Kulinaristiset hillobileet

The Good Morning

Postaus on osa Indiedaysin ja Fine Foodsin St.Dalfour -yhteistyökampanjaa.

Onko mitään sokeriöveri-alttiimpaa tilannetta kuin 14 eri makuista hillopurkkia keittiössä? Vadelma-granaattiomena, ananas-mango ja appelsiini-inkivääri nyt luetellakseni muutamia makuyhdistelmiä. Kyseinen hillopurkkikuoro huutaa joko a) sokerihumalaisia lettukestejä tai b) ranskalaista viikonloppuaamiaista. Päädyimme viimeiseen. Ei tosin ollut vielä viikonloppu, mutta kuka niitä päiviä enää miettii.

Ennen kuin kahvinkeitin alkoi laulaa, kävimme tosin lenkillä. Samalla reissulla haimme poikaystävän luonta leivänpaahtimen, sillä ei hilloa ilman paahtoleipiä. Eli ne tyypit, jotka kantoivat Töölönlahdella muuttokuormaa viime perjantaina, olivat vain me tekemässä aamiaisjärjestelyjä. Ei sen kummempaa.

Lenkin jälkeen nälätti ja kroppa huusi hiilareita. Ei muuta kuin hillopurkit auki ja maistelemaan.

Fine Foods oli yhteistyökampanjan myötä toimittanut meitsille St.Dalfourin hilloja. Olen aina ollut sitä mieltä että ainoa oikea ranskalainen hillo on juurikin St.Dalfourin hillo. Etiketti on klassinen ja muoto kätevä pikkujääkaappiin. Erityisesti pidän siitä, ettei niissä ole käytetty valkoista sokeria, vaan makeutuksena toimii rypälemehutiiviste. Se varmaan onkin syynä siihen, miksi hillojen maut ovat niin täyteläisiä. Aito marjojen ja hedelmien maku on piristävää vaihtelua hilloteollisuuteen. Laatukamaa!

Vielä(kään) en ole päässyt kaikkiin neljääntoista makuun käsiksi, mutta tällä hetkellä omaksi lempparikseni on noussut vadelma-granaattiomena, joka pääsi aamiaisella maapähkinävoin kaveriksi pb & jelly -toastiin. Niin klassista, (niin jenkkiä!) ja niin hyvää!

Peanutbutter & jelly -leivistä tulee varmaan koko lopun elämää mieleen abisyksy. Luin YO-kokeisiin ja söin niitä stressiini. Ne ajat tuli mieleen myös aamiaisella ja sitten iski kauhea aikuisolo, kun tajusin etten ole enää lukiossa. No, onneksi jotain sentään jäi siitäkin oppilaitoksesta; maapähkinävoi & hillo -leivät, kaksi ällää ja kolme kiloa. Pelkkää voittoa siis!

Croissantin väliin täytyi kokeilla appelsiini-inkivääri-hilloa. Vielä vähän rapeaksi paistettua pekonia mukaan ja dippaus raa'aksi jätettyyn keltuaiseen ja AH! Maailma on niiiiin valmis, sanon minä.

Innovatiivisimmat laittoivat hilloa myös kaiken muun pöydältä löytyvän päälle.

Paras valikoima St.Dalfour-hilloja löytyy hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista, mutta myös pienissä liikkeissä (esimerkiksi Alepa) löytyy suppeampi valikoima eri makuja. Linkistä löytyy tuoteinfoa ja reseptejä!

Sitten arvotaan hilloja, jotta pääsette tekin ranskalaiseen aamiaistunnelmaan tai vaikka niille lettukesteille. Kertokaa, mitkä ovat teidän suosikkitapojanne käyttää hilloja jälkiruuissa tai ruuanlaitossa. Onko suolaisen ja makean liitto se juttu vai kuuluvatko hillot vain ja ainoastaan täytekakun väliin? Hillotuotepaketin (sis. viikuna- kirsikka- ja aprikoosihillon) voittaja arvotaan viikon kuluttua eli 2.6.! 

Share

Kommentit

Jenna M (Ei varmistettu)

Itse tykkään käyttää hilloja paahtoleivällä ja puuron seurana :)

Tanja (Ei varmistettu)

Hillo menee meillä lettujen kanssa jätskin kera, nam!

