Suussasulavan terveellinen mutakakku

The Good Morning

Tehkää mitä tahansa elämällänne, mutta luvatkaa minulle yksi asia: kokeilette tätä mutakakkua. Ja tehkää se mieluiten jo tänään, sillä niin tehdessänne saatte maistella sitä jo huomenna, mutta jos huomenna ryhdytte hommiin, kadutte ettette tehneet sitä eilen. Tämä kakku tarvitsee nimittäin yhden yön unet jääkaapissa.

Sain inspiraatiota reseptiin alunperin brownie-reseptinä esiintyvästä ohjeesta Instagramista käyttäjältä (myös suomalainen!) @fitbyheart. Muuntelin sitä hieman ja mielestäni se oli enemmän mutakakkumainen. Blogissani esiintyy jo brownie-resepti, joten nyt oli aika mutakakulle!

Ihan oikeasti. Sain toissapäivänä postissa Olympukselta lahjaksi söpön uuden kameran (VIHDOIN MINULLA ON KAMERA! Kamerasta tulossa oma postauksensa myöhemmin!) ja meenasin kuvata 10 minuutin videopostauksen jossa vaan syön tätä mutakakkua ja ylistän sitä tuhansilla eri superlatiiveilla...

Monien blogiani lukevien allergikkojen tuskaisten kommenttien perusteella nyt tulee ne viimeiset "jes" -huudot:

Resepti on:
-munaton
-maidoton (halutessaan)
-vegaani (halutessaan)
-banaaniton
-gluteeniton
-ja vieläpä raaka!

Kuinka?

Mudcaken "se juttu" on ehdottomasti sen kosteus tai jopa märkyys. Miksi siis turhaan haihduttaa nesteitä uunissa, kun kakun voi suoraan tehdä raakaversiona jolloin mautkin pysyvät samana? Tämän reseptin salaisuus on myös sen helppous! Joka kerta onnistuu, sillä tarkkaavaisuutta vaativa paistovaihe jää välistä. Puhumattakaan kuumentamattoman ruoan ravintoaineista, jotka ovat säilyneet sellaisenaan!

Mikään kaloriton höttöherkku tämä ei kuitenkaan ole, sillä se on pakattu täyteen hyviä rasvoja jotka voitelevat kehoasi ja aivojasi sekä piristävät kummasti päiväkahvilla. Mä olen tällä hetkellä niin koukussa tähän reseptiin!

Mutakakku on myös todella muunneltavissa eri makumieltymysten mukaan. Pidätkö pähkinäisesta mausta? Voit valmistaa mutakakusta nutella-version! Etkö pidä pähkinöistä yhtään? Ei haittaa, saat pähkinän maun peitettyä täysin! Rakastatko kahvi-viboja herkuissa? Saat lisättyä kahvin aromin helposti tähän suklaaunelmaan (ohjeet reseptissä). Kaipaako sinun mielestäsi tunkkaiset suklaaleivonnaiset jotain raikasta? Raasta ihmeessä appelsiininkuorta joukkoon!

Mutakakku á la Kaisa

Kerros 1
1/2 dl manteleita tai cashewpähkinöitä
1/2 dl hasselpähkinöitä (ellet halua mutakakusta nutella-versiota, korvaa hasselpähkinät manteleilla tai cashewpähkinöillä)
1 rkl maapähkinävoita (ei välttämätön)
1 rkl raakakaakaojauhetta
1/2 dl maitoa (maidoton versio: 1/2 dl valintasi mukaista nestettä, esim. kahvia)
1 dl (10 kpl) kuivattuja taateleita

Kerros 2
1 avocado
3-4 rkl raakakaakaojauhetta (riippuen kuinka intensiivisen suklaan maun haluat)
1 tl vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria, vaniljauutetta jne.)
4 steviatablettia murskattuna (tai steviatippoja, tai muuta makeutusta)
2 rkl intiaanisokeria (tai muuta steviaa pehmeämpää makeutusta kuten hunajaa tai kookossokeria)
1,5 rkl kookosöljyä (voi skipata halutessaan, mutta silloin koostumus jää todella kosteaksi)

Sekoita ensimmäisen kerroksen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Ole kärsivällinen, sillä tämä vaihe saattaa ottaa aikansa mutta on kaiken vaivan veroinen! Mikäli tahna ei tunnu soseutuvan millään, voit lisätä 1-2 rkl lisää maitoa. Varo kuitenkin ettei maitoa lorahda liikaa, muuten saat mutakakun sijaan suklaavanukasta. Levitä tahna leivinpaperilla vuoratun rasian/pienen vuoan pohjalle tasaisesti.

