Ladataan...
Gardener

Vietin viime viikolla muutaman tunnin kaupungilla kierrellen ja löysin eräästä sisutusliikkeestä näitä hurmaavia joulukoristeita. Nuo pienet valkoiset metallirenkaat oikein huusivat tulla mukaan. Otin kokeeksi pari, mutta joudun kyllä hakemaan näitä vielä muutamia lisää. 

Sidoin renkaisiin hopeisella sirolla rautalangalla eucalyptusta, seetriä, mäntyä ja pieniä käpyjä kiinni ja ripustin ne oven kahvaan. Koristeet kävisivät hyvin myös kuuseen tai vaikka rappukäytävän oveen. Ja jos koristeet kyllästyttävät tai rapisevat pois, voi niihin laittaa aina uudet matskut. Jeeee! Nää on mun tämän joulun suosikkikoristeet!

Share

Ladataan...
Gardener

Tein tämän itsenäisyyspäivän alla monenlaisia töitä kukista. Oli mahdollisuus tehdä tosi isoja näyttäviä kimppuja, mutta myös ihan pieniä sinivalkoisia yhdistelmiä kukista. Kuvia ei luonnollisestikaan ole, sillä tahti oli aika tiivis mutta tekemäni arvokas sienityö sinivalkoisista kukista ja loppujen lopuksi kotiin ottamani pieni paketti kuvastaa parhaiten tätä tilannetta. Suomalaiset juhlistavat kotejaan hyvin monimuotoisilla kukilla. 

Onnea meille kaikille - Suomi 100 vuotta!

Share

Ladataan...
Gardener

Ostin tulevan joulun odotukseen ensimmäisen leikkoamarylliksen. Se on just sellainen, mitä olen bongaillut ulkomaisilla instagramtileillä. Amarylliksen seuraan pääsi Eucalyptus parvifoliaa marjoilla ja Grevilleaa. Grevillea eli silkkipensas on proteakasveihin kuuluva leikko, jossa erityistä on sen hopeana hohtavat lehtien alapinnat. Verso on kauniin punertava ja se on aivan loistava kaveri korkeisiin kimppuihin, just esimerkiksi amaryllikselle tai ranskalaisille tulppaaneille.

Tykkään kyllä käyttää sitä myös matalissa kimpuissa. Sinne, tänne - muutama hipsu ja se tuo ylellisen vaikutelman kimppuun kuin kimppuun. Tämän talven ehdoton suosikki! 

Share

Ladataan...
Gardener

Viimeaikoina kukkatukussa on taas ollut hyvä valikoima kruunuvuokkoja Anemonea. Juteltiin tukkurin kanssa niiden erilaisista sävyistä, lajikkeista ja alkuperästä. Nämä ovat tulleet Italiasta ja vaikka teollinen massakasvatus on eri asia kuin luonnossa kasvavat kasvit, voin sieluni silmin yhdistää nämä kaksi asiaa. Italia ja anemonet. 

Nappasin myös kolme raikkaan punaista anemonea kotiin ja yhdistin ne skimmian oksien kanssa. Skimmiat taas ovat vanhasta tulppaanikimpusta, jonka sidoin jo pari viikkoa sitten isänpäivänä. Jos kaipaa jotain todella pitkäikäistä leikkoa, kannattaa nyt kukkakaupasta ostaa skimmiaa. Punainen on mun lemppari mutta on tämä vihreäkin ihan mukiin menevä.

Ai että, tämä puna-valkoinen kombo "mustalla silmällä" puree muhun kyllä tosissaan näin joulun alla. Olen muuten huomannut, että aina kun töissä on ollut tolkuton kiire, kukat kotona ovat vapaasti maljakossa. Niin tai näin - leikkoja on aina oltava jossain muodossa.

 

Share

Ladataan...
Gardener

Tein muutamia viikkoja sitten töissä jouluisen kukkakranssin lehden kuvauksiin ja sain juuri tämän jutun käsiini. Todella kivaa nähdä oma työ oikein kuvattuna ja stailattuna kokonaisuutena. Joulun teemaväri on monelle punainen ja tein asetelman erilaisia punaisen sävyjä yhdistellen. Kirkuvan pinkit, aniliinit, helakan punaiset ja syvän tumman punaiset sävyt yhdessä tekivät työstä aika vaikuttavan. 

Tällainen sieneen tehty kukka-asetelma kestää hyvänä pitkään, kunhan vaan muistaa lisätä välillä vettä. Tässä kranssissa käytetyt materiaalit ovat kestäviä - neilikkaa, hyasintteja, krysanteemia. Voi kun olisi aikaa tehdä myös itselle tällainen sienityö joulun pyhiksi.

Ensi viikolla, kun marraskuu vaihtuu joulukuuksi, voi ihan viimeistään alkaa valmistelemaan tulevaa joulua. Täällä Helsingissä tosin voi jo tunnelmaan virittäytyä pelkästään katsomalla ulos lumisateeseen ja lämmittämällä kupillisen glögiä ja selailemalla jouluteemaisia lehtiä.

 

 

Share

Pages