Ladataan...
Haaveista todeksi

Vuosi on pyörähtänyt hyvin käyntiin. Löysin alkuvuodesta työpaikan, jossa olen nyt opetellut käymään. Toiveeni totuteutui ja sain haaveilemani päivätyön, jossa on vaihtelua ja monenlaisia uusia haasteita. Pojat nauttivat uudesta työajasta, olen kytännössä töissä 6.30-15.30 välillä, ajan voi melko vapaasti itse sommitella sopivaksi. Ja ihan parasta, että työaika sijoittuu viikolle. Uuden työn kanssa on ollut mukava aloittaa uusi vuosi. Mielekästä tekemistä joka ei tunnu mahdottomalta ja ylivoimaiselta, vaan juuri sopivalta.

Tapasin myös alkuvuodesta mielenkiintoisen ihmisen, jonka kanssa deittailtiin tässä pari kuukautta, kunnes hän "jätti" minut TEKSTIVIESTILLÄ. Enpä ole tällaistakaan ennen kokenut..No, raksi ruutuun, nyt on sekin saldoissa. Toisaalta, olin itse hieman miettinyt samaa, en oikein saanut tunteesta kiinni, ja ihmisessä alkoi ehkä enemmänkin ärsyttää tietyt jutut jo näin pienellä aikaa, joten parempi näin. Ehkä tarvitsin tällaisen pienen suhteen todetakseni että en ole vieläkään yli edellisestä erosta. Syksyn asiat kummittelevat edelleen mielessä, ja jostain nousee edelleen ajatus saisiko asioita vielä puhuttua. Käsiteltyä. Kannattaisiko se? Onko se vaan vanhojen haavojen aukirepimistä vai voisiko siinä olla jotain järkeä. Me tullaan kuitenkin olemaan vielä monta vuotta "naimisissa" tuon asuntolainan kanssa, ennenkuin minut saa ostettua ulos talosta, joten tuntuu että kaikki keinot ovat sallittuja. Kaikki päättyi niin väärällä tavalla. Olen kovasti koittanut käsittää itseäni ja tajunnut monta sellaista asiaa, jotka tuohon tilanteeseen johtivat. Asiaa on puitu myös hoitajakäynneillä, ja koitettu yhdessä löytää syitä käyttäytymiselleni. Ja onhan niitä toki löytynytkin. Sellaisia oivalluksia on tapahtunut paljon. Ymmärrystä miksi toimin niinkuin toimin.

Seuraava haasteeni tälle vuodelle on opetella puhumaan. Kyllä. puhun kavereiden kanssa paljon, ja pystyn avautumaan asiasta kuin asiasta parille ystävälleni, mutta kun on kyse läheisestä ihmissuhteesta, vaikenen kuin muuri. Ja sitten kun olen vaiennut tarpeeksi kauan jostain mieltäni ärsyttäneestä asiasta jota en ole osanut ja saanut sanottua, pakenen paikalta. En osaa muuta. Tämä käyttäytymismalli on ollut olemassa jo todella pitkään. Jätän että en tulisi jätetyksi. Ehkä siihen on syynä nuoruuden huonot jutut, ehkä isäni käyttäytyminen lapsuudessa, en osaa sanoa. Tai ehkä olen vain idiootti joka ei osaa rakentaa kestäviä parisuhteita. Välttelen konflikteja viimeiseen asti, etten vain loukkaisi ketään. Haluaisin todella oppia keskustelemaan vaikeistakin asioista. Sen otan nyt haasteena itselleni ja yritän opetella puhumaan myös niille kaikkein lähimmille. Joita ei toki tällähetkellä ole, kun olen kaikottanut kaikki kauas pois.

