Ladataan...
gg and the moon

Meidän kaksiossa on nukuttu pitkään, katsottu kaikki InstaStoryt peiton alta ja ryömitty hieman vastahakoisesti keittiöön aamupalalle, samalla nauttien mahdollisuudesta olla näin laiska vapaapäivänä. Jupiter tuhisee edelleen, mokomalla on sunnuntaifiilikset joka ikinen päivä. Eilen oli hauskaa käväistä Kallio Block Partyssa, vaikka missasinkin ainoan bändin (Ursus Factoryn), jonka olisin halunnut nähdä. Kuitenkin, tuollaisten suurten tapahtumien yhteisöllinen meininki saa aina hyvälle tuulelle ja myös ne tyypit, kenen kanssa sinne menee.

Eilen höpsösti poltettua tupakkaa on paranneltu ayurvedisellä hengitysteitä avaavalla teesekoituksella ja aika on kulunut aivan liian nopeasti mustikoita syöden, Miley Cyruksen uutta sinkkua Malibua kuunnellen sekä samalla haaveillen Kalifornian auringonlaskuista. Illalla luulen leipovani supersitkeitä ja suklaisia keksejä amerikkalaiseen tyyliin, juuri ennen kuin pelaamme lautapelejä J:n kanssa. Tekisi mieli myös katsoa joku monen monta kertaa nähty kaunis, hyvänmielen elokuva, jota ei tarvitse edes seurata, kuten Little Miss Sunshine, Under the Tuscan Sun, Kikin lähettipalvelu tai Amelié. Voin kyllä kertoa jo nyt, että katsomme kuitenkin Orange is the new Blackiä, jolle olen vasta viime kuussa antanut mahdollisuuden ja hurahtanut ihan täysin.

Tihkusade yltyi äsken rankaksi, raskaaksi sateeksi ja J tuli töistä kotiin. Aukaisin ikkunat ammolleen, sateen ropina yhdistyy keittiöstä kuuluviin kahvinkeittämisen ääniin. Spotify alkoi syystä tai toisesta soittamaan Patsy Clinen kappaleita ja minun on hyvä olla, kotona, sohvalla, sateessa.

- GG

Share

Ladataan...
gg and the moon

- kun kuukauden vararikon olon jälkeen saat ensimmäisen palkkasi ja menet kauppaan ostamaan kaikkia vähän tyyriimpiä herkkujasi, kuten avokadoa, pähkinöitä sekä Tötterön aika jännää jäätelöä

- yrttiöljyn tekeminen ja lisääminen aika lailla kaikkeen ruokaan.

- lenkkeily metsässä aurinkoisena aamuna…

- … sekä ilman tuoksu ja pyöräily samassa metsässä sateen jälkeen

- kaksi litraa makeita herneitä paperipussissa

- kotona joogaaminen pitkästä aikaa online-tunnin opastuksella

- Twister-mehujää (ja se Tötterön jäätelö)

- J:n Slovenian vaellusta varten sekoitettu trailmixin jämien löytäminen ja hetkellinen paluu tunnetasolla matkafiiliksiin

- kirjoittaminen ulkona auringonlaskuun saakka

- ihanan illallisen jälkeen eväiden tuominen töihin ja lounastauon odottaminen

- juttelu uuden tuttavan kanssa matkustamisesta ja kulttuuriantropologiasta

- tuplasateenkaari pehmeän oranssilla ja vaaleanpunaisella taivaalla

- Instagram-storyt – sekä niiden tekeminen, että katsominen

- tyytyväisyyden aste, kun ostat täysjyväspagettia, vaikka et ole vieläkään oppinut nauttimaan sen mausta

- puolikkaan melonin syöminen lusikalla

- GG

Share

Ladataan...
gg and the moon

Haluaisin sanoa, että kävimme meidän jo perinteeksi muodostuneella telttareissulla Espoon saaristossa, vaikka tämä olikin itse asiassa vasta toinen matka kyseiseen paikkaan. Tänne on vain niin helppo tulla ja olla, että matkasta muodostuu välttämättä elämää suurempi kokemus, kuten aina, kun nukkuu tähtien alla. 

Ajoimme automme Espoon Otarantaan ja odotimme laivaa saapuvaksi muiden ulkoilmaihmisten kanssa. Opiskelijana kahdella ja puolella eurolla pääsee Rövarenin saarelle, joka on reittilaivan toinen pysähdyspaikka. Täytyy myöntää, että oltiin aika huolissamme siitä, että saarellemme tulee aivan liikaa ihmisiä - viimeksi olimme siellä arkipäivänä ja nyt sunnuntaina meno oli tietysti aivan toinen. Onneksi kukaan muu ei jäänyt kyydistä pois, vaan menivät seuraaville saarille tai nauttivat kesäsäästä laivan kannella parin tunnin ajan, näkymät ovat nimittäin todella kauniit.

Pystytimme valtavan perhetelttamme, jonka voisin sanoa vaivihkaa omineeni isältäni, kun menin ensimmäistä kertaa festareille tyttöjen kanssa vuonna 2009. Se on super ihana, helppo ja kookas teltta, mutta myös raskas kantaa, pidemmille retkille voisi ostaa kaveriksi jonkun kevyemmän väliaikaiskodin. Jätimme telttamme puiden varjoon ja hipsimme minuutin päähän kallioille. Kello oli viisi, aurinko lämmitti aamusateen jälkeen ja huumaannuimme luonnosta, merestä ja punaviinistä. J hyppäsi uimaan, me muut istuimme ja söimme viinirypäleitä ja Manchego-juustoa. Lokit, aallot, ympäröivät saaret. Niin paljon rakkautta.

Lähempänä keskiyötä olimme sytyttäneet tulen, syöneet ehkä kesän parhaimman aterian, tomaattipiirakkaa, ystävän kuuluisaa kesäistä perunasalaattia, grillattua maissia ja paprikaa. Toivon aina, että ihmisillä (minut mukaan lukien) olisi aina aikaa, halua ja mahdollisuus syödä ateriat ulkona – keskittyä ruokailuun ja luontoon ympärillä, syödä hitaasti ja nauttia niistä yksinkertaisemmistakin mauista. Aurinko laski ja suurin ja punaisin puolikuu vajosi yhä syvemmälle mereen. Opin vihdoin loppuiäkseni, miltä Otava näyttää ja näin ensimmäistä kertaa Pienen karhun ja Kassiopeian tähtikuviot sekä ymmärsin, kuinka Pohjantähti löydetään. Muutenkin asioiden tekeminen ja kokeminen ensimmäistä kertaa on elämänlaadun kannalta ihan äärimmäisen tärkeää. Aivan sama kuinka iso tai pieni juttu, mutta tätä lisää jokaisen elämään!

Kikatimme hölmöille vitseille aamukahteen, sitten nukuimme ja annoimme auringon herättää. Mustikoita metsästä Yosan päälle, hedelmiä ja eilisen piirakan jämiä. Kuljin paljain jaloin kalliolla ja astuin sammaleelle, joka oli pehmeämpää kuin mikä tahansa tyyny tai pumpuli. Paahduimme nurmikolla, kiersimme saaren, lupasimme tulla pian takaisin. 

- GG

Share

Pages