Maailman terveellisin porkkanakakku

The Good Morning

Oh god, nyt sitä taas mennään. Valmistautukaa huijaamaan vieraitanne kahvipöydässä (taas kerran), nyt teillä on siihen oiva työkalu: porkkanakakku ilman ainuttakaan epäterveellistä ainesosaa!

Kuten kerroin aikaisemmin, tällä viikolla päätin että nyt on aika kokeilla tehdä teidän niin kovasti toivoma porkkanakakku Kaisan tyyliin. Samana päivänä nautimmekin sitä ja viimeisiä syksyn auringonsäteitä terassilla kahvin kera. "Siellähän on kylmä", väitti äitini, mutta miksei terassikahvitella voisi takit ja kaulahuivit päällä? Myös syyslomalla oleva siskoni oli tullut kyläilemään ja samalla sain makutuomarin. Hän onkin kova sanomaan suoraan mitä ajattelee, eli sain siis täydellisen kriitikon kuin tilauksesta!

On kiva huomata kuinka koko ajan kehittyy reseptien kehittelyssä. Tuntuu että reseptit samaan aikaan muuttuvat sekä entistä terveellisemmiksi, että paremman makuisiksi. Voiko se olla totta? Kohta se nähdään, olen nimittäin juuri junassa matkalla Helsinkiin siskon järjestämälle brunssille kyseistä porkkanakakkua mukanani. Eräs toinen brunssivieras tuo mukanaan myös porkkanakakkua - sitä oikeaa siis! Eli kova skaba tulossa: terveellinen vs. epäterveellinen! Haha, saa nähdä pärjääkö mun kakku ensinkään... Vai onko se peräti se versio, joka meneee kuin kuumille kiville? ;) No, voin ainakin pitää nasevan myyntipuheen kakun ainesosista! Nyt minulla on nimittäin puolueettomia brunssituomareita. Huikkaan tännekin sitten, minkä tuomion kakku sai!

Kaikki syyskahvitteluille osallistuneet rakastuivat kakkuun! Tosin itse maistoin siinä vielä muutamia puutteita, jotka täytyi korjata. Toisen version vetäsin heti parin päivän päästä ja sitten pystyin minäkin olemaan tyytyväinen, jes! Joskus käy näin ihanasti, että onnistuu ekoilla kerroilla. Se fiilis... se on sanoinkuvaamaton! Niin, ja syyskahvittelulla koko kakkuhan vedettiin neljään pekkaan, ehkä se kertoo jotain kakun mausta!

Porkkanakakku á la Kaisa

Pohja:
4 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
5 tablettia steviaa

1 prk (125g) esim. Nestle Bona -hedelmäsosetta, tai muuta hedelmäsosetta, johon ei ole lisätty sokeria. Maku vapaavalintainen.
5 kuivattua taatelia
2 kananmunaa

2,5 dl porkkanaraastetta

Tuorejuustokuorrute:

1 dl raejuustoa
1,5 dl maitorahkaa
1/2 sitruunan kuori raastettuna
4-5 tablettia steviaa
1/2 tl vaniljajauhetta (tai 1 tl vaniljasokeria)
2-3 rkl maitoa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Mittaa kaurajauhot korkeaan mukimaiseen kulhoon ja jauhota ne sauvasekoittimella kaurajauhoksi. Voit myös blenderöidä hiutaleet jauhoiksi. Kun kaurajauho on tasaista ja hiutaleetonta, siirrä se leivontakulhoon. Murskaa steviatabletit (esim. lusikan selkää käyttäen) ja lisää loput kuivat aineet joukkoon mukaanlukien stevia.

Blenderöi/survo sauvasekoittimella vauvansose ja taatelit tasaiseksi soseeksi. Mikäli taatelit jäävät pieniksi paakuiksi, ei hätää, sillä paakut tasoittuvat kyllä kun sose saa lisää massaa. Lisää siis munat ja jatka soseuttamista, kunnes munat ovat saaneet kuohkeutta ja taatelinpalaset ovat poissa.

Kaada neste kuivien aineiden joukkoon, lisää porkkanaraaste ja sekoita varovasti käännellen. Kun homma on sekaisin, kaada se pyöreään kakkuvuokaan, jossa on irroitettavat reunat. Kannattaa pohjustaa leivinpaperilla, että kakku irtoaa pohjasta. Tasoita jämäkkä taikina nuolijalla tasaisesti vuokaan. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia, tai hieman alle. Kakku on kypsä, kun se tuntuu jämäkältä mutta suht pehmeältä, ei liian kovalta eikä liian kostealta.

