteen, että pitää lähteä metsään yöksi. Varo mitä toivot ei olekaan ihan turha neuvo! Makuupussin mielestäni omistan, mutta en löytänyt sitä. Sääennusteen mukaan yöllä on miltei 20 astetta, ehkä pärjään ilman? Pärjäänkö?

Metsässä yöpyminen ei ole ainoa huoli. Muodostan vartion Endorfiinikoukussa-blogin Elinan kanssa, ja joudumme kaikenlaisten kiperien tehtävien eteen. Kuten säveltämään, sanoittamaan ja esittämään nuotiolaulun (mistä en ihan tosi selviä, jos olet kuullut minun laulavan niin tiedät mistä puhun), jollekin suorastaan kauhistuttavalle puiden latvuksien tasolla kulkevalle radalle ja suunnistamaan erämaassa. Että voi olla että tämä on viimeinen päivitykseni.

Siitä huolimatta, tai siinäkin, että selviän kunnialla takaisin, voitte seurata siinä oikeassa Partiomestari-kilpailussa kisaavien vartioiden mittelöä TV2-kanavalta alkaen 1.9.:

Viime syksyn hyväntuulisin tv-sarja Partiomestari saa jatkoa syksyllä, kun uudet partionuoret vastaavat entistä suurempiin haasteisiin tv-yleisön edessä. Ohjelmassa tarpojaikäiset, eli 12–15-vuotiaat nuoret kisaavat erilaisissa yhteistyö- ja selviytymistaitoja vaativissa partiotaitotehtävissä. Ohjelma on suunnattu kaikenikäisille – ei vain nuorille.

Partio pyrkii opettamaan lapsille, nuorille ja aikuisille toisen ihmisen ja luonnon kunnioittamista sekä avarakatseista suhtautumista maailmaan ja elämään. Partiomestari pyrkii tuomaan näitä arvoja esiin myös television kautta.

Ai et ymmärrä mikä pelottaa? Katso tämä mieletön suspense-traileri:

Kädet hikoaa ja pulssi nousee pelkästä katsomisestakin. Siis näyttäähän tuo hauskalta jos on reteä ja iloinen nuorison edustaja, mutta minä olen raihnainen ja kestohätääntynyt täti-ihminen!

Saa nähdä tuleeko uni silmään yöllä... Saati seuraavana yönä, siellä käymättömillä korpimailla!

 

P.S. Saatan päivittää tänne kuulumisiani metsästä jo perjantain tai lauantain aikana, mutta varmimmin pysyt kärryillä kun seuraat instassa @fitnessfuhrer.

***

I'm not much of a girl scout, since I kinda fear everything outdoors. But I'm off to a scout camp tomorrow, let's see what happens!

Ladataan...

Ladataan...
Fitness Führer

Väittävät, että nyt on aika kuuma. Eikä ole, nyt on justiinsa hyvä. Jos vielä tulee superhelle Venäjältä, niin vielä parempi! (Oletteko muuten huomanneet, että nykyisin tulee joka kesä Venäjältä jotakin? Metsäpalosavua, tappaja-ampiaisia, superhelteitä tai vähintäänkin pitkäsäärisiä blondiineja puljaamaan Serenassa ja koluamaan Stockan alea, näistä kaikista meille raportoivat iltapäivälehdet.)

Väittävät myös, että lämpimällä säällä ei ruoka maistu. Minulle maistuu kyllä tavallinenkin ruoka, mutta onhan kuumalla ilmalla kiva syödä erityistä helleruokaa. Helleruokien parhaimistoa ovat vesimeloni-fetasalaatti ja pavlova. Vesimelonissa on nestettä ja fetassa suolaa, jotka molemmat tulevat tarpeeseen kuumalla. Pavlova taas viilentää henkisesti kun täytät sen jäätelöllä.

Vesimeloni-fetasalaatti

Tarvitset vesimelonia ja fetaa, mahdollisesti myös yrttejä, kuten minttua (kuvassa on sitruunamelissaa), ja vaikka kurkkua. Valmistus on simppeliä: paloittele meloni ja feta, sekoita. Lisää päälle kurkkua jos haluat sekä yrtit. Kivoimman näköinen salaatti on kun tarjoat sen melonin kuoresta. Sopii kevyeksi lounaaksi tai vaikka grilliruoan kanssa.

 

Pavlova

Kuvassa näkyvään annokseen tarvitset 2 munanvalkuaista ja 1 1/4 dl sokeria, pari tippaa sitruunamehua ja 1 tl perunajauhoja. Vaahdota munanvalkuaiset (yhtään keltuaista ei saa päästä joukkoon!), ja lisää sitten noin puolet sokerista, vatkaa edelleen. Tiputa pari tippaa sitruunaa joukkoon, ja sekoita perunajauho loppuun sokeriin. Vatkaa nekin vaahtoon, ja jatka vispailua kunnes sokeri on sulanut. (Usein väitetään, että marenki on kauhean vaikeaa tehdä, ja näiden ainesosien lisäämisjärjestyksestä ym. saadaan tehtyä hirveä ongelma. Minun mielestäni marenki on tosi helppo tehdä, eikä mitään hirveyksiä ole käynyt vaikka olen heittänyt kaiken sokerin heti munanvalkuaisten joukkoon jo ennen vatkaamisen aloittamista. Saat tämän tehtyä myös ilman sitruunaa ja perunajauhoja.)

