Ladataan...
Glass Horses

Loma. Ihana sana, tuo lyhyt ja ytimekäs. Voimakas ja seksikäs. Loma on oikeastaan ainoa sana, josta kaikki maailman ihmiset voisivat olla samaa mieltä. Kukapa sitä ei tarvitsisi tai haluaisi. Minä haluan. Ja kovasti haluankin.

Vaikka tuleva loma onkin vain kahden viikon pituinen, tulee se olemaan paras loma, kesäloma, ikinä. Lupaan sen.

Mökki. Check. Bikinit. Check. Ystävät ja perhe. Check. Rusketusraidat. Grilliruoka. Aurinko. Hyvä mieli. 

Kuva: DISfunkshion Magazine

Ladataan...
Glass Horses

Flunssan kourissa katselin ihastuneena pikkulintuja kadun varressa. Niiden pientä ja niin vaivattoman söpöä hyppimistä ja liikehdintää. Kadun varressa tiipersi ainakin toistakymmentä pikkulintua, mutta vain viisi uskalsi pyöriä jaloissa.

Tunnen monia ihmisiä, jotka vihaavat pieniä ja isoja lintuja, mutta lähinnä pieniä. Ne pyörivät kesän aamuöinä mäkkärin nurkilla kerjäämässä ranskalaisia. Siksi Helsingissä (varsinkin) näkeekin melko pulleita varpusia. Hyvin syöneitä, sanoisinko. Aurinkoisina kesäpäivinä pikkulintuja pyörii terassin läheisyydessä, ja monia saattaa ärsyttää pienet piipertäjät. 

"Terasseilla oleskelevat linnut eivät aiheuta erityistä turvallisuusriskiä esimerkiksi tarttuvien tautien, kuten salmonellan, suhteen, vaikka niin usein vastoin parempaa tietoa, esitetäänkin. Tärkein syy, miksi linnut oleskelevat terassilla on ruoka. Linnut ovat löytäneet helpon ravintolähteen. Ne eivät oleskele terasseilla, jos niiltä ei löydy syötävää."

lähde: BirdLife Suomi

Puistossa saatan jäädä tuijottamaan pieniä lintuja, kun muut jatkavat höpinöitään. Saatan pysähtyä ottamaan kuvia, tai muuten vain nostaa katseeni ylös vihertäviin puihin. Pikkulinnuista tulee hyvä mieli. Hieman pöhköjä, mutta ne on ihan okei. Eikö? Ainakin kissoillani ja minulla on jotakin yhteistä, kun katselemme parvekkeelta visertäjiä.

Kuvan pikkulinnut sirpittivät Viikissä.

Ladataan...
Glass Horses

Pasta on kaiketi aika monen suosikkiruokaa. Ainakin minun. Pastaa, pastaa, pastaa. Voisin syödä pastaa joka päivä.

Mutta mitä parasta on löytää uusia makuja pastan kaveriksi. Pasta Carbonara on ehdoton suosikkini, mutta myös yksinkertainen pasta pesto vie kielen mennessään.

Stockmann Herkun oma Pesto on ehdoton ykkönen. Maku ja ulkonäkö on herkullinen, eikä hintakaan lompakon nyörejä rasita. Pestossa maistuu voimakkaasti valkosipuli ja basilika. 

Meidän perheessä on kahden viikon aikana tyhjennetty jo kolme pestopurkkia. Eivätkä ne varmasti jää viimeisiksi.

Maustamattomat kanasuikaleet höystettynä kanelilla, chilillä ja pippurilla, pastaa, pestoa, herneenversoa ja tuoretta ciabattaa. Bon Apetit.

Pages