JOULUKALENTERI: LUUKKU 14

The Good Morning

Kuvitelkaa, jos maapähkinävoi maistuisi piparilta. Ja kuvitelkaa vielä että siinä olisi yhtä paljon proteiinia kuin prodepatukassa. Sitä on luvassa tässä luukussa! Joulureseptejä on kyselty kovasti ja niitä löytyykin jonkin verran. Tässä kuitenkin uusi yksinkertainen tulokas vanhojen iloiseen joukkoon.

Kyseessä on joulukuosiin päivitetty maapähkinävoi eli piparilevite / karamelli / taikina / valuva rakkausruoka. Käyttötarkoitus voi vaihdella aina suoraan suuhun lusikoimisesta maapähkinävoin tyyppisiin käyttötapoihin: välipalana banaanin kanssa, ruisleivän päällä, puurossa, banaanilettujen tai proteiinipannukakkujen kanssa tai vaikka dippinä porkkanoille.

Ja varoitus: tämä on hyvää. Todella makeaa, todella piparista, todella täydellistä. Enkä vain sano niin. Kaiken lisäksi se on super helppo valmistaa vain kolmesta ainesosasta, jotka kaikki oletettavimmin löytyvät treenimimmin tai -jäbän jääkaapista.

Joulun proteiinipitoisin piparitahna

1/2 dl makeuttamatonta 100% maapähkinävoita (tai mitä tahansa pähkinävoita)
1 scoop vaniljaheraa
2 tl piparkakkumaustetta
kuumaa vettä
THAT'S IT!

Mittaa pieneen kulhoon (esimerkiksi puurokulhoon) maapähkinävoi, hera ja piparkakkumauste. Sekoita sen verran kuin pystyy, luultavasti ei pysty ihan hirveästi, koska koostumus on hankala. Siispä lisää joukkoon kuumaa vettä pikkuhiljaa (pari rkl kerrallaan) sekoittaen välillä. Kun koostumus on hyvä eikä vettä enää tarvita, homma on valmis nautittavaksi.

Tästä voi siis halutessaan tehdä jämäkkää tahnaa esimerkiksi raakasuklaiden täytteeksi tai juoksevampaa proteiinivanukasta suoraan suuhun lusikoitavaksi tai vaikkka jotain siltä väliltä.

Suklaiden täytteeseen laitoin vielä hampunsiemeniä, jotta sisuksesta tulisi hieman rauskuva. Nämä ovat joulun parhaat suklaakonvehdit, sanon minä!

Oletteko te kokeilleet täytesuklaiden tekoa? Ne valmistetaan kätevimmin niin, että muottien pohjalle kaadetaan ensin pieni kerros raakasuklaata, joka kovetetaan pakastimessa viitisen minuutin ajan. Sitten asetellaan nokareet täytettä, kaadetaan suklaata piripintaan ja kovetetaan taas pakastimessa. Kun luodaan ensin kova pohja, täyte ei pääse valumaan muottiin kiinni. Näin pinta on kauniin sileä ja ylläri vasta sisällä.

Tägäilkää #thegoodmorning mikäli kokeilette. Innolla odotan tuotoksianne! Jos niitä tulee paljon, teen kollaasin Instaan. ;)

Kommentit

Mari (Ei varmistettu)

Kaisa oot ihana, tätä oli pakko kokeilla ja maistui törkeen hyvälle!!

Tantero (Ei varmistettu)

Tätä minäkin kokeilen tänään

Pirkko (Ei varmistettu)

Mie oon simasuu ja aijon koklaa

Ellen (Ei varmistettu)

Aaaaaaaaaaaa namiaaaaaa

Heidi (Ei varmistettu)

Hei nam!! Pakko kokeilla ::) ps. Mistä oot löytäny ton suklaamuotin?

Anni (Ei varmistettu)

hmm,sopiskohan vaniljaheran tilalle suklaa.. :] kukaan koittanut/aikeissa kokeilla?

Hanna (Ei varmistettu)

Nam, hyvältä kuulostaa, pitääpä kokeilla mantelivoista :) Maapähkinävoista kun ei valitettavasti vatsa tykkää vaikka suu tykkäisikin :/ Mutta varmasti tulee hyvää mantelivoistakin :P Raakasuklaiden täytteeksi vois kokeilla heti tänään, kun on päässyt raakasuklaat jääkaapista loppumaan.