Ellu (Ei varmistettu)

Kyllä se on se perinteinen pannukakku hillolla :)

Saara (Ei varmistettu)

Hillo toimii paahtoleivällä juuston kanssa täydellisesti! Myös lettu- ja pannarikestit huutavat hilloa, välillä tulee myös nautittua puuron tai vaniljajäden kanssa. Ja juustolautasella, nam!

Aino (Ei varmistettu)

Viime aikoina hilloja (mummin tekemää omena ja mustikkahilloa) on tullut käytettyä aamupala tuorepuuron päällä! Nam :)

Aino V

Ehdottomasti PB&J!!! ei oo sen voittanutta jos hillosta puhutaan.

katsku (Ei varmistettu) http://www.keepongrowing-kk.blogspot.com

Vähemmän enää käytän mitään hilloja, mut jos käytän niin ne sopii melkeen kaiken kanssa! Esimerkiksi puuron, munakokkelin, croissanttien ja lettujen kanssa hillot on maailman parhautta. Ihan 'kunnon' ruuanalaitossa en oo niinkään kokeillut hilloja, ehkäpä se vois olla seuraava tavoite :-)

idaelisa (Ei varmistettu)

Juuston kanssa. Briejuustoa ja hilloa päälle, voi nam. Menee toki myös muualla, esimerkiksi sielä täytekakun välissä. ;)

Essi (Ei varmistettu) http://essiellen.blogspot.com

IHAN EHDOTTOMASTI paras hillokohde on juurikin kaikki suolaiset tsydeemit, mikään ei kutkuta mun makuhermoja paremmin kuin suolaisen ja makean taivaallinen liitto mmm... Viikunahillo ja vuohenjuusto on ihan klassikko, mutta siis itse tungen makeaa melkein jokaiseen (selkeästi) suolaiseen juttuun. Viimeksi tein vanhempien keittämästä lakkahillosta vinegretin mozzarella-prosciutto-rucola salaattiin, siis tsiiiisus, oli niin hyvää että söin koko annoksen vaikka siitä oli tarkoitus riittää poikakaverillekin. Jäi nuolemaan näppejään, ehkä teen toiste, jos osaa pyytää kauniisti :-D

Ronja (Ei varmistettu)

Täällä hilloja (ja kaurakermaa) nautitaan enimmäkseen rahkapannarin päällä. Ihan parasta!

Johanna (Ei varmistettu)

Parasta letuissa ja vohveleissa <3 Mutta herkkua myös puuron ja rahkan seassa :)

Tirppa (Ei varmistettu)

Pahimpaan makeannälkään hilloa näkkärin päällä. Tai hapankorpun. Hätätapauksessa vielä vähän voita hillon alle, mmm. Itseasiassa en edes syö hilloa muilla tavoin! :D

Reetta (Ei varmistettu)

jouluna syötiin juuri kyseisen merkin viikunahilloa piparkakkujen päällä, mutta muuten hilloa menee eniten köyhien ritarien kaverina <3 nam

Karoliina (Ei varmistettu)

Paahtoleivän päällä :)

Nam mikä aamiainen! Mun lemppariyhdistelmä on juusto+hillo, erityisesti viikunahillo toimii juustojen kanssa.

Haaveilen myös toisinaan vadelmahillo-maapähkinävoileivistä, mut en oo vielä toteuttanut herkutteluhetkeä. Lähinnä siksi et menis varmaan kerralla purkki pb:tä, purkki hilloa ja iso pussi paahtoleipää :'D

Ilona (Ei varmistettu)

Pahvinen ruispuuro ja Lidlin överi makea vadelmahillo tai köyhät ritarit ja mansikkahillo kermavaahdon kera!! :)

Aava (Ei varmistettu)

Oma suosikkini on perinteisesti lettujen kanssa! Ja toki juustojen, erityisesti kirsikkahillon ja emmentalin yhdistelmä on lemppari :)

Essi (Ei varmistettu)

Puurossa niin hyvää! Ulkomailla croissantin välissä ja paahtoleivän päällä, suomessa harvoin tulee niin tehtyä, vaik hyvää onkin.. Välillä maustamattoman jugurtin, viilin tai rahkan kanssa.

