Ladataan...
Fitness Führer

Yhteistyössä Ikaalisten Matkatoimisto.

Kylpytossut - check! Juoksulenkkarit - check! Sisälenkkarit - check! Kaikki kunnossa treenilomaa varten!

On vähän motivaatiopula vaivannut. Treenaaminen ei kiinnosta, tavoitteet eivät kiinnosta. Ai siis mitkä tavoitteet? Ajattelin että ei tämä tästä, ja lähdin Tallinnaan treenilomalle Kalev Spahan.

Matka lahden yli taittui tosi nopsasti Tallinn Star ja Superstar -laivoilla. Matkatoimiston reissulla muuten lähtöselvitykseen pääsi satamassa saman tien, jonottamaan tottuneelle tämä oli iso plussa!

Tallinnan treeniloma on Ikaalisten matkatoimiston uutuus, jossa 3 tai 4 yön spa-lomaan yhdistetään tapaaminen ja treenit personal trainerin kanssa, kunto- ja kehonkoostumuskartoitus, ryhmäliikuntaa, hierontaa ja halutessa tietysti myös kylveskelyä. Kotiinviemisiksi saa tietoa kroppansa tilanteesta ja PT:n räätälöimän treeniohjelman. Treenilomalle on lähtöjä joka päivä, ja PT:n palvelut saa joko suomeksi tai englanniksi.

Kalev Spa on entinen uimahalli, jonka viereen on rakennettu 5-kerroksinen hotelli. Sijainti Vanhan kaupungin sataman puoleisella laidalla on erinomainen.

Heti saavuttuani hotelliin oli PT-tapaamisen ja treenien aika. Trainerini Anu oli energinen ja topakka. Ensin teimme alkukartoituksen tilanteestani, mihin sisältyi muun muassa kropan koostumuksen sekä mittojen mittaamista sekä tavoitteitteni miettimistä. Sanoin, että nyt ei oikein ole tavoitteita, kunhan haluan liikkua säännöllisesti, mikä ei nyt tunnu onnistuvan. Mietimme sitten, että miten pääsisin takaisin treenirytmiin. Menin sanomaan, että salilla pitäisi käydä, mihin vastaus tuli äkkiä: Eikä pidä! Sitä pitää tehdä, mihin oikein tosissaan haluaa mennä. No niinpä! Minä RA-KAS-TAN tanssia!, Anu sanoi, Mitä sitä rakastat?

Sitä mietin, ja päätin katsoa koko treenaamistani ja tekemistäni siltä pohjalta, mitä oikeasti haluan tehdä, enkä siltä mitä pitäisi tai mikä on järkevää. Uskon, että se on ainoa tapa todella löytää ja säilyttää motivaatio. Tavallaan hassua, että piti matkustaa tuonne kuulemaan asia, mitä itsekin usein hoen. Jotenkin se ei vain ollut tällä hetkellä konkretisoitunut omassa arjessani.

Keskustelun ja mittaamisen jälkeen siirryimme salille treenaamaan - kunhan olin ensin vakuutellut, että tykkään kyllä käydä siellä! Anu osasi tosi hyvin suoraan arvioida minkälaisilla painoilla saisin tehtyä - siitäkin huolimatta että rauta oli lahden toisella puolella tosi raskasta...liittyneekö jotenkin maan magneettikentän asentoon, en tiedä! En tarvinnut paljoa opastusta liikkeisiin, joten hän pääasiassa huolehti siitä, että tekniikka pysyi hyvänä. Ei se vaan aina pysy vaikka itse muuta luulee... Lisäksi Anu tsemppasi yrittämään vähän enemmän, itse olisin vetänyt paljon laiskemman treenin.

Melkoisesta piiskuroinnista huolimatta Anun kanssa oli tosi hauska treenata, mikä varmaan käy alla olevista kuvista ilmi! Kalev Span salikin oli erinomainen. Sitä oli juuri uusittu, ja se oli todella hyvin varusteltu. Niin aerobisia laitteita, vapaita painoja kuin kuntosalilaitteitakin löytyi vaikka millä mitalla.

Kas näin!

Eli näin?

Treenaamisen jälkeen siirryin kaupungille harrastamaan kevyttä, palauttavaa shoppailua. Reisissä tuntui sen verran, että täydensin ainoastaan meikki- ja kosteusvoidevarainnot Kaubamajan kosmetiikkaosastolla, vaatteiden hiplaamisen päätin jättää toiselle kerralle. Illan päätteeksi suuntasin vielä Kalev Span altaille, pääasiassa rentoutumaan poreissa. Otin ja kokeilin kuitenkin myös uinnin sujumista, ja sehän meni yllättävän hyvin. Lauantai-iltana altaassa oli mukavasti tilaa uida, ja ehkä tekniikkanikin oli mennyt piirun verran eteenpäin!

