Proteiinipitoista pastaa

Jos kalkkunaleikkeitä raejuuston kera välipalaksi syövä Kaisa olisi tiennyt että tulee joskus nautiskelemaan pastaa ja tuoreita vihanneksia palautusateriana saaden niistä kaiken tarvitsevansa proteiinin niin "EN USKO!" se olisi sanonut ja ja mennyt kylpyhuoneeseen hieromaan itseään raa'alla broilerilla.Minä tykkään pastasta. Olen vain syönyt sitä elämäni aikana hyyyvin vähän (oikein harmittaa miten vähän sitä tulee omia herkkuja syötyä), koska siinä on aika niukasti ravinteita, se turvottaa, väsyttää, on pelkkää vehnää eli pelkkää höttöhiilaria ja muutenkin "turhaa ruokaa" keholle.

Ja kuten tiedätte, minä sytyn ruuasta täysin vasta sitten kun se on sekä taivaallisen makuista että hyväksi keholle (lue: syy miksi perustin tämän blogin).

"Mutta kyllähän urheilija tarvitsee hiilihydraatteja ja eikös täysjyvävehnä ole ihan hyvää hiilaria?" Niin tarvitsee, ja kyllä on. Mutta se urheilija tarvitsee myös proteiinia ja minä satun rakastamaan pastaa nimenomaan sellaisenaan. Sen syntistä suutuntumaa, ah. En haluaisi proteiinintarpeen tähden sotkea täydellistä pasta-annosta millään bolognese-kastikkeella tai lisukkeilla tai lihalla. Silloinhan se pastan herkän seksuaalinen maku peittyy ja sitten se on vielä turhempaa höttöhiilaria! Joo ei, korkeintaan voita tai kermaa sekaan.

Noh, se siitä. Aika mennä asiaan. Minulla on nimittäin uusi rakkaus. Haluan levittää tätä sanomaa, jotta tekin voisitte kokea yhtä järisyttävän ruokakokemuksen ja vielä täysin guilty-free... Nimittäin luomukikhernespaghetti! Kikhernepasta sellaisina pikkukierteinä on ollut kyllä tuttu tapaus, enkä ole sitä sen ihmeellisemmäksi noteraannut kuin että aa, gluteeniton pasta. No, vaeltelin tuossa taannoin Ruohonjuuressa ja syynäilin pakkauksia pastahyllyn kohdalla. Löysin luomu kikhernejauhosta, luomu ruskeasta riisijauhosta, luomu tapiokatärkkelyksestä ja luomu herneproteiinijauhosta tehdyn luomu kikhernespaghetin. Jatkoin lukemista ja selvisi, että annoksessa (100g) kikhernespaghettia on huikeat 20 grammaa proteiinia!

Makrotietoinen huomaa helposti että perhana, eihän siinä mitään erillistä proteiininlähdettä kylkeen enää tarvitakaan! Eli minun ei tarvitse sotkea pastahetkeäni millään helkkarin kastikkeilla, vaan voin laittaa spaghetin sekaan nokareen voita, rouhaista vähän pippuria, puristaa sitruunanmehua ja kaikenlisäksi saan nauttia sen kaiken ihanuuden täysin vehnättömästi. Vihannekset vaan kylkeen ja kokonainen ateria vaikkapa treenin päätteeksi optimaalisella makrojakaumalla on siinä. Ihmeellistä. Tätä voisi kutsua melkeinpä lifehackiksi. Thank god for chickpeas. Tästä tuli kyllä uusi pysyvä osa ruokavaliotani.Ja parasta on se, että maku ja on paaaljon parempi, täyteläisempi ja ruokaisampi kuin vehnäpastassa, puhumattakaan siitä miten toimintakykyinen olo tästä pastasta jää. Jaksaa painaa taas täysillä ilman väsynyksiä. Huhhuh. Kikhernepastan proteiinipitoisuus on varmasti vegetyypeille jo ihan vanha juttu ja teen itseni vain hölmöksi hypettämällä tätä mutta siltä varalta että joku pastalover oli vielä vailla tätä tietoa niin olkaa hyvät!

Kasviproteiini kunniaan!

Kommentit

Amanda (Ei varmistettu)

Punnitse&säästä myymälöistä löytyy muuten myös törkeen hyvää Tervens-merkkistä kikhernepastaa! Ihan pelkkää kikhernettä, ja protskua 21,7g . Ite en muuta pastaa oo sen löytämisen jälkeen tarvinnu :)

Kaisa Merelä

Nam pakko maistaa sitäkin ja tsiigailla miten vaikuttaa koostumukseen tuo että on pelkkää kikkii!

ST (Ei varmistettu)

Pakko tulla tunnustamaan, että blogissasi tuntuu nykyään tuulahdus "vanhalta kaisaminniltä"! Tarkoitan tätä siis hyvällä tavalla :D Aloin lukemaan blogiasi noin nelisen vuotta sitten ja olen tämän koko ajan toki tykännyt kirjoituksistasi. Tänä keväänä jokin on kuitenkin kolahtanut samalla tavalla kuin ensimmäisiä juttujasi lukiessa. Postauksesi ovat huippuja, jatka samaan malliin! :)

Kaisa Merelä

Voi! Ihana! Päivän piristys :D Kiitos! :) Siihen pyritäänkin ;)

Saanko pistää vielä paremmaksi? ;) Mun viimeisen puolen vuoden paras löytö on ollut Risentan luomu soijapapupasta, jossa proteiinia 44g ja hiilareita 18g per 100g. Ja maku tai hinta ei ole yhtään hassumpi, suosittelen testaamaan!

Kaisa Merelä

OMG! Todellakin menee testiin!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.