Nosta kakku jäähtymään ja valmista kuorrute. Blenderöi/survo sauvasekoittimella raejuusto tasaiseksi tahnaksi. Onnistuu parhaiten pitkässä "mukissa", mikäli käytät sauvasekoitinta. Murskaa steviatabletit ja lisää loput aineet. Survo vielä tasaiseksi. On äärettömän tärkeää, ettei kuorrutteessa ole ainuttakaan kokonaista raejuustopalaa tai edes pieniä könttejä! Tarkista maku! Makeutusta voi aina lisätä oman maun mukaan.

Kun kakku on jäähtynyt, levitä kuorrute tasaisesti sen päälle. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi tekeytymään. Ja viimeinen vaikein vaihe: koita malttaa odottaa!

Käyttäkäähän taas hashtagia #thegoodmorning Instagramissa esitellessänne tuotoksianne ja kommentoikaa ihmeessä kokemuksia ja mielipiteitä! Jaiks, en malta odottaa teidän reaktiotanne kun maistatte tätä! Kihelmöin jännityksestä!

x kaisa

PS. Asia joka on häirinnyt minua tämän leivoksen tiimoilta: ONKO SE PORKKANAKAKKU VAI PORKKANAPIIRAKKA?

Kommentit

Emma91
Mustavalkoista

Kiitos taas sinulle ihanasta postauksesta. Olen lukenut blogiasi nyt vuoden ja pakko antaa vähän palautetta.. Tulee niin turvallinen ja onnellinen olo näistä resepteistäsi ja luonnollisesta avoimuudestasi! Et yritä olla täydellinen kuten useat muut blogien kirjoittajat vaan vilautat toisinaan elämästäsi myös ikäviä asioita joihin on helppo samaistua.. aina kun luen postauksiasi, tulee kotoisa olo, vähän kuin mummolassa kävisi haha :) toteutan resepteistäsi lähes kaikki ja täytyy kyllä sanoa että olet todellinen taikuri.. sain myös pitkään kaipaamani kg pois osittain näiden herkkujen ansiosta, kiitos sinulle!

minä (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Toiveisiini on vastattu! <3
Ja kuinka kevyt voi olla porkkanakakku! Finelistä laskin, että koko kakku sisältää noin 1200 kcla.
Eli jos kakun jakaa vaikka 8 osaan, yksi pala sisältää 150 kcal! <3 :)Ei paha!

Kaisa Merelä
The Good Morning

Mahtavaa! Ihanaa kun joku teistä jaksaa aina laskea kalorit <3 huhhuh!

Laurs (Ei varmistettu)

Pakko kirjoittaa ohje muistiin ja lähteä heti kaupasta ostamaan puuttuvia aineita! :)

Salla (Ei varmistettu)

Ihana toi tammenterhokuva <3 Näyttää ihan auringolta :D Tätä kakkua pitää kyllä kokeilla!

Linda (Ei varmistettu)

Mikä lauantain piristys! Tämä pääsee varmasti kokeiluun, kun ensi viikolla syyslomailen vanhempieni luona - pääsee kakku siis kunnon testiin :) Ja kiitos ihanasta blogista, olen itse innokas herkkujen syöjä ja kokkaaja, joten täältä on kyllä paljon inspiraatiota tarttunut matkaan. On myös ihanaa, että täältä löytää valmiita reseptejä silloin, kun omat reseptikokeilut menee mönkään ja on valmis "heittämään lusikan (tai lastan) nurkkaan". :)

Jonna (Ei varmistettu)

Moi ! Mulla ois yks kysymys, jota oon miettinyt aiemminkin sun reseptejä selaillessa.. Ite kun käytän makeuttamiseen mieluummin hunajaa kuin steviaa, niin mitenkä noi suhteet suurin piirtein menee ? :)

Siru (Ei varmistettu) http://www.paikina.blogspot.com

Vastasit mun yöllisiin uniin! Näin siis unta porkkanakakusta ja pikkuleivistä, hitsi ne oli unessakin herkullisia :) Tätä meillä leivotaan heti ko mulla on aikaa ;)