Seuraavaksi päiväksi Anu suositteli minulle Body Pumpin kokeilua, sillä uskomatonta mutta totta, en ole ikinä sitä testannut. Ryhmä oli kuitenkin jo täynnä, ja päädyimme hydrobiciin. Ryhmäliikuntavaihtoehtoihin voi tutustua Kalev Span sivuilta, laajassa valikoimassa riittää vaihtoehtoisia lajeja ja aikoja. Ryhmäliikunnan sijaan on mahdollista tehdä esimerkiksi uintitreeni trainerin ohjeiden mukaisesti. Uida Kalev Spassa ihan ehdottomasti kannattaa porealtaissa lillumisen lisäksi, jo sen monirataisen 50-metrinen altaan takia. Suositteltava on myös pulahdus arkiaamuina, joilloin viereisellä radalla saattaa polskuttaa esimerkiksi Viron uimajoukkueen jäseniä...joita tiirailen siis ainoastaan harjoittaakseni tekniikkasilmääni!

Kalev Span salilta löytyi uskomaton vatsalihasmuljutin. Se näytti hyvin helpolta ja hauskalta.

No hauska se todella oli! Helposta en sitten sanokaan mitään...

Ohjelman sain sähköpostitse kotiin, ja säntäsin toki heti testaamaankin. Tai no en sännännyt heti, koska lauantainen treeni oli sen verran tehokas, että tuntui vielä viikollakin! Nyt kun sen on pari kertaa pyöräyttänyt, niin voin kyllä vannoa että moisella ohjelmalla tulosta tulee. Vaikka nykyisin tiedänkin salitreenaamisesta jotain, taidan silti olla aika samoihin juttuihin urautunut...

Viimeisenä aamuna ehdin vielä paitsi aamiaiselle ja uimaan, myös hierontaan. Siellä meni kyllä täysin ajantaju, ja voi olla että muukin taju! Äärettömän kivuliaaseen urheiluhierontaan tottuneena oli rauhallinen ja miellyttävä hieronta melkoinen elämys. Siellä hierottiin jopa varpaat! En olisi millään halunnut poistua hierontapediltä, mutta kotiinlähdön aika koitti. Ylipäätään koko reissu oli sellainen, että mielelläni olisin jäänyt tuonne asumaan ja treenaamaan!

Ylimmän kerroksen premium-luokan huoneet oli uusittu äskettäin, ja sisustus oli oikein rauhallinen ja kutsuva. Uudistustyö jatkuu ravintolan ja muiden huoneiden osalta.

Maisema kelpasi!

Wellness-keskuksessa on tarjolla erilaisia hoitoja. Treenilomapakettiin sisältyy rentouttava hieronta.

Hoidoissa käytetään muun muassa Kalahari-tuotteita. Kalev Spassa on myös kauneushoitola ja terveyskeskus.

Tähän mystiseen kapseliin en tällä kertaa treenaamiseltani ehtinyt, ensi kerralla sitten!

Perhehuoneissa oli vielä vanhanmallinen sisustus. Niissä on erittäin kätevät seinältä alas laskettavat kerrossängyt lapsille. Kalev Spa on muutenkin hyvä valinta lasten kanssa matkustaessa, allasosastolla on pitkiä liukumäkiä, uimaleluja ja kivasti varusteltu pienten allas.

Tämmöinen irti arjesta -startti on tosi hyvä mahdollisuus tarkastella omia tapojaan ja miettiä, millaista liikuntaa haluaisi harrastaa ja minkälaisia tavoitteita asettaa. Koska itse treeni ja ohjelma siihen tehdään PT:n kanssa, treeniloma soveltuu kaikenkuntoisille, niin kokeneemmille kuin vasta liikuntaa aloittelevillekin. Mikäli haluaa startata liikunnallisen elämän, voi olla hyvä idea varata saman tien toinen reissu ja tapaaminen trainerin kanssa muutaman kuukauden päähän. Itse sain hyvin selkeitä oivalluksia syksyn treenien ja tavoitteiden suhteen. Suosittelen lämpimästi!

Treeniloma-paketin saa siis varattua spa-lomien yhteyteen 74 euron lisähintaan. Pakettiin sisältyy treeni PT:n kanssa ja treeniohjelma, ryhmäliikuntatunti, hieronta. Spa-lomaan sisältyy yöpymiset aamiaisineen sekä laivamatkat. Varaa oma treenilomasi Ikaalisten matkatoimiston sivuilta!

 

Matkustin ja majoituin Tallinnan treenilomalla Ikaalisten matkatoimiston kustannuksella.

***

I was on a training holiday in Kalev Spa organized by Ikaalisten matkatoimisto. I can warmly recommend this holiday for both exercise junkies & newbies!

