Ladataan...
The Good Morning

Ai että minä mieleni hyvitin kun blogin muutettua sain panikoituneita viestejä siitä, että mitä blogini resepteille on tapahtunut, kun ne eivät enää pomppaa googlessa kärkeen! Eivät kai ne ole poistuneet?

Toisin kuin erään blogikollegani koko blogi, nämä reseptit eivät ole kadonneet bittiavaruuteen. Olen toiminut snapchatin välityksellä tukena, turvana ja infopisteenä, mutta kerrotaan nyt vielä täällä julkisestikin: reseptit ovat tallessa, mutta hajallaan.

Katsokaas näissä blogimuutoissa on sellainen veemäinen juttu, että googlehaut katoavat, postausten tägit katoavat ja postauksien linkit johtavat jonnekin perseeseen. Eli toisin sanoen, mikäli haluan (ja minähän haluan!) luoda tänne Lilyynkin reseptit -välilehden, niin minun täytyy kaivaa koko blogipostaushistoria ja poimia reseptit yksitellen sieltä. Yeah, sounds like fun! Can't wait to start!

Sillä aikaa suosittelen seuraavaa taktiikkaa reseptien löytämiseksi: Jos muistat reseptin nimen, esim. "mustikkaproteiinipiirakka", niin lyö se googleen, ja perään "lily" ja ehkä vielä "the good morning". Kyllä muuten pitäisi löytyä.

Nuo reseptit ovat kyllä jännä osa elämääni. Hassua ajatella, että olen tehnyt yli sata reseptiä ihan omin pikku aivoineni. Vitsit että olin innoissani niistä silloin. Ja tavallaan olen nytkin. Hauska myös nähdä miten niitä vilisee pitkin internetiä aina ties kenen luomana. Haha. Alussa jaksoin välittää, enää en.

Välillä leivon Samuelille jotain, mitä nyt satun muistamaan, ja hän syö sitä ihan ällistyneenä. Näen, miten hän miettii mielessään, kuinka keksiä aikakone ja mennä 5 vuotta taaksepäin pommittamaan IG directiäni. Paitsi että silloin Instagramissa ei tainnut vielä olla yksityisviestiominaisuutta. (Miten ihmeessä fuckboit miehet lähestyivät naisia viisi vuotta sitten??)

Olisi kyllä huippua saada kaikki reseptit pysyvästi samaan paikkaan niin, ettei blogimuutot aina lakaisisi niitä maton alle. Olisi myös kiva käydä jokainen resepti läpi omassa keittiössä ja tehdä niihin vähän muutoksia... Nuo rasvattomat maitotuotteet kun eivät enää ole mikään vakkarituote keittiössäni, heh. Kuka tietää, ehkä reseptit tekevät jossain vaiheessa comebackin vaikkapa kirjan muodossa. Tosin sitä projektia varten tarvitsen ulkokeittiön Kreikassa, vuoden loman ja ruokavalokuvaajan.

PS. Kuvassa omenaproteiinipiirakka.

Share
Ladataan...

Ladataan...
The Good Morning

Klassinen tammikuun puoliväli. Moni itselleen uuden vuoden kunniaksi terveempää elämää luvannut saattaa tässä kohtaa ajatella, että miten ihmeessä jotkut hullut jaksavat tätä vuoden ympäri? No, minäpä kerron, miten jotkut hullut jaksavat.

Koko maailma perustuu tasapainoon. Ihan mitä tahansa täällä maailmassa tarkkaileekin, voi huomata, että se pyrkii tasapainoon. Siksi uskon että tasapaino ihmisten elämässä on kaikista helpoin tie hyvinvointiin, hyväksyntään ja luonnolliseen flowhun. Eli onneen.