Jos olet kontrollifriikki, piirrä lautasella leivinpaperille ympyrä ja kaada vaahto siihen. Jos luotat itseesi, jätä ympyrä piirtämättä ja leivittele vaahto suunnilleen ympyrän muotoon. Nostele vaahtoa ympyrän reunoilla vähän ylemmäksi. Paista n. 100-125 asteessa noin tunnista puoleentoista, jopa kahteen. Jos marenki meinaa tummua, laita päälle arkki leivinpaperia. Paistoaika vaihtelee paitsi uunin mukaan, myös sen mukaan miten kuivan marengin haluat. Koska ohjeessa on perunajauhoa, siitä tulee hiukan sitkeämpää. Omasta mielestäni pavlovan marenki saa olla vähän tahmeaa keskeltä, tuota paistoin reilun tunnin.

Kun pohja on valmis (reunaa koputtaessa se on kovettunut ja ilmaan nostaessa kevyt), ota se pois uunista ja anna jäähtyä. Pohja jäähtyy nopeasti. Täytä jäähtynyt pohja marjoilla/hedelmänpalasilla ja jäätelöllä. Lisää päälle kermaa ja koristele esimerkiksi marjoilla ja sitruunamelissalla. Kuvassa on Lidlin minttujäätelöä, joka sopii erinomaisesti yhteen mansikoiden, kerman ja marengin kanssa, suosittelen painokkaasti tätä yhdistelmää. Kermaa oli vatkaamattomana reilu desi, ulkonäkösyistä sitä olisi voinut olla enemmänkin. Tarjoile heti!

Jäätelöllä täytetty pavlova ei säily, joten tee vain sen kokoinen annos, minkä seurueesi saa syötyä kerralla.

***

When it's hot I eat feta & watermelon salad. I could live on ice cream, and when I want something special I fill a pavlova with it, seasoned & decorated with cream, strawberries & herbs.

Ladataan...
Fitness Führer

Meinasit treenata itseksesi, mutta et keksi mitä tehdä kun ei ole ohjaajaa kertomassa? Youtube-videot ovat varmaankin tuttu inspiraation lähde, mutta itse olen viime aikoina alkanut Insta(nt)-treenata. Instagramin käyttö on nopeampaa kuin Youtuben, ja videot lyhyitä. Tästä siis nimi Instant!

Homma on simppeli: mene Instagramiin ja hae julkaisuja haluamallasi häshtägillä, esimerkiksi #polemove tai #yogapose. Sen jälkeen teet sitä, mitä kuvavirrasta sattuu löytymään. Hauskaa ja vaihtelevaa! Samalla oppii uusia muuveja. Pelkkiin poseerauksiin ei tarvitse tyytyä: käyttäjät jakavat muun muassa juoksureittejään, ehkä joku löytyy sinun kulmiltasi? Jos ei, niin matkan ja tempon voit kopsata omaan treeniisi ja saat siihen mukavaa ohjattuna olemisen tunnetta.

Insta(nt)-treenaus edellyttää, että tunnet lajin jollakin tavoin. Sekä tietysti sitä, että pystyt kuuntelemaan kroppaasi, mikäli haet esimerkiksi akrobaattisia tai venytysliikkeitä. Näiden ehtojen täyttyessä se on mitä parhainta kesäpuuhaa joutilaana aikana kotona tai vaikka puistossa.

Tankoliikkeiden (hae esimerkiksi #polemove, #poledance tai #polefitness) lisäksi suosikikseni on osoittautunut #partneryoga: mielipuolisen hauskaa (ja mielipuolisen vamma-altista)! Ainakin joogan ja tankotanssin osalta voit hakea tietyn liikkeen nimellä, vaikka #titanic tai #mermaidpose. Joogakuvien jakajat jakavat usein myös tutoriaaleja, joissa kuvassa on selitetty, miten asana tehdään. Tankokuvien joukosta löytyy usein videoita, joista saa komboideoita. Videoklipit auttavat myös silloin, kun pää lyö tyhjää lihaskuntoliikkeiden suhteen.

Tämänhetkinen fiksaationi. Kuvakaappaus hausta #mermaidpose.

Suosittuja ovat myös erilaiset haasteet, jossa haasteeseen osallistuva postaa päivittäin kuvan, jossa tekee kyseisen päivän liikkeen. Suunnittelen tässä kovasti, että aloittaisin jonkun 30 päivän jooga- tai vaikka spagaattihaasteen. Siitä vasta tulisi mainiota kuvamateriaalia jaettavaksi kun en mihinkään taivu...vaan taipuisinko kuukauden päästä enemmän?

Vinkkaa kommenteissa omat Insta(nt)-treeni-ideasi tai tilit, joita kannattaa seurata (omasi tai muiden). Fitness Führerhan löytyy Instagramista nimimerkillä @fitnessfuhrer.

***

Nowadays I do Insta(nt) training: I browse hashtags like #polemove and #yogapose on Instagram and do the moves I see. Fun!

Pages