Ladataan...

Olen viimeisen 1,5 aikana ollut 8-9kk ulkomailla ja yöpynyt kymmenissä eri tasoisissa hostelleissa ja sitten kontrastiksi esim. tälläisessä lukaalissa ja asunut väliaikaisesti myös Salaisessa puutarhassa. Suomeen hiljattain palattuani olenkin pitkästä aikaa alkanut tuntea sisustuskuumetta. Olen ruvennut tarkkailemaan ympäristöäni ja asuntoja, joissa vierailen, ihan uusin silmin. (Olen kyllä aina rakastanut kauniita ja mielenkiintoisia rakennuksia sekä sisustus- ja remonttiohjelmien katselua.) Siitä syntyikin idea että voisin harjoitella sisustuksen&tilojen kuvaamista tuttavapiirini (ja miksei muidenkin) ihanilla kodeilla ja jakaa sisustusinspiraatiota myös tänne blogiin.

Ensimmäisenä vuorossa on Helsingin Kalliossa sijaitseva yksiö, joka remontoimalla tuotiin tähän päivään. Rakennus on vuodelta 1929 ja omaa siihen ajanjaksoon tyypilliset upeat isot ikkunat sekä korkean huonekorkeuden.

Ennen kuvat:

Remontissa kaivettiin esiin alkuperäinen lankkulattia. Se hiottiin ja lakattiin lakka&valkoinen maali sekoituksella. Kaikki ruskeat puupinnat esim.parvesta ja kaapinkulmista maalattiin valkoisiksi tuomaan asuntoon raikkautta. Keittiöstä poistettiin yksi kaappi tuomaan avaruutta pieneen tilaan.

Talon vanhaa henkeä haluttiin kunnioittaa vaihtamalla lattialistat ja kaapistojen kahvat vanhan ajan mukaisiin.

Myös katto maalattiin uusiksi ja seiniin valittiin harmahtavan beige sävy antamaan kevyttä kontrastia valkoisille kalusteille. 

Pepsi Max kuuluu asukkaan jääkaapin vakiovarusteluun. Pieni rahi tulee kauniisti esille vaaleapohjaisessa asunnossa.

Keittiö laitettiin täysin uusiksi, vain vanha jääkaappi jäi. Muut kodinkoneet Ikeasta. Kaapin purku teki keittiöstä huomattavasti valoisamman ja tilavamman tuntuisen. 

Kulmauksesta poistettiin hyllykkö ja siihen saatiin asetettua pieni ruokailuryhmä. Käytetyt Thorn-tuolit löytyivät nettikirpputorilta. Ne olivat punaruskeat, joten myös ne hiottiin ja maalattiin valkoisiksi. Arkku asuntoon löytyi vanhempien ullakolta. Yhdellä seinällä on esillä sukulaisen ottamia vanhoja valokuvia ja toisella seinällä toisen sukulaisen tekemä maalaus.

Myös asukkaan ystävän söpö Pancho-koira viihtyy usein hoidossa tässä kauniissa kodissa!

Toivottavasti myös te tykkäsitte! :)

I am at the moment interested in interiors and renovating apartaments. So I decided to practice also interior photography and share those photos of my friends`s inspirational homes here some times. Here is first one with before and after photos, hope you like it! :)

KATSO MYÖS: 

http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/boheemi-peppi-miljoonakartanossa

http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/salainen-puutarha-kotina

- - -

Before photos from Oikotie.fi / Other photos by me

Blog`s new banner photo by Nicolas Avellaneda

Check also my photography website: www.annikamiettinen.com

Ladataan...

Tämä ei ole maksettu yhteistyö vaan kuvaus yhdestä kuvauskeikastani. Olin viime perjantaina ottamassa making of kuvia Lumoan* merkin tuotekuvauksissa. Valokuvaaja Dasha Pears tarvitsi making of kuvaajaa paikalle. On mielenkiintoista ja opettavaista välillä seurata toisen kuvaajan työskentelyä. Että millä tavoin hän tekee asiat ja miten vaikkapa opastaa kuvattavia. On myös huojentavaa kuulla toisten kuvaajien painivan välillä ihan samojen asioiden kanssa kuin itsekin ja sitten taas antaa puolin ja toisin vinkkejä.

