Cookies ’n cream -juustokakku

Aurinkoista sunnuntaita!

Tästä teille reseptikirjaan herkullinen kakkuohje kesän juhliin. Kakku on superhelppo ja nopea tehdä ja 26 cm vuokaan tehtynä tästä riittää hyvin kymmenelle. Aikaa kakun tekoon menee noin puolituntia.

Pohja:

  • 150 g dominoita tai oreoita
  • 50 g voita

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle suojaksi. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon pehmennyt voi. Painele seos tiiviisti pohjaksi irto-pohjavuokaan. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin.

Täyte:

  • 150 g dominoita tai oreoita
  • 350 g mascarponea
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 pss daim rakeita

Rouhi keksit veitsellä rennosti paloiksi. Mittaa kulhoon mascarpone ja kerma. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Lisää keksimurut ja vatkaa, kunnes seos on niin paksua, että sitä voisi pursottaa. Älä vatkaa kuitenkaan liikaa, ettei seos juoksetu. Lusikoi seos pohjan päälle mahdollisimman tiiviisti. Tasoita pinta kevyesti esimerkiksi palettiveitsellä. Anna kakun vetäytyä vuoassaan noin kaksi tuntia tai tarjoile heti. Koristele kakku esimerkiksi kermavaahdolla, kukilla, mansikoilla ja kekseillä.

 

-Maria

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.