Ladataan...
gg and the moon

Edelliset 72 tuntia ovat olleet aivan ihastuttavia.

Olen ottanut vähän omaa lomaa työviikon viimeisen päivän jälkeen ja vain ollut. Olen kävellyt kaksi, kolme tuntia päivässä, ollut pesemättä tukkaa ja kasvoja, käynyt läpi kaappeja ja antanut itselleni luvan olla täysin rehellinen ja heittää pois kaikki, mikä ei tuota iloa. Se on vaikeaa, miltei mahdotonta, mutta jokaisen kerran jälkeen kasvan taas hitusen ja opin itsestäni uutta.

Viikonloppuni alkoi tosiaan jo torstaina, jo miljoona kertaa mainitsemani St. Rastan keikan muodossa.

Ahhhhh.

Oli vielä parempi keikka, kuin mitä odotin. Uusia biisejä oli paljon, mitä en osannut edes toivoa ja niissä on aivan uudenlainen raikas vivahdus funkia. Olen muuten itse aina se erittäin kriittinen fani, joka ei ole ikinä tykännyt bändien ”kehityksestä” ja uusista kokeiluista. Mutta onneksi olen viime vuosina ymmärtänyt sen ehkä itseni kautta, että tottakai bändi kehittyy. Olisi ihan mahdotonta olla kehittymättä. Ja tämän huomioon ottaen, olen (tai pyrin) nykyään iloitsemaan uudesta soundista.

Mascot vaikutti samanlaiselta kuin ennen – lautapelit ovat tallella ja baarista saa tilattua edelleen parasta sitruunaista alkoholitonta. Oikeasti, baari saa heti monta pistettä minulta, jos ensinnäkin baarimikko ei pyörittele silmiään, kun tilaan alkoholittoman juoman ja toiseksi, osaa kaataa lasiin muutakin kuin Spritea.

Viikonloppuna näin ystäviä, tein kurpitsarisottoa vaarin tuomasta kurpitsasta ja joimme kolme pulloa viiniä illan aikana. Puhuimme paljon ja puhuimme tärkeitä, naurettiin viimeaikaisille meemeille ja kuunneltiin jazzia. Keskiyön jälkeen katsoimme toistemme lemppareita lastenohjelmia, omiani olivat Hey Arnold, Spongebob Squarepants ja Ankronikka. Kahta ensimmäistä katsoin venäjänkieliseltä Nickelodionilta, enkä ikinä tuntenut ketään, joka tietäisi näitä sarjoja (paitsi sitten jossain vaiheessa, kun Paavo ilmestyi Maikkarille).

Olen kävellyt paljon metsässä, yksin tai kaksin, syönyt paljon tattarileipää ja currya, näitä kahta eri aterioilla.

Olen tyhjentänyt pakastinta ja keittänyt mehua, polttanut melkein kaikki kynttiläni.

Olen haaveillut lämmöstä ja joogakoulutuksesta, mutta samalla leppoisasta tahdista ja olemisesta vaan.

Päässäni on liikkunut paljon vegaanimietteitä, olen ajatellut omia arvojani ja pystynyt pikkuhiljaa hengittämään, kun palaset ovat loksahtaneet paikoilleen.

Ja olen miettinyt, että onneksi, onneksi olen oppinut hyväksymään myös oman muutokseni, en vain lempibändieni.

 

Jos haluat, seuraa Bloglovinissa tai paina sydäntä.

Share

Ladataan...
gg and the moon

Löysin muutama päivä sitten kirjoituspöydän laatikosta lapsuuteni jonglööripallot.

Äiti ompeli ne vanhoista verhoista, täytti ne riisillä ja ompeli kiinni. Ne ovat oikein suloiset ja oivat pallot sellaiseen en täysin tiedä mitä teen, mutta pallot näyttävät liikkuvan ilmassa ihan ok – tyyppiseen heittelyyn. Pallot olivat virkatun pussin suojissa, lojuneet käyttämättöminä viimeiset viisitoista vuotta.

Olin aikoinaan sirkuskoulussa, joka oli kaikista maailman harrastuksista minulle rakkain (ja myös pitkäkestoisin). Ja tosiaan, olen kokeillut kaikkea – olen harrastanut keilausta, taitoluistelua, tennistä, uintia, pianonsoittoa... Sirkuskoulu oli parasta.

Kaiken kaikkiaan, kun aloimme harjoitella yksipyöräisellä ajelua ja trapetsia, myös jongleeraus tuli elämääni. En pitänyt siitä, sillä kärsivällisyyteni ei riittänyt sen harjoitteluun. Se oli aivan liian pientä näpräystä ja yksitoikkoista tekemistä, tiedättehän, jos verrataan siihen yksipyöräisellä ajamiseen.

Nyt olen heitellyt palloja ihan huvin vuoksi, ja jo vartissa huomaan suuria kehitysaskelia. Tämä tuntuu vähän samalta kuin jooga – pää on aivan tyhjä mitättömistä asioista, minkä ansiosta keho tuntuu kepeältä, ajatukset kirkkaammilta ja ryhti suoremmalta.

Odotin äsken teeveden kiehumista ja aikani kuluksi huomasin taas ottavani pallot käteeni. Ajattelin, että olisi kiva kertoa jollekin  tästä pienen pienestä uudesta asiasta, mitä olen alkanut tehdä ja mietin, miten kuvailisin, kuinka monta kertaa pystyn heittelemään palloja edestakaisin. Päässäni kun kuulen ne vain pieninä tömähdyksinä kämmeniäni vasten. Mutta kuusitoista. Kuusitoista kertaa!