Dasha on myös siinä mielessä hyvin kiinnostava kuvaaja että hän käyttää kuvissaan paljon rekvisiittoja ja rakentelee kuvaustilanteisiin usein näyttäviä ja absurdejakin maailmoja. Olen joskus harkinnut hänen kurssilleen menemistä mutta aikataulut eivät ole koskaan natsanneet. Tämä oli siis myös siinä mielessä itselle hyvin mielenkiintoinen keikka.

The van was also the changing room

The evening was so cold that between the shots girls warmed up in the car

Lumoan merkkinä ei ollut itselle entuudestaan tuttu, mutta nyt merkki kyllä kiinnostaa ihan jo sen puolesta että valtaosa tuotteista on pääosin luomupuuvillasta tai mulesingvapaasta merinovillasta valmistettuja. Se vaikuttaa tottakai hintaan mutta laadusta mielellään maksaa ja itse olen muutaman viime vuoden aikana tajunnut kyllä etenkin merinovillan hienouden!

Suomen kesä ei todellakaan hellinyt kuvaspäivänä vaan tarjoili lähinnä sadekuuroja ja kunnon meriviimaa. Karu paluu Brasiliasta Suomeen. :D Olisi oikeasti pitänyt olla syystakki ja sormikkaat kuvauksissa mukana! Onneksi kuvauspaikalla oli myös pari autoa, jossa pystyi välissä lämmittelemään. Iso hatunnosto kaikille malleille, jotka hyytävistä olosuhteista huolimatta poseerasivat keskittyneesti vaikka täysin kananlihalla. 

Oli hauskaa olla mukana tälläisissä kuvauksissa pitkästä aikaa ja erityisen mielenkiintoista on nähdä miltä lopulliset kuvat tulevat sitten näyttämään! Dasha näytti onneksi meille kuvia jo kuvauspaikalla - ja todella upeilta näyttivät!

I was taking making of photos at the photo shoot of finnish cloth brand Lumoan last Friday. Photographer Dasha Pears was taking the advertisement photos. I admire Dasha`s photography style - she seems to have such an amazing creative mind and she builds up very interesting photo sets. It`s always interesting to see how other photographers work but this was really interesting because I really like her style! Very excited to see how the pictures turn out! 

*Otsikossa sanan taivutusvirhe, tulisi lukea "Lumoanille"

Models: Sanna, Selma, Marian & Peppi / Onni Agency

Photos taken & edited by me

Check also these photography posts: 

http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/while-waiting-you 

http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/while-waiting-you-part2

http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/let-it-drain

 

Ladataan...

Musta on ihana reissuilta löytää kotiin mukaan jotain paikallista, kuten koruja tai paikallisten vaatesuunnittelijoiden asuja. Bangkokissa oli erään ostoskeskuksen yläkerrassa joitakin vuosia sitten nuorten paikallisten vaatesuunnittelijoiden osio, josta sai ostettua todella kohtuuhinnalla persoonallisia vaatteita. Harmikseni huomasin nyt viime reissulla sen kadonneen, että jos joku tietää mihin se on kenties muuttanut niin infoa kehiin, kiitooos! :D 

Mutta takaisin Brasiliaan! Brasiliassa ei värejä pelätä ja nyt jalkapallokisojen aikaan katuja on koristeltu viireillä ja jopa katupilareita ja kivetyksiä on maalattu ylpeästi Brasilian lipun värein, ainakin ympäri Buziosia! The huuma is real! Ja kun oheiskrääsää ja hehkutusta on kaikkialla alkaa itsekin mennä mukaan siihen! Yhtäkkiä minäkin (en seuraa ikinä urheilua) haluan ehdottomasti mennä seuraamaan Brasilian peliä torille tai baariin ja olen ihan fiiliksissä?! :D

Ja sama homma vaatteiden kanssa - olen tottunut ympäristön värikylläisyyteen siinä määrin että muutamat vaatteet ja korut, jotka olen Brasiliassa ostanut, ovat olleet yllättävän värikkäitä! Tämän kuvien mekon ostin rannalta paikalliselta suunnittelijalta ja siinä on hienoa se että sen voi pukea neljällä eri tavalla! Näkisin ja hankkisin mielelläni enemmänkin tälläisiä monikäyttöisiä vaatteita.

