Kun ketjukahvilan salarakas vakikahvilansa menetti

Ketjuliikkeiden kanta-asikakkuudessa ei liene mitään katu-uskottavaa. Kaikilla on kuitenkin omat paheensa ja omiini lukeutui Wayney's Coffee ja sen isot kahvimukit. Sydämeni itki verta, kun postissa saapui Aschan Cafe & Delin kanta-asiakaskortti vanhan Wayney'sin korttini tilalle. Mitä enää merkitsevät ajan kultaamat muistot kaikista niistäkin tunneista, jotka abiaikana vietin päätäni raapien ja lukiokirjoja päntäten ison kahvin äärellä? Mitä merkitsee kaikki naivistiset kirjailijahaaveiluni, joiden aikana kirjotin kirjekuorien sisäpinnat täyteen järkyttävää imelää soopaa? Ihan tarkoituksettomastiko suttasin suklaamuffinsilla ensimmäiset punaiset pillifarkkuni? En edes ala puhua niistä hetkistä, jotka erinnäisissä sinisten jättimukien kahviloissa ystävien kanssa vietin. Melkein itkettää!

Ne ajat ovat kuitenkin nyt ohi ja minun pitää elää Wänettömässä maailmassa. Seurasihan siitä positiivisiakin asioita, kuten Wayne's Coffee Aleksiksen tilalle Tampereelle avattu Kaffila (kuvassa). Hyvin vähän siellä mikään oli muuttunut loppupeleissä. Kahviseurani oli tuttu ja sämpylä edelleen hyvää. Vain appelsiinimehun laatu oli muuttunut luomuksi. Yrittäjätkin olivat mitä ilmeisemmin samat, tosin nyt ketjutta liikkeellä. Jos Wayne'sin pako Suomesta lisää yksityisyrittäjyyttä, niin hyvä vaan. 

Saan jatkossakin kahvia.

(Jep, on Tampereella toki myös La Familia, Kahvisalonki, Vohvelikahvila, Pyynikin torni ja Cafe Runo, mutta en mä teitä sinne halua. Muutenkin vaikeeta löytää vapaata pöytää.)

 

Share

Kommentit

a.
Lusikoita kiitos.

oi juuri keskustorin Wayne's on jotenkin ollut minun mielestä se parhain tampereelta. Jos minulla olisi kahvio tai muu pieni liike, haluaisin sen olevan juuri niissä samoissa tiloissa :) Siellä tuntuu, että voisi tuntikaupallakin istuskella, ne leivät yrttitofulla olivat aivan mainioita ja jotenkin se koko fiilis. Vitsit en tiennytkään kuinka paljon siitä tykkäsin/tykkään. Vielä en ole tuossa "uudessa" paikassa päässyt käymään, mutta eiköhän se yhtä hyvä ole. Sijaintikin on niin hyvä, siinä kun kävelee Keittiöelämästä kassit täynnä herkkuja, on hyvä pysähtyä kahville ennen kuin jatkaa matkaa plevnan suuntaan.

Eliitti ja kärsijät (Ei varmistettu)

Ei kyllä haittaa yhtään, että hipsterityttöjen muffinseista ja kahvista maksamat ylihinnat eivät enää mene ruotsalaisille eliitin miehille http://www.waynescoffee.com/about_us.php . Jos on olemassa jotain, joka on pahempaa kuin suomalainen eliitin mies, niin ruotsalainen eliitin mies.

häkkilintu

a.: Tuntikausien istuskelu tuli itsellä viimeksi koettua eilen. Ne tilat on vaan ihanat ja tunnelma sopivan intiimi. Mutta suosittelen kyllä tuota uuttakin tuttavuutta, vaikka siellä ollessa tuntuikin siltä, että uusinta uutta oli vain kyltitys ja kahvilan nimi. 

 

Eliitti ja kärsijät: Taitaa olla Wayne's vähän turhan mainstreamiä näille hipstereille. Tosi hipsteri tekee itse sivettikissankakkakahvinsa kotona mutteripannulla, jonka osti Italialaisen maalaiskylän huutokaupasta. Itse maksan mielelläni 4 desin suodatin kahvista 2,3€, kun vetailun vuoksi monessa muussa paikassa 2 desiä kahvia maksaa suunnilleen saman. 

Eikö yrittäjät saa menestyä ilman, että heistä tulee kammottavia/paheksuttavia eliitin miehiä?

Eliitti ja kärsijät (Ei varmistettu)

Yksityisyrittäjä, joka tekee rehellistä tuotantoon tai palveluun liittyvää bisnestä, saa puolesta rikastua vaikka kuinka. Vaikka koota kymmenen miljoonan omaisuuden, jos pystyy.

Sen sijaan suuryritysten johtajat, sijoitusfirmojen pelurit, hedge-rahastojen kautta globaalisti suunnattomasti omistavat miljardöörit, sekä kansainvälisten franchising-ketjujen pyörittäjät ovat eliittiä, jotka riistävät muita ihmisiä. Wayne's Coffee kuuluu tähän viimeiseen luokkaan, franchising-ketjujen pyörittäjiin. Franchising-ketjut ovat laillistettua pyramidihuijausta. Ruotsalaiset eliitin miehet ovat kunnostautuneet muutenkin pyramidihuijausten kanssa, ja niiden levittämisessä Suomeen.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyramidihuijaus

Eliitti ja kärsijät (Ei varmistettu)

Toisaalta... Pakko kyllä myöntää, että yksityisyrittäjästäkin tulee eliitin mies, jos hän käyttää rahojaan saadakseen naisia, ja naiset valitsevat hänet tavallisten miesten yli rahojen takia, suorastaan jonottavat päästäkseen patjatksi. Mutta tämä ei ole ongelma, johon voidaan puuttua talouden keinoin. Tässä kohtaa eliittiä on suitsittava sillä, että naiset opetetaan olemaan menemättä eliitin miesten panoverkostoihin yhdeksi niistä kymmenestä naisesta, jota eliitin mies panee, mutta ei sitoudu. Naisten pitää oppia ymmärtämään, että se on heidän oma etunsakin, ettei ala hyväksikäytettäväksi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.