Täytekakku-pirtelö (gluteeniton, maidoton, ei lisättyä sokeria)

Okei, otsikko sisältää hyvin paljon omaa tulkintaani ja assosiaatioita. Mansikan ja banaanin yhdistelmästä nyt vain tulee mieleen lapsuuden synttärikakut, joissa oli täytteenä banaanisiivuja ja päällä mansikoita. Ja kun näihin kahteen yhdistetään vielä seesaminsiemenen luontainen paahteinen maku (eli se uunissa paistettu ihana vehnäinen kakku) ja tämän pirtelön koostumuksen täyteläinen samettisuus (kermavaahto) niin aika lähellä täytekakkua ollaan, usko pois.

Minä muuten rakastan täytekakkuja. Olen huomannut, että hyvin harva rakastaa. Ne ovat kuulemma liian kuivia ja makeita ja niitä pakkosyötetään synttäreillä. En tiedä mistä kakuista ihmiset puhuvat, kun ne puhuvat tuollaisista kakuista. Minun mielestäni täytekakut ovat ihanan kosteita, muhineita, juuri sopivan makeita makeita, raikkaita ja ah se suutuntuma ja sitä paitsi täytekakku oli synttäreiden parasta herkkua koska sitä ei saanut koskaan muulloin.

Tämän täytekakkupirtelön pohjana toimii seesaminsiemenpirtelö. Se sisältää kaksi ainesosaa ja on helppo kuin mikä. Siihen tulee 1 - 2 dl yön yli (tai ainakin 3 tuntia) liotettuja seesaminsiemeniä ja liotettuja tai tuoreita taateleita (eli: jos taateli on kova, liota. Jos taateli on pehmeä, ei tarvitse liottaa.) Kaada siementen liotusvesi pois ja sekoita siemenet ja taaatelit blenderissä sopivan vesimäärän kanssa. Ohje on siksi niin kiva, että a. se sisältää vain kaksi ainesosaa ja b. taateleiden määrää säätelemällä voi vaikuttaa juoman funktioon. Jos juomasta haluaa herkun, sekaan voi laittaa useammankin taatelin, kun taas perus välipalana parisen taatelia riittää.Sitten vaan kokoamaan täytekakkua eli reilusti mansikoita ja banaania sekaan. Nam!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.