Ympäristön vaikutus on merkittävä osa lapsen kasvua mutta on mielenkiintoista miten paljon ympäristö vaikuttaa meihin ja tekemisiimme vielä aikuisiälläkin. Vaikka koen olevani jokseenkin vahva omantienkulkija olen samalla myös hyvin herkkä ja muut ihmiset, heidän energia ja ympäristö vaikuttavat huomaamattakin minuun hyvinkin paljon. Siksi onkin mielestäni äärimmäisen tärkeää ympäröidä itsensä ihmisillä, asioilla ja piirteillä jollaisia haluaa enemmän itseensä ja elämäänsä. Niinhän sitä sanotaan että about 5 läheisintä ihmistäsi kertovat aika hyvän kokonaiskuvan sinusta.

Ei ole sattumaa että kun jotkut alkavat kaveripiirissä tehdä joitain isoja elämänmuutoksia, alkaa moni muukin siinä porukassa tehdä vastaavanlaisia valintoja. Tai vastaavasti jos porukka ympärillä on ei niin aikaansaavaa sorttia saattaa omakin moodi muuttua enemmän sellaiseksi. Siksi onkin hyvä aina välillä pysähtyä miettimään että muodostuuko lähipiirini ihmisistä ja arkeni asioista, joista toivon vai tulisiko tehdä jotain hienosäätöä, jotta saa parhaan oman potentiaalinsa käyttöönsä. Itse ainakin tajusin tätäjuuri pohtiessani kuinka valitettavan vähälle on oma urheilu ja taide taas jääneet elämässäni - näihin täytyykin tehdä heti muutos! :)

I love buying some clothes and jewelleries from local artists when I travel. I bought this dress at the beach from brazilian designer Kenia. Cool thing about it is that you can wear it in 4 different ways! Would be great to have more clothes like that.

I have also noticed that in Brazil I started to buy more colorful clothes and got excited about football (me?!) - enviroment affects us a lot. Even when we are adults. And often without us even realizing it. That`s why I think it`s very important to surround yourself with good happy things, live in an enviroment where you feel the best and with people who inspire you and brings out the best in you! They say that your 5 most close friends tell a quite accurate picture of you. I think it`s very true. Every now and then is good to stop for a minute and estimate is you surroundings still good for you and should you drop or add something to your life to feel even better! This said I definetely need to add atleast more exercising and art to my life! :) 

LUE MYÖS: http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/mita-sun-unelmille-kuuluu

http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/kun-saat-sita-mita-et-tilannut

Dress: Kenia / photos: @avenix / edit:me

Ladataan...

Mulla on ollut piiitkän sellanen vähän lennokas unelma (jonka eteen en ole tehnyt yhtään mitään) että haluaisin työskennellä ateljeessa taideprojektin parissa muutaman kuukauden esim.just jossain Italiassa tai Etelä-Ranskassa. Mukulakivien, spiraaliteiden, kukkia tursuavien parvekkeiden ja halvan viinin keskellä korkeakattoisessa tilassa. Kyllä te varmaan tiiätte tän skenaarion. Jaa ai minkä projektin parissa? No se nyt on aika epäolennaista tässä unelmassa.

Ja rakastan käydä taiteilijoiden ateljeissa ja ihmisten kotona ja nähdä miltä siellä näyttää. Tilat kun kertovat niin monia asioita myös asukeistaan. Olinkin siis innoissani kun tuttavani kysyi lähtisinkö kylään täällä asuvan taiteilijan Jorgen luo. Mainitsinkin Jorgen ja tämän vaimon ohimennen jo täällä

Jorge Mayet on alunperin Kuubasta lähtöisin. Hän on kuitenkin asunut monta vuotta Euroopassa ja viime vuodet Mallorcalla. Hänellä on melko tuore brasilialainen vaimo, joka odottaa lasta, joten he hankkivat nyt asunnon myös täältä. Läheltä apukäsiä u know. Kovin ihastuttava pari. 