Valmista kerros 2 samaan tapaan ja levitä se ensimmäisen kerroksen päälle. Laita rasian kansi kiinni/peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin yön yli tekeytymään. Mikäli valmistat mutakakun aamulla, voit nauttia sitä jo illalla!

Healthy Mudcake

Layer 1
1/2 dl almonds or cashews
1/2 dl hazelnuts (or almonds or cashews if you don't like nutella-ish flavor)
1 tbsp peanut butter (optional)
1 tbsp cacao
1/2 dl milk (or any other liquid)
1 dl (10 pieces) dates

Layer 2
1 avocado
3-4 tbsp cacao
1 tsp vanilla powder
4 tbsp sweetener (such as stevia)
2 tbsp honey
1.5 tbsp coconut oil

Mix the ingredients of the first layer with a handmixer. Make sure there's no clumps. Be patient! If it doesn't go puré, add couple tablespoons of milk or other liquid. Spread the paste on the bottom of a box (doesn't have to be oven safe).

Mix the ingredients of the layer 2 with a handmixer. Spread that onto your first layer. Put it in the fridge overnight. Enjoy!


Koska yksi pala ei koskaan ole tarpeeksi...

PS. käykää tsekkaamassa kakusta kuvatut videot Instagramistani! Nimimerkki on kaisaminni. Mikäli kokeilette kakkua, tagatkaa se ihmeessä Instagramiin tagilla #thegoodmorning jotta pääsen ihailemaan tuotoksianne! :)

<3

Share

Kommentit

Miira (Ei varmistettu)

Juuri tänään mietin, että mitä hyvää leipoisin viikonloppuna rankan treeniviikon päätteeksi. Löysin vastauksen tästä postauksesta. Kiitos! <3

Lupaan ottaa instaan kuvan, kun on herkutteluhetken aika :)

kaisaminni
The Good Morning

Jes! Innolla odotan, eipä kestä :)

anonyymi (Ei varmistettu)

höh, harmittaa kun oon allerginen pähkinöille :/

kaisaminni
The Good Morning

Voi harmi!! Eipä nyt tule mieleen korvaavaa ainesosaakaan...

Puolitiessä

Nam, tällaiset herkut on niiiin hyviä!

Jos on pähkinöille allerginen, voi pohjan tehdä myös esimerkiksi (idätetystä) tattarista, kaurahiutaleista tai vaikkapa auringonkukansiemenistä - jos siis siemenet eivät allergisoi. Tuolloin maapähkinävoin tilalta kävisi tahini, joka tehdään seesaminsiemenistä. Jos siemenetkään ei käy, kokeilisin ihan ilman mitään tahnoja.

Terveisin, aika kokenut raakakakkujen tekijä ;)

kaisaminni
The Good Morning

Noniin, kuunnelkaa tätä raakagurua! ;) loistavia vinkkejä! Tuota kauraa voisi kokeilla vaikka itsekin...

Laura (Ei varmistettu)

Täällä kans itkee yksi pähkinä ja manteli allergikko.. :( Luin niin innoissani ton otsikon, koska rakastan mutakakkua! Jos joskus keksit jonkun tämän tyyppisen reseptin ilman pähkinää, olisi kiva jos postaisit siitä. :)

Maija (Ei varmistettu)

Manteli ei ole pähkinä, joten yleensä allergiset voivat käyttää sitä. :) Tietenkin voi olla vaikeaa löytää sellaisia manteleita missä ei ole mainintaa: "voi sisältää pieniä määriä pähkinää".

Jutta J. (Ei varmistettu)

Tätä on pakko kokeilla viikonloppuna! Saisko tosta mitenkään laskettua kalorit per pala? :)

PS. Sulla on ihana blogi! Harmi etten löytänyt tätä aikasempaa

kaisaminni
The Good Morning

Voin koittaa ehtiä laskea kalorit jossain vaiheessa :) ... ellei joku muu ehdi eka? Saa kommentoida!

