Ladataan...

Myönnettäköön: Olen jo monta viikkoa kuukautta koittanut haalia kasaan ajatuksiani. Raaputtanut tulevaisuuden lottoarpoja. Koittanut tehdä päätöksiä, raapia kasaan sitä kuulasta kokonaiskuvaa tulevaisuudestani. Ihan hieman on ollut hahmotusvaikeuksia sen kanssa mitä elämältäni haluan ja mihin suuntaan lähden rakentamaan tätä kaikkea. Ajatukset ovat sinkoilleet ja on ahdistanut. Kyllähän tässä iässä jo tulisi tietää paremmin. Syksyllä ajattelin että kyllä se ajan kanssa sieltä selkenee. Putkahtaa alitajunnasta kun vaan maltat.  No tuli talvi, tuli uusi vuosi. Samassa pisteessä edelleen. Sitten päätin, että lähden pyörähtämään vähän reissussa koska "välillä pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle". Noo, kyllähän se hyvää teki ja kyllä siellä jotain vähän vahvistuikin, mutta en mä sieltä kuitenkaan valaistuneena Veerana palannut. 

Jotain merkityksellistä kuitenkin tapahtui reissullani. Istuin ekana iltana yksin ravintolassa tarkoituksena syödä nopeasti ja mennä nukkumaan univelat pois kun ravintolaan käveli sisään random mies. Hän katsoi minua, käveli pöytäni luo ja kysyi olenko Suomesta. Olin todella hämmentynyt että hän arvasi suorilta minun olevan suomalainen (yleensä arvaukset nimittäin menevät jotakuinkin: ruotsalainen, tanskalainen, norjalainen, hollantilainen..venäläinen?). Hän oli jenkki, jolla oli sukujuuret Norjassa. Hänen mielestään oli hyvin selvää poskipäideni vuoksi että olen Suomesta. Jaahas. Hän istui alas ja aloimme ennen pitkää puhumaan syvällisiä. Jonkin aikaa siinä keskusteltuamme tilanteistamme hän kysyi miksi pelkään niin kovin jonkun polun valitsemista. Että ihan kuin kyse olisi jostain lopullisesta. Että saisin valita vain yhden polun ja vain yhden kerran! Game over!

Että minähän olen vapaa vaihtamaan polkua milloin vain! Se oli yksinkertainen, monille varmasti itsestäänselvä mutta minulle jotenkin hyvin tärkeä ja vapauttava lause. 

Että niinpä. Tärkeintähän on lähteä kulkemaan eteenpäin jotain polkua eikä jäädä lamaantuneena makaamaan siihen vaihtoehtojen viidakkoon. Miten se onkin välillä kuitenkin niin vaikeata?  Suurin apu tässä tilanteessa loppujen lopuksi onkin ollut juuri keskustelut ihmisten kanssa. Erilaisten, enemmän ja vähemmän minut tuntevien ihmisten kanssa. Kuulla muiden mielipiteitä ja tarinoita mutta kuulla ääneen myös kaikki ne omat ajatukset. Löysin avuksi myös simppelin harjoituksen, jolla kirkastaa omia toiveita elämästä:

Laita puhelin äänettömälle, halutessasi musiikkia taustalle ja ota kynä ja tyhjä paperi. Kirjoita paperille lause "Minulle on tänään tärkeää.." ja kirjoita 10minuuttia kaikki se mikä mieleesi tulee, arvostelematta tai arvottamatta, anna kirjoituksen vain virrata sisimmästä. Sen jälkeen lue teksti läpi ja mieti mitä asioita tulee muuttaa ja kehittää, mitä polkuja valita, jotta saat ne asiat/ne asiat pysyvät elämässäsi. Mielestäni tämä harjoitus on tehokkaampi ajatusvirranselkeyttäjä kuin miltä ehkä kuulostaa! :D

Ja ah kyllä, nyt vihdoin alkaa olemaan jo hieman selkeämpi visio niistä seuraavista askelista! ..ja harvoinhan se elämä kuitenkaan menee niinkuin suunnittelee... :)

My head has been really foggy lately and I have not had a clear plan for my future. But I tried out this simple excercise that really helped me to realize things that I want to focus on and things that I want to get more into my life! Put your phone on silence mode, find paper and pen and maybe put some nice music on the background. Then write down "Things that are important to me today.." , put alarm on for 10min and start writing down everything that comes to your mind! Don`t judge, just let it flow, write everything. And after 10min read it. It gives you a good picture of what you want in life! Trust me! :D

These photos were taken last Summer at Amalfi Coast Italy. I really need to go back there someday soon!