Jorge on menestynyt taiteilija, jonka teoksia on gallerioissa ympäri maailmaa. Mm. New Yorkin The Modern Art and Design museossa. Pidän kovasti hänen puunrunkoteoksistaan ja luulen että olen nähnyt jonkun niistä jossain jo aiemmin. Lisää Jorgesta ja teoksista täällä.

Heidän talonsa on kaikkiaan kolmessa kerroksessa ja kylpyammeesta avautuva taivasnäkymä 3.kerroksessa oli aikas mieletön, mutta itselle ehkä upein oli kuitenkin korkea ateljeemainen olohuone/aula tila. Se inspiroi jotenkin välittömästi hieman luovempaan moodiin. Ikäänkuin vietteli luovuutta ulos itse kustakin. 

En kehdannut räpsiä kauheasti kuvia vaan keskityin olemaan vieras. Paikalla oli myös Jorgen argentiinalainen assistentti, paikallinen ystävä, kodinhoitaja sekä vaimon setä (jos ymmärsin oikein), joka esitteli minulle asuntoa kovin tärkeänä. Ja minä puolestani teeskentelin kohteliaasti ymmärtäväni mitä hän kertoili. Hänen aksenttinsa oli vain niin kertakaikkisen vaikea ja omaperäinen mumiseva etten ollut edes varma mentiinkö nyt espanjalla vai portugalilla(!).

Käytännöllisenä suomalaisena pohdin välittömästi tietenkin myös piakkoin saapuvaa vauvaa ja kuvissa näkyvää portaikkoa yhtälönä.. Nooh ehtiihän sitä miettiä vielä monta kuukautta. 

Oli kyllä upeaa päästä seurailemaan ihan tavallista taiteilijan ja tämän assarin työpäivää. Ilmassa tanssahteli iloisesti sikin sokin niin espanja, portugali kuin englantikin. Oli jotenkin yllättävää että ympärillä pyörivät ihmiset eivät tuntuneet haittaavan taiteilijan keskittymistä ja luovuutta vaan siinä sulassa sovussa tehtiin taidetta, komennettiin koiria, keitettiin kahvia ja vaihdettiin kuulumisia. Ihanaa! Mistä tulikin mieleen että täytyykin tästä lähteä edistämään sitä omaa ateljee-unelmaa... Moikka! :D

Jorge Mayet is an interesting and succesful artist originally from Cuba but living now in Buzios. I was honored to visit his home one day and saw a little bit of how he works with his installations.

 

 

 

 

I LOVE visiting people`s homes and artist`s work places. Those tell so much about the person. I also really loved the high atelelier kind of livingroom space in the house. I don`t know why but that kind of architecture really makes me feel more creative! More about Jorge and his art here.

LUE MYÖS: http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/talo-brasilian-vuoristossa

http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/salainen-puutarha-kotina

http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/boheemi-peppi-miljoonakartanossa

- - -

Photos&edit by me 

 

Ladataan...

Oli kesä 1964 ja Brigitte Pardot oli kuuluisa, menestynyt ja haluttu elokuvatähti. Ja ihan hemmetin kyllästynyt julkisuuteen ja paparazzeihin. Hän halusi paeta sitä. Joten kun argentiinalainen diplomaatti ( /kalastaja / sukeltaja) Ramon Avellaneda, jonka kanssa he olivat tavanneet jossainpäin maailmaa jossakin lukuisista seurapiiritapahtumassa, pyysi häntä kylään Buziosiin sanoi Brigitte kyllä.

Brigitte on the beach&with local kids in Buzios 1964

"Brigitte Pardot stayed in this house during summers 1964 and -65" / Gran Cine Pardot -movie theatre

Buzios oli pieni vaatimaton kalastajakylä, jossa asui vain kourallinen ihmisiä ja johon kukaan ei kiinnittänyt sen enempää huomiota. Elämä oli yksinkertaista, rannat koskemattomia ja Brigitte pystyi käystentelemään missä vaan ihan muina maijoina. Täydellistä! Tarina kertoo myös että Brigitellä ja Ramonilla olisi ollut suhde keskenään vaikka molemmat olivat tahoillaan varattuja.