Halusimme sitä tai emme, ikävien ja kärsimystä tuottavien asioiden kestämisessä tulee jossain kohtaa raja vastaan. Jos on joskus joutunut kokemaan pitkäkestoista ja voimakasta fyysistä kipua, joka on ylittänyt inhimillisen sietokyvyn, tietää, miten keho ja mieli käyttäytyy, kun kärsimystä tulee liikaa. Se passivoituu. Tai no, ensin mieli taistelee kärsimystä vastaan huutamalla, itkemällä, rimpuilemalla ja ajattelemalla asioita, mutta kun kipu ei vain lopu, teemme jonkin minikuoleman. Lakkaamme ajattelemasta ja liikkumasta ja olemisestamme tulee vain sekunnista toiseen selviytymistä. Kärsimystä kehossamme on liikaa, joten mieli tasapainottaa tilannetta lakkaamalla kärsimästä. Kai sitä voisi myös kuvailla kivulle antautumiseksi? (Antautuminen on muuten tie kaikesta kärsimyksestä ulos.)

Okei, noniin, pysytään aiheessa. Kärsimyksen sietämiselle on siis olemssa jokin raja, eikä kaikki olekaan kiinni siitä kuuluisasta tahdonvoimasta ja motivaatiosta. (Haluaisin nähdä ihmisen, jolla on motivaatiota kärsiä koko elämä läpi. Eikun hetkinen, sitähän me ihmiset juuri tehdään...) Omaa epämukavuusalueen kestämistä voi - ja mukavan elämän nimissä kannattaakin - harjoitella, mutta kaikille on olemassa oma kipuraja, jonka jälkeen homma kääntyy ylösalaisin. Saat sitä mitä olet estellyt. Saat sen aina. Sitä on tasapaino.

Täydellinen esimerkki tästä on uudenvuodenlupaus terveellisestä elämästä, jossa ensin vedetään kaksi viikkoa ihan täysillä ja sitten lopetetaan homma kuin seinään. Kyse ei välttämättä siis ole mistään motivaation lopahtamisesta, vaan inhimillisestä kehon ja mielen taipumuksesta pitää meistä huolta. Olemme yrittäneet ylläpitää elämäntyyliä, joka ei ole tasapainoa nähnytkään. Siksi tämän kaksiviikkoisen rutistuksen jälkeen vinkkini onkin - okei, ensin tasapainon vuoksi syödä pizzaa ja jätskiä - ja sitten miettiä, että mikä oikeasti olisi niiin pieni muutos omaan arkeen, että sen voisi helposti pitää mukana seuraavat 10 vuotta? (Psst. Suosittelen jotain innostavaa, kivaa ja palkitsevaa!) Minkälaiset resurssit minulla on juuri nyt omaksua uutta elämäntyyliä? Miten voin pikkuhiljaa totuttaa itseäni uusiin juttuihin ilman, että annan itselleni liikaa taakkaa?

On myös hyvä muistaa täydellistä elämää tavoitellessa (hehheh), että elämä on epätäydellistä. Joskus elämä on vaan niin perseestä, niin haastavaa, niin paskaa ja niin päivästä toiseen selviytymistä, että on oikeasti parempi syödä sitä, mitä tekee mieli, levätä ilman huonoa omatuntoa ja nollata aivoja Netflix-maratoonilla. Sekin on hyvinvointia. Jos piiska tulee jo elämän puolesta, voi olla paikallaan silittää itseään lisäruoskinnan sijaan. Tietysti jos tällaista elämää jatkuu vuodesta toiseen, voi miettiä, että onko se todella elämäntilanne, joka on haastava, vai vältteleekö kenties jonkin pelon kohtaamista, jonka takana parempi elämä odottaa. <3

photos Samuel Glassar / edit by me

Pointtini voisi muotoilla myös näin: Mukavaan ja semistabiiliin elämään on helppo lisätä uusia haasteita ja epämukavuusaluetta, kun taas jo valmiiksi haastavampaan elämäntilanteeseen saattaa toimia paremmin armollisuus, joka tuo tasapainon sinnekin.

Koska kaikki olemisemme pyrkii vääjäämättä tasapainoon, on helpompaa ja hedelmällisempää toimia sen kanssa harmoniassa, kuin sitä vastaan.

Tasapainoista ja hyvinvoivaa vuotta kaikille. <3

Share
Ladataan...

Pages