Annika (Ei varmistettu) http://pfol-n.blogspot.com

Katsoin jo instagramista että tätä on pakko kokeilla! Näyttää ihan liian hyvältä!

kaisaminni
The Good Morning

Se on!!!!

iloinen (Ei varmistettu)

Voi parhautta! Itellä just todettu vehnä allergia ja tämmöset ohjeet on enemmän ku tervetulleita tietoisuuteen. Pitää pikimiten kokeilla!<3

Ps. Aika vasta oon löytäny sun blogin ja tästä on tullu ehdoton suosikki. Jatka samaa rataa oot ihana (:

kaisaminni
The Good Morning

Voih, kuinka kiva kuulla!! :) Vehnättömiä reseptejä täällä onkin vaikka millä mitalla! Kiitos kovasti ja hyvää syksyä :)

Anni (Ei varmistettu)

Kaks sanaa: kiitos banaanittomuudesta :D Ihan mahdin näköistä, menee varppina testiin viikonloppuna!

kaisaminni
The Good Morning

Haha, eipä kestä! :D

Elsary (Ei varmistettu)

Voiko ton steviatabetin korvata sokerilla? Koska en jaksa mennä ettimään tabletteja... :D Ja kuinka paljon sitä sitten tarvitaan?

kaisaminni
The Good Morning

Tottakai voi! Kandee maistella taikinaa ja pistää sen mukaan :) 1 tabletti on noin 1 lusikallinen sokeria (en ole varma tee- vai ruoka-, mutta kokeile!)

Julia (Ei varmistettu)

Paljonko täs ois niit kaloreit sitte suurinpiirtein? :) ihan mahtavan näköstä!!!!

Lkk (Ei varmistettu)

Suurinpiirtein samanverran kuin normaalissa browniepalassa. Pähkinät ovat energiapitoisia mutta terveellisiä

kaisaminni
The Good Morning

Kyllä! Energiaa tulee varmasti melko tuhdisti mutta tässä sanoisin kuitenkin että energian laatu on erittäin hyvää ja oikeaa ravintoa :) huoletta voi siis syödä. Laihduttajat toki voi pitää pientä malttia, aivan kuten pähkinöiden syönnissäkin neuvotaan :) mikäli pystyvät ;)

laura (Ei varmistettu)

mä laskin tosi nopeasti tolle koko hässäkälle kaloreiksi noin 1400kcal (ilman kookosöljyä) , mutta toi numero on tosi löyhä arvio koska noi ruokalusikalliset ja desilitrat muutin tosi karkeesti arvioimalla grammoiksi että saattaa olla ihan päin puita toi mun arvio :-D eli siis noilla luvuilla ja kahdeksaan palaan jaettuna yks viipale tota kakkua ois noin 175kcal !

Tuuli (Ei varmistettu)

Itse sain kookosöljyn kanssa Kiloklubin laskurilla 1360 kcal. Samoissa pyöritään siis. Kahdella palalla voi siis korvata hyvin lounaan ;)

kaisaminni
The Good Morning

Loistavaa päättelyä, kunnon herkkuperseiden taktikointia ;) mä niiin fiilaan! Tosiaan, itse ihan ilman kalorien laskemista vetelin vaan paloja menemään hehe... Leikkasin neljään palaan kakun, mutta sen verran stydiä kamaa se kyllä on että puolet siitä pystyy vetämään mikäli syö esim aterian päätteeks jälkkäriks! 8 palaa on siis aika optimaalinen, ellei halua tehdä tästä lounasta ;)

OOH! (Ei varmistettu)

Ihana!!!! <3

Kuinka suuri palanen tästä tulee? Tietää tehdä tarpeeksi ison heti?

Janika (Ei varmistettu)

Oi kun ihana ohje! Tätä taidan viedä tuliaisiksi siskon 18-vuotis synttäreille, kun isälläni on keliakia, niin hän onkin harmitellut kun niin harvoin löytää oikeesti hyvää mutakakkua gluteenittomana, ja veikkaan että tää maistuu kyllä! ;)

kaisaminni
The Good Morning

Jes!! Toivottavasti maistuu, en kyllä epäile yhtään ;) onnea siskolle kovasti ! :)

ellikaroliina (Ei varmistettu)

Oi näyttää niin herkulta! ja ne oli niin ihania ne sun ig videot :)!

kaisaminni
The Good Morning

Kiitos! :)

littleB (Ei varmistettu) http://littlebigthings-littleb.blogspot.com/

Oiiii, miten herkun näköistä! Ihan pakko testata, saattaisi helpottaa tätä karkkihampaan kolotusta karkkilakon aikana :)

kaisaminni
The Good Morning

Noniin ei muuta kun hihat heiluun! Toivittavasti (en kyllä epäile yhtään) maistuu! :)

Coconuts (Ei varmistettu)

Oihh! Nyt iski niin hirveä mutakakkuhimo että lähtee heti kokeiluun! Jos vielä enne töitä ehtisi... ;)
Mutta olisiki mahdollisesti mitään ideoita tuon kookosöljyn korvaukseen? Kun en haluaisi sitä ihan hirmukosteaa koostumusta, mutta kookosöljy on päässyt loppumaan.