"Ramon oli komea, hellä ja hirveän houkutteleva. Hän opetti minua soittamaan kitaraa bossa novan tahdissa" kirjoitti Brigitte muistelmissaan.

Brigitte asusteli Ramonin omistamassa Pousada do Solissa (pousada on brasilialainen muutaman huoneen yöpaikka) ja nautti vapaudestaan (seurasta?) ja Brasiliasta niin paljon että palasi tänne myös seuraavana kesänä 1965. Sattui kuitenkin niin että John Lennon halusi tehdä Brigitten kanssa yhteistyötä ja alkoi etsiä yhteyttä tähän mikä osoittautui yllättävän vaikeaksi. Sana alkoi kiiriä siitä miten Lennon yritti tavoittaa Brigitteä tuloksetta ja media alkoi kiinnostumaan myös siitä minne kummaan Brigitte oli kadonnut.

Media pääsikin lopulta Brigitten jäljille ja paparazzit syöksyivät paikalle.

Kaikki oli pilalla. Brigitte pakeni Buziosista.  

The statue of Brigitte Pardot on the beach promenade of Buzios

Tapahtumien seurauksena Buzios nousi ihmisten tietoisuuteen "the mielenkiintoiseksi uutuuskohteeksi" ja paikalle alkoi nousta Pardotin nimeä kantavia ravintoloita, yöpaikkoja ja jopa leffateatteri sekä patsas. Melko mielenkiintoista (huvittavaa) kuinka paljon voidaan ratsastaa ja rakentaa nähtävyyttä vain yhden kuuluisan vieraan varaan, mutta näyttää toimivan. Siitä alkoikin Buziosin nousu halutuksi lomakohteeksi ja nykyään paikka on erittäin suosittu mm.argentiinalaisten keskuudessa sekä rikkaiden cariocojen (rio janerolaisten) viikonloppu- ja kesäpaikkana. Monet varakkaammat brasilialaiset muuttavat eläkepäivinään tänne. Täällä on kauniita (lue:kalliita) muotiputiikkeja ja miljoonalukaaleja pitkin rinteitä ja lukuisia eri rantoja. Paikkaa onkin leikkisästi nimitetty Brasilian St.Tropeziksi, mutta paikassa on kyllä yhä enemmän rentoa kalastajakylävibaa, ehkä siksi että mm.miljoonajahdit puuttuvat täältä.

Ramon Avellaneda kuitenkin rakasti alkuperäisen kalastajakylän rauhaa, ahdistui Buziosiin virtaavasta ihmisvirrasta ja muuttikin naapurikylään, pieneen Barra da Sao Joaohin, jossa asui kuolemaansa saakka.

Brigitte Pardot ei palannut koskaan Buziosiin.

Brigitte Pardot escaped fame and paparazzis to a little fisherman village, Buzios in Brazil, in 1964 and 1965. She was invited there by argentinian diplomat Ramon Avellaneda, who she had met before at some event. Story tells they had an affair, even though both were taken. Brigitte wrote in her memoir "Ramon was hansom, gentle and very tempting. He teached me to play guitar with bossanova music ".

However she really loved the little village vibe and being unknow. Being able to walk anywhere without security. Unfortunately media founded her there 1965 and after that Buzios became the new "hip" place to go. Turism in Buzios really started. The city is still riding with her name and it`s nowadays a very stylish and popular holiday spot with many beaches, surfers, expensive cloth shops and luxurious mansions.

Ramon got distressed and moved to small town close by. Brigitte never returned to Buzios.

Story was told to me by third persons, cannot guarantee that all the parts are 100% true.

Brigitte in Buzios photos from Cigalon restaurant

Other photos & edit by me

Check also my website: www.annikamiettinen.com

Ladataan...

Salainen puutarha meni remonttiin, joten oli muutettava pois sieltä. Mitäs sitten? Ei ollut mitään pläänejä, joten yksi tuttu ehdotti että menisimme hänen tutun hulppealle talolle kylään ja ottamaan kuvia muutamaksi päiväksi. No mitäs sitä kodittomana sanotaan tälläselle tarjoukselle: hell yeah! 

