Näin ylensyöt vihanneksia

The Good Morning

Kukaan tuskin keksiii vastaväitettä vihannesten lisäämiselle omassa päiväittäisessä ruokavaliossa. Kun vihanneksia syö runsaasti (lue: enemmän kuin suositellaan), kaikki tuntuu vain luistavan paremmin. Iho on heleämpi kuin koskaan, energiaa riittää vaikka muille jakaa, hiukset kasvavat, tummat silmänaluset ovat tipotiessään, verensokeri ei heittele, nälkä ei yllätä, pimeys ei tunnu enää missään ja mitä vielä. Ainiin rasva palaa ja vyötärö kiristyy.

Sitä paitsi kaikki tuore maistuu mahtavalta! Esimerkiksi porkkana. Voiko aidompaa makua olla?

Myönnettäköön, että välillä ne vain jäävät. Kun esimerkiksi syö ateriansa muualla, eikä pääse omaan keittiöön vihanneslaatikon ääreen. Myönnettäköön myös se, että meillä kaikilla on välillä kausia, jolloin raaka porkkana ei houkuttele yhtä paljon kuin pizza pinaattitäytteellä. Joskus on valittava tämä jälkimmäinen.

Tässä pieni suuri vinkki vihannesten suurempaan kulutukseen:

- Mene kauppaan. Vietä heviosastolla 75% ajasta. Loppu matka on vain kiito kassalle, mitä nyt matkalta tarttuu vielä mukaan pari pakettia lihaa ja kananmunia. #paleo #gains #luolanainen

- Osta ihan överisti vihanneksia. Siis montaa eri lajia ja väriä. About sen kauppakorillisen verran. Suosi luomua.

- Mene kotiin, lataa ostokset jääkaappiin ja ala höyryttämään/keittämään niitä vihanneksia, jotka ovat sen tarpeessa, esim parsa-, kukka- ja ruusukaalit. Laita kypsennetyt vihannekset takaisin jääkaappiin. Kun teet höyrytysprosessin heti tultuasi kaupasta, saat naposteluvalmiita vihanneksia jääkaappiin ja kaiken lisäksi nälän yllättäessä niiden lisääminen ateriaan ei juuri helpompaa voisi olla.

- Seuraavalla kerralla kun menet jääkaapille ja mietit, että mitähän sitä söisi, niin sinulla on edessäsi puolijääkaapillista pelkkää vihreää ja vähän punaista, keltaista ja oranssiakin. Sitten voit miettiä, yritätkö syödä vihannekset ennen kuin ne pilaantuvat, vai jätätkö ne mätääntymään. Eli kilpailutat itsesi ylensyömään vihannekset hädänomaisesti pois hyvän sään aikaan. Mikäli teit kuten kehotin, ja ostit luomua, kyseessä on entistä arvokkaampi satsi rahallisesti. Siispä kipin kapin rauskuttamaan.

- Toista tämä rutiini saman tien vihannesten loputtua jääkaapista. Kätevää? Erittäin!

PS. Siinä vaiheessa kun kasvisten maku alkaa tökkiä, niistä voi tehdä vaikka kasvispiirakan! Siihen oiva pohja löytyy esimerkiksi "Piirakkapohja ilman voita" tai sitten paljon kehutun kanapiirakan pohjaa käyttäen.

Share

Kommentit

Nanne (Ei varmistettu) http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

Täällä kuluu erilaisia kypsentämättömiä ja kypsennettyjä vihanneksia 1-2 kiloa päivässä, joten varsinaista tarvetta lisäämiseen ei ole, mutta ainahan sinne ruokavalioon saa mahdutettua jotain lisää. Näiden kilojen lisäksi tulevat tietenkin vielä kaikki päivittäiset marjat ja hedelmät - niin tuoreet kuin kuivatutkin - , joten voisin sanoa olevani aika ylensyöjä näissä kasvis/hedelmä/marjajutuissa!