Miia (Ei varmistettu)

Mä oon innostunut hirveesti itsetehdyistä chia-hilloista, ei muuta kuin marjoja ja chiasiemeniä sekaisin, makeutusta jos haluaa ja jääkaappiin! Niin hyvää esim. Puurossa, paahtoleivällä, itse tehdyn myslin kanssa... ;)

Isa (Ei varmistettu)

Hilloja käytetään eniten croissanteihin, sekä lettuihin!!:)

karo (Ei varmistettu)

hillo on ehottomasti parasta jokaseen aamuun kuuluvan kaurapuuron päällä tosin enhän mie pysty vastustamaan myöskään lettuja ja pannarii mansikka- tai vattuhillon kanssa tai leipäjuusto&lakkahillo yhistelmää....(:

Noora (Ei varmistettu)

Aina silloin tällöin on ihanaa herkutella mikrossa sulatetulla leipäjuustolla + lakkahillolla, mikä makunautinto! Myös joskus, kun ei marjoja löydy pakkasesta, saataan heittää lusikallisen tai pari jäädytetyn banaanin kanssa tehosekoittimeen, ja herkullinen jäätelö on valmis! :-)

Juhanna (Ei varmistettu)

Parasta hillo on digestivekeksin päällä! Tai vaihtoehtoisesti suolakeksin ja juuston kanssa :)

Maija (Ei varmistettu)

Itse käytän hilloja perinteiseen tapaan leivän päällä (PB on myös must!) ja jälkiruuissa, esim. lättyjen kanssa. Joskus laitan myös maustamattoman kreikkalaisen jugurtin sekaan, nam! :)

Petra (Ei varmistettu)

Hillo pannarin kanssa! Muutenkin mieluummin makeiden asioiden kanssa, paitsi selvinä poikkeuksina kaurapuuro ja juustot!

Laura (Ei varmistettu)

Hillot lettujen, kakun, puuron ja paahtoleivän kanssa

Juuliainen (Ei varmistettu)

Hilloa tulee käytettyä harvoin, lähinnä vain lettujen tai pannarin kanssa. Yksi suunnattoman suuri intohimo kuitenkin löytyy - viikuhillo ja pizza. Rapeaa pizzaa dippailla viikunahilloon, nam!

MM (Ei varmistettu)

Vohvelit ja pannukakku joskus satunnaisesti paahtoleivällä.

Hanna (Ei varmistettu)

Juurikin näitä hilloja raakajäätelön tai perusjätskin kanssa, leivän päällä juuston kera, croissantin, leipäjuuston ja pannarin kanssa esimerkiksi. Puolukkahillo tai vadelmahillo ja pinaattiletut.

Veera (Ei varmistettu)

Hillosilmä jogurtissa. Hillosilmä aamupuurossa. Hillosilmä riisikakun, pannukakun, paahtoleivän, juustosiivun, banaanin päällä. Hillosilmä missä vaan!

Tarza (Ei varmistettu)

Viimeaikoina on tullut makeutettua rahkaa erilaisilla hilloilla, varsinkin kun joukkoon on laittanut jotain happamempaa esim. puolukoita. Itsetehdyt hillot on parhaita! Raparperihillo vaniljajätskin kanssa on party in my mouth! :)

Milla (Ei varmistettu)

Siis muurikkaletut (mielellään jonkun muun kuin mun paistamat, t. Keittiöiden kauhu :'D), hillo ja kermavaahto!! Täydellistä. Ja vohvelit samalla tavalla, ooooh nam nyt tuli hirveä nälkä :D

Ja parhaaltahan hillo maistuu tietty munkin sisällä! Mutta sitä ei voi vedellä ihan joka viikko hyvällä omalla tunnolla ;)

Pistän hilloa niin rahkan kuin puuron joukkoon. Maistuu se hyvältä myös kalan ja pannaria kaverina

memma (Ei varmistettu)

Mun herkkua on leipäjuusto vadelmahillolla. Namm!

