Ladataan...
The Good Morning

Seksihauduttamosta päivää taas! On taas ollut asioita mielenpäällä. Nimittäin.

Fantasiat, tarpeet ja toiveet liittyen seksiin. Eli, siinä missä orgasmikeskustelu on vajaavaista, niin on myös keskustelu siitä, mitä sängyssä haluaisi toisen kanssa ylipäätään tehdä ja mikä on se oma turn on.

Minusta on aina hirveän hämmentävää kuulla tilanteista, missä kumppania on petetty siksi, ettei hän ole jollain tapaa osannut tyydyttää toisen seksuaalisia tarpeita, vaikkei tästä ole edes koskaan käyty minkäänlaista keskustelua. Jos ei toisen preferenssejä tiedä, ollaan täysin arvailujen ja stereotypien varassa (miehet tykkäävät pitsialusvaatteista ja naiset hellästä ja huomioivasta seksistä).

Sinälläänhän tässä - kuten kaikissa muissakin seksuaalisuuteen liittyvissä sosiaalisissa ongelmissa - on paljon kyse siitä, ettei meille juuri opeteta, että toisinkin voisi toimia. Että kaikki oudoimmatkin mieltymyksemme, toiveemme ja fantasiamme voisi olla tärkeitä jaettavaksi. Että ne eivät ole vain jotain mielen kohinaa, vaan että juuri niistä saattaisimme löytää palan itseämme.

Kuuntelin podcastia, jossa eräs seksityöntekijä kertoi asiakkaan käyneen häneen kiinni aggressiivisesti ja ilman lupaa. Tilanteen rauettua selvisi, että oikeasti asiakas halusi tulla lyödyksi, nöyryytetyksi ja dominoiduksi, muttei tiennyt, kuinka olisi sitä pyytänyt. Hän oli siis päättänyt tunkeutua toisen tilaan toivoen, että haluttu lopputulos saataisiin sitä kautta.

Tähän tiivistyy oikeasti aika iso ongelma.

Se ajatus, mikä minulle tästä heräsi, oli että jos (miehenä) omien halujen ja toiveiden kommunikoiminen seksityöntekijälle, joka lähtökohtaisesti on palvelemassa juuri näitä haluja (kunhan niistä ensin sovitaan yhteisymmärryksessä), on vaikeaa, niin entä sitten omien seksuaalisten preferenssien kommunikoiminen omalle kumppanille, jolla on myös omat toiveet ja halut, sekä emotionaalinen valta loukata tai häpäistä?

Omien fantasioiden kertominen jollekin, jota rakastaa, on yksi haavoittuvimpia paikkoja, mihin parisuhteessa voi mennä. Kaikista hauskinta fantasioissa on kuitenkin se, että meillä kaikilla on niitä ja niitä ei ikinä arvaisi päältä päin. Ne voivat olla kesyjä, hassuja tai sairaita. Osa fantasioista on selkeästi parempia ihan vain fantasioina, ja niitäkin voi hyväksyvässä ilmapiirissä jakaa. 

Tiesittekö muuten, että maissa ja kaupungeissa, joissa on vapautuneempi seksuaalikulttuuri ja parempi sukupuolten välinen tasa-arvo, käytetään vähemmän seksipalveluita, kuin maissa, joissa arvot ovat konservatiivisemmat ja naisen seksuaalisuus on samalla kiellettyä ja himoittua? Mietinkin, voisiko olla olemassa tilanne, jossa parisuhteistamme - ja muista intiimeistä suhteistamme - voisi oikeanlaisen kommunikoinnin ja kunnioituksen myötä tulla entistä täyttävämpiä niin, että:

- Seksityö isossa mittakaavassa olisi vähän vanhanaikaista ja oikeasti enemmän sinkkujen, ei parisuhteessa elävien juttu

- Meidän ei tarvitsisi tunkeutua toisten tilaan vain siksi, että olemme vailla jotain, mitä emme osaa kommunikoida

- Parisuhteistamme tulisi parempia

- Yhteiskunnastamme tulisi tabuttomampi

Mitä ajatuksia herää?

