Kevyt uuniomenaherkku

The Good Morning

Omenakausi on yhä käynnissä, ainakin meillä! Parvekkeella seisoo kaksi ämpäriä suoraan Itä-Suomesta roudattuja omppuja. Kahta eri lajiakin jopa.

Ihmiset rakastavat jostain syystä paistaa omenaa, vaikka usein hedelmät ovat parhaimmillaan tuoreina. Paistettu omena on karamellinen ja tuplasti makeampi kuin tuore. Aina ei tarvitse edes tehdä piirakkaa tai murupaistosta, sillä oikeastaan omena itsessään on jo aika herkku.

Pilkoin kasan omenoita lohkoiksi ja ladoin ne vuokaan. Tein omenille kookos-kaneli-marinadin mättämällä niiden päälle reilusti kookosöljyä, ripottelemalla yhtä reilusti kanelia ja hunajaa. Sekoittelin ja kääntelin lohkoja, kunnes jokainen oli saanut osansa kastiketta. Paistoin omenavuokaa 200 asteessa noin vartin, ja kas, talossa tuoksui taivaallinen uunituore omenapiirakka.

Vaimopisteet, check. Paras pikkusisko -pisteet, check. Kateelliset naapurit rappukäytävässä, check.

Kypsennettyjä omenoita voi syödä oikeastaan minkä kanssa tahansa. Aamiaispuurossa, maapähkinävoilla voidellun herkkuleivän päällä, jätskin kanssa, jugurtissa, tai makean ja suolaisen yhdistelmän ystäville: lihan lisukkeena.

Minä päädyin tekemään kerrosjälkkärin omenoista ja maitorahkasta. Paljas maitorahka olisi tosin sotinut liikaa makumuistojani vastaan, joissa ainoa uuniomenoiden kanssa täydellisesti yhteensopiva maitotuote on vaniljakermajäätelö. Siispä koitin naamioida rahkaa hieman lempeämmäksi. Pehmensin koostumusta tilkalla maitoa ja makeutin vaniljasteviatipoilla. Lasiin muodostui välipala, joka oli kuin suoraan Pinterestistä, ja se huusi vielä muutamaa inkamarjaa koristeeksi. Jos sinulla vain on saksanpähkinöitä, niin laita niitä!

Niin, ja kun kerran kaikkea täytyy aina kokeilla, sain päähäni työntää sauvasekoittimen lasiin ja tuhota huolella tehdyt kerrokset. Halusin nimittäin tietää, josko saisin aikaan jotain Valion uuniomenajugurtin kaltaista. Idea oli hyvä, mutta rahka ehkä hieman liian hapanta. Täytyy kokeilla jugurttiin ensi kerralla.

Muuten, jos vuoallisen omenalohkoja jättää "vahingossa" uuniin pidemmäksi aikaa, omenat pehmenevät niin, että niistä saa lusikalla sekoittamalla sosetta. Ja tämähän on riittävän hyvä syy käydä ostamassa kaupan tuorehyllyltä croissanteja kaveriksi… Ja ehkä vielä jotain herkkujuustoa. Ja tummapaahtokahvia.

Share

Kommentit

Aleksi Karjalainen (Ei varmistettu)

Ei saatana tää näyttää hyvältä, taas täydet pisteet sulle ja silleen. Pakko kyllä kokeilla nyt kun alko himottamaan.

ps. näin ehkä sut, jos se nyt satuit olemaan sinä, niin sulla on mahtava perse.

kaisaminni
The Good Morning

Jaahas :D Kiitos!

annika (Ei varmistettu)

vanilijaskyr toimii loistavasti tuon maitorahkan tilalla! :) testattu on :)

armi (Ei varmistettu)

jos et muuta omenoista keksi niin kuivata niitä: oooohuen ohuiksi renkaloisiksi vaan, leivinpaperin päälle pellille ja jonnein kuivumaan muutamaksi päiväksi. kuin karkkia :-) meillä on niitä tehty paljon talven varalle.