More of my photos: www.annikamiettinen.com

Share

Ladataan...

119km Sri Lankan pääkaupungista Colombosta alaspäin löytyy upea, historiallinen Gallen kaupunki. Galle on yksi Unescon maailman perintökohteista ja sen kuuluisin osa; vanha linnake on mielestäni ehdoton ´must` Sri Lankan reissulla. Tuo hollantilaisten valloittajien 1600-luvun loppupuolella rakentama linnake upeine siirtomaatyylisineen taloineen, söpöine putiikkineen, kartanoineen ja trendikkäinen kahviloineen on todellinen visuaalinen helmi, jossa riittää ihailtavaa!  

Arkkitehtuuri ei tietysti ole sitä aitoa klassista srilankalaistyyliä, mutta paikassa on silti vahvasti oma charminsa! Siellä mukavasti sekoittuu siirtomaatyyliin myös paikallinen tyyli ja kädenjälki joka näkyy esim.ravintoloissa, museoissa, käsityömyymälöissä (lisää käsityöläisistä seuraavassa postauksessa) ja paikallisten vaatesuunnittelijoiden putiikeissa. 

Täällä jaksaa vaellella kuin huomaamattaan tuntikausia, istahtaen välillä johonkin söpöistä kahviloista smoothielle, vohvelille tai jäätelölle! Tai istumaan paksun linnakkeenreunamille katselemaan merta, joka ympäröi 3/4 sivua linnakkkeesta. Älä kuitenkaan yritä tätä ennen iltapäivä kolmea, sillä kuumuus on täällä todella uuvuttava. Niinpä hostellimme ystävällinen irlantilaisomistaja neuvoikin meitä suuntaamaan myöhäisen aamupalamme jälkeen johonkin läheisistä rannoista ja palaamaan takaisin vasta ilman hieman viilennettyä.

Tämä on muuten ensimmäinen paikka, jossa olen bongannut polkupyöräpoliisin! Jotenkin söpöä ja kuvastaa paikkaa hyvin. :) Paikka onkin kuulemma taiteilijoiden, kirjailijoiden, suunnittelijoiden ja valokuvaajien suosiossa - enkä ihmettele yhtään! En panisi yhtään pahitteekseni vaikka kk:n ateljeetyöskentelyä täällä! :D Voisin jatkaa vaikka kuinka pitkään tämän paikan hehkuttamista, mutta antaa kuvien puhua puolestaan!

119km down from Colombo, the capital city of Sri Lanka, is a magnificent, historical city of Galle. Galle is an UNESCO World Heritage Site and it´s famous part the old fort is for my opinion, the absolute must on a trip to Sri Lanka. The fort was built by the Dutch conquerors at the end of the 17th century. The beautiful old colonial style houses, little boutiques, lighthouse and colorful cafes makes it a visual gem and photographer`s dream!

Architecture, of course, is not the classical style of Sri Lanka, but the place still has it`s own beautiful charm and srilankan vibe! And you can find there a nice mixture of western style and local style, a lot of local handicrafts, restaurants, museums and designers shops.

Here you can walk for hours without even realising it; wandering along small alleys and stop every now and then for a smoothie, waffle or ice cream in some of the cute cafes! Or sit on a thick border of the fort and just watch the sea that surrounds 3/4 of the old city. However, do not try this before 3pm or so, because the heat here is really exhausting. So the lovely owner of our hostel advised us to spend the hottest hours on one of the nearby beaches.

