Terveellinen piknik-eväs

The Good Morning

Kuvitelkaa, jos nakkikioskit ynnä muut grilliruokamestat myisivät hodareita, joissa vaalean sämpylän tilalla olisi kesäkurpitsa, ja nakin tilalla kaikkea hyvää proteiinipitoista hyvillä rasvoilla sekä mausteilla höystettynä...

Täytyy varmaan kesällä pistää oma vaihtoehtosnägäri pystyyn Manskulle, josta voi sitten napata aamuyön nälkätunteina raikasta ja ravitsevaa ruokaa. Samaan konseptiin voisi tietty iskeä chlorellashotit. (Mikäli ette ole vielä kokeilleet chlorella-nimisen merilevän käyttöä alkoholin nauttimisen yhteydessä/ennen sitä/sen jälkeen, kokeilkaa asap! Yhdellä leväshotilla voitte tehdä seuraavasta päivästä huomattavasti miellyttävämmän. Itse käytän Foodinin chlorellaa.)

Löytyisikö kesäkurpitsasnägärille kysyntää?

Helpoiten kesäkurpitsahodarin varmaan syö kahtena veneenä. Näin herkullista täytettäkin saa tungettua enemmän.

Mielestäni kesällä ruokailussa korostuu tuoreus ja helppous. Talvella tekee mieli syödä kaikkea keitettyä ja paistettua, koska se lämmittää kehoa. Silloin kotona tulee myös vietettyä enemmän aikaa, jolloin lihapadat voivat rauhassa porista vaikka puolipäivää. Kesällä kuitenkin ihmiset ovat jostain syystä elossa ja haluavat tulla ja mennä, jolloin on kätevää, että ruoka saadaan kasaan nopeasti kypsentämättä. Freesiä pikaruokaa!

Please, please, käyttäkää luomukesäkurpitsaa! Paras hommahan on, jos niitä löytyy omalta takapihalta. "Tavallisten" kesäkurpitsojen kuoressa on nimittäin kemikaaleja, joita ei välttämättä kannata omaan kehoon laittaa. Kesäkurpitsan kohdalla luomun ja "tavallisen" hintaero ei ole edes kovin suuri.

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa niistä päät pois. Halkaise keskeltä kahtia pitkittäissuunnassa. Koverra pienellä lusikalla kerros kerrokselta syvempi kouru kurpitsoihin. Koverra, kunnes pehmeää sisälmystä ei enää irtoa. Ota pehmeä kesäkurpitsahöttö talteen, ja lisää sitä täytteeseen tuomaan mehukkuutta.

Täytteen proteiinina voi käyttää mitä tahansa lihaa, kalaa tai kasvikunnan tuotteita! Keitetty kananmuna, tonnikala, savulohi, makrilli, sardiini, pavut ja linssit...

Mehukkuutta ja raikkautta täyte saa kasviksista, makeutta ja happamuutta hedelmistä, makuja mausteista sekä tuoreesta ruohosipulista. Pehmeän ja täyteläisen koostumuksen täyte saa käyttäessäsi reilusti avocadoa. Lisää vielä vaikkapa oliivi- tai MCT-öljyä isolla kädellä!

Hyvä piknik-eväs ja kätevä tarjottava vaikka bileissä!

Psst! Koita tehdä samalla idealla myös makea versio käyttäen banaania! Banaanin voi täyttää esim. saksanpähkinöillä ja inkamarjoilla. Tai pähkinävoilla, rusinoilla ja hunajalla... ja viimeistellä suolaripauksella. Myös cacaonibsit ja banaani on pettämätön combo!

Tuleeko mieleen muita pitkulaisia hedelmiä tai vihanneksia? Let's get creative!

Share

Kommentit

jasmin (Ei varmistettu)

Lähempä heti metsästään chlorellaa täältä oulusta! :D

Iida-Sofia (Ei varmistettu)

Punnitse & Säästässä chlorellaa ainakin on Oulusa, mut ei se tietty mitenkään edullista ole :)ja sit myös Merikoskenkadulla siinä Rohtopuodissa!

Aino M.