Ville Ferradura Corale sijaitsee Buziosissa muutaman kilometrin päässä keskustasta Ferradura rannan läheisyydessä mutta tarpeeksi kaukana ja korkealla omalle rauhalle ja upeille näkymille. Ja siis Herra mun vereni seisahtuvi mitkä näkymät! Ymmärtääkseni yli 200 asteen näkymä ympäriinsä! Talon omistaa ihastuttava pariskunta, brasilialainen Cristina ja ranskalainen Francis, jotka ovat olleet yhdessä 11vuotta. 

Francis omistaa useita ravintoloita Ranskassa ja hänen meille valmistama lounas olikin täydellinen ruokaelämys. Cristina teki aiemmin lakimiehen hommia ja biletti kuulemma paljon. Hän rakastaa elektronista deep housea ja se soikin taustalla lähes koko ajan soljuen täydellisesti kokonaiskuvaan korallinvärisen talon, palmujen ja tuulessa lepattavien valkoisten verhojen kanssa. Koko talo on upeasti sisustettu ja yksinkertaisesti vain äärimmäisen kaunis. 

Vaikka musta on todella upeaa päästä käymään tälläisissä paikoissa niin mulla on näissä helposti kuitenkin vähän sellainen elefantti posliinikaupassa fiilis. Tiiättekö, kun ei ole tottunut tälläisiin hienouksiin niin on vähän sellainen boheemi-Peppi hienostoleidien teekutsuilla -olo. Ettei ihan osaa olla kuin kotonaan, etenkin jos omistajat ovat paikalla. Että kohta mulla varmaan repsottaa joku käytetty nenäliina jostain..tai jotain muuta noloa.. ja että toivottavasti en nyt riko mitään..:D

Vaikka tiedän että se on ihan turhaa ja typerää!

Mutta ehkä tälläiset vierailut juuri pikku hiljaa opettavat rentoutumaan täysin myös näissä paikoissa! Sillä rakastan kauniita tiloja ja arkkitehtuuria ja upeaahan tälläisissä paikoissa on toisinaan yöpyä. Ja aivan parasta on että tänne pääseekin halutessaan kuka vaan yöpymään airbnb:n kautta .

Ja mikä parasta: hinta ei päätä huimaa! Tällä hetkellä se on n.80€/yö 2hh:n huoneessa eli 40€ naama. 

Ehdottomasti sen -ja paljon enemmän- arvoinen kokemus! Vahva jes tälle!

- - -

LUE MYÖS: 

http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/salainen-puutarha-kotina

http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/talo-brasilian-vuoristossa

http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/talo-brasilian-vuoristossa-part2

The delicious fish and risotto funghi that Francis made for us.

We had to move out from the Jardim secreto because they started to renovate it and had no plans where to stay at the next nights. So when we got offered to take some photos and stay some nights at the mansion of friend`s friend I was beyond happy! Hell yeah! 

Ville Ferradura Corale is located in Buzios, couple kilometers from the center near the Ferradura beach. But nicely just far and up enough from the beach to be peaceful and have amazing views. And oh my those views! I think it is over 200 degrees view around!

This beautiful place is owned by lovely couple Francis and Cristina. Francis is french and Cristina from Brazil and they spend time in both countries. The mansion is absolutely beautiful! Both interiors and exteriors! And around the pool area there was electronic deep house music playing all the time -and it fitted perfectly with the architecture, palmtrees and white curtains drifting with the wind.

And the great thing is that anyone can spend a night here, you can book it trough airbnb. And the best thing is that the price is very reasonable! At the moment about 80€/night in 2persons room so 40€/person. Totally worth it -and way more!

Thank you Francis and Cristina for our lovely stay!

It`s quite a drop! :D

Such a beautiful mansion, incredible!

READ ALSO: 

http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/salainen-puutarha-kotina

http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/talo-brasilian-vuoristossa

http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/talo-brasilian-vuoristossa-part2

- - -

Bikinis: Girão, shorts: H&M, white top: bought from the beach market in Buzios

Photos by @avenix &me, edit by me, photo nr.22 from this place`s website

Check also my photography website:http://www.annikamiettinen.com

 

Pages