(Ei varmistettu)

Hei,

Olen tähän mennessä kokeillut kolmea eri reseptiäsi: Ben & Jerry's suklaa jätskii, samaiseen julkaisuun kuulunutta vaniljajätskii ja omenapaistosta. Yllätyksekseni mikään näistä ei ollut mielestäni erityisen hyvää, vaan jouduin jopa heittämään loput pois. Ihmetyttää kovasti, kun itsekin olen ollut blogisi fani jo pidemmän aikaa ja mielestäni tehnyt tarkalleen ohjeiden mukaan ja kaikki muut lukijat näyttäisivät ylistävän yhtä lailla kuin sinäkin. Kuitenkin nyt kun vihdoin itse olen alkanut käyttämään reseptejä, maistan kaikessa yhtä lailla vain makean raejuuston, kaurahiutaleet ja banaanin. Aion seuraavaksi kokeilla vielä mutakakkua, proteiinipannaria ja omenapiirakkaa ennen kuin tulen antamaan lopullisen tuomioni. :D Tämä viesti on kirjoitettu kaikella ystävällisyydellä ja blogisi on lempparini (mikä on tällaisen kirjoituskriitikon kohdalla aika hyvin), ajattelin vain, että tällaiset epäonnistumisetkin voisivat tarjota sinulle arvokasta palautetta ja infoa. :)

minävain (Ei varmistettu)

Joku toinen oli aikaisemmin kommentoinut samantyylisesti. En ruokailutottumuksiasi tiedä, mutta jos oot tottunut vetään paljon valkoista sokeria niin makuaistil kestää tottua jonkun aikaa.

(Ei varmistettu)

Alkuperäinen kirjoittaja: Hyvä pointti, ois pitänyt kuvailla lähtötilanteen ruokailutottumuksia enemmän. Mun kaverilla on ollu sama ongelma kuin mulla, ettei sillekään oo maistunut ja sen ymmärrän, koska se on tottunut syömään todella paljon sokeria. Mut mä herkuttelen vain kerta viikkoon jollakin sokerisella epäterveellisyydellä (yleensä jätskillä) ja viikonloppusin illanistujaisissa siiderillä ja jollain pienelle, mitä isännällä/emännällä tarjolla. Syön arkisin lähinnä vaaleeta lihaa, kasvista ja ruista ja en esim. syö ollenkaan vaaleaa leipää, pastaa ja vain harvoin riisiä tai kastikkeita ja näillä on menty nyt viimeiset puoli vuotta, joten en kyllä ymmärrä!

Porkkanapiirakkafani (Ei varmistettu)

Olen tekemässä tätä tänään, niin kuinka paljon pitäisi laittaa hunajaa? Eli kuinka paljon 1 tabletti vastaa sokeria/hunajaa vai kannattaisiko ostaa tabletteja?

(Ei varmistettu)

mä sanoisin että yks tabletti ois vähän reilu ruokalusikallinen sokeria...?

VIrpi (Ei varmistettu)

Voi kuule! Nyt osu ja uppos minuunkin!
Näissä terveysherkuissa minua hidastaa jotkut tietyt ainesosat, esim. en ole niitä koskaan kokeillut tai pitäisi ihan erikseen ostaa paketti, jota en välttämättä tule kuitenkaan käyttäneeksi kokonaan. Nyt tässä reseptissä on sellaiset huippuakin huipummat raaka-aineet, joita on aina kaapissa. En malta odottaa kokeilua!

Kiitos reseptistä!

-V-

Pointsit Kaisalle! (Ei varmistettu)

Kerrankin on sellainen resepti, missä on "normaalit" raaka-aineet <3. Itse kun en omista proteiinijauheita yms...

timsu (Ei varmistettu)

Mmm... Kuulostaaa hyvältä; pakko kokeilla! :D Ainoo juttu on että voiko taatelia korvata jollain?

