Tämän hetken aamupalalemppari

The Good Morning

Minulla on taas uusi lempiaamiainen! Se näyttää epäilyttävästi pelkältä puurolta, mutta mitä piileekään pinnan alla...

Ja miksi se näyttää noin valkoiselta?

Hyvät proteiininsaannista huolehtivat puurofanit, se on nyt täällä: maailman iisein proteiinipuuro! Vaniljainen, kermainen, pehmeä, makea, ja niin yksinkertainen. Idea on varmasti monelle vanha ja tuttu, mutta minulle tämä oli sikäli uusi tuttavuus, että viimeeksi kun kokeilin proteiinipuuroa, minulla oli käytössä stevialla makeutettua heraa... Ja älkää vaan koskaan tehkö sitä virhettä että laitatte sitä puuron sekaan. Sanotaanko että lopputulos syystä tai toisesta ei muistuta puuroa, eikä heraproteiinia, vaan ehkä jotakin bioastiaa? Tiedä sitten syytä siihen. Kyllä se stevialla makeutettu hera on toiminut leivonnassa ihan hyvin eli pitäisi kestää kuitenkin lämpöä.

No, päätin antaa tälle herapuurolle uuden mahiksen käyttäen Massin vaniljaheraa, jota minulla on neljän kilon ämpäri keittiön pöydällä. Ja uulalaa en ihmettele enää yhtään että tätä on hehkutettu ympäri maailmaa! Tuli vähän mieleen lapsuusajan makea velli...

Ohje on näinkin yksinkertainen:

1. Valmista puuro yhdelle
2. Mittaa sinne yksi (tai hieman vajaa) kauhallinen makeutettua heraproteiinijauhetta
3. Sekoita
4. Päällystä esim. jäisillä marjoilla

Hahahaa! Enkä siis todellakaan ota krediittiä tästä "reseptistä" (voiko tätä edes reseptiksi kutsua?). Ajattelin vain esitellä teille tämän helpon kikan, jolla puuroon saa lisättyä proteiinia. Enää puuron päälle ei siis tarvitsekkaan lapata välttämättä raejuustoa tai rahkaa.

Oman puuroni valmistan aina suhteella 1dl kauriksia ja 2dl vettä. Ripaus suolaa, kaksi minuuttia mikroa ja all done. Kuten aiemmin mainittu, minusta tämä toimii huippuhyvin vaniljaheralla, jonka kanssa taas sopii nautittavaksi esim. vadelmat tai mansikat, miksei toki banaani tai mustikatkin. Myös suklaahera voisi olla kokeilemisen arvoinen.

Puuro saa olla aika stydiä ennen kuin heität herat joukkoon, sillä proteiini tekee siitä hieman juoksevampaa ja vellimäisempää.

Nauttikaa!

Kommentit

Betzymetzy (Ei varmistettu)

Täällä syödään puuro aina näin! :) Ootko kokeillut jauhaa kaurahiutaleita blenderillä tai vastaavalla jauhoiksi ja sitten tehdä saman. Tulee todella samettisen pehmeää! <3

Kaisa Merelä
The Good Morning

Itseasiassa joo! Kerran kuulin tuon vinkin ja kokeilin; ihanaa velliä ja jotenkin tosi ilmavaa!

Aino (Ei varmistettu) http://a-rou.fitfashion.fi/

Kannattaa ostaa kauraleseitä niin ei tarvitse jauhaa blenderillä :) Sisältää lisäksi enemän kuitua kuin hiutaleet!

tuuli (Ei varmistettu)

just söin aamupuuroo nii tää jää kyllä huomiselle kokeiltavaks :) ompahan huomisellekin herkkuaamupalaa :)

jenna (Ei varmistettu)

Oi namiiii <3 käytätkö suomailaisia vadelmia? :) uskallatko käyttää ulkomaisia vaikka niissä on se keittämisvaatimus? Oot kaisuli parhaus <3

Kaisa Merelä
The Good Morning

Hih, ihana kiitos!! :) juu, suomalaisia! kesällä tuli kerättyä vattuja ja pakasteltua :) ulkomaalaiset kandee tietty kuumentaa ennen käyttöä.

minä (Ei varmistettu)

Täytyisikin ostaa taas heraproteiinia. ;)

Kiitän sua aivan ihanista resepteistä, niitä on tullut kokeiltua paljon!. Ja nyt erityiskiitos ''Apua, herkkukierre''-postaukselle. Mulla alkoi taas vaihteeksi muodostua herkkukierrettä; keksi täällä, suklaan pala tuolla.. Ja se jatkui.. Mutta sitten luon (taas) postauksesi, ja päätin pitää oikein herkkupäivän epäterveellisesti ja lopattaa itseni soimaamisen. Leivoin oikein tuhteja mokkapaloja paksulla kuorrutuksella, ja niitä söinkin aamulla, päivällä ja illalla. Ja jälkkäriksi vielä suklaajätskiä suklaakastikkeella. Ja tekeekö mun enää koko ajan mieli jotain hyvää? EI, tai käytännössä juu. Mutta nyt mielitekoni suuntautuu siihen terveelliseen, perusruokaan. Aamupalaleivät juustolla ja vieressä marjoja, tuntui tosi hyvältä, vaikka loppu mokkapalat oli vieressä pöysällä. Kiitos! <3

