Lihanhimo eli kuinka pilata raakaruoka

Aika tarkalleen vuosi sitten kevätlintujen laulaessa raaka ja karu maailma valkeni minulle. Otin osaa Maria Lönnqvistin raakaruoka-workshoppiin.

Kävi ilmi, ettei se raaka maailma niin karu ollutkaan. Itseasiassa kypsä maailma se vasta karu ja kolkko onkin, kun ruuasta on kypsennetty kaikki temperamentti pois. Raakaa maailmaa sen sijaan kuvailisin pirskahtelevaksi, addiktoivaksi ja yllättäväksi. Ennalta-arvaamattomaksi. Sopii sellaisille, jotka tykkää elää reunalla. Syömme mitä olemme.

Raakaruuan idean voi pilata mm. lisäämällä siihen kypsennettyjä asioita, kuten paketillisen naudanlihaa. Tiedän, ei mitään järkeä, mutta kun miehet. Tai siis mies. Ja lihanhimo.

Tarkoituksemme ei oikeastaan ollut tehdä raakaruokaa, ainoastaan vain hyvää ruokaa, jonka yhtenä elementtinä olisi kesäkurpitsapasta, sillä halusin veivata sitä pastakonetta. (Googletin muuten tätä kirjoittaessani, että mikä sen masiinan oikeaoppinen nimi on. Kuulemma spiraalileikkuri.) Kuitenkin paras pastankastike, mitä olen about ikinä syönyt, oli juurikin raakakurssilla oppimani Marian marinara-kastike (jota voi muuten soveltaa ihan mihin vain koska se on parasta!). Päädyimme siis vahingossa tekemään raakaruokaa kielletyllä lihatwistillä. Tai no, kuka näitä leirejä ylipäätään toisistaan erottelee? Uhkaa vai mahdollisuutta miettiessä tässä oli ehdottomasti kyseessä mahdollisuus.

Olen muokannut Marian ohjetta omiin tarpeisiini sopivaksi jättämällä mm. oliivit pois. Mielestäni kastikkeen paras osuus on sen runsas valkosipulisuus. Ja kun kyseessä on kypsentämätön ruoka, valkosipuli todella maistuu valkosipulilta, eikä joltain täydentävältä sivuaromilta. Valkosipulin ystävät, tämä on meille!

Marinara-kastike à la Maria Lönnqvist

2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
4 tomaattia
1 paprika
1/4 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
reilusti tuoretta basilikaa
1 rkl tuoretta rosmariinia
timnjamia, oreganoa, mustapippuria
2 dl auringonkukansiemeniä

Ei muuta kuin kaikki Vitamixiin (en ole varma kykenevätkö muut blenderit tekemään tästä kastiketta klimppisoosin sijaan), vettä sekaan oman mieltymyksen mukaan ja homma sekaisin.

Sitten pari pestyä luomukesäkurpitsaa (mikäli et käytä luomua, kuori kurpitsat) spiraalileikkurilla pastaksi. Haluaisitteko muuten siitä how to-postauksen?

Sillä aikaa kun kastike vetäytyy ja maustuu jääkaapissa, halutessasi paista liha. Tässä taisimme käyttää perus naudanjauhelihaa, 400g. Anna lihan hieman jäähtyä ja yhdistä kastikkeeseen ja kastike kesäkurpitsapastaan. Sekoita, möyhi, lisää viimeinen ainesosa eli rakkaus. Voila, edessäsi on ei raaka eikä kuuma vaan houkuttelevan (köh köh) huoneenlämpöinen ruoka! Hygieniapassilaiset repivät hiuksiaan päästä. Sitten ei muuta kuin vaikka Vivaldi soimaan ja pöytään.

Kommentit

Kuu (Ei varmistettu) http://kuukatriina.blogspot.fi/?m=1

näyttää niin mielenkiintoselta, että pakko kokeilla joku kerta! Yleensä just tollaset "mössöt" on kaikista parhaita, kun maut on ainakin sekasin :)! Kiva Kaisa ku postaat taas ja ruokajutut rules (y)

Mai (Ei varmistettu) http://www.glaeba.blogspot.com

Vegaanipainotteisesti syövänä voisi olettaa että paheksun, mutta itse "pilaan" raakapastani aina ketsupilla. Ihana Kaisa, että liputat elämän keveyttä. Eiseoonniinvakavaa :)

Anna (Ei varmistettu)

JJoooo! Raakapastaohje kehiin myös! :)

Nina (Ei varmistettu)

Tulin lukeen pekoni vihersmoothie ohjetta, mutta ei täällä semmosta ollut xD

Kaisa Merelä

XDD samalla idealla kuitenkin jotain.. Voin koittaa tehdä myös pekonivihersmoothie-postauksen! :D

Nadya (Ei varmistettu) http://rikkarokassa.blogspot.fi/

Hauskaa ja rehellistä tekstiä! :) Tätä päivitystä jo luki ihan hymy korvissa.
Nmimerkillä:
Luin ruokablogeista että bataattiranskikset on in ja terveelisiä.
Tein niitä. Lapoin lautaselle myös eines-kananugetteja.
En kehdannut postata kuvaa ruokablogiini.

Kaisa Merelä

:DD mahtavaa!

ciaobella (Ei varmistettu)

Ihanaa! Olispa vitamix... Liha jäis ehkä pois kuitenkin, ainakin jauheliha... Raaka liha on yllättävän ihanaa...

Suppu (Ei varmistettu)

Hölmö kyssäri ehkä, mutta sekotetaanko kesäkurpitsa kastikkeen joukkoon vai tarjotaanko erikseen??:)

Vanessa (Ei varmistettu)

Hei,
oli ihana nähdä sinut viikko sitten metrossa, olit niin onnellisen näköinen :)

Tiia (Ei varmistettu) http://kulkeva.blogspot.fi/

Ooh! Näyttää tajuttoman hyvältä! Pakko saada!

p.s. Olisi mahtavaa jos tekisit how to -postauksen kesäkurpitsapastasta, itse onnistun saamaan siitä aina ihme mössöä :D

Julia (Ei varmistettu) http://fraknarochskratt.blogspot.com

Hei Kaisa! Mulla on lähestymässä ylppärijuhlat, ja mietin vähän josko sulla ois jotain ideoita tarjoiltamiseen. Sullahan oli ylppärijuhlat viime vuonna niin voisitko antaa jotain ideoita tai kertoa vähän millaista ruokaa sulla oli tarjoiltavana? Muistan ainakin nähneeni jotain kuvia raakakakuista ja arvelisin että sulla oli jotain sun proderuokia tai ainalin jotain terveellisempää :D Toivottavasti voisit antaa jotain vinkkejä!^^

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.