Niina (Ei varmistettu)

Hillo kuuluu meillä mun bravuuriin, perinteisiin mummin ohjeella valmistuneisiin
lettuihin. Letuilla oli itseasiassa tekemistä senkin kanssa miksi avomieheni kanssa yhteen päädyinkin alunperin :--)

Juuli (Ei varmistettu)

Viime aikoina on hilloa tullut syötyä niinkin arkisen ruuan kuin puuron kanssa. Kätevä tapa yhdistää terveellinen aamupala ja herkuttelu :-D

Mutta kyllä se hillo pannarin kanssa on se taivaallisin kombo!

jemiina (Ei varmistettu)

St. Dalfourin hillot on kyllä ihania! Aika vähän sinänsä käytän hilloja, mutta olen aivan koukussa viikunahilloon brien tai vuohejuuston kanssa. Toimii myös sinihomejuuston kanssa. Joko pelkästään hillo & juusto, mutta hyvää oikeastaan minkä tahansa suolaisen keksin, näkkärin, piparin, ruisnapin tai patonginpalan päälläkin. Muita hilloja sivellään paahtoleivälle (kun satun leivänpaahtimen läheisyyteen), patonkipalalle tai croissantien väliin. Ranskalaistyyliseen tapaan täälläkin siis, ovat aupair- seikkailujen ja opiskelijavaihdon seurauksena tulleita tapoja, joista ei niin vain luovutakaan.

ps. Hillot kuuluu oikeastaan kaikkialle muualle paitsi täytekakun väliin! Sinne tykkään laittaa jotain tuoreempaa, jos tarkoituksena tehdä jollain tapaa hedelmää tai marjaa sisältävä kakku. (poikkeuksena tähän hillourputukseen, aprikoosihillo/marmeladi Sacher-kakussa on kyllä ihan ok :D)

Julia (Ei varmistettu)

Käytän hilloja lettujen välissä ja pinaattilettujen päällä, namm! :)

kookoo (Ei varmistettu)

Riisikakkua, meridianin hilloa,maamaapähkinävoita ja banskusiivuja päälle,nams! Juustot ja hillo toimii myös aina.

mariem (Ei varmistettu)

Hmm...vaikka itse tehdyt blinit, lisukkeena lohta+viikunahilloa tai parmankinkkua+aprikoosihilloa, myös pelkkä hillo käy tai kermavaahdon kera!

Puolitiessä

Toissaviikkoiset pannukakkukestit olivat hyvä syy avata pitkästä aikaa hillopurkki, juurikin tuo vadelma-granaattiomena. Vastaan siis pannarit!

iirisu (Ei varmistettu)

Juustot plus hillo, parasta!

Jasmiina (Ei varmistettu)

Hilloa käytän oikeastaan vain lettujen kanssa! :)

Ella (Ei varmistettu)

Appelsiinimarmeladi viihtyy mainiosti tuorejuuston ja voisarven parissa, isoäidin omenahillo taas puuron päällr lusikoituna - maapähkinävoin kera, totta kai!

Nipe (Ei varmistettu)

Belgialainen isäpuoleni tuppaa aina kyläilessäni käteen ruispalan, jonka päällä oivariini äidin mansikka-vadelmahillo ja pari viipaletta outermannia! En tiedä mutta toimii! (Suomalaiset edellä mainitut tuotteet ovat kuulemma se tärkeä osa tätä)

MPinja (Ei varmistettu)

Jos täytekakkua teen niin ehdottomasti väliin hilloa. Myös puuron kera maistuu. -M-

Ninni (Ei varmistettu)

Mä nautin hilloista aina spesiaaliaamiaisilla, esim kotibrunssilla tai hotelliaamiaisella croissantin, valkohomejuuston ja jonkin suolaisen leikkeleen kanssa. Ai että. Tulee ihan vesi kielelle kun miettii tota makucomboa. Hillo on siis ehdottomasti herkku, joka sopii viikonloppuihin ja muuten spessumpiin tilaisuuksiin :)

Heidi (Ei varmistettu)

Ehdoton ykkönen on viikunahillo juustojen kanssa. Hilloja tulee käytettyä myös lettujen kanssa ja leivonnaisissa.

A (Ei varmistettu)

Mä tykkään syödä kirpsakampia hilloja juustojen kanssa ja makeita puuron tai lettujen kans :D En niin lämpene paahtoleipä-yhdistelmälle mutta aina joskus tulee herkkuhimoissa syötyä maapähkinävoita ja mansikkahilloa sekaisin, niitä kun löytyy aina jääkaapista! Mun mansikkahillopurkki on tällä hetkellä jotain saarioisten sokerihöttöä mutta kaikista parasta on oman mummun tekemä hillo!

Days of Wonder

Mulla hilloa eksyy puuron, viilin ja jogurtin päälle. Joskus myös paahtikselle tai lettujen päälle. Namnam, hilloa kyllä kuluu paljon!

Pages

Kommentoi