Mea (Ei varmistettu)

Moikka! Tohon sosejuttiun sellanen vinkki että pilko omput ja laita mikroon muutamaks minuutiks.
Banskunkin voi sinne lopussa heittää joukkoon, sitten vaan blenderissä sekasin soseutuu sekunnissa! Vähänsoijamaitoo sekaan ja avot! Ihan taivaallista! Tosi hyvää puuron tai prodepannareitten päällä (oon kyllä latonu ihan suoraan kipostakin naamaa;D) vielä jos malttaa odottaa niin kandee kokeilla heittää pakkaseen on meinaan tosi nannaa!! ️ Osallistuin tällä pari päivää sitten toho aamupala kisaankin ;)

Ines (Ei varmistettu) http://myrunwayoflife.blogspot.com

Aiaiai näyttää (ja kuulostaa) hyvältä! Pakko varmaan kokeilla, sais tänne munkin yksiöön sen ihanan omenapiirakan tuoksun ilman sokerimorkkiksia! haha

Roudasin itsekin viime viikonloppuna laatikollisen omenia kotiin. Asunto on täyttynyt lempeänä leijailevasta omenan tuoksusta harva se ilta, kun niitä on pilkottu uuniin kavereinaan hunaja ja mantelirouhe. Jälkkäristä saa paheen vaniljajäden kaverina, mutta hyveen juuri rahkan tai turkkilaisen jogurtin parina. Illan tullen voi sitten päättää millaiset eväät kyseinen päivä vaatii. :)

Lumikki (Ei varmistettu)

Täydet pisteet tästä! Rakastan omenoita, mutta syön niitä oikeastaan aina vaan sellaisenaan, eli oli kiva kokeilla vaihteeksi omenareseptiä. Söin vaniljajugurtin kanssa - voin kuvitella, että maistuu täydelliseltä puuron kanssa.

Miia (Ei varmistettu) http://miukunen.blogspot.fi/

Ei vitsit kun näyttää ihanalta! Miten ei oo itselle ikinä tullut mieleen niin yksinkertaista juttua kuin paistetut omenat? Ja vielä niin nätin näköinenkin annos, aina plussaa kun saa hyvän kuvan vaikka Instaan, haha :-D Tää pääsee kyllä viimeistään huomenna testaukseen!

Essi (Ei varmistettu)

Jännä sattuma, syön täs just iltapalaa jonka aattelin jakaa täällä kommenttiboksissa. Sopivasti huomasin uuden postauksen omenoista, joten pakko kai se on.

Eli kulhossa sekaisin vaniljasoijajuomaa, rahkaa, pilkottuja omenoita, vähän kaurahiutaleita, vajaa puolet elovenan välipalakaurakeksistä ja banaaninpaloja. Sekaan vähän kanelia ja steviaa.

Ens kerralla pitää muistaa laittaa omenat uuniin niin tulee varmaan vielä parempaa.

Karkki (Ei varmistettu)

Ootko muuten koskaan testannut lidlin rahkoja, se tavallinen vähärasvainen on jo muita kaupan rahkoja parempaa ihan heittämällä, mutta lidlin rasvaisempi maustamaton rahka on jumalten ruokaa, oikeesti!!! Ei vaadi minkäänsortin makeutusta pehmeydessään ja ripauksella steviaa peittoaa kermavaahdonkin :P

Omenasuu (Ei varmistettu)

Oh! Ihan sairaan hyvää <3 Oon tässä syksyn aikana vääntänyt jos jonkimmoista terveysomenahyvettä ja - uuniomenaa, mutta tää kyllä nousee parhaimpien joukkoon !
Löysin jokin aika sitten reseptin helppoon ja ihanaan marjavaahtoon, laitetaan puol desiä marjoja, puol desiä protskujauhetta ja puol desiä rasvatonta maitoa, sekoitetaan tasaiseksi ja vatkataan n.5 min. Taivallista vaahtoa, kannattaa kokeilla !

Kommentoi