Sitruuna-parsarisotto

Sitruuna-parsarisotto

Ainekset

2-3 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

1/2 dl oliiviöljyä

3dl risottoriisiä

6 dl vettä herbamarella maustettuna

2 dl valkoviiniä

1 rkl (luomu) kasvisfondia

1/2 dl (luomu) sitruunan mehua

2 tl (luomu) sitruunan kuorta raastettuna

1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna

1 rkl hunajaa

1/2 tl merisuolaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

1-2 dl parmesania raastettuna

1 nippu parsaa

1 paketti pekonia

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsoista puisevat varsien alaosat pois ja kuori niiden varsia kevyesti kauttaaltaan nuppua lukuun ottamatta. Laita ne sivuun odottamaan.
  2. Kuori ja pilko sipulit pieniksi paloiksi. Kuullota ne oliiviöljyssä kattilassa. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Lisää joukkoon fondi, sekä valkoviini ja niiden imeydyttyä jatka lisäämällä vettä desi kerrallaan sitä mukaa, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Tarkista käyttämäsi riisin kypsennysaika pakkauksesta. Jatka kypsentämistä keskilämmöllä pieni määrä vettä kerrallaan lisäten, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä. Tarvitsemasi veden määrä riippuu siitä, kuinka laakeaa pannua käytät ja kuinka kovalla pidät levyä.
  4. Keitä parsoja nopeasti muutama minuutti kattilassa, kunnes ne ovat pehmenneet hiukan.
  5. Paista pekoni pieniksi paloiksi pilkottuna pienessä kattilassa kovalla lämmöllä, kunnes siitä tulee rapeaa murua.
  6. Lisää kypsentämisen aikana joukkoon timjami silputtuna, hunaja, sitruunankuoriraaste, suola, mustapippuri ja halutessasi osa parsoista pienemmiksi paloiksi pilkottuna. Kaada lopuksi joukkoon sitruunamehu ja parmesan raaste.
  7. Tarkista maku ja riisin kypsyys. Itse pidän aika kypsästä risotosta, enkä sellaisesta litkusta, mutta sen voi tehdä oman maun mukaan keittoaikaa säädellen.
  8.  Tarjoile valkoviinin kanssa heti risoton valmistuttua. Lisää pekonimuru risoton päälle ja loput parsat risoton viereen lautaselle. Halutessasi voit vielä valmistaa hollandaise kastikkeen parsoille lisukkeeksi.

-Maria

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.