Kurkku! Ja oi, siihen joku katkaraputäyte. Tai savulohi. Tai miksei vaikka joku kvinoa-hedelmäsetti... Anyways, näyttää hyvältä noinkin - samastun täysin ajatuksiisi kesäisestä pikaruuasta. Tää lähtee ehdottomasti kokeiluun. Ihanaa viikonloppua Kaisa!

kaisaminni
The Good Morning

Oi nam kuulostaa hyvältä! Mullakin oli savulohta tossa joku kerta ... Hyvää oli :) Leppoisaa sunnuntaita sinullekin!

Salli (Ei varmistettu)

Olen itse hyvin epäluova lapsonen ja rakastan reseptejäsi, joten voisitko jakaa myös tuon täytteen reseptin, niin pääsisi tätä kokeilemaan? :)

kaisaminni
The Good Morning

Voi, Salli. Oon pahoillani, mutta sen verran on aikaa tämän tekemisestä etten muista edes arviolta kuinka paljon mitäkin pistin... :(

Oon vähän sellanen kokki että heittelen vaan summanmutikalla aineita sekaan ja aina onnistuu. Kannattaa kokeilla rohkeasti!! :) Siitähän sitä sit oppii ;) Mut ens kerralla sit mittojen kera!

minttu (Ei varmistettu)

Hei! Tuleeko siitä sun ylppärien raakasuklaakakusta(?) reseptiä tänne? :)

kaisaminni
The Good Morning

Tulee varmastikin jossain vaiheessa :)

Noora Turunen (Ei varmistettu) http://caughtinthemiddleblog.blogspot.fi/

Odotan innolla kasvaako omat kesäkurpitsani ja kurpitsani myös tänä vuonna! Oman maan herkut on todellakin parhaita :)

kaisaminni
The Good Morning

No todellakin! :) Niissä on niin aito maku. Tsemppiä sun kurpitsoille, mä lähetän niille kasvuvoimia!

jenna (Ei varmistettu)

Oon kyl niin vannoutunu herkkupeppu et mielummin oisin syömättä ku tohon koskisin :D

annie (Ei varmistettu)

Kesäkurpitsa raakana on minunkin inhokkini, mutta kokeileppa paistaa uunissa (tietenkin hyvillä täytteillä) niin sopii meille herkkupepuillekkin! :)

kaisaminni
The Good Morning

Mutta tuohan on herkkua! ;) Ja toi uuni-idea oli mieletön! Täytyykin kokeilla joku sateinen päivä.

Anonyymi (Ei varmistettu)

Moi Kaisa!

Miulla ois semmone pien kysymys koskien ruuan makeuttamista. Itse olen saanut sen kuvan että makeutat leivonnaisia yms stevialla tai muulla luontaistuote valmisteelle, et tavallisella sokerilla. Kauppoihin on nyt kuitenkin levinnyt uusi sokeri ns. karppisokeri http://karppisokeri.fi/ Mitä mieltä itse olet kyseisestä tuotteesta ja oletko kokeillut sitä?

kaisaminni
The Good Morning

Moikka! Tällä hetkellä käytän steviaa, hunajaa, agavesiirappia, taateleita ja joskus banaania makeutuksessa.

Karppisokeri eli tarkemmin erytritoli on täysin luonnollinen, xylitolin kaltainen makeutusaine. Olen kokeillut sitä ja tykkään sen koostumuksesta, sillä sitä voi helposti ripotella ruokien kuten pannareiden päälle (toisin kuin tujua steviaa). Makeusaste on sama kuin sokerilla, joten sillä voi helposti myös korvata perusresepteissä sokeria :) Kestää paistoa jne! Suosittelen :)

Saffron (Ei varmistettu)

Siis eikö noita ole tarkoituskaan laittaa uuniin? Itsellä ei tulisi mieleenkään syödä "raakana", eihän kesäkurpitsa maistukaan miltään :o
mutta makuasia sekin kai on... Jauhelihaa ja juustoa noihin veneisiin ja hetkeksi uuniin, niin tulee parempia ;)

Laura (Ei varmistettu)

Nam! Tein näitä eilen ja oli aivan tajuttoman hyvää. Sisälle laitoin tofudogseja, tomaattia, punasipulia, paprikaa ja kesäkurpitsan sisukset pannulla lämmitettynä. Laitoin valmiit tekeleet vielä vartiksi uuniin ja huh mikä makunautinto! :)

Ensi kerralla taidan testata jauhelihasörssöllä tai sitten lohitäytteellä.

Kommentoi