Kasviravintoa: kauppakassin sisältö ja inspiraatiota

gg and the moon

Olen utelias kaupassa muiden ihmisten ostoskorien sisällöistä ja ensimmäinen asia, mitä ulkomailla teen, on ruokakaupoissa ja toreilla vaeltaminen. Rakastan myös selailla reseptejä ja keittokirjoja. Upottaa sormeni kuivattuihin linsseihin ja sivellä nektariinin pintaa.

Tällä hetkellä minulla on uusi villitys: inspiroidun ihmisten kauppareissuista ja olen katsonut pilvin pimein YouTubesta Grocery Haul- videoita. Luovuus ruoka-aineiden suhteen iskee aina niitä katsellessa ja olen huomannut, että mitä enemmän ja useammin näitä kuvia näen – niitä ruokia minun tekee myös mieli syödä ja ostaa ruokakaupasta. Eli erittäin tehokas keino saada tottumuksiaan hienovaraisesti muutettua. Esimerkiksi Katja Kokon Instastoreissa vilahtelevat usein korianteria ja parsakaaleja sisältävät annokset ovat lisänneet huimasti yrttien kulutustani.

Kotona olemme syöneet poikkeuksetta vegaaniruokaa ja nyt olemme päässeet ihanaan tilaan, jossa makuaistimme ovat puhdistuneet rasvaisten juustojen mausta sekä öljyn rakenteesta ja yksinkertainen ruokaa kutsuu aivan palavasti luokseen. Arvostan vihanneksen omaa makua ja haluan oppia niiden erilaiset vivahteet. Ruoka on puhdasta, nautinnollista, erittäin terveellistä ihmisen keholle, eikä sen seurauksena ole kuollut eläimiä. Oikeaa sielunruokaa.

Tässä on melkein viikon ruokaostoksemme. Noin 80% ravinnostamme tulee hedelmä- ja vihannesosastolta ja muut jutut ovat kuivakaappiin sopivia papuja, linssejä ja erilaisia viljoja. Suoraan sanottuna en olisi voinut ikinä ajatella, että nauttisin näin pelkistetystä ruoasta, mutta viimeiset kaksi kuukautta olen priorisoinut aikani ihmisen terveydestä ja optimaalisesta ihmiskeholle sopivasta ravitsemuksesta lukemiseen, eikä minkään muutoksen tekeminen ole ikinä syntynyt niin luonnostaan, kuin tämän​. Minun ei ole vain tehnyt enää mieli mitään, joka haittaa vereni virtaamista ja täyttää soluni rasvalla. Mahtipontisesti ja varmuudella voin sanoa, että tästä ei ole paluuta. Haluan minimoida riskini sairastua mihinkään sydäntauteihin ja 2-tyypin diabetekseen, elää voiden hyvin.

Tällä viikolla kaikki semmoiset kuivakaapin peruselintarvikkeita ei tarvinnut hankkia, joten kauppakassista löytyi vihanneksia, hedelmiä ja kauramaitoa. Paprikaa, purjoa, parsakaalia, palsternakkaa (ostin aivan ekaa kertaa - nam!), porkkanaa, inkivääriä, maa-artisokkaa (ensimmäistä kertaa myös!), lehtikaalia, selleriä, punaisia linssejä ja mung-papuja, pomeloa, ruusukaalia ja klementiineja. Unohdin kuvata riisin ja avokadot. Nämä maksoivat n. 30€ Prismasta.

Alla kaksi nopeaa arjen illallista - parasta on se, kun aterialta jää yli ruokaa ja seuraavana päivänä voi tehdä ihan uudenlaisia komboja jääkaapissa olevista aineksista!

Pannulla paistettua lehtikaalia, paprikaa, kikherneitä, chiliä ja inkivääriä

Uunissa paahdettua violettia bataattia

Basmatiriisiä

Kourallinen rucolaa

Pannulla paahdettuja herkkusieniä ja kuivattua salviaa

Tahini-vesi-sinappi-vaahterasiirappi-kastike

(Paahdettua palsternakkaa - syötiin alkupalaksi)

Lehtikaalia ja suikaloitua purjoa, punaisia linssejä -  mausteiksi jotain aasialaista, itse laitoin kaffir-lehteä, hitusen kuivattua sitruunaruohoa ja valkoviinietikkaa.

Uunissa paahdettuja ruusukaaleja balsamicon, valkosipulin ja sitruunankanssa

Basmatiriisiä

Parsakaalin ituja

Paina sydäntä tai seuraa Instagramissa ja Bloglovinissa! <3

Kommentit

jennajohannasi
Pirtti

Mä oon aivan huumaantunut palsternakasta, just uunissa paahdettuna! <3 Oon alkanut myös mehustaa sitä porkkanoiden ja muiden toverina.

Haluaisin kanssa alkaa syödä terveellisemmin ja toivon, että asian saisi otettua oikein projektiksi nyt opintovapaalla. Kasviksia on kyl ollut helppo lisätä ruokavalioon just mehustamalla ja nyt oon aivan koukussa niihin uunijuureksiin <3 Ja hyvät rasvatkin on tietty tosi tärkeitä esimerkiksi aivoille ja hormonitoiminnalle.

ginty
gg and the moon

Siis mä oon aivan sanaton palsternakan mausta, niiiiin hyvää! Tiedätkö mä myönnän, etten tiennyt ihan varmasti saako palsternakkaa syödä raakana, mut näköjään voi :D Maistoin ja oli vähän kuin retiisin ja porkkanan vieno sekoitus. Voisi kokeilla mehustusta, hyvä idea! 

 

Kuulostaa hyvältä, toivon että onnistuu helposti uusien rutiinien luonti sekä opiskeluiden, että ravinnon suhteen! Mulle toimi kovin hyvin erilaisten dokkarien katsominen ihan vaan inspiraationa. 

 

Ihanaa keskiviikkoa Jenna! :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Tosi herkullisen kuuloisia reseptejä! Kuulin violetista bataatista ekan kerran vasta vähän aikaa sitten ja uteliaisuus heräsi. :) En olisi koskaan myöskään keksinyt yhdistää samalle aterialle riisin ja bataatin mutta näyttää ja kuulosta kyllä tosi hyvälle!

ginty
gg and the moon

Kiitos! Mä en ollut kuullutkaan koko juureksesta, vaan törmäsin siihen Herkussa ja oli pakko ottaa muutama testiin! Bataatti ei ole itsessään yhtään mun lemppari, mutta tämä ei ollut niin makeaa ja ah, tosi hyvää!

Ja jep, me vähän leikitään nyt eri vihannesten kanssa enkä yhtään edes ajatellut asiaa :D Syödään mitä tekee mieli ja kokeillaan mikä toimii. Eilen tosin syötiin bataattia, palsternakkaa ja maa-artisokkaa (ja tuoreita juttuja) yhdellä aterialla ja se oli ehkä vähän liikaa haha.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.