Ksd (Ei varmistettu)

Rusinoilla? Niitähän normiporkkanakakussa usein on. Kuten myös pähkinöitä! Itse ajattelin lisätä niitä resptiin :)

Namnam (Ei varmistettu)

Ihanaa! Porkkanakakku, nammm!
Yksin kysymys olisi reseptistä että voikohan tuota maitoa korvata jollain muulla, vedellä, jogurtilla? :)

Tiina (Ei varmistettu)

Tämä menee kyllä testattavaksi heti tänään vielä! :)

Ja molemmat nimikkeet mielestäni käy, porkkanakakku ja porkkanapiirakka :) Jos teet siitä kakun ihan kakkuvuoassa niin se on porkkanakakku ja jos teet piirakkavuokaan tai pellillisen, niin porkkanapiirakka :D Molempiahan löytyy :)

Iina (Ei varmistettu)

Ihanaa ihanaa! Kiitos tuhannesti tästä reseptistä!!!! :-)

Julia (Ei varmistettu)

Vautsi, en malta odottaa että pääsen kokeilemaan ja maistamaan tätä! Oon niin ihastunut sun resepteihin, aikani sovelsin ulkomaalaisten bloggaajien terveellisiä reseptejä ja meinasin hermostua niihin ihmeellisiin yksiköihin :D Siksi oon niin ilonen että oon löytäny uuden lemppariruokablogin, ja vielä suomenkielisenä! Vaikka enkku taittuu muuten hyvin niin ne yksiköt on ärsyttäviä muuntaa :D

Just tällä menneellä viikolla söin äitini kanssa kahvilassa porkkanakakkua, joka on iät ajat ollu yks mun lemppareista..sillon mietin että voi kun löytäisin jonkun hyvän ja terveellisen porkkanakakkureseptin. Niin ihanaa kun nyt se löyty! Ja sun resepteihin on ennenkin voinu luottaa onnistumisen suhteen joten oon ihan hurjan innoissani :D Kiitos sulle ja ihanaa syksyä <3

hmmm.. (Ei varmistettu)

..kokelin tätä reseptiä, pohjasta tuli ihan syötävää mutta toi kuorrute oli jotenkin outoo.. aika pistävän makusta :D onko muut kokeillu vielä?

noora (Ei varmistettu)

Kokeilin, juuri tällä hetkellä vieressäni on lautanen, jolla on palanen porkkanakakkua. Porkkanan makua en kauheasti omassa kakussani maistanut, ja minulla taas pohjasta tuli muutenkin hieman erikoisen makuinen... Leivinjauhe+stevia maistuvat aika voimakkaina, mutta pohja ei siltikään kovin makealta maistunut. Pohja jäi jotenkin leipämäiseksi? Kuorrute taas oli mielestäni todella hyvää, aivan oikean porkkanakakkukuoerutteen makuista! Itse tosin makeutin kuorrutteen nestemäisillä vanilja-stevia-tipoilla. Sitruunan makukin tulee ihanasti esille kuorrutteessa sitruunan kuoresta!<3

Dina (Ei varmistettu)

Itsekään en oikein onnistunut tässä leipomuksessa. Tein kyllä prikulleen ohjeen mukaan, mutta ei tästä ole kyllä normi porkkanakakun haastajaksi tässä taloudessa :/ Pohjassa on outo sivumaku eikä sellaista mehukasta porkkanakakkumaista suuntuntumaa. Kuorrute jäi jotenkin kummaksi ihan muuten vaan. Ei vastaa siis vastaa esikuvaansa :( Kokeilen ehkä uudestaan, jospa makuhermot vaikka jalostuisivat tai jos epäonnistuinkin jossain vaiheessa.. Kiitos kuitenkin hyvästä blogista ja pirteästä asenteesta! Kaikesta ei voi kaikki tykkää.

sussu (Ei varmistettu)

Hei Noora!

Itse ajattelin tehdä kakkua kanssa ja mulla ei tosiaan noita stevia tabletteja ole, vaan nestemäistä steviaa, niin millaiset suhteet sulla oli siinä?

Virpi (Ei varmistettu)

Kokeiltu on - kokemukset:
Pohja eli varsinainen kakkuosa mun mieleen kovasti (erityisesti ennen uuniin laittoa niin kuin kaikki kunnon leipumukset!). Käytin omista happamista talviomenoista ilman sokeria keitettyä sosetta, voisin kuvitella että pilttisoseet aika mietoja.. Sosetta voisi lisätä jatkossa vähän enemmän kun sitä kerta pakkasessa reippaasti on. Pohjan koostumus oli kiva, ehkä myös maustan seuraavalla kerralla vähän enemmän, kaardemummaa??