Mary (Ei varmistettu) http://maryihmemaassa.wordpress.com

Mä laitan välillä sekaan kananmunanvalkuaisia, jos en halua extra makua siihen puuroon :)

Nina (Ei varmistettu)

Laitoinki tuossa eilen vaniljan makuista heramaitoproteiinia tilaukseen. Täytyy tätä ainakin testata :)

Katja (Ei varmistettu) http://youareprettiestwhenyousmile.blogspot.fi

oi kuulostaa hyvält, täytyy kokeilla :)

-didi- (Ei varmistettu) http://snuu.blogspot.com

Miten olis suklaaheralla.. ja maapähkinävoisydän (itsetehtyä tottakai) .. ja ehkä banskua seuraksi :P Itse keksin tämän puuro + vaniljaheran muutamia viikkoja sitten, aamupalat ovat sen jälkeen olleet yhtä herkuttelua.

Miiainkeri (Ei varmistettu)

Olen lykännyt banaaniheraa puuroon ja onpa hyvää mustaherukoiden kanssa :) Soijalesitiini antaa hyvää pehmeyttä ja toimii maapähkinävoikin :)

Sintsu (Ei varmistettu)

Hei Kaisa! Ensimmäistä kertaa uskaltaudun jättämään sinulle kommenttia, vaikka blogia olenkin lueskellut jo pidemmän aikaa. Suuren suuri kiitos mahtavista resepteistäsi! Tein eilen syntisen hyvää mutakakkua ja rakastuin <3 Kutsuin myös veljeni sitä maistelemaan ja hän tuumasi kakun nähtyään että "siis tää näyttää niin epäterveelliseltä ku olla ja voi"... yllätys oli suuri kun kerroin mitä aineksia kakku oikeasti sisälsi ;) Myös kurpitsalasagne oli eilen testissä, maistuvaa sekin! :) Hyvää syksyn jatkoa ja joulun odotusta!

Sari (Ei varmistettu) http://www.sarpukka.com

Ai että, illalla teenkin suklaa-banaanipuuroa. Joku ihme himo tullut suklaan ja banaanin yhdistelmään! Mielummin puuroa kuin Ingmanin vastaavan makuista jätskiä :)

Essi (Ei varmistettu)

Moikka Kaisa! Oli tositosi ihanaa nähdä sut siellä I love me messuilla!! odotin niiiin kauheasti :D en tiedä muistatko, mutta mulla oli sellainen viininpunainen neule ja istuin siinä penkillä mun serkun kanssa, kun puhuit. :)

(Ei varmistettu)

Oho! Mun piti kirjoittaa vielä lisää! Ja sun blogi on oikeesti ihan huippu!! Kiitos siitä! <3 en ymmärrä, että miten joku osaa noin hienosti ja saa resepteistä noin täydellisiä :o Mitä herajauheita sä muuten käytät/ mistä ois hyvä tilata? ajattelin katsoa noita paremmin netistä noita superfoodeja, joita olikin siellä messuilla! :) onko sulla kokemuksia niistä ja jos on, niin ootko ollut tyytyväinen? :)

Laura (Ei varmistettu) http://homeis-withyou.blogspot.fi/

Mä laitoin kerran puuroon just sitä stevialla makeutettua heraa, mut suklaan makuista. Mun mielestä koostumuksessa ei kyllä ollut mitään vikaa :o Maussa kylläkin, koska puuron pitää olla suolaista :---D Yleensä laitan puuroon kananmunan valkuaisia (1-2) kuten joku tuolla ylempänä kommentoineistakin :) Puurosta tulee kivan paksua ja pehmoista :D Ja saa rauhassa heittää joukkoon niin paljon suolaa kun haluaa, ja vaikka porkkanaa tai kesäkurpitsaa raastettuna. Maailman parasta

Meow (Ei varmistettu)

Mä laitan puuron sekaan maustamatonta soijaprotskujauhetta, ja päälle mehukeittoa ja raejuustoa. Hyvvee on!

vilmuli (Ei varmistettu)

Siis kuinka paljon on yks kauhallinen vanilijaheraa? onks se niinkun yksi desi vai mitä häh :D

Laura (Ei varmistettu)

Yks kauha taitaa olla puoli desiä :)

Jonna1983 (Ei varmistettu) http://jonna1983.fitfashion.fi

Moikka!

Löysin sun blogin eilen ja lukasin heti parikymmentä postausta läpi. Itsekin leivon, teen ruokaa ja treenaan paljon ja sun ohjeet menee kyllä testiin :) linkkailen ohjeista sit tänne!

Ihana blogi sulla! Olet todella lahjakas kirjoittamaan, kuvaamaan ja kokkaamaan :)

Jonna1983.fitfashion.fi

eliisa (Ei varmistettu)

Moi Kaisa! Laitetaanko hera puuron sekaan ennen sen keittämistä vai vasta valmiiseen puuroon?

Kiitos ihanasta aamupalavinkistä!

Kaisa Merelä
The Good Morning

Valmiiseen! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.