Blondina popparina Persian maassa

Sepideh (persiaksi valkoinen) on iranialaislähtöinen poppari. Olin jo vähällä menettää toivoni sen suhteen, että löytäisin menestynyttä iranilaista naisartistia. En tietenkään osaa farsia, joten nettiseikkailuni ovat tähän mennessä rajoittuneet pääosin youtube-linkitysten varaan. Klikkaus johtaa tunnetusti toiseen ja toinen kolmanteen. Ja tässä sitä ollaan, naisartistin äärellä, joka on tarpeeksi kova päästäkseen miesartistien joukkoon maassa, jossa länsimainen popmusiikki on kielletty ja naisilla on velvollisuus pitää huivia julkisilla paikoilla. 

No fear, indeed.

Yllä oleva musiikkivideo kierättää tavallaan jo nähtyä, järkyttäväksi tarkoitettua populäärikulttuurin kuvastoa. Video järkyttää osaltaan silti, sillä siinä on iso ero ompeluttaako artisti musiikkivideollaan suita kiinni maassa, jossa on sananvapaus vai maassa jossa sananvapaus on jumalan edessä erittäin rajoitettua. Sepideh asuu, kuten kutakuinkin 90% iranilaisista muusikoista, maanpaossa, tarkemmin sanottuna Kaliforniassa (ja täysin triviaalina yksityiskohtana, kannatti Obamaa presidentiksi).Sikäli mikäli artistin kotisivuihin on uskomista ja levyn julkaisu Iranissa oli veitsen terällä artistin seksuaalisesti itsevarman imagon takia, en ihmettelisi jos Iraniin ei ole enää asiaa. 

 Tässä on selkeästi otettu Britney Spearsin Womanizerista vaikutteita. Toivon kuitenkin, ettei tähän videoon aleta soveltaa Henry Laasasen sosiologian gradun teorioita. Kyllä, videossa Sepideh kuolaa komeaa ukkoa ja käyttäytyy sen takia vähän tyhmästi. Kyllä, nörtti poika ei saa artistia kiinnostumaan. Voiko tästä tehdä jotain johtopäätöksiä liittyen johonkin eliittimiesteoriaan? Tuskin, käyttäytyvät miehetkin joskus kauniin naisen nähdessään erittäin typerästi.  

Monta ukkoa, yksi nainen. Jostain sen tasa-arvoistumisen on aina lähdettävä.

 

Ps. Haluni perehtyä Lähi-Idän populäärimusiikkimaailmaan kumpuaa halusta ymmärtää laajemmin ja kulttuuriselta kannalta alueella asuvia ihmisiä. Tottakai katson asioita länsimaisesta perspektiivistä, mutta ainakin yritän laajentaa maailmankuvaani.

 

Aikaisemmat postaukset persialaisesta musiikista:

Hetki jona löytää itsensä kuuntelemasta persialaista indiepoppia osa 1. 

Hetki jona löytää itsensä kuuntelemasta persialaista indiepoppia osa 2.

Rain over me on arsesta, tätä on hyvä diskojytke

Persia pop osa 4.

 

Share

Kommentit

Eliitti ja kärsijät (Ei varmistettu)

Tunnen muutamia Suomessa asuvia persialaisia (oikeasti). Olen huomannut, että myös persialaiset naiset tykkäävät eliitin miehistä.

häkkilintu

Juuri nyt minulla ei ole aikaa asialliseen keskusteluun:

Eliitti ja kärsijät (Ei varmistettu)

Heti kun argumentit loppuu, niin naiset alkaa vaan trollata.

pahatapa (Ei varmistettu)

Älä, Eliitti ja kärsijät, vain lopeta kommenttibokseissa vierailuja, sun juttuja lukiessa saa vähän piristystä tylsiin aamukahvitteluihin :)

 

 

häkkilintu

Argumentit eivät loppuneet, minulla vain oli parempaakin tekemistä, kuin tapella täällä kanssasi ;)

Minäkin tunnen hei Suomessa asuvia miehiä, jotka diggaavat eliitin naisista. Hihihii!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.