Kolmen ainesosan tortilla

Söisinkö salaattia? Vai munakasta? Vai kenties jotain siltä väliltä: TORTILLAN?


Tadaa! Itsetehty tortillalätty. Jätetään ne Santa Marian E-koodilätyt hyllyyn ja marssitaan sen sijaan ostamaan munia, jauhoja ja maitorahkaa. 

Tortillapohja
1 muna1rkl maitorahkaa1 rkl täysjyvävehnäjauhoja (tai ruisjauhoja!!)(suolaa)
Ainekset sekaisin ja oliiviöljyn kanssa paistellaan kummatkin puolet. Laitoin suolan sen takia sulkuihin että pitäisin tuon kolmen ainesosan lupauksen! Hahaa, mutta huijasin! Suolaa kannattaa siis laittaa ja mielellään jotain muitakin mausteita. On meenaan muuten varmaan aika mautonta...
Tajusin tosiaan vasta kun olin jo syönyt koko tortillan että tässähän olis voinut käyttää ruisjauhoja! Kokeilkaa ihan kummalla haluatte, täysjyvävehnällä oli hyvää, mutta pieni haisu on että rukiilla saattais tulla even better? Täytyy kokeilla! Ei muuta kun sombrerot päähän ja texmex-bileitä pitämään.

love, kaisa

Kommentit

emmi (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/07754804610053027397

siinä yhdessä postauksessa kerroit haaveistasi avata oma kahvila, 17.2 on ravintolapäivä jolloin kuka vain voi perustaa päiväksi oman pikku kahvilan ! :) entä jos osallistuisit ? itse en ole tutustunut kovin paljon tähän asiaan, mutta tältä nettisivulta kai löytyy jotain lisätietoja
http://www.restaurantday.org/fi/

Kaisa Minni (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/03108337373730753599

Ravintolapäivään olis kyllä hirmu kiva osallistua mutta toistaiseksi ei taida olla rahkeita siihen. Ehkä sitten kun asun paremmalla paikalla! :)

Jenny (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/09273804327287797732

Nam! Pitää kokeilla :)
Miten teet muuten myslin, jos valmistat sen itse?

Kaisa Minni (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/03108337373730753599

Käytän kaura/ruishiutaleita, sekä erilaisia pähkinöitä ja siemeniä. Lämmitän liedellä hunajasta ja oliiviöljystä yhtenäisen seoksen ja sitten kaadan myslin päälle, möyhin, ja paahdan uunissa! Paahdon jälkeen sitten lisään kuivatut hedelmät yms :)

helenn (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/17991097583408616701

wow, löysin sun blogin äskettäin ja vois sanoo et rakkautta ensisilmäyksellä ! aivan ihania ohjeita (vaikka en vielä oo testannu :D) , ja en oo ennen kuullu sanaa clean eating, ja se alko heti kiinnostaa, ku aikasemminki oon tykänny kaikist terveys ja luomuruuist :) minkä merkkistä protskujauhetta käytät ? ite käytän hera80. onko muuten cocovin neitsytkookosöljy puhdasta ruokaa, vaikka se onkin tyydyttynyttä ? haluaisin niin paljon tietää lisää tästä puhtaasta ruokavaliosta ! :) niin ja mitä syöt pastan ja perunan sijaan ? :) kiitos paljon jos jaksat vastata !

Kaisa Minni (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/03108337373730753599

Voi apua, kiitos hirmusesti ihanaa kuulla!! :) Joo mäkin oon miettinyt että tuo clean eating termi ei ole ehkä vielä ihan kokonaan rantautunut suomeen, onko se nyt sitten "puhdas syöminen" vai mikä lie... Käytän Leader Hera+ protskujauhetta ainakin tällä hetkellä, se vähän vaihtelee!

Neitsytkookosöljy käy täydellisesti clean eating-ruokavalioon, koska sen tyydyttynyt rasva on erilaista kun eläinperäisten tuotteiden tyydyttynyt rasva. Se on ns. "hyvää kovaa rasvaa." Kannattaa lukea netistä lisää jos kiinnostaa :) Suomeks ei oikeen mitään löydy mut englanniks kun lähet ettimään niin tulee mieletön määrä kaikkea!

En hirveesti syö pastaruokia, mutta jos jollekin kastikkeelle jonkun "pastan" tarvitsee niin saatan vaikkapa tehdä kesäkurpitsasta/porkkanasta pastaa leikkaamalla siitä kuorimaveitsellä siivuja ja kypsentää mikrottamalla/keittämällä pienen hetken. Jos pastaa täytyy ihan pastana syödä niin sitten syön täysjyväpastaa, se on myös puhdasta ruokaa.