Hassua on myös että itselleni on kaiken tämän mylläkän keskellä tullut todella selkeäksi mitä elämältäni haluan. Asiat ovat kirkastuneet mielessä, vielä kun saisin kaikki ihmissuhde asiat järjestykseen, olisi elämä aika hyvää. Vaikka hyvää tämä on nyttenkin, mutta ainahan voi parantaa.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Haaveista todeksi

En oikein osaa jäsentää oliko vuosi 2017 hyvä vai huono. Vielä toissapäivänä olisin ollut valmis tallomaan maanrakoon koko vuoden, mutta en nyt enää ole niin varma asiasta.

Alkuvuoden elelin vielä omakotitalossamme, yritin kovasti rakastaa ja tulla toimeen. Keväällä alkoi uusi työ, jonka myötä stressitasot nousi ihan taivaisiin. Suhde alkoi voida huonommin ja huonommin. Jäin sairaslomalle, ja työsuhde päätettiin kesällä. Olin kotona ja mietin mitä sitä tahdon elämälläni tehdä. Mies painosti sairauteni suhteen jatkuvasti. Kyttäsi miten voin ja onko oloni kääntymässä taas jonnekin. Aloin olla todella stressaaantunut. Silloin päätin lopettaa sairastamisen. Sairaus on osa minua ja tulee aina olemaan. Enää en aktiivisesti ajattele asiaa vaan annan sen olla taustalla. Toki reagoin muutoksiin ja olon vaihteluihin niiden vaatimalla tavalla, mutta en enää pelkää sitä mitä tulevaisuudessa tulee eteen. Elän tässä hetkessä. Oloni koheni hirmuisesti tämän oivallettuani.

Aikani asiaa ajateltuani päätin lopettaa myös kolmevuotta kestäneen suhteen. Opin että ihmistä ei voi muuttaa. Voi muttaa vain itseään. Ja joskus sekään ei riitä. Päätös oli todella raskas. Olin todella ajatellut että kyllä tämä tästä. Ei se siitä. Erkanimme ja emmekä osanneet enää selvittää asioita. Kuilu oli niin syvä, että ahdistus kasvoi ihan mielettömiin mittasuhteisiin. Veitin aikani poikien kanssa, molemmat pelasi jalkapalloa koko kesän ja minä istuin kentänreunalla hengittämässä. Pakenin tilannetta kotona todella typerästi, ja asia olisi pitänyt käsitellä paremmin.

Muutin pois, omaan asuntoon. Pelkäsin miten pojat reagoisivat, mutta ne ottivat asian todella lunkisti. Isomman koulumatka lyheni ja ollaan sopeuduttu tosi hyvin tänne. Tajusin vasta myöhemmin miten rikki olenkaan erosta. Nuolin haavojani koko syksyn, ja samalla yritimme palata yhteen poikien isän kanssa. Yritettiin ja totesin että samat ongelmat toistuvat kuin ennenkin. Tein vaikeaan ratkaisun ja päätin myös tämän yrityksen. Tai tiedä oliko siinä varsinaista päättämistä. Mutta käsiteltävää varmasti molemmille. Kun ei saavuta sitä tunnetta, ei vaan saavuta. Lisäksi olin aivan liian hajalla vielä edellisestä. Suhdettta ei koskaan pitäisi korvata toisella. Se on vain tunteiden siirtämistä.

Loppuvuosi on mennyt omaa elämää tukaillen. Koittanut selvittää mitä oikein haluaa. Ja olen todennut että haluan parisuhteen, jonka osapuoli haluaa samoja asioita kuin minä. Koska en toista voi muuttaa, on yhteiset unelmat ja tavoitteet tärkeitä. Itselle ne alkaa vähitellen hahmottua. Se saanko niitä koskaan toteutumaan riippuu sitten monesta muuttujasta. Mutta unelmointi on tärkeää. Ainakin itselleni.

Suurimmat tavoitteeni ensi vuodelle ovat työpaikan löytäminen ja talouden parantuminen. Ne kun saan kuntoon on asiat aika hyvällä mallilla. Uskon että ne järjestyvät parhain päin ajan kanssa. Lisäksi toivon löytäväni hyvän, tasa-arvoisen parisuhteen, jossa kumppanini tavoittelee samoja asioita elämältä kun minäkin.

