Ladataan...
Gardener

Niin vaan sidoin vielä viikonlopuksi yhden sekakimpun, jossa käytin tulppaaneja. Niiden kausi alkaa olla lopuillaan, mutta nämä hieman erikoisemmat lajikkeet tuntuvat edelleen kivoilta. Mä tykkään niiden tavasta nousta kimpusta ja tällaisessa avautuvassa ja rennossa kimpussa se tekee siihen sen viimeisen silauksen. Justiinsa tarpeeksi hömppä kimppu mun makuun.

Tää on oikeastaan justiin niinkuin tämä kelikin tänään - rakeita ja aurinkoa, kevättä ja talvea samaan päivään! 

 

Share

Ladataan...
Gardener

Lähetin äidilleni pelargoneja esikasvatuskeen pari viikkoa sitten ja hän sai ne onnistuneesti perille, vaikkakin juuripaakut olivat hieman kylmän tuntuiset saapuessa. Siellä ne kuulemma voivat hyvin terrakottaruukuissaan.

No, tältä näyttävät minun pistokkaani - Caroline ja Mårbacka tulipa. Istutin taimet pikkuruisiin ruukkuihin juurtumaan ja viihtyvät sen verran hyvin, että pääsiäisloman aikana oli ilmestynyt kukkavanat. Kukkiminen kuitenkin kuluttaa kasvia tarpeettomasti ja kylmän rauhallisesti napsin tänään kukat pois ja aloitan kastelemaan miedolla lannoitevedellä.

Hieman myöhemmässä vaiheessa, kun kasvit ovat rotevoituneet hieman, siirrän ne isompiin ruukkuihin tuoreisiin multiin. Haaveilin terrakotta-amppeleista, mutta katsotaan sitten kun on sen aika. 

Share

Ladataan...
Gardener

Ihan ensimmäiseksi esitän kiitokset mahtavasta maissivinkistä Vihreitä Unelmia blogin Maikulle. Minäkin kokeilin tänä vuonna maisseja perinteisen rairuohon sijasta ja niistä tuli aivan ihanat! Ensi vuonna vaan laitan ne noin viikkoa aiemin itämään niin ehditään ihastella niitä jo pääsiäisenä! 

 

Nää on niiiiiin söpöt!

 

 

Share

Pages