Ladataan...
Gardener

Sidoin kimpun, joka on jotenkin aivan jotain muuta kuin nämä viime päivien kelit. Vettä tulee joka päivä ja aurinkokin näyttäytyy vain pienenä vaaleanpunaisena pallona taivaalla. Nämä kukat toivat kuitenkin hieman valoa kotiin. Minulle leikkokukat ovat tulleet viime vuosina tavaksi, josta en varmaan enää voi luopua. 

Vaalean keltainen krysanteemi ja iso ripsureunainen kaali viittaavat kukkina syksyyn mutta kimpun värisävyt muistuttavat kesästä. Tuo kaali on tosi hauska uutuus - sitä voisi ottaa joskus toistekkin.

Ja inkaliljat. Ne vaan on aina yhtä kivoja - ja kestävät maljakossa tosi pitkään.

Näiden harmaiden päivien haaste on myös nämä suttuiset kuvat. Kun aamulla lähtee ajoissa ja illalla tulee myöjään, on vaikea löytää aikaa jolloin olisi tarpeeksi luonnonvaloa hyviin kuviin. Olisi kyllä tosi kiva saada vielä niitä aurinkoisia syyspäiviä ennen talven tuloa!

Share

Ladataan...
Gardener

 

Mulla oli tänään mahdollisuus osallistua ilmakasvi-iltamiin, joissa ilmakasviharrastaja & -asiantuntija Johanna Vireaho kertoi kokemuksistaan ilmakasvien parissa. Mukana oli myös Annabelle Antas, joka on kuvannut heidän yhdessä tekemänsä `Living with air plants´-kirjan. Itse kirjahan on mielettömän kaunista katseltavaa ja se on myös kattava tietopaketti näistä kasveista ja niiden hoidosta.

Tillandsioita eli ilmakasveja on paljon eri lajikkeita ja niiden yhdistelyssä sisustukseen voi todellakin käyttää mielikuvitustaan.

Tillandsiat ovat olleet kova juttu maailmalla jo joitakin vuosia ja viime aikoina ne ovat tulleet myös suosituiksi Suomessa.

Kasveja viljellään myös Hollannissa, joten niiden saatavuus ei pitäisi olla ongelma mutta aika outoja juttujahan ne ovat vielä monelle. Näin alan ammattilaisellekkin tänään tuli uutta tietoa, vaikkakin jonkin verran olen aiheesta lukenut. 

Ilmakasvit ottavat luonnossa kaiken tarvitsemansa veden ja ravinteet ilmasta ja paikoiltaan, jonne ne ovat kiinnittyneet. Kotioloissa ravinteiden ja veden saaminen tapahtuu kastelemalla sumutinpullolla ja tai uppokastelemalla harvakseltaan. Kasteluvedessä voi käyttää mietoa lannoiteliuosta, joka on tarkoitettu kukkiville kukille. Kasteluntarve on sekä kasvi-, että paikkakohtainen niin kuin viherkasveilla yleensäkin. Kasteluväli on joka tapauksessa aika pitkä, joten ne sopivat hyvin paljon reissaaville ja kiireisille ihmisille.

Kasvien helppohoitoisuus ja tyylikäs habitus ovat varmasti monen sisustajan unelma ja veikkaan näistä tosi isoa trendiä perinteisten viherkasien rinnalle. Mä olen ainakin ihan fiiliksissä näistä kasveista!

 

 

 

Share

Ladataan...
Gardener

Viime päivinä on ollut ihan liian pimeää. Pimeää ja sateista.

Sidoin viime viikon lopulla itselleni kimpun näissä syysfiiliksissä.

Tummaa eustomaa

Vielä tummempaa hortensiaa

 

Murrettuja sävyjä akaasiasta ja vaaleutta isotähtiputkista. Vihaisen kissan häntää muistuttavia hirssejä.

Joukkoon vähän oranssia tyräkkiä.

Ja sitten kuitenkin vähän lisää väriä neilikasta.

Tuli kuulemma liian musta kimppu, mutta koska astrantiat notkuvat jo siihen malliin voi pian sitoa uuden hieman vaaleammissa sävyissä. Mä kaipaan aurinkoa.

 

 

Share

Ladataan...
Gardener

Vaikka eilinen päivä oli sateinen, halusin kuitenkin käydä pienellä kävelyretkellä metsässä. Instagram ja facebook on täynnä kuvia sienestävien ystävien mahtavista saaliista ja minäkin halusin kasan suppilovahveroita.