Opin tässä loppuvuodesta myös että sydänsurut on perseestä, varsinkin kun ne iskevät itsestä johtumattomista syistä joille et voi tehdä mitään. Ja että niistä voi parantua. Maailmalla on valtavasti ovia tarjota. Aina aukeaa yksi uusi kun vanha sulkeutuu.

Tällaisin ajatuksin ensi vuoteen.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Haaveista todeksi

Miksi miksi miksi. Pitää ihmisen ihastua näin nopeasti. Tapasin ihan mielettömän typin, se pyysi jouluksi niille, esitteli perheelleen, puhui mitä tulevaisuudessa tehtäisiin. Toin sen kotiini, lapset tapasivat. Kaikki meni hienosti kunnes lähtöpäivänään ilmoitti, että ei tästä tule mitään. Tämä kaupunkin ahdistaa, liikaa muistoja eksästä. On liian kiinni eksässään edelleen. Että riipas pahasti. Suorastaan vitutti. Miksi pitää ihastua aina johonkin vaikeisiin tapauksiin.

Eniten ehkä ärsyttää se, että annoin itteni ihastua. Ei olis pitänyt. Toisaalta kaikella on tarkoituksensa. Ehkä hänkin sai nyt selville oikeat tunteensa, ja voi alkaa niitä työstämään jonnekin suuntaan. Minä taas totesin että on paras mennä eteenpäin elämässä eikä roikkua vanhassa. Tämä lyhyt "suhde" aukaisi aikalailla silmiä. Huomasin että se tunne kun sukat pyörii jaloissa on edelleen ihan mahdollista saavuttaa. Henkilö ehkä oli vaan nyt väärä. Tai aika oli väärä. Tiedä tuosta. Annan hänen nyt nuolla haavojaan ja menen eteenpäin.

Lisäksi erään toisen ihmisen kanssa on aikamoinen solmu. Hirvittäviä väärinymmärryksiä vuosien vuosien takaa. Joita ei hän ole minulta itseltäni voinut kysyä, vaan olettanut toisten puheista ties mitä. Ja nytkin kaiken kuulin yhteisen ystävän kautta, en edes häneltä itseltään. Olisi ehkä ollut kohtuullista että asia olisi minulta itseltäni selvitetty, mutta toisaalta, tämä selittää nyt monta asiaa. Kyseessä on siis oikeastikin vuosien takaiset asiat, ja aivan täysin väärin ymmärrykset. Mutta ne ovat heijastuneet edelleen tähän päivään asti. Kyseinen henkilöhän ei nyt vaan tiedä että minä tiedän näistä. Kaveri kertoi salaa minulle. Hyvä niin.

Olen päivä päivältä vakuuttuneempi siitä että muutan nunnaluostariin ja juon siellä luostariviiniä lopunelämäni. Jotenkin on nyt hieman sellainen poljettu olo. Kaikki tuntuu ihan paskalta. Työmotivaatio on nyt nollassa. Toivoisin löytäväni edes sen uuden työn, jotta pääsisin tuosta matka ajosta pois. Onneksi on alkamassa uusivuosi, ja ehkä sen myötä tulee eteen jotain mielenkiintoista.

Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Ei sentään. Olen kuitenkin niin peruspositiivinen ihminen että kyllä tästä suosta noustaan. Aikaahan se ottaa mutta eiköhän tästä pienellä maailmanparannus-baarikierroksella saada taas iloa ja valoa. Ja luojan kiitos minulla on nuo ystävät. Ne jotka seisovat tukevasti vierellä silloin kun heittelee. Aina saa tukea ja kuuntelijaa. Välillä varmaan olen jo rasittava, elämä on nyt ollut sellaista myllerrystä että varmaan alkaa jo kaveritkin väsyä. Ehkä tämä vuonna 2018 sitten rauhoittuu ja elämä tasaantuu uomiinsa. Sitä odotellessa.

Share
Ladataan...

Pages