Ladataan...

Täältä tulisi ensimmäinen ennen-jälkeen postaus!
Meillä on olohuoneessa vanha kakluuni, joka on todellinen olohuoneen kruunu. Kakluuni sai uuden ilmeen, kun maalasin kultamaalilla koristeet sen kyljissä. Aikamoista piipertämistähän se oli, mutta sain koko maalauksen tehtyä muutamassa illassa, joten ei mikään ajallisesti suuri projekti kuitenkaan. Saatoin myös aloittaa joululaulujen kuuntelun samalla, kun maalailin :D. Takan ilmeessä muutos oli valtava ja oli hienoa palauttaa se entiseen loistoonsa takaisin. Kultamaalia oli ennestään hiukan koristeissa, mutta ne oli maalattu aika huolimattomasti ja maali oli jo kulahtanutta. Koristeiden pohjamaalille ei tehty mitään, vaikka sitäkin aluksi mietimme. Takka vain pestiin maalinpesuaineella huolellisesti ennen maalauksen aloittamista. Takan edessä olevan suojapellin Joonas käsitteli nailonkuppiharjalla kiiltäväksi ja senkin ilme muuttui käsittelyssä melkoisesti.

Ennen:

 

Jälkeen:

Aika hyvä lopputulos vai mitäs sanotte?

-Maria

Share

Ladataan...

Viime viikonloppuna meillä oli kaveripariskunta kylässä Tampereelta. Meillä oli kyllä niin mukava viikonloppu, että ei ole hetkeen ollutkaan!

He tulivat jo perjantaina illalla töistä päästyään. Lauantai aamuna aloitimme päivän rennosti pitkien yöunien jälkeen amerikkalaisella aamupalalla. Oli Nutellapirtelöä, pannukakkuja, bageleita ja vaikka mitä muuta. Nam! Sen jälkeen suuntasimme shoppailukierrokselle ja kyllähän sieltä jotain mukaan tarttui. Hyvä löytö oli ihana neule zarasta lastenpuolelta :D, esiliina nahkaisilla yksityiskohdilla ja samaa sarjaa oleva keittiöpyyhe uuteen keittiöömme ja mekko siskoni valmistujaisiin, joita juhlitaan ensi viikonloppuna. Illaksi olin varannu meille pöydän E.Ekblomista, jota voin muuten lämpimästi suositella. 4 ruokalajin menu on vain 35 euroa ja laadusta ei todellakaan tarvitse silti tinkiä! Ollaan käyty nyt pari kertaa siellä syömässä ja ruoka on ollut aivan buenoa. Joulukuulle pitää kanssa bongata joku hyvä mesta, jossa voidaan nauttia illallinen kun nämä samat kaverit, sekä toinen pariskunta ovat tulossa kylään. Suosituksia otetaan vastaan! :) Uskomatonta, että tuolloin meidän pitäisi jo asua uudessa asunnossa ja Armaksenkin pitäisi olla jo tuolloin tullut meille!! Kiireinen marraskuu siis tulossa, huh. Lopussa kova työ onneksi palkitaan ja meille on tulossa ihan meidän näköinen ihana koti. Illalla ruokailun jälkeen suuntasimme Tiirikkalaan katsomaan upean Emilia Vihannon Aretha Frankilinin ja Etta Jamesin biisisettiä - vau mikä ääni sillä naisella oli! Pitäisi useamminkin mennä fiilistelemään livekeikoille, kun esimerkiksi Monkissa ja Tiirikkalassa niitä on suhteellisen usein. Tästä jatkoimme vielä hetkeksi Aaltoon, kun tanssijalka jäi keikan jälkeen vipattamaan.

Voisin kyllä syödä tällaisen aamupalan useamminkin! Rakastan aamiaista ja etenkin brunsseja. Pitääkin pitää mielessä, että voisi järjestää isommalla kaveriporukalla brunssin uudella asunnolla, jahka päästään muuttamaan.

Sunnuntaina meillä oli aamupalan jälkeen projektina kaverini kanssa olkkarin lattian maalaus ja pojat laittelivat viimeistä porraskäytävän kipsilevyä seinään ja paklailivat ruuvin reikiä. Yhden erittäin waffat kaffet mahtui myös tähän päivään :D

Tässä kuvaa keittiön välitilan laatasta - nyt saumauskin on tehtynä.

Jääkaapin kaappi odottaa jääkaappia saapuvaksi.