Random fact: This is the first place where I have seen a bicycle police! That was somehow weird and cute and reflects the place well. :) The place is popular among artists, writers, designers and photographers - and I'm not surprised! I would not mind to have a work place or atelier here! :D I could go on and on about how charming I found this place, but I let the pictures talk!

More my travel photos here: http://annikamiettinen.com/travel-2/

Photos 6,9,22,23 by Dip Saunders. Photo 24 by Samal Bandara. Other photos & edit by me. Respect copyrights.

Share

Ladataan...

Kuuluisan kaunis junamatka Sri Lankassa sijoittuu Kandy-Ella välille. Suurempi turistivirta menee Kandysta Ellan suuntaan, joten mielestäni on parempi mennä Ellasta Kandyyn ja välttää matkustusajankohtana viikonloppua. Silloin kuulemma paikalliset käyttävät junia erityisen paljon. Junalipuista osa myydään etukäteen (kaikkiin luokkiin) ja osa vasta n.45min ennen lähtöä asemalla. Vaikka olimme liikkeellä arkiaamuna Ellasta Kandyynpäin oli juna silti alussa aivan täynnä ja mut melkein kaadettiin raiteella kun rynniminen sisään oli pahimpien festarirynnäköiden tasoa! Onneksi pari brittitytöistä sai hoidettua meille muutaman paikan. 

Sää jatkui kuitenkin yhtä huonona kuin edellispäivänä (Kts. http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/sri-lankan-kaunis-ella) ja ilma oli täynnä sakeaa sumua ja ajoittaisia sadekuuroja. Silloin kun ei satanut, oli kuitenkin aivan ihanaa roikottaa päätä puoliksi ulkona ikkunasta, ihailla maisemia ja tuntea tuuli kasvoilla. Ohi kiirivät maisemat vaihtelivat sankoista palmumetsistä aakeisiin laaksoihin ja välillä mentiin niin lähellä paikallisten asutusta että pystyi heittämään lennosta läpsyt! 

Alkumatkan juna oli niin täynnä ettei siellä vaihdeltu mitään paikkoja, mutta pikku hiljaa 6tunnin aikana väki alkoi vähenemään ja lähdin vaeltelemaan pitkin junaa. Junassa kierteli myös paljon myyjiä, joilta ostimme joitakin paikallisia herkkuja. Oviaukot (ulos) olivat selvästi paikallisten kundien suosiossa ja en ihmettele, sillä niissä hengaaminen oli itseasiassa ihan parasta! Kunnon seikkailun ja wanhan ajan junamatkustamisen tunnelmaa! Seuraavana päivänä jatkoimme Alician kanssa junalla Kandysta Colomboon ja istuimme koko matkan juurikin siinä lattialla oven suussa ja se oli ihan parasta!

The most beautiful train ride in Sri Lanka is located between Kandy-Ella. The bigger tourist crowd goes from Kandy to Ella, so I think it's better to go from Ella to Kandy. And avoid the weekends if possible. Although we were there on Wednesday morning and it was still extremely crowded. When the train arrived people got really grazy, acting like aggressive festival visitors wanting to get in first! I almost fell down in that rush but luckily, two of the British girls got us a few seats.

Unfortunately the weather continued as bad as the previous day (see: http://www.lily.fi/blogit/gone-warm-wind/sri-lankan-kaunis-ella) and the air was full of heavy fog and rain showers. But when it didn`t rain, it was just wonderful to hang my head halfway out of the window, admire the scenery and feel the wind on the face. Landscapes ranged from steep palm trees forests to lovely valleys and at some point we went so close by the locals houses that you were able to high five them!

In the end of the 6 hours ride the train got less crowded and I started wandering around a bit. The doorways were clearly favorite spot among the local dudes, there were like 3 or 4 of them hanging on each of them. And I don`t blame them, since I tried it, I actually just wanted hang there! What an adventurous and old school train ride feeling! And it somehow makes you really feel free! The next day we continued with Alicia from Kandy to Colombo by train and actually sat the whole time on the floor next to doorway! And that was simply the best!