Lumi on tänään sulanut - olen onnellinen, että eilen kävelin kolme tuntia lumihangessa päivän mittaan.

Nauttikaa sateestakin, se tuntuu ihanalta kasvoja vasten.

Ps. Kirjoitin koko tekstin käyttäen sanaa jonglööraus, mutta näköjään jongleeraus on oikeampi termi. Jonglööri jongleeraa, kirjoittaa Mikko Saari.

 

Jos haluat, seuraa Bloglovinissa tai paina sydäntä!

Share

Ladataan...
gg and the moon

Upeaa joulukuun ensimmäistä! Vuosi on jo loppumaisillaan ja haluan kasata tämän vuoden parhaat sarjat itselleni ja muille muistiin! Tässä ei todellakaan ole mitään tänä vuonna tehtyjä sarjoja, vaan omiksi lempisarjoikseni päässeitä aarteita.

Curb Your Enthusiasm / HBO

Aivan mahtavaa komediaa Seinfeldin käsikirjoittajasta (ja –lta) Larrysta, joka päätyy tahtomattaan epämiellyttäviin tilanteisiin ja sanoo mielipiteensä toista ihmistä huomioimatta. Niin karulta kuin se kuulostaakin, 80% tapauksista olen niin samaa mieltä hänen kanssaan. En ole varmaan ikinä nauranut millekään sarjalle niin paljon kovaan ääneen kuin tälle. Löysin sarjan Atlantin yläpuolella, kun lennettiin Kaliforniaan, enkä ollut ikinä kuullutkaan koko sarjasta (suomeksi tämän nimi on Jäitä hattuun, ai kamala…), mutta J sanoi sen olevan aika hauska. Jäin niin koukkuun, että aina mahdollisuuden tullen suostuttelin ihmiset katsomaan tätä kanssani koko reissun ajan. Hah.

Rick and Morty / Netflix

Olen nähnyt J:n katsovan tätä sarjaa niin kauan kuin muistan, mutta se on sivusilmällä katsottuna vaikuttanut todella hölmöltä. Yhtenä iltana, kun J oli töissä ja halusin jotain uutta katseltavaa, katsoin sarjan pilottijakson – ja koukkuunnuin. Omaperäinen, fiksu, hauska ja niin monitasoinen sarja! Vaatii kyllä tietyn mielentilan, ainakin minulla.

Game of Thrones / HBO

Olenkin aiemmin kirjoittanut, kuinka GoT on muuttanut elämääni – tämä pääsee siis taatusti listalle mukaan. Minusta tuntuu, että olen viimeinen olento maan päällä, joka katsoo ekoja kausia vasta nyt, joten en esittele tätä sen enempää.

Orange is the New Black / Netflix

Jos kehtasin myöntää aloittaneen GoTin vasta viime sekunneilla, kehtaan myöntää sen tämänkin kohdalla… Lähipiirini on kuhissut sarjasta vuosia, enkä ollut pätkän vertaa kiinnostunut. Noin vuosi sitten katsoin yhden jakson – luulin koko tämän ajan katsoneeni pilotin, mutta se olikin jokin random jakso toiselta kaudelta – ja mollasin sen ihan pohjamutiin (saattoi johtua siitä, että oli tosiaan aika pitkällä sarja siinä vaiheessa..).

Master of None / Netflix

Aivan ihana. Tykkäsin toisesta tuotantokaudesta paljon enemmän kuin ensimmäisestä – ehkä siksi, että Italia oli siinä niin suuressa osassa. Luulen myös, että niin kamalalta kuin se kuulostaakin, sinkkuelämän seuraaminen ei kiinnosta enää niin paljoa, että jaksaisin sitä katsoa. Mieluummin kuuntelen ystävieni sinkkutarinoita, ne ainakin kiinnostavat. <3

Grace and Frankie / Netflix

Kuulemma minusta tulee vanhempana samanlainen kuin Frankiestä (ja olen kyllä aivan samaa mieltä haha, half way there...). Ihanan höpsö sarja kahdesta rouvasta, jotka haluamattaan joutuvat läheisiin tekemisiin toistensa kanssa. Silloin tällöin minulla on mennyt hermot joka ikiseen sivuosanäyttelijään, mutta se ei ole vähentänyt rakkauttani sarjaa kohtaan (kertoo jo paljon).

 

+ Ikuiset lempparit:

Modern Family

Gilmore Girl’s

Vähän huvittaa kutsua tätä ikuiseksi lemppariksi, sillä löysin sarjan vasta pari vuotta sitten, mutta tuntuu, että olen tuntenut Gilmoren tytöt aina. Ihanaa, rentouttavaa ja herättää uskon ihmiskuntaan, kun siihen on tarvetta.

Friends 

 

Muita suosituksia:

Luther

Karmiva, raaka ja täynnä psykologisia rikoksia. UPEA. Ja komea Idris Elba pääosassa, ah. En haluaisi katsoa sarjaa uudestaan, koska tapaukset tulivat kyllä uniin saakka, enkä välttämättä olisi uskaltanut katsoa tätä yksin. Mutta aivan hurjan vahva suositus!

Dexter

Blacklist

River

 

Seuraavaksi listalla:

Stranger Things (2-kausi)

Handmaid’s Tale

Big Little Lies

 

Mitkä ovat teidän lempisarjanne tänä vuonna?

 

 

Share

Pages