Mutta mikäs siinä, kun olo on aina virkeä, kasvojen iho melko hyvässä kunnossa ja mahakin kiittää, kun kuitua saa riittämiin. Tällä linjalla siis jatketaan! :)

kaisaminni
The Good Morning

Vau, no tuossa sun kasvisten syönnissä on tavoitetta kaikille! Tuli mieleen se mainos, joka vuosia sitten tuli telkkarista, missä sanottiin laulun muodossa "puoli kiloa päivässä" (en edes muista mitä se mainosti, mutta siinä viitattiin kasvisten päivittäiseen tarpeeseen) ja minä 5v aina lauloin sen "kolme kiloa päivässä!" ja se huvitti kaikkia :D

Ines (Ei varmistettu) http://myrunwayoflife.blogspot.com

Haha luulin jo otsikosta että tulee jotain infoa vihannesten liikasyömisestä. Viimeksi tänään yliopiston ruokalassa mietin että syönköhän niitä liikaa... :-D Hyvä jos sitten en! Nauran aina itselleni kun innostun silmittömästi siitä, jos ruokalan salaatti"osastolla" on tarjolla esim kypsennettyä parsakaalia/kukkakaalia/vihreitä papuja! Lautanen kukkuralleen...

kaisaminni
The Good Morning

Hah, voin samaistua! :D

Natalia (Ei varmistettu) http://idanatalias.blogspot.fi

Oon ihan oikeesti joskus jopa googlannut hakusanalla "voiko vihanneksia syödä liikaa" sillä pelkään sen tapahtuvan joka päivä.. Ilmeisesti ei voi, huh! :)

kaisaminni
The Good Morning

En usko että voi, varsinkin jos ainakin osa on luomua, tai ovat suomalaisia :) Esim. Espanjasta raahatuissa saattaa olla kemikaaleja aika runsaasti!

elisa (Ei varmistettu) http://www.karhusportscience.com

Ah vihanneksia, nam! Täällä ilmoittautuu myös vihannesten suurkuluttaja! Luonnon masennuslääkkeitä näin talven pimeydessä;)

www.karhusportscience.com

kaisaminni
The Good Morning

Sinäpä sen sanoit :)

maija (Ei varmistettu)

Hyviä vinkkejä! Niille, jotka miettii, voiko kasviksia syödä liikaa, niin käytännössä ei jos muistaa syödä myös tarpeeksi rasvoja ja proteiinia :)

andrea (Ei varmistettu)

Tää oli just sitä mitä tarvitsin!!!!!!!!!! Oot paras!!!!!!!!!!!!

Margariini (Ei varmistettu)

Täälläkin menee reippaasti kasviksia. kun siirryin paleo ruokavalioon niin salaatin ja myös lihan kulutus kasvoi huomattavasti:D jäi rahkat ja puurot pois niin joka ateria koostuu nykyään hyvinpitkälti kasviksista. salaattia menee 600g, kurkkua 200g, punasipulia 200g, tomaattia 200g, jalapenoja 100g, paprikaa 150g, porkkanaa 250g, punajuurta 100g, suolakurkkua 100g, pinaattia 75g, keräkaalia 200g jne, lähes joka päivä mutta pysyn aina samoissa kasviksissa, harvoin poikkean ostamalla munakoisoa, kesäkurpitsaa, parsaa, tankoparsaa(jos varaa!) haluisin saada reseptejä ja vinkkejä erikoisimpien/harvinaisempien kasvisten käyttöön! oo kohta saa varmaan lanttua halvalla! munakas pinaatilla, sipulilla, tomaatilla+tietty liha eli kalkkuna tai kylmäsavustettu naudan-/possunliha+mausteet. (suosikki aamupala kompo)

Topi (Ei varmistettu)

Kiitos tästä postauksesta! En oo koskaan ajatellu rehuja tällä lailla. Yleensä vaan väsännyt jonkun yhden megakokoisen salaatin enkä millään ees kerkee syödä sitä ennen ku se nahistuu. Tein nyt tämän postauksen inspiroimana sunnuntaina jääkaappiin höyrytetyt parsakaalit, sipulit, paahdetut paprikat jne valmiiks rasioihin ja on niin helppoa ollu nälkäisenä väsäillä herkkusalaattia ku jääkaapissa on jo kaikkee hyvää valmiina, sen ku sekoittaa! Oot paras :*

Kommentoi