Ladataan...
Gardener

Viikon alussa nappasin kotiin pari valkoista liljaa. Kukan reunassa on hento musta reunus ja lajikenimi on `Eyeliner´. Liljojen kaverina on nupussa olevia kirsikan oksia ja kirkkaan vihreä Choysyan ternatan oksa. Nää sopii jotenkin tosi hyvin tähän vuodenaikaan ja fiilikseen. Freshiä ja simppeliä. En sitonut kukkia tällä(kään) kertaa vaan sommittelin ne vapaasti maljakkoon. Kimpuksi sitomattomien kukkien kanssa tulee tehtyä tällaisia kukkainstallaatioita, jonka ilme vaihtuu viikosta toiseen.

Liljojen kuihduttua jäljelle jäävät kirsikan oksat, joiden kukat avautuvat varmasti joskus ensi viikolla. Choysian oksa kestää myös pitkään maljakossa. Tai ehkä lisään ensi viikolla joukkoon ranskalaisia tulppaaneja - niiden aika on tällä hetkellä parhaimmillaan. 

 

 

Share

Ladataan...
Gardener

Tunnustan, että työn ulkopuolella en erityisen paljon harrasta viherkasveja. Tykkään katsella niitä eri paikoissa ja duunissakin niiden kanssa on kiva touhuta ja tehdä erilaisia esillepanoja myymälään. Mutta kotona minulla on vain helppohoitoinen muulinkorva, joka antaa anteeksi huolimattoman hoitoni.

 

Marmorimaija Calathea lancifolia pitää runsaasta hajavalosta, joten se sopii Suomen talviin ikkunalaudalle. Kesän koittaessa, se pitää ottaa sisemmälle huoneeseen, sillä se ei kestä suoraa auringon paistetta. Maijat ovat kotoisin trooppisista oloista, joten se pitää vahvasta ilman kosteudesta. Sumutinpullo on varmaan otettava esille usein ja ilmankostutin on sille yhtä tarpeellinen kuin minullekkin. Multa saa kuivahtaa pinnasta kasteluiden välillä, muttei kuivua kokonaan, joten siinä onkin mulle haaastetta...

Katson tässä nyt pari-kolme viikkoa, kuinka me viihdytään yhdessä ja vien sen sitten äidilleni parempaan hoitoon, jos se ei meillä viihdy. Tiedän, että hän on tällaista halunnut jo pidemmän aikaa.

 

 

Share

Ladataan...
Gardener

Tämän viikon ihanin kukka on tämä lähes musta leinikki. Mun oli ihan pakko kotiuttaa yksi tällainen, koska en ole nähnyt tätä lajiketta aiemmin. Otin sen kaveriksi yhden astrantian, vähän taskuruohoa ja pari kirsikan oksaa. Mustaa, valkoista ja vähän kirkasta vihreää! Ihana kevätfiilis näinkin yksinkertaisessa pienessä kimpussa.

Share

Ladataan...
Gardener

 

Tänään paistoi aurinko ja kuvasin jouluisen amarylliksen ja kevään ensimmäisen magnolian oksan. Tuo vahattu amaryllis on ollut kiireisen duunarin unelma. Kun sen tuo kotiinsa, voi rauhassa vaan odotella ja ihmetellä nousevia kukkavanoja. Sitä ei tarvitse hoitaa millään tavalla. Okei - nuutuneet kukat voi poistaa ja kun ensimmäinen kukkavana on kukkinut, sen voi leikata ja odotella seuraavaa.

Blogi on ollut hiljaiselolla. Joulukuussa tein ennätykselliset 2 postausta. Toin kyllä kukkia kotiin ja ystäville sekä pari istutustakin tein läheisille, mutta niistä ei tullut otettua kuvia. Töissä on ollut todella hektinen tahti, viikot ovat kuluneet nopeasti ja energiaa blogille ei ole riittänyt. Suunnitelmissa ei ole kuitenkaan kuopata blogia kokonaan, mutta tahti on varmasti jatkossakin hieman epäsäännöllisempi. 

Kun valo lisääntyy ja päivät pitenevät, bloggauksen aiheita alkaa varmasti olla enemmän ja Instagramin puolelle laitan kuvia useamminkin. Katostaan mitä kevät tuo tullessaan.

Keväisiä aurinkoisia päiviä toivoen,

Gardener

 

 

Share

Ladataan...
Gardener

Vietin viime viikolla muutaman tunnin kaupungilla kierrellen ja löysin eräästä sisutusliikkeestä näitä hurmaavia joulukoristeita. Nuo pienet valkoiset metallirenkaat oikein huusivat tulla mukaan. Otin kokeeksi pari, mutta joudun kyllä hakemaan näitä vielä muutamia lisää. 

Sidoin renkaisiin hopeisella sirolla rautalangalla eucalyptusta, seetriä, mäntyä ja pieniä käpyjä kiinni ja ripustin ne oven kahvaan. Koristeet kävisivät hyvin myös kuuseen tai vaikka rappukäytävän oveen. Ja jos koristeet kyllästyttävät tai rapisevat pois, voi niihin laittaa aina uudet matskut. Jeeee! Nää on mun tämän joulun suosikkikoristeet!

Share

Pages