Perunan tilalla käytän bataattia. Niissä ei nyt sinänsä eroja ole, mutta peruna ei jotenkaan sovi mun vatsalle ja bataatti on vaan niin HYVÄÄ!! Kuitenkin enimmän osan hiilareista saan kasviksista ja hedelmistä :)

Kysy ihmessä lisää jos vielä mietityttää joku juttu, vastaan mielelläni!

Aino (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/07002981830450362499

Kiitos, kiitos, kiiiiiiitos!! Mä en koskaan tee tortilloja (vaikka niitä rakastankin), koska mua ärsyttää että niitä pohjia on siinä paketissa miljoona.. tänään teen, namnam :)

Kaisa Minni (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/03108337373730753599

Jes!! Kiva kuulla, toivottavasti onnistuu ;)

Anneli (Ei varmistettu)

Mun resepti:

2 kananmunaa tai vastaavasti valkuaisia
maitoa/mantelimaitoa reilu loraus
kaurajauhoa (tai hienoksi surrautettua kaurahiutaletta, tai jopa leseitä)
1 tl psylliumjauhoa
(suolaa/mausteita sen mukaan mihin tarkoitukseen letut tekee)

Taikinan kannattaa antaa vetäytyä hetki ihan jo psylliumin turpoamisen ajan. Lisää maitoa jos tulee liian kiinteää! Voin luvata, että pysyy kasassa vaikka taikina olisi tavallista lettutaikinaa löysempää. Tästä tulee n. 6 isoa lettua. Huomaa että kaurajauho vanhenee ja paakkuuntuu nopeasti, jopa viikossa parissa, eli kannattaa ehkä ensin kokeilla suosiolla kaurahiutaleilla jos ei tee lettuja ihan joka päivä. Luulisin että nää voi myös pakastaa ongelmitta jos päättää tehdä isomman satsin kerralla!

Paistuu mun mielestä nopeammin ja rapsakammin (mutta ei kovaksi korpuksi kuitenkaan vaan voi taitella kuin tortillaa) kuin vehnä, jota en muutenkaan tosin tykkää syödä.

Anonymous (Ei varmistettu)

Kiitos kauheasti tästä blogista! Olen löytänyt rohkeutta omiin kokeiluihin ja aloittanutkin sen hienosti kaikkien ihanien reseptiesi avulla. Muutamia sinunkin olen kerennyt kokeilemaan kuten tätä tortillaa ja valkuaispuuroa, johon täysin rakastunut. Ja HALLELUJA! Kerrassaan huikeita :) Kokeilin myös pelkällä valkuaisella ja melkein oli parempi omasta mielestä, mutta mielipideasioita :)
ANNA MENNÄ NAINEN, olet terveysruoka velho! ;)

Pipsa (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/08670645451620211445

Nerokas resepti! Mahtavaa miten yksinkertaisista (ja aina kaapissa olevista) aineista tää on loihdittu, plussana vielä että saa just haluamansa määrän kerralla :-)

Ann-Marie Hagman (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/00998166655590040109

Omg! Tää on niin hyvää! Mun lätyt on ollut niin pieniä että niistä ei oo saanut väännettyä tortillaa joten asennoiduin niihin pizzapohjana. Ehkä niinkun tuorepizzapohjana.;) lätty lautaselle ja kasa kamaa päälle. Syödään haarukalla ja veitsellä.;)

Sanna (Ei varmistettu)

Vitsit nää on aivan mahtavia! Tein myös gluteenittomilla jauhoilla ja maissitärkkelyksellä, kun itse syön gluteenitonta. Nyt saan minäkin syödä muiden mukana tortillaa! Ja parasta että nämä eivät edes maistuneet miltään kananmunalätyiltä :D

Emiliarosa (Ei varmistettu)

Missä asteessa pohja pitää paistaa ja kuinka kauan?

Maria (Ei varmistettu)

Se paistetaan paistinpannulla, ite paistoin jollain keskilämmöllä kunnes sai vähän väriä pintaan :)

Ira (Ei varmistettu)

Moikka, osaatko veikata yhtään minkälainen ravintoarvo on yhdessä tortillaletussa? :)

Maria (Ei varmistettu)

Ne on varmaan pystyy tsekkaamaan aika helposti jostain kalorilaskurista, ku noinkin yksinkertaset aineet :)

Maria (Ei varmistettu)

Usein kun ohjeessa on suurin osa kananmunaa, niin lopputulos on munakas riippumatta muista aineista. Nää sen sijaan maistu superhyviltä ja aineet löytyy aina kaapista! Kiitoskiitoskiitos kaikista sun huipuista resepteistä, näillä on hyvä ruveta muuttamaan ruokailutottumuksia paremmiks :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.