Ladataan...

Oi kesä, tule jo!

Pääsimme kesäfiiliksiin pääsiäisenä grillaillessamme kavereiden kanssa, mutta oikea kesä odottaa vielä nurkan takana. Minä en jaksa enää odottaa! Vaikka kivoja juttuja on tulossa vielä monta ennen kesää en silti malttanut olla palaamatta aiempien kesien kuviin fiilistelemään mitä on luvassa. Kesä on ihmisen parasta aikaa. Onnekseni sääennuste lupailee jo mukavasti nousevia lämpötiloja ja kun suuntaamme vapuksi siskoni luo Köpikseen on siellä toivottavasti jo kesäiset kelit. Siihen saakka nautin näiden kuvien kesäisestä tunnelmasta ja haaveilen tulevasta.

Parasta kesässä on:

Hitaat aamiaiset lomalla. Tässä on kookosjogurttia, mansikoita, orvokeita. Onko parempaa olemassakaan?!

Kun voit kerätä kesäkukat kävelylenkiltä mukaan.

Lämpimät kesäillat ja meri

Auringonlaskut ja saaristo

Tuoreet marjat

Lisää auringonlaskuja

Smoothiet, jotka maistuvat erityisesti kuumana kesäpäivänä

Naantalin ranta ja terassit

Metsälenkit koirien kanssa

Veneily

Ulkona syöminen ja se kun salaattiin saa kotimaisia mansikoita

Autoretket. Tämä reissumme sijoittui Ahvenanmaalle ja Brändööseen.

Koivut, vihta ja saunominen.

 

Mikä teidän mielestä kesässä on parasta?

 

-Maria

Share

Ladataan...

Muistin juuri, että osa ennen ja jälkeen postauksista on edelleen jonossa.
Tässäpä teille siis alakerran olohuoneemme remontissa kokema muodonmuutos.

Muutos oli toki paljon pienempi, kuin esimerkiksi keittiössä, mutta esimeksiksi tuo hirsiseinän esille kaivaminen kyllä muutti olohuoneen ilmettä aikalailla. Näihin kuviin on hauska palata, nyt kun remontti on valmis ja siitä on vierähtänyt hetki. Hassua, että miten nopeasti tuo kauhea kaaos ja stressi kuitenkin lopulta unohtuu, vaikka sillä hetkellä sitä ajattelee, että tästä ei koskaan palaudu :D Nyt jo Joonas suunnittelee seuraavaa projektia, nimittäin tv-tason tuuntausta Ikean valmiista Bestå tasosta meidän näköiseksi versioksi ja myös vaaterekki on suunnittelun alla. Minulla taas on kasa lankoja odottamassa, että aloitan macrameiden teon ja toinen kassi, että aloitan opettelemaan villasukkien kutomista. Haluan myös tehdä itselleni samanlaisen jättineulepeiton, kuin tein siskolleni joululahjaksi. Projektit eivät siis loppuneet remonttiin ja hyvä niin :)

Ennen:
 

 

Hirsiseinän esille otto tapahtui niin, että mietimme mahtaako levyjen alta löytyä hirsiseinä ja jos löytyy niin missä kunnossa se on. Joonas sitten päätti iskeä vasaralla reippaasti levyn rikki ja sieltähän hirsiseinä paljastui. Se oli tosin täynnä pieniä nauloja pinkopahvien jäljiltä ja maaliroiskeita oli joissakin kohdissa. Joonaksen veli uurastisikin useita tunteja nauloja nyppien. Joonas kävi vielä lopuksi hirsiseinän läpi nailokuppiharjalla, jotta pintaa saatiin puhdistettua. Emme käsitelleet hirttä millään aineella, vaan se on sellaisenaan hyvä ainakin toistaiseksi.
 
Työn alla:

 

Lattia maalattiin myös olohuoneessa samalla Colorian Aquafloorilla sävy 2115, kuin muuallakin asunnossa ja ennen sitä ja maalikerrosten välissä se hiottiin, jotta maali tarttuisi paremmin. Maalia laitettiin kaksi kerrosta, jotta lopputuloksesta saatiin peittävä. Olemme nyt huomanneet, että maalin olisi kannattanut vielä antaa kovettua kauemmin, sillä muutimme aika pian viimeisen maalauksen jälkeen ja maali on ollut sen verran vielä pehmeää, että se on lähtenyt esimerkiksi tuolinjalkojen lattiaa raapiessa pois. Yksi kerros osittaista maalausta on vielä edessä siis. Seinät maalasimme paperin valkoisella, joka oli hyvä ratkaisu. Olemme tosin nyt miettineet, että pitäisikö vielä tuo yksi seinä, jolla on vaaleanpunainen kaappi tapetoida tai maalata tehosteseinäksi, vai meneekö se sitten liian sekavaksi. Haaveilen ombre maalatusta seinästä, jota mietin jo makuuhuoneeseemme, mutta en tiedä vielä millä värillä toteuttaisin sen. Onko mielipiteitä?
 