kaisaminni
The Good Morning

Hmm.. Joku mikä kovettuisi jääkapissa... Voi? :D haha, ei vaan. Voisihan siihen kokeilla jotain liivatelehtiratkaisua tai chia-siemeniä :)

Ink (Ei varmistettu)

Aivan täydellisesti aseteltu vaatimus!
Mun oli pakko pyöräyttää kakku hetimiten vaikka kello oli jo sata, koska sulla oli niin hyvät perustelut. Ja täällä mä nyt ronkin aivan saatanallisen hyvää mutakakkua syysaamun kunniaksi </3

kaisaminni
The Good Morning

<3 !!!!

Emma H.

Et usko kuinka paljon ilahduin, kun huomasin, että nää on gluteenittoman lisäksi munattomia! Meikän ruokavammaisuuden takia useimmat ihanat jutut on jätettävä syömättä ja kokeilematta ja sen kunniaksi aion tehdä tätä ihan satavarmasti! Jee mahtavuus! Kiitos paljon ihanasta blogista:-)

kaisaminni
The Good Morning

Voi kuinka mahtavaa kuulla! Toivottavasti maistuu :)

bikbok (Ei varmistettu)

Oon muutaman kerran tehnyt itselleni ja poikaystävälle sun resepteillä täältä erilaisia herkkuja. Tokalla kerralla tuli komenttia "ai taasko joku terveellinen repsepti" :D hyvin silti piirakka uppos. ehkä voisin nyt tehdä tätä ja olla kertomatta sen terveellisyydestä! ;) näyttää niiiiiiin herkulta.

kaisaminni
The Good Morning

Joo tee niin!!!! Testaa huomaako se!

ihmettelijä (Ei varmistettu)

Saako sauvasekoittimella muka manteleista ja pähkinöistä tahnaa? Veikkaisin että omalla sauvasekottimella ainakin lentelisi ne pähkinät päin seiniä :D Voiskohan tässä käyttää suoraan mantelijauhetta ja hasselpähkinäjauhetta?

kaisaminni
The Good Morning

Mulla on sellainen pitkä "muki" tai sellainen kapea ja korkea kippo joka tuli sauvasekoittimen mukana, jolla mössään aina kaikki. Sauvasekoitin mahtuu juuri ja juuri liikkumaan up&down mukissa mössöä mössätessä! Suosittelen etsimään jostain, hirmu kätevä! Voit toki kokeilla myös jauheilla :)

ihmettelijä (Ei varmistettu)

Okei, tollanen oiskin varmaan kätevä :) Nytpä on manteli- ja hasselpähkinäjauhoista tehty versio jääkaapissa tekeytymässä :P

hetsku (Ei varmistettu)

Taateleita ei juuri ole...pystyisikö ne korvaamaan jollain muulla?
Kiitos reseptistä!

kaisaminni
The Good Morning

Ehkä jollain muilla makeilla kuivatuilla hedelmillä :) taatelit on kyllä niitä makeimpia!

Nea (Ei varmistettu) http://neaakatariina.blogspot.fi

Pystyiskö tota steviaa korvaamaan millään? Entä mistä sitä voi ostaa? (:

kaisaminni
The Good Morning

Tottakai millä tahansa makeutuksella! :) (esim. keinotekoiset makeutusaineet, sokeri, hunaja, siirapit..) Suosittelen kuitenkin steviaa! Sitä saa ihan normi ruokakaupoista :) Canderell valmistaa stevia-tuotteita nimellä Green Stevia (vai oliko se Stevia Green..) joka tapauksessa niiltä löytyy steviaa tabuina, litkuna ja jauheena!

Minkku (Ei varmistettu)

Oot niin valloittava ja ihana ihminen! Varmasti menee kokeiluun :)

kaisaminni
The Good Morning

Kiitos !! :)

kiki (Ei varmistettu)

Woooow! Lähdin tänään aamukävelylle ja käväsin samalla kaupasta ostamassa puuttuvat tarvikkeet. Nyt toi ihana mutakakku odottaa iltaan asti jääkapissa! En malta odottaa ku pääsen maistamaan sitä :P Siinä leipoessa vähän maistelin sitä taikinaa, nam! oli tosi hyvää^^Kiitos Kaisa sulle taas täydellisestä reseptistä <3!

kaisaminni
The Good Morning

Hih! Ihanaa, eipä kestä söpöliini :)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.