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
The Good Morning

Kaunista viikon alkajaista itse kullekin! Täällä maanantaiaamu alkoi itkulla. Ensin pakotin tekstiä, sitten itkin ja pakotin tekstiä. "Olen maailman paskin kirjoittaja enkä jaksa enää", nyyhkytin parvekkeella ja välillä kävin istumassa koneen ääressä. Koitin kaikkia mahdollisia tekniikoita, joista eritoten pakottamistekniikkaa. Se menee niin, että sisäinen aikuiseni huutaa nurkkaan ahdistetulle sisäiselle lapselleni, että leiki nyt tai tulee piiskaa.

(Joku mielenhäiriö meillä luovilla ihmisillä kyllä täytyy olla, kun tuollainen tekniikka on edelleen yleisesti käytössämme.)

Tämä ei sinänsä ole mikään uutinen. Itken ja kärsin luovuudestani (tai tarkemmin sen puutteesta) hyvin usein. Vuosien myötä siihen on tottunut. Kirjoittaminen on kamalimpina päivinä ihan paskaa, mutta kun ei siitä eroonkaan pääse, niin tässä sitä nyt sitten ollaan ja istutaan. Kauniisti sanottuna siis "siunaus ja kirous." 

Pakotettuani ja itkettyäni tuloksetta aloin seuraavaksi hajottaa paikkoja. Tai no, käsitellä kodin esineitä raivoksi kehkeytyneellä frustraatiolla. Ellei luova ihminen luo, hän alkaa tuhota - omaisuuttaan, ihmissuhteitaan tai itseään. Tämä on surullisen totta ja nähtävissä monissa eri muodoissa pitkin historiaa. Rappiotaiteilija-käsitettäkään ei olisi olemassa, mikäli luovat ihmiset voisivat vain luoda koko ajan. Rappio kun on kaikkea sitä, mikä tapahtuu itse luovuuden ulkopuolella.

No. Syy, miksi kuitenkaan en enää ole parvekkeella itkemässä on se, että törmäsin melkein tasan vuosi sitten kirjoittamaani tekstiin nimeltä "En kirjoita, ellei ole ihan pakko".

Luin tekstiä ja en voinut käsittää, miten helppoa sitä oli lukea. Verrattuna siis siihen, miten kamalan vaikealta juuri sillä hetkellä (minkä tahansa) tekstin kirjoittaminen tuntui. Eritoten tekstissä säväytti tämä:

"Kirjoittaja tietää aina itse olevansa kirjoittaja, mutta näkee koko elämänsä vaivaa, jotta myös muut uskoisivat sen."

Tuntuu oudolta, että olen vuosi sitten osannut sanoa jotain, mikä on edelleenkin osuvinta, mitä ikinä olen lukenut yhtään mistään. (Lukkiutuneen taiteilijan lisäksi olen siis myös erittäin suuri itseni fani.) 

Kirjoittamassani tekstissä pohdin myös sitä, mikä on hyvän tekstin syntyprosessi ja miten luovuuttaan voi hallita. No, terkkuja vaan sinne vuoden takaiseen, edelleen täysi mysteeri koko homma. Ei mitään hajua. Jokainen teksti on sataprosenttisen puhdas vahinko.

Ei kai tässä auta tätäkään tekstiä mulla tavoin lopettaa, kuin toteamalla että opetellaan, opetellaan. Onko muilla samanlaisia kokemuksia liittyen johonkin luovaan? Olen vertaistuen tarpeessa! 

Ainiin! Melkein unohtui. Viime viikolla meiliini kilahti viesti, joka meni jotenkin näin:

"Kaisa, sinun kultamussukka-lukijasi ovat kaikessa hiljaisuudessaan ihan salaa tulleet meille kertomaan, että sinä olet heidän lempibloggaajansa. Siksi sinä olet ehdolla Inspiration Blog Awardseissa vuoden Tarinankertojaksi. Onneksi olkoon!"

Kiitos senkin rakkaat! Että ihan tarinankertoja. Ehkä siistein titteli, mitä nyt blogigaalassa voi saada. Viimeeksi sitä onkin oltu ehdolla vuonna 2014 jossain sporttikategoriassa. Minua (ja kaikkia muitakin ehdokkaita) pääsee äänestämään tästä. Super iisi toimitus. Onnistuu yhdellä klikkauksella ilman mitään nimien syöttöjä. Arvostan tosi paljon jokaista ääntä, mutta senhän te tiedättekin. <3

Tarinoita luvassa lisää tällä viikolla. Ensin täytyy vähän lepyytellä tuota nurkassa itkevää luovuuttani.

Share

Pages