Ladataan...

Ihanaa sunnuntaiaamua!

Tässäpä teille katseltavaksi asuntomessuilta postaus osa 2. Tässä postauksessa esittelen teille onnistuneimmat ja mielestäni kauneimmat olohuoneet, pihat, ruokailutilat, wc:t, työhuoneet ja kasan kauniita yksityiskohtia. Kuvia tuli tosiaan otettua messuilla aika liuta ja on ihanaa päästä jakamaan ne teidän kanssanne. Löytyikö edellisestä postauksesta ideoita teille koteihinne?

 

OLOHUONEET

Olohuoneissa oli kovin erilaisia kokonaisuuksia - oli runsaita ja pelkistettyjä, vaaleita ja tummia, tuoleja ja sohvia. Kasveja näkyi paljon olohuoneissa ja muissakin tiloissa ja ne tuovatkin raikasta tunnelmaa tilaan kuin tilaan. Puuterisia sävyjä ja ruskeita nahkasohvia oli useammassa olohuoneessa. Hakolan sohvat olivat ylivoimaisia suosikkejani, etenkin tuo ruskea nahkainen. Upeita taideteoksia oli useammassa olohuoneessa ja ne olivat todellisia katseen vangitsijoita. Marmoriset sohvapöydät miellyttivät kovasti omaa silmääni ja taidanpa laittaa sellaisen etsintään yläkerran olohuoneeseemme samalla, kun jään haaveilemaan samettisista raheista ja Hakolan sohvista. Ihania kotoisia mattoja oli monessa olohuoneessa ja samoin aiemmassa postauksessa esittelemissäni makuuhuoneissa.

 

PIHAT

Pihat olivat messujen parasta antia, monessa pihassa oli käytetty luovasti kaikkia nurkkia hyödyksi ja tiheään rakennetulle asuinalueelle oli saatu kivasti omaa rauhaa pihoihin. Monessa asunnossa oli erillinen piharakennus, jossa oli sauna. Istutuksia pihoissa oli aika niukasti, mutta asukkaiden muutettua niitä varmasti tulee lisää. Istutusten sijaan pihoilla oli valtavia terasseja porealtaineen ja sehän sopii ainakin minulle. Näillä helteillä olisin mielelläni ottanut uima-altaan omalle pihallemmekin.

 

 

RUOKAILU

Ruokailuryhmät olivat kaikki yhdistettynä keittiöön tai olohuoneeseen, eikä erillisiä ruokailuhuoneita ollut. Tästä pidän itsekin, sillä mielestäni on kiva olla avarammassa tilassa ruokailemassa ja myös kokin osallistuminen keskusteluun muiden istuessa pöydän ääressä onnistuu tällöin paremmin. Mielettömän ihania kattauksia näkyi messuilla paljon ja niissä käytetyt astiat olivat ihania - mahtuisiko vielä muutamia uusia lautasia kaappeihimme? Ruokapöydissä oli paljon erilaisia ratkaisuja -  löytyi saareketta, pitkää pöytää ja pyöreitä pöytiä. Materiaaleista suosituin oli selkeästi puu. Istuimina oli penkkejä ja tuoleja, sekä niiden yhdistelmiä.

 

 

TYÖHUONEET

Työhuoneissa oli kaikissa ihana harmoninen tunnelma ja värimaailmat. Tuo tummansininen seinä oli aivan ihana ja sopisi mielestäni myös makuuhuoneeseen tai lasten huoneeseen valkoiseen yhdistettynä. Tilan käyttö oli järkevää, eivätkä työhuoneet olleet turhan suuria, mutta eivät myöskään ahdistavan pieniä. Jälleen huoneissa oli ihania mattoja, joista en nyt näköjään pääse yli - ehkä makuuhuoneemme kaipaa tuollaista tai vastaavaa mattoa kuin kuvassa 1 on.