Tuon pikkuisen päätyseinän maalasin vielä illalla kavereiden lähdettyä tummanharmaalla, mutta oli jo niin pimeää, että en saanut siitä napattua järkevää kuvaa. Se tulossa siis myöhemmin. Meinasi muuten tulla jonkin asteinen romahdus ja hermojen menetys kun portaita ylös tullessani löin pääni telineeseen ja samalla itseäni maalipurkilla leukaan ja vielä kyynerpäällä seinään (älkää kysykö miten tämä on mahdollista). Seinä kuitenkin saatiin lopulta maalattua, vaikka tuolloin teki kyllä mieli heittää tela ja maalipurkki seinään ja lähteä kotiin.

Yläkerrassa kattopaneelit on paikallaan ja osa on jo saanut viimeisen maalikerroksenkin pintaansa. Valkoinen katto vaikuttaa muuten ihan hirveästi koko yläkerran ilmeeseen ja tuo ihanasti valoa lisää.

Olohuoneen lattia ennen maalausta (tätä ennen olin viikolla hionut lattian).

Maalarit ryhtyy hommiin.

Kivat pikku polut meillä, että ei maalattu itseämme nurkkiin. Siinähän olisikin ollut ihmettelemistä, että mitäs nyt :D

ja valmista!! Kyllähän se hyvältä näyttää ja ilme muuttui melkoisesti. Vielä jalkalistat paikalleen niin kyllä on hieno.

Täytyy kyllä olla kiitollinen, kuinka ihania ihmisiä meillä on elämässä! Ollaan saatu remontissa apuja kavereilta ja molempien perheiltä. Se on nopeuttanut hommaa huomattavasti ja on kivempaa aina tehdä porukalla hommia. Kiitos, että olette olemassa.

-Maria

Share

Ladataan...

Hellou täältä remontin ja pölyn keskeltä!

Remontti meillä etenee kovaa vauhtia ja ajattelinkin kirjoitella siitä nyt hiukan välivaiheita ennen kuin tulee jo valmista. Valmiita pintoja tulee nyt yllättävän nopeasti, kun pohjatyöt alkaa olla tehtynä ja muistin, että ehkä jotain pitäisi kirjoitellakkin remontista. Kohta saadaan viimein rakennuslupa kylppäriin, joten sitten päästään sen(kin) kimppuun täysillä. Laatat mennään tilaamaan ensi viikolla - nyt, kun vihdoin saatiin päätettyä, että mitä halutaan! Niistä lisää tulossa myöhemmin.

Keittiössä alkaa olla lähes valmista. Välitilan laattojen saumaus uupuu (paitsi, että Joonas olikin tehnyt sen tänään) ja lattia maalataan vielä kertaalleen. Lisäksi jääkaappi pitäisi laittaa tilaukseen pikimmiten - sen kehyskaapin Joonas sai juuri myös tehtyä. Liesituulettimen viereen Joonas rakentaa vielä viinipullotelineen kaapin kylkeen. En kyllä silti aio luopua kellariin tehtävästä viinikellarista, jolle on juuri oma pikkuhuone siellä sopivasti valmiina. Tämän aika tosin on sitten vasta, kun asuinkerrokset on saatu kuosiin.

Tältä keittiö näytti kun purkuhommat oli aloitettu:

Tapetoinnin + lattian maalauksen jälkeen:

Keittiö paketeissa:

Keittiön vetimet, tasot paikallaan ja yksi kalvo poistettu testiksi laatikosta:

Välitilan laatoituksen alku:

Melkein valmista (aiettä en malta odottaa, että pääsen repimään nuo siniset kalvot remontin lopuksi pois)

 

Olohuoneessa lattia on vielä maalia vailla ja takan kultaiset osat maalataan uudelleen kultamaalilla (tämä on varmasti yksi eniten odottamani remonttihomma!!). Hirsiseinän avaus esille oli ihan paras ratkaisu ja tuo ihanaa tunnelmaa vanhaan taloon. Haaveilen myös kattoon roseteista lampun pistokkeiden ympärille - se olisi niin hieno yksityiskohta. Kaikki asunnon pistorasiat ja katkaisijat uusitaan. Lisäksi hirsiseinän johdot vaihdetaan mustiin kangasjohtoihin.

Lattian testimaalaus (ei ole muuten enää kynnet tässä kunnossa kuin oli alkuremontista..)

Koko yläkerran lattia on vielä maalaamatta ja katosta puuttuu vielä osittain viimeinen maalikerros. Nyt sentään kattopaneelit on jo paikallaan kuvasta poiketen.
Kattoikkunaa pitäisi lisäksi vähän fiksailla.

Yläkerran lasiseinät tulivat viime perjantaina ja ne tulevat siis rajaamaan meidän makkarin omaksi tilakseen muusta yläkerrasta. Saadaan sitten vähän jotain moderniakin meidän vanhaan taloon.

 

-Maria

P.S. Kiinnostaako teitä ennen - jälkeen postaukset kun asunto on valmis?

Share

Pages