Melina (Ei varmistettu)

Aaaaaaaaaa, suklaaaataaaa!!! Namnammam!!! :) :P

Tuuli (Ei varmistettu) http://annatuulenkuljettaa.blogspot.fi

NO NAMMMM!!! Kiitos tästä ja varsinkin tosta täytesuklaan tekovinkistä, en olis tajunnu pakastaa ensin pohjalla olevaa suklaata. Pikkujouluohjelmassa ensi viikolla on taatusti noiden suklaiden teko. :) Slurps

eve (Ei varmistettu)

oi nam! Tämä menee ehdottomasti kokeiluun :-)

Laura (Ei varmistettu)

Nam, pitääkin kokeilla! Harmi vaan ettei opiskelijan budjetilla kauheen usein ostella noita raakasuklaan aineksia vaikka rakastankin älyttömästi raakasuklaata.. :(

Iirisu (Ei varmistettu)

Hieman halvemmalla pääsee, kun valmistaa raakasuklaan raakakaakaomassasta ja kookosvoista (ei siis -öljystä). Kookosvoi on kyllä kallista kaupassa, mutta sitä voi naurettavan helposti valmistaa kotona tehosekoittimessa tavallisista kookoshiutaleista :---) Sitten vain kaakaomassa, itsetehty kookosvoi, makeutus ja mausteet sekaisin. Ei ehkä aivan samanlaista kuin perinteisellä reseptillä tehty raakasuklaa, mutta herkullista!

Veera (Ei varmistettu)

Voi nam! Kokeilin heti tänään aamupalalla banaanin kaa ja oli hyvää! Makeaa oli mut makee onki hyvää! Niin helppoa eikä itelle ois tullu ikinä mieleen tehdä tommosta! Kiitos reseptistä!

Miia (Ei varmistettu) http://miukunen.blogspot.fi/

Nyt tuli aivan järjetön suklaahimo eikä kaapeissa ole yhtään suklaata :D törkeän hyvän näköinen resepti, menee varmasti kokeiluun!

Kirspeni
Muutoksen tuulia...

Oi vitsi kuulostaa ihan sairaan hyvälle! Pakko päästä testaamaan!

Henna (Ei varmistettu)

Nam, kuulostaa ihan tosi hyvältä. Kokeiluun menee!!

Päivi (Ei varmistettu)

Kohta on aikaa värkkäillä hauskaa kun loma alkaa...

Kati (Ei varmistettu)

Nam, kuulostaa niin hyvälle, et pakko kokeilla kyllä joku kerta!

Minna (Ei varmistettu)

Oi, tätä on kokeiltava.

nelly (Ei varmistettu) http://imnotyourboyfriend.blogspot.fi/

heiii ei sulla sattuis olemaan mitää hyviä reseptejä enemmänki suolasten ruokien korvaajiksi? itse oon enemmän kaiken suolasen kuten leivän ja sipsin perään, joten oisko mahollista saada joskus ideoita, että millä vähän terveellisemmällä herkulla moiset vois korvata? :--D

SirpaH (Ei varmistettu)

Pitäisköhän....

linda (Ei varmistettu)

Tämä kuulosti niin hyvältä että lähtee kyllä testiin. Kiitos :)

Pia (Ei varmistettu)

Ihanaa! Hirmuinen piparinhimo iski ja piti saada kahvin kanssa mutta jäivät kauppaan ihan tarkoituksella koska muistin tämän ohjeen. Lirautin tahnaan kahvia joukkoon, joten sain ne molemmat nauttittua näin herkullisessa muodossa. Kiitos! Gluteenittomat piparit saa jäädä edelleen kauppaan ja ehdin itse tekemään terveellisempiä versioita tai tätä raakasuklaan joukossa! Saa konvehdit ja piparitkin samassa :D

nina (Ei varmistettu)

Heippa! Ihanaa et ei itse tarvii aina kehitelle kaikkee kummallista vaan kokeilet meidän puolesta!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.