 

 

WC:t

Vessat asunnoissa olivat raikkaan vaaleita tai tummia. Kovin moni wc ei miellyttänyt minua kokonaisuutena, mutta monessa oli kivoja yksittäisiä materiaaleja, kaapistoja, valaisimia, altaita tai muuta. Tuossa tummassa wc:ssä oleva kultainen allas oli ihana, mutta en ole varma kyllästyisikö siihen jossain vaiheessa. Se yhdistettynä rouheaan betonipintaan olisi täydellinen match! Myös nuo wc.t, joissa seinän on maalattu "sekaisesti" olivat omaan mieleeni, seinät ovat kuin taideteos itsessään. Marmoria näkyi edelleen paljon ja se ei taida kyllä koskaan mennä pois muodista, mikä sopii kyllä minulle, sillä se on yksi omista ikisuosikeistani, jolla ei voi mennä vikaan.

t

 

 

YKSITYISKOHDAT

Loppuun vielä kasa kauneimpia yksityiskohtia, jotka bongasin messuilta.

- Maria

Ladataan...

Aurinkoista keskiviikkoa tyypit!

Meillä alkoi vihdoin loma ja viime perjantaina käytiin tsekkaamassa Porin asuntomessujen tarjonta. Olin aavistuksen pettynyt osaan asunnoista, sillä ne olivat mielestäni hiukan persoonattomia. Toki asunnot olivat sisustettuja messuja varten eivät asukkaiden asumia koteja, joten tämä toki vaikuttaa asiaan jonkin verran. Joka tapauksessa ehdottomasti vierailun arvoiset messut, joissa oli tosi paljon kivoja juttuja. Parhaat asuntomessut tähän asti, joissa olen itse vieraillut

Valmiiksi upeitakin asuntoja löytyi ja paljon kauniita juttuja oli sisustuksissa ja niin myös kauniita yksityiskohtia! Aivan ihania pihoja oli myös saatu tehtyä, vaikka kyseessä onkin tiheästi rakennettu asuinalue. Monessa pihassa oli kivoja pieniä soppia, joissa pääsee piiloon ja rauhaan naapureilta. Monessa asunnossa oli myös palju tai poreallas pihalla.

Oli ihanaa huomata, kuinka rohkeasti värejä ja kuviollisia tapetteja oli käytetty sisustuksessa asunnoissa. Valaisuun kiinnitin myös huomiota, sillä se oli osassa todella onnistunut. Monet asunnoista olivat aika kompaktin kokoisia, mutta kivoja pohjaratkaisuja oli saatu tehtyä pieniinkin koteihin. Keittiöihin tehdyt kattaukset hivelivät silmää monessa kodissa ja olisi tehnyt heti istua pöydän ääreen viettämään iltaa ystävien kanssa. Puuta oli käytetty asunnoissa rohkeasti ja isoina pintoina ja kylpyhuoneissa näkyi paljon mikrosementtiä ja betonijäljitelmälaattoja. Makuuhuoneissa monessa sängyt olivat korkeita ja petaukset muhkeita.

 Monessa kodissa oli aivan mielettömän upeita taideteoksia ja kauniiden maalausten katselu ei ainakaan helpottanut omaa maalausintoani. Messuilla nähdyt upeat taulut saivatkin minut suuntaamaan Clas Ohlsonille maalaustarvikkeiden ostoon ja oma tauluni lähtee pian työn alle. Saa nähdä mitä tuleman pitää sen kanssa!

Keräsin teille kasaan messujen kauneimmat keittiöt, kotoisimmat kylpyhuoneet onnistuneimmat olohuoneet, leikkisät lastenhuoneet ja parhaat pihat, sekä muita kivoja juttuja kahteen postaukseen jaettuna, sillä kuvia tuli niin paljon. Toivottavasti tykkäätte!

KEITTIÖT

Valkoiset keittiöt ovat edelleen suosiossa, mutta ne ovat saaneet rinnalleen nyt myös muita värejä, joista vahvimpana esiin astui musta. Vetimikdi oli valittu paljon nahkaisia ja kultaisia kahvoja tai sitten oli valittu kokonaan vetimettömät kaapit.