Ladataan...
Fitness Führer

Olethan muistanut käydä äänestämässä Fitness Führeria Sport & Wellness Blog Awards -äänestyksessä? Jos et, niin voit rientää tekemään sen täällä. Mikäli olet, niin ehdit vielä kannustaa kaverin, mummon, kaverin mummon ja naapurin hamsterin äänestämään. Äänestys on auki 30.9. saakka. Muistathan, että kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 500 euron lahjakortti valitsemaasi kylpylään!

Nyt kun kerran arvonnat tulivat puheeksi, niin pistetäänpäs toinen saman tien. Sport & Wellness Blog Awardsien voittajat julkistetaan I Love Me -messuilla 18.10. Itse messut ovat käynnissä perjantaista 17.10. sunnuntaihin 19.10.

Arvon kaksi lippua messuille, ja voit osallistua arvontaan kertomalla kommenteissa messujen teeman mukaisesti miksi sinä tykkäät itsestäsi! Jos kainostuttaa liikaa, niin huuda vain että mukana, ja muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Arvonta alkaa nyt ja jatkuu sunnuntaihin 5.10. klo 24.00 saakka.

I Love Me -messuilla on ohjelmassa kaikenlaista kauneuteen, hyvinvointiin, terveyteen ja muotiin liittyen. Kurkkaa tarkka ohjelma täältä, ja tunnelmiani viime vuoden messuilta täältä.

***

Remember to vote for Fitness Führer in Sport & Wellness Blog Awards here! Thanks! The winners of the awards will be announced at I Love Me -fair. I'll raffle two tickets to the fair. Participate latest on Sunday 5.10. 24.00 by leaving a comment. Tell me why you love you, and do remember to leave your e-mail address!

Ladataan...
Fitness Führer

Olinpa tuossa järjestämässä tankotanssikisoja. Hommaan meni aika lailla aikaa ja vaivaa, ja pinnaakin. Vähän ennen kisoja olin sitä mieltä, että tämä oli todellakin viimeinen kerta kun moiseen puuhaan ryhdyn, mutta kun esitykset olivat käynnissä, mietin että miksi koskaan teen mitään muuta. (Hahaa, taidan sanoa tätä asian jos toisenkin suhteen!)

Kyseessä oli siis Pole Stars Showcase, joka oli ensimmäistä kertaa järjestetty, aloittelijoille suunnattu kilpailu. Kahden kilpasarjan lisäksi tapahtumassa oli myös showcase-osuus, jossa ei sitten ollut kokemus- tai esiintymisrajoituksia. Alla illan parhaita paloja videoilla.

Näin Emilia Saarelan ohimennen kenraaleissa, ja se hetki, mitä ehdin nähdä, riitti nostamaan ihon kananlihalle. Puhumattakaan tästä koko esityksestä, jolla napattiin ensimmäinen sija kategoriassa Shining Stars.

Santeri Koivisto on aloittanut tankotanssin vasta muutama kuukausi sitten. Ei uskoisi! Toki häneltä löytyy muuta taustaa. Esitys oli varsin vaikuttava, ja oikeutti toiseen sijaan kategoriassa Shining Stars.

Vilma Vireniuksen esitys teki todella vaikutuksen. Luova ja yllättävä koreografia yhdessä teknisen taitavuuden kanssa toivat tälle esitykselle showcasen Best technique -arvonimen, ansaitusti!

Jasmiina Riikosen esitys oli yksi niistä, joista itse vaikutuin eniten. Tarvittiin vain muutama sekunti lavalla, ja näki, että tässä on voittaja. Tällä numerolla siis napattiin ensimmäinen sija kategoriassa Rising Stars.

Vertigalta ei kukaan odottanutkaan mitään muuta kuin huippushowta. Sellainen saatiin, ja tunnustettiin arvonimellä Most unique performance.

Showcasessa Anna Lanamo ja Nico Vehmas tekivät mieleenpainuvan esityksen. Kiinnostavana yksityiskohtana mainittakoon, että Nico Vehmas ei harrasta tankotanssia, mitä tästä ei kyllä huomaa!

Tykkäsin kovasti myös Iia Rothmanin esityksestä. On tosi kiva nähdä että kilpailija viihtyy lavalla ja haluaa esiintyä!

Kaikki Pole Stars Showcasen esitykset taltioitiin, ja niitä pääsee katselemaan Polerankingin Youtube-kanavalta.

Vielä toki asukuvat! Ei sattunut kameraa mukaan siinä hässäkässä, joten valitettavasti minulla on vain nämä kännyräpsyt.

Mekko Henkkamaukan postimyynnin alennusosiosta, kengät Seppälän outletista.

Olisi pitänyt tajuta ottaa kuva meikistä silmät kiinni, vaan eipä käynyt mielessä.

***

We organized first ever Pole Stars Showcase. The shows were amazing, have a look of the videos! You can find all of the videos via Poleranking.

Pages