More of my travel photos here: http://annikamiettinen.com/travel-2/ Photos: 1,2,3,11 by Dip Saunders, 5&12 by Alicia Jones. Other photos & edit by me.

Please respect copyright. Not allowed to use any content from this site without permission, thank you! :)

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000}
span.s1 {font-kerning: none}

Share

Ladataan...

Minulla on ystäväni kanssa työn alla projekti  ikuisuusprojekti: Runo-ja valokuvakirja.Osa materiaalista on ollut kasassa jo vuosia ja se loppuosa antaa odottaa itseään no varmaan vielä tovin.Olen kuitenkin jossain vaiheessa jopa hahmotellut sille tälläistä layoutia.Huom.en ole graafikko ja tämä on eka raakaversio siitä.. mutta niin, no niin, keskitytään olennaiseen eli sisältöön:

Tämä runo monen vuoden takaa pomppasi yhtäkkiä eteeni käydessäni läpi vanhoja kovalevyjäni. Kirjoitin runon silloin alkuvuodesta ja se mistä runossa kirjoitan toteutuikin sitten jo saman vuoden lopussa. Ja vaikka tekstin synnyssä on ollut varmasti vahvasti läsnä ihan vaan pelko, sai se minut miettimään kuitenkin intuition ja ajatuksen voimaa. Että oliko minulla alitajuisesti kuitenkin koko ajan enemmän tietoa kuin mitä osasin silloin hyödyntää.

Minusta on nimittäin useasti elämässäni tuntunut siltä(etenkin vanhoja tekstejä selatessa) että olen tiennyt vastaukset alitajuisesti jo paljon aiemmin mutten ole vain osannut tulkita niitä. Turhauttavaa. Siis se etten useinkaan saa kammattua ajatusviidakkoani tehokkaasti kuosiin niin että näkisin sieltä sen olennaisen. Minulta menee aivan turhan kauan tajuta mitä alitajuntani tai intuitioni tietää jo hyvin varhain. Olisi mahtavaa saada hyödynnettyä näitä paremmin.

Koen että intuitioni uhkien suhteen on hyvä (pelastanutkin monesta pahasta tilanteesta)ja sitä osaan kuunnellakkin, mutta ns.normaaleissa tilanteissa, esim. ihmissuhteissa ja päätösten tekemisen yhteydessä tuntuu paljon vaikeammalta kuulla sitä. On vaikeaa välillä vaientaa järki/ego ja vain kuunnella sitä hiljaisesti kuiskivaa sisintä. Että jos jollain on hyviä vinkkejä tämän osa-alueen kehittämiseen niin olen kuulolla!Rupesin myös pohtimaan asiaa toiselta kantilta. Että vai olisiko sittenkin niin, mihin osa uskoo vahvasti, että universumi ei tunne ”ei” sanaa. Eli ajattelemalla tätä pelottavaa asiaa kutsuinkin sen itseasiassa luokseni? 

- - - - - - - -

ABOUT INTUITION & THE POWER OF THOUGHTS

I have this unfinished poem & photography project with my friend that seems not to get ready any day soon..But by accident the other day I found this old layout idea for one of the poem & photo.The content of this poem made me think about intuition and the power of thoughts. The thing I was afraid of in this poem happened later that year.So maybe my intuition knew more than I realised.Or was it, like some say, that universum don`t understand "no" word so because I was thinking about it, I actually called for it?

- - - - - - -

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 13.0px}
span.s1 {font-kerning: none}

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: center; font: 22.0px 'Letter Gothic Std'; -webkit-text-stroke: #000000}
span.s1 {font-kerning: none}

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000}
span.s1 {font-kerning: none}

Share

Ladataan...

First in finnish then in english!