 

KYLPYHUONEET JA SAUNAT

Saunoissa ja kylpyhuoneissa oli käytetty paljon tummia sävyjä, rouheita pintoja, marmoria ja puuta. Lähes kaikissa saunoissa yksi seinä oli kokonaan lasia. Osa saunoista oli erillisinä rakennuksina talojen pihassa, mikä oli mielestäni ihana idea. Vähän kuin mökille menisi, kun sauna on oma pikku rakennus pihalla. Vaikka kylpyhuoneet olivat pääosin tummia oli monessa saunassa silti valkoiset/vaaleat lauteet. 

 

LASTEN HUONEET

Lasten huoneissa pääosassa olivat vaaleat sävyt ja hempeä tunnelma. Huoneet olivat lähes poikkeuksetta helposti muutettavissa lasten kasvaessa aikuisempaan makuun. Ihania yksityiskohtia olivat esimerkiksi pienet eames tuolit pöydän ympärillä, pallomeri ja söpöt pienet teltat.

 

MUUT TILAT

Tein muille tiloille oman kategorian, sillä asunnoissa löytyi muun muassa seuraavia: pukeutumishuone, joogastudio, musiikin kuunteluun tarkoitettu tila, lukunurkkauksia ja paljon muuta.

 

MAKUUHUONEET

Makuuhuoneissa pehmeät sävyt olivat suosiossa lasten huoneiden tapaan, petaukset olivat muhkeita ja runsaita ja sängyt korkeita. Ihania valaisimia ja petivaatteita löytyi huone toisensa jälkeen, eikä sisustustyynyjen määrissä oltu säästelty. Makuuhuoneet oli ihanan erilaisia ja niissä oli käytetty luovuutta. Monen sängyn päätyä koristi upeat taideteokset tai mahtavat sängyn päädyt.

 

 

Seuraavassa postauksessa pääsette näkemään upeinmmat pihat, ruokailutilat, työhuoneet,wc:t ja olohuoneet, sekä parhaat yksityiskohdat - joten pysykää kuulolla!

-Maria

Ladataan...

Rentouttavaa sunnuntaita.
 
Meidän kylpyhuone on yksi onnistuneimmista jutuista remontissamme ja lattiaan asennettu lattialämmitys kruunaan kokonaisuuden. Mielestäni modernimpi kylpyhuone tuo kivaa kontrastia vanhaan taloon, mutta sopii silti hyvin kokonaisuuteen. Nyt kylpyhuoneen sisustuskin on saatu kohdalleen ja olen tyytyväinen lopputulokseen vaikka emme mustaa pyykinpesukonetta saaneetkaan, kun sellaista ei ollut tällaisena ei niin syvänä saatavilla. Joonas sahasi paksusta vanerista pöytälevyn pyykinpesukoneen päälle tasoksi ja se tekee kokonaisuudesta siistimmän ja nyt siinä on kiva laskutaso tavaroille ja muutamille sisustusjutuille. Yksi pullovehka löysi myös paikkansa kylppäristä, joka tällaiselle kasvihullulle sopii tietysti hyvin. Kasveja laittaisin kylpyhuoneeseen mieluusti enemmänkin, mutta harmikseni meillä ei tule kylpyhuoneeseen lainkaan luonnonvaloa, joten monikaan kasvi ei siellä pärjää.

 
Rakastamme saunomista, mutta kuumilla keleillä meillä on ollut yksinkertaisesti jo valmiiksi niin kuuma, että saunaa ei ole enää voitu laittaa lämpiämään, kun ilmalämpopumppua ei ole vielä asennettu. Onni oli, että saimme pienen saunankin mahdutettua kylpyhuoneeseemme ja se on ihan sopiva meille kahdelle, vaikka ei kovin suuri olekkaan. Ei muuta kuin vihdan tekoon ja saunomaan siis!
 
 
-Maria
 
ps. Jos et ole lukenut kylppärimme ennen jälkeen postausta aiemmin niin löydät sen TÄSTÄ.

Pages