Kuorrutuksesta tuli liian pistävä, jouduin laittamaan aika paljon makeutusta joten terveellisyys hieman kärsi. Ainakin sitruunankuoren sijaan käytän sitruunanmehua ja taidan jättää raejuuston pois. Kovin pistävän hapan päällys meinaan hieman "pilasi" nyt tämän version, mutta päällystä muokkaamalla teen tätä ehdottomasti uudelleen!

Kiitos tästä porkkanakakkureseptistä - vihdoin joku käyttökelpoinen kakkuresepti ilman rasvaa ja runsasta sokeria! Esiteini-ikäiselle pojalleni tämä kakku kelpasi vallan mainiosti, ei tullut mitään "terveys"-kommentteja, taisi mennä ihan täydestä ;) Otti lisääkin.

-v-

(Ei varmistettu)

Voi kiitos tosi paljon tästä, ihan huippu resepti! <3
Olin niiiin superonnellinen kun tähän ei tullut yhtään prodejauheita tai muita. Ne vaan jotenkin aina väistämättä maistuu läpi taikinasta :(
Tai ainakin mun Fast Hera80 proteiinijauheet vanilja ja suklaa on ihan kauheen makusia! Oon ostanut niitä ihan vaan sen takia että ne on halpoja... :D
Mitä itse käytät tai suositteletko esim. tilaamaan netistä?

(Ei varmistettu)

Musta on ihanaa, että joku laittaa tervellisempiä ruokia blogissaan :)Porkkanakakkua olen miettinyt jo pitkään, miten leipoisin sen ilman voita ja sokeria. Ihanaa löytää vastaus!!

m (Ei varmistettu)

Miten laitat nuo taatelit leipomuksiin? :) Liotatko ne ensiksi vai suoraan paloittelet ja murskaat? Mutakakku meni vähän plörinäksi, kun jäi isoja taatelipalasia taikinaan.

bell (Ei varmistettu)

ihanan kuuloinen resepti! täytyy kokeilla :) Ehdottomasti lisäisin taikinaan neilikkaa! se täydentää makua ja nostaa sen uudelle levelille :)

Hanski (Ei varmistettu) http://www.hannu.raty@kolumbus.fi

Porkkanakakku on ehdoton suosikkini. Tätä reseptiä on pakko kokeilla! Niin ja kiitos kaikista elämäniloa pursuavista syyshörhöilyista eli kuvista ja teksteistä myös. Hyvää matkaa Prahaan ;)

Lil (Ei varmistettu)

Sult löytyy aivan mahtii resepteit. Voisitko jatkossa ilmoitella vuoan/astian koon mihin teet aina kyseisen ruoan. Välil on vähän hankala hahmottaa minkä kokoiseen ne kandeis tehdä.

Annna (Ei varmistettu)

Harvoin jaksan kommentoida mihinkään blogiin, mutta nyt on pakko kiittää tästä upeasta blogista ja mahtavista resepteistä :) Porkkanakakku onnistui mulla hyvin, ja muutkin syöjät tykkäsivät! Ihanaa, kiitos!! <3

veera (Ei varmistettu)

Hei Kaisa, kuules! Ihan näin uteliaisuudesta: miten sun yo-kirjoitukset lähti alustavasti? :)

SonjaV (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/cryformeargentina/

Aaaaaa porkkanakakku on mun lempparein leivos! Täytyykin kokeilla tätä vähän terveellisempää versiota :).

Herminica (Ei varmistettu) http://lolimte.blogspot.com

Heippa Kaisa :) Täältä vielä suolan kanssa vinkki-kinkkinen: eli jos et jo korvaa normi pöytäsuolaa, niin kokeile Celtic sea saltia tai/ja himalajan ruususuolaa :) Ne on suolaesimerkkejä joita ei ole puhdistettu/prosessoitu samalla tavalla kuin normi pan suolaa esimerkiksi :)! Ps. tää menee täällä myös kokeiluun! :)

http://lolimte.blogspot.com

Noora (Ei varmistettu)

Voi miksi kaikkialla on kauraa. Upeaa että olet jättänyt vehnän pois, mutta oletko koskaan kokeillut mantelijauhoa? kookosjauhoa? Resepteistä tulisi luontaisesti gluteenittomia, terveellinen, ja mantelijauho sopii kaikkeen leivontaan! Paitsi hintansa puolesta opiskelijan keittiöön.. :(

Dina (Ei varmistettu)

Multa menee kyllä se ihan yli, jos kauraakin jo pidetään epäterveellisenä :) anteeksi vaan.