Ella on kaunis pieni vuoristokylä Sri Lankassa. Tänne tullaan vuoren rinnettä pitkin kiemurtelevaa spiraalitietä, (jota bussikuskit ajavat aivan liian uhkarohkealla nopeudella..) päämääränä nähdä hulppeita maisemia, kiivetä näköalapaikoille sekä kuuluisalle Nine Arhces sillalle. Kamerani hajosi kesken reissun, joten kaikki nämä kuvat on otettu kännykällä, joten laatu ei valitettavsti ihan sitä parasta!Lyöttäydyin hostellillamme kolmen brittitytön mukaan ja päätimme vuokrata seuraavana päivänä kaksi skootteria, sillä päänähtävyydet ovat vain muutamien kilometrien päässä toisistaan. Sri Lankassa liikenne on ajoittain aika hurjaa ja jatkuva tööttäily aivan perustoimenpide (sillä mm. tiedotetaan että aion nyt ohittaa sut), joten en suosittele heikkopäisimmille kuskeille.

Olin kuitenkin viikkoa aiemmin ottanut tuntumaa taas skootterilla-ajoon ja vasemmanpuoleiseen liikenteeseen Thaimaassa, joten uskaltauduin ohjaksiin. Ajoittain jännitti kurvit ja rekat mutta pääasiassa todella nautin siitä! Vielä parempi on kyllä olla vain kyydissä, jolloin voi täysin ihailla ympärille levittyviä hulppeita maisemia! Herranjestas tämä maa on ihan käsittämättömän vehreä!

Aloitimme ajamalla kiemurtelevan vuoristotien alas Rawana vesiputoukselle. Vesiputous on kaunis mutta ei mielestäni mikään erityinen. Se että kävin vajaa vuosi sitten Iguazun putouksilla, saattaa vaikuttaa mielipiteeseeni.. Virtaus putouksissa on kuitenkin kuulemma vahva ja tuo kohta, jossa seison kuvassa on ilmeisesti kiellettyä vierailualuetta. Kohta ei ollut mielestäni mitenkään vaarallinen mutta kuulin jälkikäteen että eräs naisturisti oli pudonnut siitä virtaukseen muutamaa vuotta aiemmin ja hänet oli löydetty virrasta vasta useamman kilometrin päässä kuolleena. En tiennyt tätä, joten ehdin seistä siinä noin 5sekunttia ennen kuin poliisia alkoi viheltämään ja huitomaan minua alas. Kiitos Alicialle muutamasta nopeasta kuvasta! 

Vesiputouksilta suuntasimme kohti Nine Arch bridgeä. Ajoitimme vierailumme niin että näkisimme ohi ajavan junan vaikka silta on toki upea (ja vähemmän turistinen) muulloinkin! Meillä ei ollut paras tuuri sään suhteen vaan päästyämme sillalle alkoi taivas täyttyä tummenevista pilvistä ja pian saimmekin sadekuuron niskaamme. Onneksi kesä kuivaa nopeasti minkä kasteleekin! :) Silta oli kyllä juuri niin upea kuin olin ajatellutkin ja ohi kiitävä juna kruunasi kokemuksen! Tämä on mielestäni ihan ehdoton nähtävyys Sri Lankassa. Auringonnousun tai -laskun seuraaminen täällä olisi myös upeaa!

Lounaan jälkeen jatkoimme iltapäivällä näköalapaikalle Little Adam`s Peakille. Tummat pilvet eivät ikävä kyllä olleet väistyneet mihinkään, vähän väliä ripotteli vettä niskaamme ja sumua alkoi kerääntyä enemmän ja enemmän. Olimme kuitenkin girls with a mission ja jatkoimme matkaamme kohti vuorenhuippua. Kävelyyn meni suht reippaalla tahdilla noin 2 tuntia edestakaisin. Viimeinen osa reitistä on korkealle kohoava portaikko - hellou pakaratreeni! Valitettavasti huipulle päästessämme koko näköala oli täyttynyt sumusta, että se siitä meille mainostetusta hulppeasta näköalasta! Bonuksena vielä sade yltyi ja tuuli heitteli hiuksiamme vimmaisesti ympäri ämpäri! Sää oli yhtäkkiä niin absurdin järkyttävä että se oli jo aika huvittavaa! Kävellessämme alas sumu alkoi kuitenkin hieman hälvenemään ja näimme ripauksen siitä maisemasta, jota tänne tullaan ihailemaan! :D Suosittelen siis lämpimästi tsekkaamaan sään etukäteen ja ehkä aloittamaan päivän täältä sillä iltapäivisin Sri Lankassa tuntui satavan usein!