Ei löytynyt suppilovahveroita, mutta vietin reilun tunnin raikkaassa ulkoilmassa ja fiilistelin Helsingin luontoa.

Palasin mökille tyhjän korin kanssa ja täytin sen viinirypäleillä. Mun pitäisi korjata sato kokonaan, sillä tarvitsen rankoja kuluvalla viikolla kranssipohjiksi. Ongelmana on se, että viinimarjat eivät maistu niiiiin hyvälle, että niitä napostelisi noin vain. Sitäpäitsi niiden sisus on täynnä siemeniä. Mehua niistä voi kyllä pusertaa ja sitä hommaa on siis luvassa tänään. Viinirypäleistä ja ompuista tulee hyvä kombo.

Reilun parin tunnin ulkoilun jälkeen menin sisälle, paistoin pinaattivohveleita ja fiilistelin sadetta.

Olisko tää nyt sitä hyggeilyä? 

 

 

 

Share

Ladataan...
Gardener

Kävin eilen Kaapelitehtaalla love me do-messuilla. Messuilla oli monenlaista nähtävää ja näin floristin näkökulmasta tykkäsin tietysti yläkerran näyttelytilan erilaisista kattauksista. Pöytiä oli useita, enkä kuvannut kaikkia mutta kivoja ideoita oli runsaasti. Tuon mustavalkoisen pöydän staili oli ihana. Jäästä tehty cooleri oli hauska mutta missä olivat kukat? Tää pöytä olis inspiroinut mua tekemään siihen kukituksen!

Tässä kattauksessa oli noudatettu linjaa 'more is more'. Runsaasti voimakkaita värejä ja erilaista matskua.

 

Granaattiomenan käyttö nimilapun pidikkeenä oli hauska idea. Punainen sävy ja puyöreä muoto toistui myös ruusuissa. Tykkäsin tosi paljon raikkaasta ilmeestä ja vahvoista väreistä. Mustaa, valkoista, vihreää ja kirkkaan punaista.

 

Tässä roosan sävyisessä pöydässä oli kiva tunnelma värien ja kokonaisuuden suhteen. Varmasti hyviä ideoita käytettäväksi juhliin, mutta toteuttamisessa kannattaa myös ottaa huomioon, että kukkaryhmän läpi olisi kiva nähdä vastapäätä istuva kaveri. Kukkaryhmässä käytettävien kukkien määrä ja korkeus on aika tärkeä pointti.

 

Tässä pöydässä oli käytetty tuoreita rosmariinin oksia, ruusuja ja proteaa ja kattaus olis ollut ihan hauska sellaisenaankin. Jenkkityylinen iso kukkaryhmä on varmasti tuleva trendi mutta ehkä rajaisin kuitenkin ideointia. Silkkikukkien käyttö jakaa varmasti monien mielipiteitä - mä en ole varma siitä miten niihin pitäisi suhtautua. Ehkä se voi joissain tapauksissa toimia.

 

Tää pöytä oli näyttävä ja mustaa taustaa vasten kukkaryhmä oli kyllä vaikuttava. Tämä idea sopisi varmasti hyvin ison buffan koristeluun.

 

Sini-valkoinen kattaus toi väistämättä mieleen Suomi-100-teeman. Ehkä tällä tyylillä voisi toimia, jos haluaa toteuttaa kyseistä teemaa juhlissa tänä vuonna. Otetaan hei kaikki se sininen sävy kattauksiin mielummin tekstiileillä, kynttilöillä ja vaikka sinisillä silkkinauhoilla kuin siniseksi värjätyillä kukilla - jookos? 

 

Tässä pöydässä noudatettiin viime vuosien trendien mukaista luonnollista teemaa. Hirmu helppo toteuttaa myös DIYnä.

 

Tässä pöydässä kai juhlittiin hieman anarkistisemmassa seurassa. Jesaria, peltiä, vahvoja värejä ja tuhteja väriyhdistelmiä. 

Kukka-kynttiläryhmässä oli asennetta ja tämä pöytä oli ihan hauska erikoisuus muiden kattausten joukossa. 

 

Kivoja ideoita kaiken kaikkiaan ja tosi hauskaa ideointia. Varmasti moni sai messuilta tosi kivoja vinkkejä muuhunkin juhlakoristeluun - vaikka hääsuunnittelu ei olisikaan päällimmäisenä mielessä. Olin ekaa kertaa näillä messuilla mutta menen varmasti tulevina vuosina uudelleenkin!

 

Share

Pages