Noora (Ei varmistettu)

Kaikille keliakikoille ei edes kaura sovi, itseni mukaan lukien. Siksi suosin muita vaihtoehtoja. Osaan toki soveltaa ohjeista keliakikoille sopivia, mutta on aina piristävää löytää resepti jonka voi käyttää ihan sellaisenaan.

Herminica (Ei varmistettu) http://lolimte.blogspot.com

Kaurakin on luontaisesti gluteenitonta, helppo tuottaa myös kotimaisesti ympäristön hyvinvointia ajatellen ja ennenkaikkea halpaa kukkarolle jo luomunakin :)

henni (Ei varmistettu)

Tuskin ne mantelijauhotkaan loppupeleissä kauraa juuri terveellisemmät on. Ja kuten sanottu, kaura on gluteeniton luonnostaan (tietysti viljelymenetelmät yms saivartelut mukana). Toisekseen jos vain pähkinäjauhoja käyttää, syntyy melkoisen tuhteja leivoksia.

punttimimmi (Ei varmistettu)

Tää oli kyllä meijän perheessä oikee menestys! Mun yllätykseks loppu jopa kesken! Oon nimittäin jo pitkään miettiny, että miten saan mun sokerihiiri-äitin vähentämään tota herkkujen syöntiä, koska sillä on joku ihmeen kuudes aisti ku se maistaa aina kaikki makeutusaineet ja viimestää siihen yleensä loppuu sen ees vähä terveellisempien juttujen syönti, mutta tätä se santsas ja kehu hyväks! Eikä mun terveysruokakammoset veljetkää huomannu mitään eroa perus epäterveellisiin kahvileipiin, ku tarjosin tätä eile päiväkahvilla :D kun jätin kertomatta mitä se sisäls, nii täyestä meni ja lisää jäivät kaipaamaan (:

Jenni (Ei varmistettu)

Ältsin hyvä kakku! Tekaisin eilen illalla ja tänään maistettiin poikaystävän kans, hänki tykkäs kovasti. Kehtaisin ehdottomasti tarjota vieraillekin. Tietysti epäterveellisemmät versiot on aina omaa luokkaansa makunsa puolesta, mutta tää terveysversio meni ainakin mun kohdalla ihan samalle viivalle. Teen varmasti uudestaan! Kiitos reseptistä. :)

sussu (Ei varmistettu)

Hei!

Haluaisin kovasti kokeilla reseptiä, mutta mulla on stevia tablettien sijaan nestemäistä steviaa, joten osaisiko joku kertoa, että minkä verran nestemäistä steviaa on laitettava, jotta se vastaa yhden tabletin määrää? :)

j (Ei varmistettu)

mulla taas on steviatablettien sijaan jauhetta, mites suhteet sen kanssa? :)

Minttu (Ei varmistettu)

Tästä tuli Niin hyvää! Kiitos Kaisa kun olet niin monesti pelastanut mut ja ystäväni valkoisilta jauhoilta ja sokerilta ja silti elämä maistuu!

Milla (Ei varmistettu)

Voi kiitos, tää oli ihan täydellistä! <3 Mun äiti rakastui tähän reseptiin myös, eritoten päällisestä sanoi että jos joskus erehtyy tekemään "normaalireseptillä", aikoo silti käyttää tuota päällisreseptiä siihen - niin paljon raikkaamman makuista se on verrattuna ylimakeaan versioon! :-)

Kaisa Merelä

Voi että kun lämmittää sydäntä kuulla! Hih, kiva et maistui :) munki mielestä erityisesti päällys oli onnistunut ja raikas. Kiitos kommentista! <3

Aino (Ei varmistettu)

Oli kyllä iso pettymys tää resepti! Pohja oli kyllä jämäkkä ja hyvännäköinen ja -oloinen ulkoapäin, mutta sisältä aivan taikinamainen ja suoraan sanottuna hirveen makuinen :-(

Ehkä uskallan vielä koittaa toisen kerran, koska jos pohjan taikinamaisuutta ei oteta mukaan oli ihan hyvää :D

Kaisa Merelä

Harmillista kuulla :( No, kaikki ei voi tykkää kaikesta!

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.