Hot ginger tea for wet girls

Lisävinkki: Adam`s Peak vuori on suosittu patikointikohde. Turistit patikoivat tänne upeiden maisemien ja auringonnousun takia ja paikalliset henkevimmistä syistä. Kannattaa välttää viikonloppuja ihmistungoksen takia. Itse jätin tämän ajanpuutteen vuoksi väliin.

Yöpymisvinkki: Hangover hostel, joke nimestään huolimatta ei todellakaan ollut bilehostelli vaan hyvin rauhallinen. Yhtenä iltana oli barbecue ja meille katettiin 12hlölle pitkä pöytä, jossa illallistimme ja osa joi muutaman oluen. Tämä oli tosi kiva tapa tutustua kanssareissaajiin ja lyöttäydyinkin reissaamaan kolmen brittitytön kanssa. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja avuliasta ja kylpyhuoneet ihan luxus-tasoa! Kannattaa varata vähintään muutamia päiviä etukäteen, oli hyvin suosittu! http://www.hangoverhostels.com/ella-hostel/ 

SRI LANKA`S BEAUTIFUL ELLA

Ella is a beautiful small mountain village in Sri Lanka. People come here with the aim of seeing the wild landscapes, climbing the viewpoints and to visit the famous Nine Arches Bridge. My camera broke in the middle of my Sri Lanka trip, so these photos are taken with a mobile phone, so the quality is unfortunately not the best!

I met 3 British girls in our hostel and we decided to rent two scooters the next day, as the main attractions are only few kilometers away from each others. In Sri Lanka, traffic is sometimes pretty wild, so I do not recommend this to insecure drivers. However, I had practiced driving a scooter and driving on the left side just week ago in Thailand so I felt fine with it. But even more enjoyable it is for the one sitting behind - so you can truly admire the amazing landscapes the whole time!

 

We started by driving the spiral road down to the Rawana waterfall. Waterfall is beautiful but in my opinion nothing too special. The fact that I was about a year ago at Iguazu's falls might have something to do with my opinion.. However, the flow in the falls is strong and the spot where I`m standing on the photo is apparently a prohibited area today. I did not think it was dangerous in any way, but I later heard that a woman fell down from it a few years earlier and was discovered few kilometers later dead. I did not know this, but I only stand there like 5 seconds before the police began to whistle and letting me know to come down. Thanks to Alicia for few quick pictures!

From the waterfalls we headed toward the Nine Arch Bridge. We scheduled our visit so that we could see the train passing by even though the bridge is certainly great (and less touristy) at other times too! We did not have the best luck with the weather and on the way to the bridge dark clouds began to fill up the sky and soon we got the rain shower. Anyway the bridge was just as gorgeous as I had thought and the train passing by was a crown to that experience! For my opinion, an absolute must in Sri Lanka!

After lunch we continued to the Little Adam`s Peak. Unfortunately there was more and more and clouds and fog on the sky now. However, we were girls with a mission and we continued our journey towards the summit. I think it was about 2 hours walk to there and back. The last part of the route is a high rise staircase - hello bum exercise! Unfortunately, when we reached the top, the whole view was filled with fog,so we could not see anything! And as a bonus it started to really wind and rain again! It was so bad that it was quite funny! :D As we walked down, the fog began to shrink slightly and we saw a glimpse of the landscape that people come here to see! So I recommend checking the weather in advance. And maybe starting the day from here because in the afternoon rain seemed to be quite common thing in Sri Lanka.

Other tip: Adam`s Peak Mountain (yeah there in big and small one) is a popular hiking destination. Tourists hiked here because of spectacular landscapes and sunrises and locals for spiritual reasons. I heard that it is really crowded during the weekends and you might be stuck in the crowd on the way for long time, even hours.