Ikkunoiden karmit maalasimme sisäpuolelta ja ensi kesänä olisi vielä tarkoitus maalata ne väleistäkin. Lisäksi uusimme ikkunalaudat, jotka olivat ennen valkoista levyä. Niihin laitoimme tilalle kuusilankut, jotka vahattiin Osmo colorin valkovahalla vaaleammiksi. Vahattuina ne myös kestävät aurinkoa paremmin. Samasta materiaalista on tarkoitus toteuttaa myös uusi pinta tulevaan tv-tasoomme, jota Joonas muokkaa Ikean Bestå tasosta.

Valmista:

 

Muutoksista suurin olohuoneessa on ehkä tuo hirsiseinän esille ottaminen. Muuten pinnat kokivat vain lähinnä freesausta tapettien vaihtuessa maalipintoihin. Katto oli hyvässä kunnossa, joten sille emme tehneet mitään. Sisustus tuo tietenkin ison osan tilan ulkonäköön myös ja tähän selkeään pohjaan sitä olikin kiva lähteä rakentamaan. Nyt vain tuota yhtä seinää pohtimaan!

Mitäs pidätte tästä muutoksesta?

 

-Maria

 

 

Share

Ladataan...

Viime viikonloppuna ehdin tehdä vaikka mitä, paitsi en ottaa yhtään kuvia muuten kuin kännykällä. Nyt on ollut monta poikkeuksellisen kivaa viikonloppua, vaikka kaikki viikonloputhan mukavia ovat. Näin kevään tullessa ja valon lisääntyessä itselläkin on selvästi enemmän energiaa touhuta kaikkea.

Perjantaina kävimme ostamassa viimein uuden pyykinpesukoneen, joten viikonloppuun kuului 1 pesukoneen asennus, joka sujui asennuspuuhista poiketen yllättävän helposti ja kivuttomasti. Ruoaksi tehtiin alkuperäisen suunnitelman mukaan 2 vuokaa lasagnea, vaikka perjantain kavereiden kyläily peruuntuikin harmillisesti. Aloitimme heti tietenkin myös pyykinpesun todenteolla ja pyykkiä tulikin pyöritettyä 4 koneellista viikonlopun aikana.

Lauantain aloitin 1,5 tunnin hotjoogalla ystävän kanssa ja sen jälkeen Puren smoothieiden ravitsemina suuntasimme avantouinnille. Koska kaikki ei aina mene kuten suunnittelee tuli matkaan myös pari mutkaa ja sen myötä  1  epäonnistunut avantoreissu ja 1 toimimaton pankkiautomaatti. Pienen harmituksen jälkeen sisuunnuttuamme etsimme uuden avantouinti paikan ja löysimme Villa Järvelän ja keräsimme 38km ajelua avannon perässä. Villa Järvelän löytyminen oli todellinen onni, sillä paikka oli aivan ihana! Oli varmasti tarkoitus, että emme päässeet ensimmäiseen paikkaan. Villa Järvelässä pääsimme nauttimaan puusaunan lempeistä löylyistä ja tekemään 5 pulahdusta avantoon. Innostuttiin tästä niin paljon, että päätettiin mennä heti tällä viikolla uudelleen, kun jäitäkin on vielä jäljellä. Voin suositella Villa Järvelää lämpimästi, puitteet olivat ihanan mökkimäiset, tunnelma rento ja ystävällinen. Saatiin siis lopulta sittenkin täydellinen lauantain aloitus. Villa Järvelälle täysi 10!

Avannosta ja joogasta rentoutuneena leivoin 1 pellillisen oliivi-rosmariinifoccaciaa, joka vei kielen mennessään. Lakkasin myös kaikki 10 varpaankynttä kevätkuntoon! Aloittelimme myös Joonaksen kanssa pihamme omenapuiden leikkausta ja sitä tulikin tehtyä yhteensä 3 tuntia viikonloppuna. Meidän piti mennä myös puutarhamessuille, mutta 2kpl liput unohtuivat Joonaksen vanhempien luo, emmekä lähteneet enää niitä sieltä hakemaan erikseen. Ensi vuonna sitten! Saatiin myös serkultani 25 ihanaa kuvaa meidän häistä!

Lisäksi viikonloppuna join 6 kuppia kahvia, nukuin 20 tuntia ja katsoin 1 loistavan elokuvan, jonka nimi oli Kaiken teoria.

 

Millaisissa merkeissä teidän viikonloppu sujui?

 

-Maria

Share

Pages