Linnakundi haussa

Nyt on käsillä aika valita ukko linnaa hallinnoimaan, uurnien täytön ruuhkatunnit. Siis presidentinvaalit ovat ovella ja sanovat hei. Ensin ajattelin, etten jaksa tätä aihetta, johan se ketjupolttava kokkari on käytännössä valittu presidentiksi. Olen kuitenkin keskustellut viime aikoina ihmisten kanssa vaaleista ja hämmentynyt siitä, etten tunne kuin yhden, joka myöntää äänestävänsä Sauli Niinistöä, hän tosin on keski-ikäinen yrittäjä, joten ymmärrän kannan.

Vielä kesällä ajattelin, että edessä on ehkä maailmankaikkeuden tylsimmät presidentin vaalit (siis Suomessa, en ota kantaa diktatuureihin nyt). Ehdokasasettelu näytti kesällä yhtä mielekkäältä kuin lihatiski jonka kylmäprosessori on kuumana kesäpäivänä poksahtanut. Vihreiden ehdokkaaseen en aluksi uskonut ja kun sellainen ilmestyi, lähinnä ihmetytti kuka hitto on Pekka Haavisto. Pikkuisen hävettää, että olen näin pihalla oman puolueeni asioista...

No, saapui syksy, saapui koulutyön raskas ies ja vaalien kiinnostuskerroin pyöri jossain nollan tienoissa. Onneksi alkavilla asioilla tuppaa olemaan taipumusta loppua ja minulle jäi aikaa toteuttaa eksistointiani ajattelevana (ja kärttyisenä) kansalaisena. Vaalikoneita kolunneena ja lukemattomia vaalitenttejä tuijottaneena hämmennyin siitä puolueuskollisuuden tunteesta joka täytti mieleni. Härre gud, är det möjligt att rösta en grön kille? Mahdollista tuntui olevan, mutta kyllä silti vaalipaikalla ihan vähän ahdisti, luulin olevani niitä tyttöjä, jotka äänestävät mieluiten naisia.

Ollakseni rehellinen, näissä vaaleissa ei ole sellaista naisehdokasta, jonka haluaisin Suomen presidentiksi. Eva Biaudet keskeytti liian monta puheenvuoroa vaalitenteissä minun makuuni ja muutenkin RKP:n ulkopolitiikan linja on jäänyt epäselväksi. Sari Essayah taas, no, en usko että arvomaailmamme kohtaavat juuri ollenkaan. En vaan hahmottanut, miten ihminen voi olla niin abortin vastainen, mutta sallia kantasolututkimuksen sillä perusteella, että kohdun ulkopuolella hedelmöittyneellä alkiolla ei ole kuitenkaan mahdollisuuksia selvitä. Niin ja kohdun ulkopuolisia raskauksiahan ei luonnostaan ole olemassa (1-2 tapausta tuhatta raskaana olevaa naista kohden). Mutta se ongelmastani ymmärtää kristillisdemokraatteja.

Voi Sauli, Sauli... Olet hajuttomin ehdokas näissä vaaleissa. Mieleeni ei ole jäänyt yhtään  Niinistön kommenttia yhdestäkään katsomastani vaalitentistä. Pelottaako häntä sanoa jotain josta kenties keski-ikäinen lihaa syövä heteromies ei pitäisi? Väyrynen, ärsyttävä kun omasta mielestäni onkin, on huomattavasti mielyttävämpi setä kuin Niinistö, ainakin Väyrynen tuo ISOSTI esiin sen mitä mielessään pähkäilee. Mutta Maalaisliitto, anteeksi, Keskusta ei ole ollut minulle ikinä mikään vaihtoehto puolueeksi, että hei hei Väre.

Lipponen, pöö vain sinulle, saat tämän virkkeen minulta, et muuta. Arhinmäki... no, onhan se kiva, että Vasemmistoliitolla on näkyvä puheenjohtaja, mutta mies joka vielä viitisentoista vuotta sitten maalaili Huopalahden pulutunnelissa graffiteja on vielä vähän liian nuori Suomen Tasavallan Presidentiksi. Äksyilläkin saisi ihan pikkiriikkisen vähemmän. Äksyilystä puheenollen, Timo Soinin takia vaalitenttien katsominen on välillä pelkkää piinaa. Poikkeuksena loistava Nelosen Vihdoinkin kahden -tenttisarja, jossa Soini ja Haavisto keskustelivat kaksistaan. Sain kerrankin Timosta edes jotain muuta irti, kun sen että perussuomalaisia vainotaan ja heidän ei anneta puhua loppuun. 

No, saa nähdä mitä vaalit tuovat tullessaan, mutta toivon, että siellä kärkikolmikossa huseeraa Niinistön seurana Haavisto ja Väyrynen, näitä muita en vain millään osaa nähdä presidentin virkaa hoitamassa. 

Lopuksi, ei mihinkään liittyvä

PAKOLLINEN SOTAVETERAANIEN MUKAAN VETÄMINEN:

Siinä teille Suomen kuuluisin sotaveteraani, Touko Laaksonen, a.k.a. Tom of Finland. Älkää pliis enää puhuko Linnanjuhlista argumenttina Haavistoa vastaan, se on niin passée.

Äänestin ennakkoon ja karkaan vaalihumua Norjaan. Bye bye baby, baby good bye. Käyttäkää ääntänne, nukkuvia ei lasketa.

Kuva: ukk.evvk.fi

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.