Valkosipulinen hernehummus

The Good Morning

Miksi hummus pitäisi aina tehdä kikherneistä, kun ihan suomalaisista herneistäkin tulee loistavaa tatinaa? Sitä paitsi saapahan käyttää uhkaavasti tuonelaan siirtyvän näköiset ja tuntuiset avocadot pois lojumasta.

Minä rakastan valkosipulia ja rakastan ruokia, joissa sitä voi nauttia runsain määrin. Jossain vaiheessa elämääni tein päätöksen, että valkosipuli on minulle tärkeämpää kuin ympärilläni olevien ihmisten hyvinvointi (puolison kanssa hyvä diili on syödä valkkaria aina samaan aikaan). Se on kyllä ollut elämänlaatua parantava päätös, suosittelen kaikille!

Tämä on simppeli hernehummus, jota voi käyttää esim levitteenä, dippinä, salaatin kanssa, tortillan välissä tai valkosipulin määrää lisäämällä flunssan, hiivan ja ihmisten karkottajana. Täydellistä!

Hernehummus

1 pussi suomalaisia pakasteherneitä
1,5 pientä avocadoa tai 1 iso
valkosipulin kynsiä maun mukaan (itse laitoin n. 10 ja vähempikin olisi luultavasti riittänyt)
suolaa, pippuria & muita mausteita maun mukaan
tilkka vettä tai oliiviöljyä
tilkka sitruunamehua halutessasi

Kaikki vaan blenderissä tai sauviksella sekaisin. Voila! Maku paranee ja syvenee säilyttäessä.

Mistä muusta voi tehdä herkkutahnaa? Porkkanoista, punajuuresta, kukkakaalista?

Share

Kommentit

Terveisin ikävä

Näyttää niin hyvältä MUTTA minä ja valkosipuli emme valitettavasti tule juttuun. Keksitkö äkkiseltään mitään korvaavaa maustetta?

kaisaminni
The Good Morning

Hmm, no itseasiassa ihan mikä vaan mistä tykkäät! Tuore korianteri, chili, cayannepippuri, yrtit.. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.