Where to stay tip: Hangover hostel, despite the name it really was not a party hostel but a chill one with great new rooms. On my first night there was a barbecue and we sat on a long table for 12 people. This was a really nice way to get to know each other and to get to know those British girls here. The staff were really friendly and helpful and the bathrooms were just luxurious! Book at least a few days in advance, was very popular! http://www.hangoverhostels.com/ella-hostel/

To see more of my travel photos visit: www.http://annikamiettinen.com/travel-2/

Not allowed to use any of the content from this site without permission, thank you! :)

 

 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 13.0px}
span.s1 {font-kerning: none}

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 13.0px}
span.s1 {font-kerning: none}

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 13.0px}
span.s1 {font-kerning: none}

Share

Ladataan...

 

”TAKE A LOVER WHO LOOKS AT YOU LIKE MAYBE YOU ARE PURE MAGIC”

Sanoi aikoinaan kuulemma Frida Kahlo. Pidän tästä. Upea ajatus ja upea nainen! Ja olen samaa mieltä. Kärkkäimmät feministit saattavat ärsyyntyä jo tässä kohtaa mutta malttakaa niin kerron miksi: koska minä ajattelen lauseen laajemmin. Siten ettei sillä tarkoiteta pelkkää ulkoista kauneutta vaan kaikkea sitä taikaa mikä meistä lähtee nimenomaan sisältä ja säteilee ulospäin. Ja se että löytää elämäänsä ne ihmiset, jotka näkevät sen taianomaisuuden ja upeuden meissä ja me heissä, on (toisinaan äärimmäisen) vaikeaa ja niin kovin tärkeää! Sillä jokainen ansaitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi upeana olentona. Ja mihin kaikkeen sellainen nainen pystyykään, joka kokee itsensä näin! Se näkijä voi olla rakastaja, kanssasisar, homoystävä, kumppani tai  kaikki nuo ja etenkin me itse! 

Me naiset (ainakin suomalaiset) olemme niin hirvittävän hyviä vähättelemään itseämme, pienentämään itseämme, korostamaan vajavaisuuksiamme ja niitä muutamaa extra-kiloa, joita on tullut. Että ”mää ny oon vaa tällänen, en nii kovin erikoinen, nii et sää must varmaa tykkää ees”. Vaikka sehän ei pidä millään lailla paikkaansa.

Naisten vahvuutta korostetaan ja arvostetaan paljon ja se on hienoa sillä vahvat naiset ovat upeita! Mutta upeita ovat myös heikommat, rikkinäiset ja eksyksissä olevat naisetkin. Ja ne (me),  jotka itkevät joskus työpaikan (baarin..) vessassa. Toivoisinkin vahvuuden arvostamisen sijaan arvostamaan vielä enemmän lempeyttä. Lempeyttä itseämme ja kanssasisariamme kohtaan. Lempeyttä nähdä toisemme suvaitsevaisemmin. Niin että me naiset tukisimme ja kannustaisimme toisiamme ja itseämme enemmän arvostelun sijaan.Koen että tämä asia onkin pikku hiljaa muuttunut parempaan suuntaan, mutta toivoisin meiltä naisilta jatkossa vieläkin enemmän uskoa, lempeyttä ja rakkautta itseämme kohtaan. Ja uskoa, lempeyttä ja rakkautta kanssasisariamme kohtaan. Sillä me olemme erilaisia. Me olemme upeita. Me olemme kiinnostavia. Me olemme kauniita. Me olemme vahvoja. Me olemme herkkiä. Me olemme riittäviä. Me olemme ihania juuri sellaisina kuin olemme.Lempeää ja ihanaa Naistenpäivää meistä jokaiselle!

”TAKE A LOVER WHO LOOKS AT YOU LIKE MAYBE YOU ARE PURE MAGIC” -Frida Kahlo

 

I think all the women should surround themselves only with people who see the magic in them. And see the magic in themselves. 

Because we are all pretty damn magical creatures! And when you see it and believe it, you can really do anything! 

Happy International Women`s Day to all you amazing women!

- - -

Photos: @samalbandara Respect the copyrights. 

Not allowed to use any of the content from this site without permission, thank you! :)

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px 'Helvetica Neue'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000}
span.s1 {font-kerning: none}

Share

Pages